Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
News will be here
szwed

Sytuacja kolejkowa ROLEXa.

Recommended Posts

Ponosi i zobaczy, w czym problem? Ja miałem kilka zegarków co wydawały mi się ok, a jak ponosiłem to odpadły z różnych względów. 

4 minuty temu, pisar napisał(-a):

dobre wieści z frontu

Jak będzie za duży i masz sprzedawać za retail to po co odbierać? 
Po tym wpisie jest jeszcze szansa, że już nie będzie Ci dane odebrać 😉

To czy za duży ocenię pewnie mając ze 2-3 razy na ręce, a nie w sklepie. A po co odbierać? Żeby ewentualnie ktoś inny z forum się cieszył, bez przepłacania flipperom.

A co do tego, że nie będzie mi dane odebrać...jakoś nie zauważyłem problemu. Sprzedałem już w podobny sposób dwa inne Rolexy (bardzo szybko po zakupie), z uwagi na to, że jednak coś nie zagrało. Oba za cenę w retail + flaszka. Oba w tym roku. I jakoś żyję...

jeżeli zamówiłeś suba w październiku i kruk dzwoni po 2 miesiącach że jest do odbioru ( mówimy o stali? ) to wg mnie nie ma tu żadnej mowy o powrocie do normalności. 

Normalność byłaby wtedy gdyby każdy mógł zamówić i odebrać w taki sposób. Z tego co czytam to wielu kolegów próbuje i są odsyłani. Nie mówiąc o tych którzy są na listach 2 lata lub dłużej i nic nie dostali a tu historia odbioru 3 sztuk w ciągu roku (tak dorozumiałem)

Szukam podstawki na zegarek (watchstand) 

2 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

Skoda Superb. 

Chyba związki zawodowe się u Mariusza związały. 😄 Albo ktoś tutaj różnicę kosztów względem nowego GLC zostawi w Kruku na kolejne zabawki. 😉 

5 godzin temu, beniowski napisał(-a):

Absolutnie tak! Duże, nudne, nowa wersja praktycznie taka sama jak poprzednia. Do tego białe. Koszmar😂.

I jeszcze pewnie z ograniczeniem do 180 km/h i małym silnikiem 2.0 w tej wielkiej hygge budzie. 😜 

Edited by memento mori

11 minut temu, memento mori napisał(-a):

To były stalowe Professionale? 🤪

Nie. Dj36 w stali, a potem Dj41 flutted + jubilee.

15 minut temu, memento mori napisał(-a):

Chyba związki zawodowe się u Mariusza związały. 😄 Albo ktoś tutaj różnicę kosztów względem nowego GLC zostawi w Kruku na kolejne zabawki. 😉 

I jeszcze pewnie z ograniczeniem do 180 km/h i małym silnikiem 2.0 w tej wielkiej hygge budzie. 😜 

Ba, do tego w wersji niższej niż poprzednik😂. Żonę mi awansują i doceniają, a samochody coraz gorsze. Jak żyć z takim małym prestiżem🤣?
A na serio, porównywaliśmy ostatnio ze znajomym cenę leasingu w Polsce i tu u mnie. On za swój taki sam, choć lepiej wyposażony samochód, płaci, uwaga.... prawie 2 tysiące złotych raty miesięcznej mniej. Po raz kolejny zapytam: jeszcze ludzie na wysokie podatki w Polsce narzekają😂?

47 minut temu, Jan napisał(-a):

jeżeli zamówiłeś suba w październiku i kruk dzwoni po 2 miesiącach że jest do odbioru ( mówimy o stali? ) to wg mnie nie ma tu żadnej mowy o powrocie do normalności. 

Dokładnie. 

Ludzie nadal w kolejce czekają na Suby. 

Jednak dla pdb to dobra sytuacja. 

I jak tu ludziom dogodzić :D

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

25 minut temu, Dorian06 napisał(-a):

Dokładnie. 

