Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Do niedawna to był mój faworyt, teraz którego zegarka bym po PAM’ie nie założył to wydaje się on miniaturowy 👀

Co nie zmienia faktu że design tego zegarka jest naprawdę świetny 🔥 ahhh, cieszy oko 🤭

IMG_9634.jpeg

IMG_9635.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowa wersja 5303 z wkładką bezela z podziałką „DT MAX” - podwójną skalę (metry i minuty) do wyświetlania maksymalnego „czasu pracy” na każdej podanej głębokości, umożliwiając ciągłe wynurzanie bez przystanków dekompresyjnych. Oprócz charakterystycznej stalowej bransolety standardowej dla modelu 5303, wersja 5303 PLD posiada jako drugi pasek „PLD”, dostępny w kolorze Historic Green lub Louise Blue.

Limitacja 500 sztuk (150 sztuk dla czynnych nurków EOD) i 350 dla każdego do zakupu przez sklep marki.

Serica-Reference-5303-PLD-Dive-Chronometer-Watch-13-1229x1536.jpg

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, AK&AK napisał(-a):

Nowa wersja 5303 z wkładką bezela z podziałką „DT MAX” - podwójną skalę (metry i minuty) do wyświetlania maksymalnego „czasu pracy” na każdej podanej głębokości, umożliwiając ciągłe wynurzanie bez przystanków dekompresyjnych. Oprócz charakterystycznej stalowej bransolety standardowej dla modelu 5303, wersja 5303 PLD posiada jako drugi pasek „PLD”, dostępny w kolorze Historic Green lub Louise Blue.

Limitacja 500 sztuk (150 sztuk dla czynnych nurków EOD) i 350 dla każdego do zakupu przez sklep marki.

Serica-Reference-5303-PLD-Dive-Chronometer-Watch-13-1229x1536.jpg

Ładna zegarek, jak to 5303, kolory fajnie dobrane, ale liczyłem na znacznie więcej, niż tylko wariację kolorystyczną/materiałową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, nav napisał(-a):

(...)ale liczyłem na znacznie więcej, niż tylko wariację kolorystyczną/materiałową.

Też myślałem, że będzie nowy model. Aż się zdziwiłem, że takie tempo mają. Choć zawiedziony nie jestem. To tak naprawdę limitka dla członków stowarzyszenia francuskich nurków bojowych (stąd historyczny pasek, w historycznej kolorystyce) z opcją "zrobimy więcej sztuk, pójdziemy w marketing, powinny się sprzedać". Rozgłos jest, to pewnie i sukces będzie. Jak chodzi o mnie, to wersja ciekawa, mógłbym mieć.

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś się orientuje jak wygląda kwestia serwisowania tych soprodow u niezależnych zegarmistrzów? Chodzi za mną serica od dawna, bo uważam, że mają świetne projekty. Ale ten stosunkowo niszowy mechanizm mnie zniechęcał, w kontekście potencjalnych problemów. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, tbn napisał(-a):

Ktoś się orientuje jak wygląda kwestia serwisowania tych soprodow u niezależnych zegarmistrzów? Chodzi za mną serica od dawna, bo uważam, że mają świetne projekty. Ale ten stosunkowo niszowy mechanizm mnie zniechęcał, w kontekście potencjalnych problemów. 

Myślę, że najlepiej zapytać u siebie w mieście, albo w dobrych pracowniach zegarmistrzowskich (wysyłka zegarka kurierem). Jeśli chodzi o naprawy gwarancyjne, to Serika załatwia je bardzo sprawnie. Problemy z mechanizmem były w poprzednich wersjach, czytałem o tym trochę, przed zakupem, z tymi nowymi jest lepiej, choć oczywiście było by prościej, gdyby to była np. Sellita lub Myota.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie powinno być problemu z serwisem, części są raczej do ściągnięcia od producenta. Coraz więcej zegarków na mechanizmach Soprod się pojawia (Baltic Aquascaphe GMT, Nivada Grenchen, itp.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos posiada 8315? Z tego, co pamietam byla jakas na forum? Bylbym ciekaw wrazen, moze byc na PW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, cordi7 napisał(-a):

Czy ktos posiada 8315? Z tego, co pamietam byla jakas na forum? Bylbym ciekaw wrazen, moze byc na PW.

Mam, używam, noszę. Aktualnie na gumowym pasku na wakacjach i uważam że to super zegarek. Może  nie jako jedyny, ale w grupie 3 najczęściej używanych przeze mnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu nie jako jedyny? Jaki masz rozmiar nadgarstka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, cordi7 napisał(-a):

Czemu nie jako jedyny? Jaki masz rozmiar nadgarstka?

Nadgarstek 16.5, a nie jedyny, bo mam jeszcze kilka zegarkow ktore noszę rownie chętnie i nie czuje potrzeby używania tylko jednego 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Krzysiek_W napisał(-a):

Nadgarstek 16.5, a nie jedyny, bo mam jeszcze kilka zegarkow ktore noszę rownie chętnie i nie czuje potrzeby używania tylko jednego 😀

A nie no, to rozumiem - brzmialo jakby mial jakas wade, ktora przeszkadza w codziennym korzystaniu. Dzieki za info - i wrzuc czasem jakies fotki. To przepiekny zegarek jest!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Voila, pozdrowienia z Budapesztu 😃

20250712_090523.thumb.jpg.c39ba49f7e99eedacc144533f1c298d6.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to kiedyś się kończy ? / to adhd zegarkowe ? / 

Zaczynam chorować na Ref. 5303-3 😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, gszydlowsky napisał(-a):

Tak, wraz ze smiercia nosiciela choroby :D

PS. 5303-3 jest kozacka, zwlaszcza na twoj mniejszy nadgarstek:

image.thumb.png.bd9adcedcb40c63c7c116e42b0ebdc1d.png

image.thumb.png.8bc5a489f38d0ab780c5c4e2fa3fef3c.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 25.07.2025 o 10:10, gszydlowsky napisał(-a):

Nawet śmierć nie da gwarancji końca

file_000000004a446243af2f6f0e4bdb4568.thumb.png.2fe80616e3eb73644c9ed8cb2e14b7b7.png

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 25.07.2025 o 10:10, gszydlowsky napisał(-a):

5303, poza tym, że to świetny, nietuzinkowy projekt, to bardzo wygodny zegarek, jest niewielki, płaski, bransoleta ma świetną regulację. Wykonanie na bardzo dobrym poziomie, dla mnie bliżej 3k niż 1,5k euro. Soprod w środku, to pewna zagadka, ale na razie przez 1,5 roku nie było problemu (z tym, że rzadko Serikę noszę).

IMG_20250727_160233.jpg

Edytowane przez nav

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 27.07.2025 o 16:00, nav napisał(-a):

5303, poza tym, że to świetny, nietuzinkowy projekt, to bardzo wygodny zegarek, jest niewielki, płaski, bransoleta ma świetną regulację. Wykonanie na bardzo dobrym poziomie, dla mnie bliżej 3k niż 1,5k euro. Soprod w środku, to pewna zagadka, ale na razie przez 1,5 roku nie było problemu (z tym, że rzadko Serikę noszę).

IMG_20250727_160233.jpg

Nie wiedziałem, że masz Piotr. Bardzo fajny zegarek. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, kornel91 napisał(-a):

Nie wiedziałem, że masz Piotr. Bardzo fajny zegarek. 

Choroba "nurkowa" przekroczyła jakiś czas temu granicę zdrowego rozsądku :) Mało Serikę noszę, ale to bardzo ładny zegarek, doczekał się nawet chińskiego "homara" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 29.07.2025 o 18:15, nav napisał(-a):

Choroba "nurkowa" przekroczyła 

Fachowo to się nazywa "choroba kesonowa" ;) niepochamowany apetyt na dajwery

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi