Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ptakug

Latarka

Rekomendowane odpowiedzi

Taki fajny maluszek Wuben E7

20251113_191533.JPG

20251113_191557.JPG

20251113_191604.JPG

20251113_191629.JPG

20251113_191752.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam taką bestię 😉 i w formie breloczka do kluczy, nieźle świeci.

20251113_210608.jpg

20251113_210640.jpg

Screenshot_20251113_211130_Samsung Internet.jpg

20251113_211807.jpg

Edytowane przez GostRado

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to moja pierwsza, najstarsza, najulubieńsza, pomimo tego, że nie najjaśniejsza. Przeszła już swoje, dlatego teraz robi jako domowa.

IMG_6228.jpg

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

🙂↕️ maluszek pod klamkę 

20251113_145109.JPG

20251113_191221.JPG

20251113_191239.JPG

20251113_191257.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20251226_141211.JPG

20251226_141216.JPG

20251226_141223.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainspirowany zachwytami Kolegów kupiłem malucha Wurkkos HDO3.

Szkoda pieniędzy. Świeci rzeczywiście nieźle, kilka bajerów zmiany barwy jest miłym dodatkiem.

Ale co z tego, jak po kilku (może nastu) dniach rozładowuje się do 0 od samego leżenia.

Szkoda pieniędzy.

Natomiast Wuben E7 który też mnie skusił to zupełnie inna liga.

Bez zbędnych fajerwerków, tylko proste tryby, ale jakość wykonania nieporównywalna.

Latarka dużo bardziej solidna, wymienna bateria i jej rodzaj po dodaniu przedłużki, a nie byle kondensator (przynajmniej na to wygląda) w poprzedniczce.

Co prawda droższa, ale nie na tyle, żebym żałował jej zakupu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hd03 to dodatek do kilku laterek które się już ma 😀 jak pisałem wyżej bajery kolor bez sensu ale za to światło rozproszone i skupione plus tryby jak najbardziej ok , 60 zł z alli jak najbardziej ok , leży z miesiąc nie rozładowywuje sie , aż poszedłem sprawdzić 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Kuklik napisał(-a):

Może moja ma jakieś zwarcie, albo co...

No nie wiem , te 60 parę zł jest warta uważam , u mnie wisi przy drzwiach wejściowych przy wszystkich kluczach , jako awaryjna , 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie i Panie jaką latarkę polecicie na baterie AA czy też akumulatory , może być ładowana USB ale nie koniecznie , klik w dupce , 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężki temat, bo ze zwykłego AA mało prądu daje i jak ktoś ma i korzysta z mocnego światła np.  18650 - to wtedy przesiadka na akumulator AA ... mocno rozczaruje. Ja miałem (zgubiłem) super  sprzęt na 14500/AA Olight s1a Baton. Teraz na paluszka mam Fenixa e12-  kiszka  straszna. Trzeba koniecznie szukać coś  co obsluguje głównie akumulator 14500 np.  Lumintop tool AA - niestety  nie miałem tego  w rękach, więc  ciężko o porównanie  jak skupia światło, choć na papierze parametry  są OK. Na razie mam kilka latarek, ale raczej nie zaryzykuję na nic poniżej 18650, bo zwyczajnie są za słabe albo za krótko  świecą. Chociaż 🤔... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, revolta4 napisał(-a):

Panowie i Panie jaką latarkę polecicie na baterie AA czy też akumulatory , może być ładowana USB ale nie koniecznie , klik w dupce , 

convoy T2 

https://convoylight.com/products/convoy-t2-black-aa-14500-flashlight

U mnie od kilku dni na 14500 4,2V  - nie przewiduję problemów

"

Drive parameters

1. The flashlight is powered by a 1.5V battery or a 4.2V lithium battery. Switch the flashlight on or off by the tail switch (full click) or switch mode (Half-press).

The maximum output current is 0.5A when using a 1.5V battery, and the maximum output current is 1.5A when using a 4.2V lithium battery
2. Battery judgment function: When the voltage is above 2V, it is judged as a 4.2V battery, and when the voltage is below 2V, it is a 1.5V battery. It does not turn on when powered on by 2-2.8V.

3. Low voltage protection. When using a 4.2V battery, the voltage will flash 3 times slowly when the voltage is lower than 3V, and it will automatically shut down when the voltage is lower than 2.8V. When using a 1.5V battery, there is no low voltage protection.

At 4.2V, strobe (100%), slow flashing (30%), beacon (30%), battery detection (1%) SOS (20%), the above is the maximum brightness ratio. "

Edytowane przez zadra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, zadra napisał(-a):

convoy T2 

https://convoylight.com/products/convoy-t2-black-aa-14500-flashlight

U mnie od kilku dni na 14500 4,2V  - nie przewiduję problemów

"

Drive parameters

1. The flashlight is powered by a 1.5V battery or a 4.2V lithium battery. Switch the flashlight on or off by the tail switch (full click) or switch mode (Half-press).

The maximum output current is 0.5A when using a 1.5V battery, and the maximum output current is 1.5A when using a 4.2V lithium battery
2. Battery judgment function: When the voltage is above 2V, it is judged as a 4.2V battery, and when the voltage is below 2V, it is a 1.5V battery. It does not turn on when powered on by 2-2.8V.

3. Low voltage protection. When using a 4.2V battery, the voltage will flash 3 times slowly when the voltage is lower than 3V, and it will automatically shut down when the voltage is lower than 2.8V. When using a 1.5V battery, there is no low voltage protection.

At 4.2V, strobe (100%), slow flashing (30%), beacon (30%), battery detection (1%) SOS (20%), the above is the maximum brightness ratio. "

Wyobraź sobie że myślałem o niej i to dokładnie w takiej konfiguracji jak na stronie 

lubię latarki convoy miałem sporo latarek ale nadal moja najlepsza latarka obok armyteka wizarda jest convoy S2+

33 minuty temu, łowca napisał(-a):

Ciężki temat, bo ze zwykłego AA mało prądu daje i jak ktoś ma i korzysta z mocnego światła np.  18650 - to wtedy przesiadka na akumulator AA ... mocno rozczaruje. Ja miałem (zgubiłem) super  sprzęt na 14500/AA Olight s1a Baton. Teraz na paluszka mam Fenixa e12-  kiszka  straszna. Trzeba koniecznie szukać coś  co obsluguje głównie akumulator 14500 np.  Lumintop tool AA - niestety  nie miałem tego  w rękach, więc  ciężko o porównanie  jak skupia światło, choć na papierze parametry  są OK. Na razie mam kilka latarek, ale raczej nie zaryzykuję na nic poniżej 18650, bo zwyczajnie są za słabe albo za krótko  świecą. Chociaż 🤔... 

Biore pod uwagę lumintopa AA 3.0 i właśnie convoy T 2 żeby znów nie zasypać się modelami to chyba zostały te dwie na placu boju , proste w obsłudze nie chce nic programowalnego ,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od dłuższego czasu używam o light ir2 pro. Noszę przy kluczach. A w pracy często mam przy sobie o light o pen 3. Głównie ze względu na laser 

20260119_214042.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi