Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
meXy

Klub użytkowników GARMIN

Rekomendowane odpowiedzi

Już kilka dni ze mna, chyba się polubimy, chodź jest do czego się przyczepić. Przesiadłem się z Fanixa 7 SS 47mm. Nowy Fenix nosi się jakby był większy niż 7. Może to przez ten dużo większy ekran, który jest wielkości ekranu w Fenixie 7X. Wciąż nie mogę się też przyzwyczaić do tych małych ramek, poprzednik był znacznie bardziej toolwatchowy z wyglądu. Praca nowych przycisków też na minus moim zdaniem. Reszta to już same plusy… ekran jest duży i bardzo czytelny, delikatnie odświeżone menu też na plus, funkcja dzwonienia to bajer, ale czasami się może przydać. 

IMG_1455.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.09.2024 o 15:40, Kurtzman napisał(-a):

Ten wykres słupkowy na dole to tętno jak podejrzewam?

Albo solar, w sensie ekspozycja na światło słoneczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.09.2024 o 15:40, Kurtzman napisał(-a):

Ten wykres słupkowy na dole to tętno jak podejrzewam?

Na nowy miesiąc taka odznaka wpadła :)

14 godzin temu, nav napisał(-a):

Albo solar, w sensie ekspozycja na światło słoneczne.

To wykres tętna, AMOLEDowy Fenix 8 nie ma na pokładzie solara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, pepepatryk napisał(-a):

To wykres tętna, AMOLEDowy Fenix 8 nie ma na pokładzie solara

Ja tak przypuszczałem, że to wykres tętna bo poniżej jest wartość liczbowa tylko zastanowiło mnie takie równe tętno przez jakiś czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 27.08.2024 o 08:07, Kurtzman napisał(-a):

Jaki masz/macie poziom?

Ja jestem na 5 i mam 214 punktów 

Jak jesteś na 5 poziomie? Ja mam 239 pkt i nadal jestem na 4 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Tosagw napisał(-a):

Jak jesteś na 5 poziomie? Ja mam 239 pkt i nadal jestem na 4 

A sorry, mam 409 pkt a 211 pozostało mi do następnego poziomu :)

IMG_20240914_145431_874.jpg

Edytowane przez Kurtzman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej,

Nasze się z zamiarem zakupu Instinct 2 Solar. Czy któryś z forumowiczów może podzlieć się wrażeniami z uzytkiwnia? Plusy, minusy, itp :) Interesuję mnie też różnica w rozmiarze czcionki pomiędzy wersjami 40 i 45 mm. Mam słaby wzrok i ma to dla mnie znaczenie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, gamemaster napisał(-a):

Hej,

Nasze się z zamiarem zakupu Instinct 2 Solar. Czy któryś z forumowiczów może podzlieć się wrażeniami z uzytkiwnia? Plusy, minusy, itp :) Interesuję mnie też różnica w rozmiarze czcionki pomiędzy wersjami 40 i 45 mm. Mam słaby wzrok i ma to dla mnie znaczenie. 

Na YouTube znajdziesz mnóstwo porównań. 
Moje zdanie jest takie: solar można sobie odpuścić, szkoda kasy. On nie ładuje w pomieszczeniu. A w wersji 40mm tym bardziej. 
45 mm wersja jest… normalna. Ani za duża, ani za mała. 
Jeżeli chodzi o kształt - wolałem Instinct 1. 
Czekam co zaproponuje Instinct 3. Jak będzie latarka w normalnym rozmiarze - dam mu szansę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, adventure napisał(-a):

. Jak będzie latarka w normalnym rozmiarze - dam mu szansę :)

Może nie na temat …..

ale w swoim garminie mam latarkę , jak wcześniej myslalem że zbędny gadżet ,tak teraz stwierdzam że tak często się przydaje , tak łatwo się ja włącza i szybko ze jak można nie mieć latarki w garminie 😀😀😃😀😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, gamemaster napisał(-a):

Hej,

Ja jestem zadowolony z tego zegarka ale jeśli chodzi o wzrok to przy bieganiu i zmroku mam kłopot z dojrzeniem tych małych czcionek. Pod tym względem nie polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, gamemaster napisał(-a):

Hej,

Może kup Instinct 2X? Większy ekran to i czcionka większa, solar zdaje egzamin, a latarka jest bardzo przydatna. 

Co najwyżej może Ci nie odpowiadać rozmiar  51mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, revolta4 napisał(-a):

Może nie na temat …..

ale w swoim garminie mam latarkę , jak wcześniej myslalem że zbędny gadżet ,tak teraz stwierdzam że tak często się przydaje , tak łatwo się ja włącza i szybko ze jak można nie mieć latarki w garminie 😀😀😃😀😀

Ano właśnie 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie. Czy po ostatniej aktualizacji Fenix 7 ktoś u siebie zauważył szybsze zużycie baterii czy tylko ja? Cały czas podobnie używam zegarek i ładowałem go raz na 6-7 dni. Teraz po 4 dniach jest taka potrzeba😐

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 30.09.2024 o 09:38, Kurtzman napisał(-a):

Może kup Instinct 2X? Większy ekran to i czcionka większa, solar zdaje egzamin, a latarka jest bardzo przydatna. 

Co najwyżej może Ci nie odpowiadać rozmiar  51mm.

Niestety za duży. 45mm to jest maks dla mnie. Czy w tych Garminach da się ustawić wylącznie wyświetlanie w pozytywie? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, gamemaster napisał(-a):

Niestety za duży. 45mm to jest maks dla mnie. Czy w tych Garminach da się ustawić wylącznie wyświetlanie w pozytywie? 

Tak. Każda tarcza fabryczna jest w wersji pozytyw i negatyw. W tarczach ściągniętych z Connect IQ to już zależy od autora.

Pola danych aktywności też możesz ustawić jak chcesz. Co do widgetów to zawsze miałem czarne wersje zegarków więc wszystko było w negatywie ale to też można zmienić wchodząć w tryb serwisowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 30.09.2024 o 21:05, piteks napisał(-a):

Mam pytanie. Czy po ostatniej aktualizacji Fenix 7 ktoś u siebie zauważył szybsze zużycie baterii czy tylko ja? Cały czas podobnie używam zegarek i ładowałem go raz na 6-7 dni. Teraz po 4 dniach jest taka potrzeba😐

Wczoraj była kolejna aktualizacja i problem został chyba rozwiązany. Obecnie zużycie energii jest na podobnym poziomie jak przed poprzednią aktualizacją.

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 2.10.2024 o 15:59, Kurtzman napisał(-a):

Tak. Każda tarcza fabryczna jest w wersji pozytyw i negatyw. W tarczach ściągniętych z Connect IQ to już zależy od autora.

Pola danych aktywności też możesz ustawić jak chcesz. Co do widgetów to zawsze miałem czarne wersje zegarków więc wszystko było w negatywie ale to też można zmienić wchodząć w tryb serwisowy.

Czyli fajnie. Generalnie, zegarek zbiera głownie pozytywne opinie, choć chyba wszystko sprowadza się oczekiwań. Ciekawe czy można liczyć na obniżkę cen, gdy na rynku pojawi się 3 wersja. Ta podobno ma iść w stronę premium. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi