Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Eugeniusz Szwed

Uwaga ! Ważny komunikat

Rekomendowane odpowiedzi

Też robiłem ankietę i nie mogę wyników zobaczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem to samo, najpierw wyrzucalo, ze wyniki beda widoczne dopiero po zakonczeniu. Dzien minal i nadal nie widze nic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba tylko @DawPi może coś zaradzić. U nas w konkursach fotograficznych ankiety działają jak należy. Po zamknięciu pojawiają się wyniki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, bart_us napisał:

Też robiłem ankietę i nie mogę wyników zobaczyć.

Tę?

Zamknij ją.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Halo halo, czy da się coś zrobić z czkawką odbijającymi się dublami postów i zwielokrotnioną treścią w nich zawartą? Z tego co widzę, nie tylko ja mam z tym problem. Wystarczy "przejść się" po kilku tematach i widać, że z co trzecim postem jest coś "nie halo".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, clusca napisał:

Halo halo, czy da się coś zrobić z czkawką odbijającymi się dublami postów i zwielokrotnioną treścią w nich zawartą? Z tego co widzę, nie tylko ja mam z tym problem. Wystarczy "przejść się" po kilku tematach i widać, że z co trzecim postem jest coś "nie halo".

A już myślałem, że tylko ja mam taki problem;) 

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy mają ten problem. Nawraca regularnie i często. W zasadzie to prawie codziennie szwankuje. Czy to z komputera, czy to z telefonu. System nie może zakończyć ładowania posta i mieli i mieli i mieli a na końcu widzisz, że Twój post jest wrzucony czterokrotnie.
Jak widzę, że ładowanie posta trwa dłużej niż kilka sekund, to przerywam. Potem odświeżam stronę i post jest zazwyczaj załadowany. Jak poczekam za długo, to post jest zdublowany albo nawet wrzucony potrójnie.

Wszyscy mają ten problem. Nawraca regularnie i często. W zasadzie to prawie codziennie szwankuje. Czy to z komputera, czy to z telefonu. System nie może zakończyć ładowania posta i mieli i mieli i mieli a na końcu widzisz, że Twój post jest wrzucony czterokrotnie.
Jak widzę, że ładowanie posta trwa dłużej niż kilka sekund, to przerywam. Potem odświeżam stronę i post jest zazwyczaj załadowany. Jak poczekam za długo, to post jest zdublowany albo nawet wrzucony potrójnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co to znaczy, że "przerywa"?

Edytowane przez pk_kamil

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak w trakcie ładowania posta odświeżę stronę (myślę, że o to chodziło z przerywaniem), to rzeczywiście post jest załadowany, ale pojawia się inny problem. Wówczas, nie wiedzieć czemu, jeśli temat mam w obserwowanych, nie wyświetla się tam przez jakiś czas. Nawet, jak pojawią się w nim nowe posty. Nie widać go w obserwowanych nawet jak go odsubskrybuję i zasubskrybuję ponownie. Po jakimś czasie sam wraca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem kiedyś wyjaśnić tę kwestię z TT (bo chyba tylko TT ten problem dotyczy), wrzucali jakieś patche, ale - jak widać - niewiele to pomogło.
Myślę, że sam DawPi niewiele tu może zdziałać, konieczne jest współdziałanie z TT.
Znajdę chwilkę czasu jutro i napiszę do TT.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim przypadku nie chodzi o TT. Dzieje się tak z poziomu przeglądarki na PC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na PC jest wszystko OK.
Za to dziwne rzeczy się dzieją na TT :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TT działa dużo lepiej niż w najgorszym momencie ale nie jest idealnie. W momencie gdy TT szwankuje najczęściej konieczna jest reinstalacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jacku, to nie to. Od czasu zmiany silnika forum, TT działa daleko od dawnej wydajności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie od zmiany silnika Forum działa daleko od dawnej jakości. Strony otwierają się bardzo wolno. :( "Czkawka" jest wszechobecna. :(

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raz jest lepiej, innym razem muli. To zależy chyba od temperatury na dworze i padającego śniegu. :lol: Nie da się jednak ukryć, że czkawka pojawia się cyklicznie, niczym zachody słońca ;)

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czym to jest spowodowane? na dłuższą metę tak być przecież nie może.

