pgajlewicz 827 #7776 Posted November 15, 2023 8 godzin temu, machlo napisał(-a): Niedługo to sprzedawcy będą musieli dobrze porozmawiać z klientem, żeby sprzedać. Słyszę to już od 3 lat, a oni wciąż mają pozamykane listy:P Nie wiem jak to jest z tym rozmawianiem, może jakbym wpadł do salonu osobiście, przypomniał im, że 2 rolki już u nich kupiłem, uśmiechnął się i przyniósł przy okazji butelkę dobrego % to może i zapisaliby mnie na zegarek. Niestety telefonicznie nie było dyskusji żadnej - jak zapytałem się o pełne złoto na Day Date'a 40 to od razu dostałem odpowiedź, że nie ma opcji i "zapraszam wypier....lać":) A z drugiej strony jeśli mają listy pozamykane dla kogoś z ulicy to i tak czekałbym w cholerę i jeszcze trochę:) 0 Share this post Link to post Share on other sites
piteks 3658 #7777 Posted November 15, 2023 (edited) 11 godzin temu, SPS napisał(-a): a co to znaczy dobrze porozmawia? może się załapię Przygotuj się z wiedzą na temat rolexa, kup podwawelską, pizzę, dobre wino, kwiaty ewentualnie dla Pań. Załóż wór pokutny i przynieś popiół do posypania swojej głowy za to co tutaj pisałeś. Powinno zadziałać🤣😆 Edited November 15, 2023 by piteks 2 IWC Share this post Link to post Share on other sites
machlo 7725 #7778 Posted November 15, 2023 3 godziny temu, pgajlewicz napisał(-a): Słyszę to już od 3 lat, a oni wciąż mają pozamykane listy:P 🤦♂️ Czyli mniej więcej od czasu, kiedy zaczęło się to całe szaleństwo, a teraz się powoli kończy. 0 FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 Share this post Link to post Share on other sites
Butik 11369 #7779 Posted November 15, 2023 Coś się ostatnio rozdzwoniło, a o tym to szczerze zapomniałem 20 Kto rano wstaje ten leje jak z cebra... Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 67917 #7780 Posted November 15, 2023 1 minutę temu, Butik napisał(-a): Coś się ostatnio rozdzwoniło, a o tym to szczerze zapomniałem Extra jest! Niech się dobrze nosi. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
memento mori 2998 #7781 Posted November 15, 2023 Godzinę temu, Butik napisał(-a): Coś się ostatnio rozdzwoniło, a o tym to szczerze zapomniałem Jak to kilka telefonów potrafi z Omeg wyleczyć. 😜 7 Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 67917 #7782 Posted November 15, 2023 (edited) Darwin nazwałby to ewolucją - naturalną adaptacją, dopasowaniem się do otaczającego środowiska. 😉 Edited November 15, 2023 by mario1971 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
Butik 11369 #7783 Posted November 15, 2023 To nie takie proste i oczywiste jak się może wydawać, ale że lubię jak się ze mnie nabijacie, to niech tak zostanie 6 Kto rano wstaje ten leje jak z cebra... Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 6956 #7784 Posted November 16, 2023 Jak się dobrze porozmawia, to batman czy ym40 do zapisu bez problemu.Z tym batmanem, to trochę nie wierzę. YM40, to się zgodzę Słyszę to już od 3 lat, a oni wciąż mają pozamykane listy:P Nie wiem jak to jest z tym rozmawianiem, może jakbym wpadł do salonu osobiście, przypomniał im, że 2 rolki już u nich kupiłem, uśmiechnął się i przyniósł przy okazji butelkę dobrego % to może i zapisaliby mnie na zegarek. Niestety telefonicznie nie było dyskusji żadnej - jak zapytałem się o pełne złoto na Day Date'a 40 to od razu dostałem odpowiedź, że nie ma opcji i "zapraszam wypier....lać":) A z drugiej strony jeśli mają listy pozamykane dla kogoś z ulicy to i tak czekałbym w cholerę i jeszcze trochęWydaje mi się, że Kruk dostaje tak mało DD, że nawet nie zapisują Coś się ostatnio rozdzwoniło, a o tym to szczerze zapomniałem Najlepszy config DJ 0 Share this post Link to post Share on other sites