Ludzie nadal w kolejce czekają na Suby. 

Może to kwestia tego, że kupiłem jeszcze dwa Cartiery... Może jakieś inne uwarunkowania...

Tak czy inaczej - nie było mitycznych dwóch lat czekania.  Chyba trudniej się zapisać niż odebrać szybko. Osobiście uważam, że to jest o czym się mówi, ale część ludzi to wypiera a AD stara się tak sterować dostępnością, żeby nie było tego widać - czyli duże załamanie popytu.

Zapisy działają od czasu do czasu, ale dla nowej bazy klientów - która rzeczywiście kupi. I kupi dla siebie. Myślę jednak, że i to się szybko skończy i zegarki będą 'z półki'.

6 godzin temu, pgajlewicz napisał(-a):

Trochę się offtopic robi, ale dodam jeszcze, że ja się akurat cholernie cieszę z faktu, że kupuję zawsze sercem i nie wnikam w ekonomie zakupu. Zarówno z zegarkami, autami jak i całą resztą. Z jednej strony rozumiem podejmowanie decyzji zakupowych kierując się ekonomicznymi pobudkami, ale z drugiej strony są to dla mnie kompromisy, które odebrałyby mi radość z posiadania. Wziąć Toyotę w konkretnym kolorze, bo będzie potem większa szansa na szybką i łatwą sprzedaż, mimo że serce krzyczy Alfa! Wziąć Rolexa (taki przykład aby chociaż zaczepić o temat!) zamiast Omegi, bo lepiej trzyma wartość, mimo że Omega jednak do mnie bardziej gada.... itp itd. Taki pragmatyzm ekonomiczny totalnie do mnie nie przemawia. Po prostu źle czułbym się jeżdżąc autem, którego nie chcę w 100% czy nosić zegarka, który jest niby super, ale ten drugi jednak pasował mi bardziej.

Dokładnie z tego powodu zrezygnowałem. Problem z Rolexem jest taki, ze nie masz opcji kupienia, nawet przymierzenia wybranego modelu. Zamawiałem w czasach gdy dostępność była mniejsza a i jak od tego czasu sporo się nauczyłem. 
Po co się zapisałem?

Pierwszy raz dali mi taką szanse to spróbowałem. Teraz jest niestety bardzo duzy rozstrzał cenowy względem katalogu. Nie mam ochoty dopłacać 15%.

19 minut temu, pdb napisał(-a):

Tak czy inaczej - nie było mitycznych dwóch lat czekania. 

Ja na swojego czekałem około 1,5 roku. 

Kumpel na Suba ponad dwa lata. Zdążyli w międzyczasie zmienić model. A już Pepsi odebrał po około 8 miesiącach. 

Nie ma czystych reguł. I to jest najgorsze. 

2 godziny temu, memento mori napisał(-a):

Nowy ład korporacyjny. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

To do tej ciekawej dyskusji dorzucę swoje trzy grosze...
Zamówiłem Submarinera w październiku - właśnie dostałem informację, że jest do odbioru. W weekend podjadę odebrać, teraz poz Polską jestem.
Zatem jest tak, jak wcześniej gdzieś pisałem - wraca normalność. Szybciej niż wszyscy przewidują.

btw. bardzo możliwe, że będzie na mnie za duży. Wtedy pewnie chętnie go komuś sprzedam, za cenę bliską retail.

Ty mogłeś się zapisać, niektórzy dostali info, że listy zamknięte. Nie wiem czy to jest normalność

55 minut temu, a_team napisał(-a):

Ty mogłeś się zapisać, niektórzy dostali info, że listy zamknięte. Nie wiem czy to jest normalność emoji6.png

Ale ja nie twierdzę, że to normalność. Piszę, że wraca - zapis się udaje, a zegarek który jest bardzo popularnym modelem dostarczany jest w 2 miesiące. Sytuacja nie do pomyślenia niedawno, a do tego wielu ludzi wciąż twierdzi, że nic się nie zmieniło od COVID. Otóż zmieniło się, co widać i to mocno. Jeszcze nie jest normalnie, ale idzie w dobrą stronę i to dość szybko.