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako "przerywam" miałem na myśli odświeżanie strony w komputerze, albo i przycisk "anuluj" w TT w telefonie.

Problemy pojawiają się i znikają prawie codziennie, albo co najmniej raz na dwa dni. W moim przypadku dotyczą zarówno używania Forum z poziomu przeglądarki w komputerze jak i poprzez TT w telefonie. Objawy dokładnie te same w obu przypadkach. Niekończące się ładowanie postów które wrzucam a potem w efekcie ich multiplikowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chciałbym być postrzegany jako jakiś wichrzyciel, ale zauważyłem, że z dniem dzisiejszym został uruchomiony bazarek działający na "nowych" zasadach. Wydaje mi się, że każdy "sklep" internetowy, bo taka jest chyba zasada działania sekcji zakupu ogłoszeń, powinien mieć jakiś regulamin. W związku z zakupem pakietów może pojawić się wiele pytań: ile zegarków w ogłoszeniu, jaki czas trwania jednego ogłoszenia, opis metod płatności, jak uzyskać rachunek/fakturę, czy istnieje możliwość edycji ogłoszeń, ważność zakupionych pakietów i zapewne wiele wiele innych. Tymczasem nadal w sekcji Regulamin jest dostępny wielokrotnie przywoływany tutaj "regulamin".

Rozumiem również, że od dnia dzisiejszego nie będzie możliwości dodawania darmowych ogłoszeń? Jakiś czas temu byłam mowa o dodaniu możliwości zakupu dodatkowych ogłoszeń, tymczasem wygląda na to, że dział Sprzedam będzie po prostu działem płatnym. Czy może się mylę? Jeśli tak, to proszę o sprostowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jesteś wichrzycielem 😜 Zmiany na bazarku były sygnalizowane wcześniej. Od tygodnia wisiała informacja o zamknięciu bazarku w dotychczasowej formule i po kilku dniach o uruchomieniu w nowej . Oczywiście zasady będą określone. Spokojnie. Na to wszystko trzeba jest trochę czasu. Na razie przez ten tydzień do końca miesiąca będzie trwała faza testów. Chodzi o automatyzację procesu dostępu do bazarku. Nie chcieliśmy zamykać na kilka dni całkowicie bazarku, stąd mogą jeszcze występować drobne perturbacje. Na razie wszystko działa ... 

Wstępnie zasady są następujące:

Ogłoszenie na bazarku może wystawić każdy forumowicz bez limitu postów.

Drobne akcesoria np. pasek, teleskopy wystawione sporadycznie  nie będą docelowo wymagały opłaty.

Profesjonalni na razie działają na dotychczasowych warunkach.

Bazarki lokalne działają na dotychczasowych warunkach.

Obowiązują pakiety czasowe 30 dniowe:  7zł za jeden przedmiot,  10 zł za dwa i  20 zł za pięć. 

Każdy może wykupić dowolną ilość pakietów. 

Na życzenie będzie wystawiona faktura, ale w takim przypadku podane opłaty będą powiększone o VAT.

Niestety dodawanie darmowych ogłoszeń w dziale sprzedam, to już przeszłość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co z paskami handmade? Jest tu trochę paskorobów którzy regularnie sprzedają swoje wyroby.

Z tego co pamiętam była też mowa o "zasłużonych członkach forum" którzy mieli/mają wkład w merytoryczny rozwój tego miejsca i rzekomo mieli mieć możliwości darmowych ogłoszeń?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, Eugeniusz Szwed napisał(-a):

Na życzenie będzie wystawiona faktura, ale w takim przypadku podane opłaty będą powiększone o VAT.

🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

@DawPi napisałeś:

Co to znaczy bezterminowo przez 30 dni? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz kupione 5 tematów - bezterminowo możesz ten limit wykorzystać ale każdy temat "wisi" 30 dni. 

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.