facecik 4472 #7785 Posted November 16, 2023 13 godzin temu, mario1971 napisał(-a): Darwin nazwałby to ewolucją - naturalną adaptacją, dopasowaniem się do otaczającego środowiska. 😉 Ciekawe gdzie na tej grafice plasuje się fan Rolexa, bo raczej nie jest to ostatni etap fascynacji zegarkami. Stawiałbym na tego z dzidą (neandertalczyk?)😉 4 Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 67917 #7786 Posted November 16, 2023 59 minut temu, facecik napisał(-a): Ciekawe gdzie na tej grafice plasuje się fan Rolexa, bo raczej nie jest to ostatni etap fascynacji zegarkami. Stawiałbym na tego z dzidą (neandertalczyk?)😉 Trafna diagnoza. 😁 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
Dorian06 41940 #7787 Posted November 17, 2023 Pierwszych 6 postaci to płeć męska. A ostatnia to kobieta. Ciekaw jestem czemu. 1 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Share this post Link to post Share on other sites
sviety 6250 #7788 Posted November 17, 2023 2 godziny temu, Dorian06 napisał(-a): Pierwszych 6 postaci to płeć męska. A ostatnia to kobieta. Ciekaw jestem czemu. Pierwszy lepszy przykład 😉 1 Share this post Link to post Share on other sites
Dorian06 41940 #7789 Posted November 18, 2023 6 godzin temu, sviety napisał(-a): Pierwszy lepszy przykład 😉 Tak bez ostrzeżenia 🤔 1 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Share this post Link to post Share on other sites
piteks 3658 #7790 Posted November 18, 2023 Coś się zmienia. Byłem dzisiaj Krakowie i miła pani sprawdziła listę w komputerze zanim mi powiedziała, że jeszcze muszę poczekać na zapis. Przy poprzednich odwiedzinach już w drzwiach mówiła - nie zapisujemy. Także jest progres😁 0 IWC Share this post Link to post Share on other sites
sviety 6250 #7791 Posted November 18, 2023 2 godziny temu, piteks napisał(-a): Coś się zmienia. Byłem dzisiaj Krakowie i miła pani sprawdziła listę w komputerze zanim mi powiedziała, że jeszcze muszę poczekać na zapis. Przy poprzednich odwiedzinach już w drzwiach mówiła - nie zapisujemy. Także jest progres😁 W grze "reprezentacji" wczoraj też niektórzy widzą progres 🤣 4 Share this post Link to post Share on other sites
beniowski 8475 #7792 Posted November 18, 2023 2 godziny temu, piteks napisał(-a): Coś się zmienia. Byłem dzisiaj Krakowie i miła pani sprawdziła listę w komputerze zanim mi powiedziała, że jeszcze muszę poczekać na zapis. Przy poprzednich odwiedzinach już w drzwiach mówiła - nie zapisujemy. Także jest progres😁 A czym się różni czekanie na zapis od bycia niezapisanym? 1 Share this post Link to post Share on other sites
piteks 3658 #7793 Posted November 18, 2023 1 godzinę temu, beniowski napisał(-a): A czym się różni czekanie na zapis od bycia niezapisanym? To był taki ironiczny wpis😁 0 IWC Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 6956 #7794 Posted November 18, 2023 Coś się zmienia. Byłem dzisiaj Krakowie i miła pani sprawdziła listę w komputerze zanim mi powiedziała, że jeszcze muszę poczekać na zapis. Przy poprzednich odwiedzinach już w drzwiach mówiła - nie zapisujemy. Także jest progresZależy na co, bo zapisy ruszyły na wybrane modele 0 Share this post Link to post Share on other sites