9 godzin temu, Dorian06 napisał(-a):

Mam podobnie w domu. Żonka moja ma służbowe podobnie jak Twoja. Tylko nie białe. Uff. :D

Wiadomo, że najlepsze jest służbowe. I tego nie kwestionuje. 

Ja bardzo lubię prowadzić samochód. Do fabryki mogę dojechać komunikacją miejską bez przesiadki w 15 min. Samochodem jak mam farta to 20 minut. Dlatego zamiast karty kupiłem auto. :D

Ale bywa i tak.

20231129-165437.jpg

:lol:

Mój kochany Kraków… szybciej biegam ^^

54 minuty temu, pdb napisał(-a):

Ale ja nie twierdzę, że to normalność. Piszę, że wraca - zapis się udaje, a zegarek który jest bardzo popularnym modelem dostarczany jest w 2 miesiące. Sytuacja nie do pomyślenia niedawno, a do tego wielu ludzi wciąż twierdzi, że nic się nie zmieniło od COVID. Otóż zmieniło się, co widać i to mocno. Jeszcze nie jest normalnie, ale idzie w dobrą stronę i to dość szybko.

Nie wiem czy wraca. We wrześniu 2020, premiera nowych Subow była 1go dnia miesiąca a po dwóch tygodniach 2 osoby z tego forum je odebrały. W tym jedna bez żadnej historii zakupowej. Kolejne sztuki u forumowiczów były po 1-3 miesiącach. Natomiast nie napisałbym, że tak mieli wszyscy i że w 2020 w końcu powoli zaczęli dużo dostarczać. To były tylko miłe wyjątki, które wyszły na jaw. Z tej samej premiery niektórzy czekają do dziś.

Edited by memento mori

Dzisiaj zauważyłem w sumie, że obok mnie w biurowcu ma siedzibę Kruk - może tam łatwiej o zapisy czy zegarki xd

A tak na poważnie - da się gdzieś przymierzyć dja 36 i 41 w Krakowie ? Czy tylko zostaje mi drukarka 3D w pracy ?

Cytat

A tak na poważnie - da się gdzieś przymierzyć dja 36 i 41 w Krakowie ?

Royal Watch. 

Edited by Dorian06

@RiddickB Najlepiej rynek główny i w jednym miejscu (prawie) masz Rarist, Royal Watch oraz Zegarki Rynek 39. Jak gdzieś nie będzie obu rozmiarów to pewnie będą mieli chociaż 1 z 2

Edited by Jan

Szukam podstawki na zegarek (watchstand) 

21 minut temu, Dorian06 napisał(-a):

Royal Watch. 

RoyalWatch to nawet ma niektóre Rolexu taniej niż Kruczysko.

Ostatnio np mieli Yachtmastery 40 

1 godzinę temu, moss napisał(-a):

Nówki czy używane? 

To były tylko miłe wyjątki, które wyszły na jaw. Z tej samej premiery niektórzy czekają do dziś.

No właśnie

I'm not myself, but not dead and not for sale...

10 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Nówki czy używane? 

To były dwa albo trzy Yachtmastery 40 z niebieską tarczą, nowe. Produkcja 2022 i 2023
Nie pamiętam już dokładnych cen ale były one niższe od tych z przelicznika Kruka o jakieś 3-4tyś.

Oni sporo się na instagramie pokazują prezentując ciekawe okazje zegarkowe.

Edited by moss

1 godzinę temu, moss napisał(-a):

Mają złą prasę na FB. 

1 minutę temu, mario1971 napisał(-a):

Mają złą prasę na FB. 

Pisałem o przymiarce a nie o kupnie.