Bugs 4622 #7795 Posted November 18, 2023 5 godzin temu, piteks napisał(-a): Coś się zmienia. Byłem dzisiaj Krakowie i miła pani sprawdziła listę w komputerze zanim mi powiedziała, że jeszcze muszę poczekać na zapis. Przy poprzednich odwiedzinach już w drzwiach mówiła - nie zapisujemy. Także jest progres😁 Dyplomacja - sztuka powiedzenia komuś spier.dalaj tak żeby poczuł podniecenie w związku ze zbliżającą się podróżą. 6 Share this post Link to post Share on other sites
nicon 3845 #7796 Posted November 18, 2023 10 godzin temu, piteks napisał(-a): Coś się zmienia. Byłem dzisiaj Krakowie i miła pani sprawdziła listę w komputerze zanim mi powiedziała, że jeszcze muszę poczekać na zapis. Przy poprzednich odwiedzinach już w drzwiach mówiła - nie zapisujemy. Także jest progres😁 Tak naprawdę to pykała pasjansa na tym komputerze. 5 Share this post Link to post Share on other sites
Steppenwolf1 2 #7797 Posted November 24, 2023 Cześć, to mój pierwszy post, przeglądam forum od jakiegoś czasu. Zastanawiam się nad kupnem Rolexa 36 DJ w stali i złocie, ale nie jestem pewien czy warto wybrać się do Kruka... Z tego co się orientowałem, różnica między ceną ze strony Rolexa i ceny W.Kruk to prawie 5 tys. zł, czyli prawie 10%. Czy jest jakaś opcja dostać ten zegarek gdzieś indziej w UE od autoryzowanego sprzedawcy? 1 Share this post Link to post Share on other sites
SPS 57928 #7798 Posted November 24, 2023 witamy na forum mój pierwszy post też był w tym temacie po zapisie na Expa II w Kruku w Katowicach Teraz mam i Rolexa i powiem Ci - warto. Idź pogadaj, a jak nie wyjdzie to wtedy pomyślimy. W Polsce jest też kilku zaufanych sprzedawców którzy Ci pomogą. Koledzy na forum doradzą chętnie. Ktoś czasem coś odbierze. NA grupie FB Rolex też chodzą 36 mm. Warto zobaczyć. 2 Share this post Link to post Share on other sites
AKPS 5386 #7799 Posted November 24, 2023 Teraz, SPS napisał(-a): witamy na forum mój pierwszy post też był w tym temacie po zapisie na Expa II w Kruku w Katowicach Teraz mam i Rolexa i powiem Ci - warto. Idź pogadaj, a jak nie wyjdzie to wtedy pomyślimy. W Polsce jest też kilku zaufanych sprzedawców którzy Ci pomogą. Koledzy na forum doradzą chętnie. Ktoś czasem coś odbierze. NA grupie FB Rolex też chodzą 36 mm. Warto zobaczyć. Ty masz może Rolexa, ale masz też wpis na czarną listę Kruka, nie rozpędzaj się z poradami odnośnie oczekiwania. 😂 Chyba że chodzi o namiary na zaufanych sprzedawców, to owszem 😁 1 Share this post Link to post Share on other sites
beniowski 8475 #7800 Posted November 24, 2023 22 minuty temu, Steppenwolf1 napisał(-a): Cześć, to mój pierwszy post, przeglądam forum od jakiegoś czasu. Zastanawiam się nad kupnem Rolexa 36 DJ w stali i złocie, ale nie jestem pewien czy warto wybrać się do Kruka... Z tego co się orientowałem, różnica między ceną ze strony Rolexa i ceny W.Kruk to prawie 5 tys. zł, czyli prawie 10%. Czy jest jakaś opcja dostać ten zegarek gdzieś indziej w UE od autoryzowanego sprzedawcy? Popytaj w Europie - będzie taniej i jeszcze sobie jakieś fajne miasto zwiedzisz (vide: wpis kolegi @Nomateus odnośnie zapisu na Rootbeera w Mediolanie). BTW, euro słabnie, złotówka rośnie, a jak nasz ulubiony narodowy kantor obecnie przelicza walutę😆? 4 Share this post Link to post Share on other sites