konrado77 164 #26 Napisano 10 Stycznia 2023 Podziękował. Miałem okazję przymiarkę zrobić ostatnio, niestety tylko wersję brązową, która najmniej mi się podoba. Niemniej zegarek jak za takie pieniądze wart grzechu. Tutaj wersję chyba w tej samej kopercie. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Misiu7 263 #27 Napisano 11 Stycznia 2023 Wersja niebieska jest jeszcze dostępna. Tarcza jest stonowana w ładnym odcieniu i nie ma tu miejsca na wizualną taniochę. Do tego pełny, prosty dekiel, no rewelacja po prostu. Nie rozumiem mody eksponowania surowych bądź słabo zdobionych mechanizmów. Czarny, połyskliwy pasek wygląda tak sobie, zamiast niego powinien być jakiś w odcieniu granatu. Ale na razie nie zmieniam. Brak stop sekundy też jestem w stanie przeboleć ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bogdan57 47887 #28 Napisano 20 Stycznia 2023 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaweknh 241 #29 Napisano 22 Stycznia 2023 NY2300 stary ale niezawodny. Miłej niedzieli! 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario_113 2104 #30 Napisano 27 Listopada 2023 Coś na rozruszanie tematu. Nie wierzę, że tak mało jest automatów od Obywatela. Na zdjęciu mój Citek NB-1050 na pasku. Generalnie bardzo fajny zegarek i bardzo wygodny. Pewnie przez pewien czas będzie mi często towarzyszył. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 56812 #31 Napisano 27 Listopada 2023 Tytanowy diver w automacie... 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perkoz1959 69 #32 Napisano 17 Grudnia 2023 Citizen Automatic Classic NH8391-51EE. Przecudowny zegarek 😍. Hołd dla Citizen C7 z lat 60-tych. Jakosć wykonania genialna. Szyk i elegancja oraz uniwersalny wymiar 40,8 mm. Dokupię jeszcze z zieloną tarczą. 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario_113 2104 #33 Napisano 20 Grudnia 2023 W dniu 17.12.2023 o 09:35, Perkoz1959 napisał(-a): Citizen Automatic Classic NH8391-51EE. Przecudowny zegarek 😍. Hołd dla Citizen C7 z lat 60-tych. Jakosć wykonania genialna. Szyk i elegancja oraz uniwersalny wymiar 40,8 mm. Dokupię jeszcze z zieloną tarczą. Bardzo fajny zegarek. Za mną chodzi też ten model z zieloną tarczą a bez zastanowienia kupiłbym NB1050 z zieloną tarczą, jeśli kiedykolwiek Citizen wypuści takie cudeńko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perkoz1959 69 #34 Napisano 21 Grudnia 2023 19 godzin temu, mario_113 napisał(-a): Bardzo fajny zegarek. Za mną chodzi też ten model z zieloną tarczą a bez zastanowienia kupiłbym NB1050 z zieloną tarczą, jeśli kiedykolwiek Citizen wypuści takie cudeńko. 😁 Jeszcze mam plan na czerwoną tarczę ( dolne zdjęcie ) ale muszę pokombinować z rynku azjatyckiego bo Citizen tylko tam go puscił na rynek. Swoją drogą to przepiękne zegarki, rewelacyjnie wykonane i niesamowicie punktualne ( jeden i drugi łapią max + 5 sek/doba 👍). 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario_113 2104 #35 Napisano 21 Grudnia 2023 Super wyglądają. Masz więcej zdjęć zielonego? Jedyny minus jak dla mnie to mineralne szkiełko. Ale w sumie za te pieniądze... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Małysz 331 #36 Napisano 11 Stycznia 2024 Ze mną od 4 lat 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz9a 20127 #37 Napisano 12 Stycznia 2024 (edytowane) Taki automat wpadł na dobry początek roku 🙂 Na żywo jest przepiękny! Edytowane 12 Stycznia 2024 przez mariusz9a 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lejdipik 24283 #38 Napisano 30 Stycznia 2024 (edytowane) W dniu 21.12.2023 o 11:26, Perkoz1959 napisał(-a): 😁 Jeszcze mam plan na czerwoną tarczę ( dolne zdjęcie ) ale muszę pokombinować z rynku azjatyckiego bo Citizen tylko tam go puscił na rynek. Swoją drogą to przepiękne zegarki, rewelacyjnie wykonane i niesamowicie punktualne ( jeden i drugi łapią max + 5 sek/doba 👍). Pełna zgoda. Jestem zaskoczona punktualnością.(a czasem leży sobie odłożony) Jakość i przyjemność z używania też zaskoczyła mnie niesamowicie. (A trochę tych czasomierzy mam...) Zmiana paska wiele daje. Edytowane 30 Stycznia 2024 przez lejdipik 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 63375 #39 Napisano 25 Kwietnia 2024 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darth_Gem 240 #40 Napisano 4 Czerwca 2024 Pomimo dzisiejszego "disappointment" z racji beznadziejnej dostawy "chińczyka" z Ali, dzień nie jest bynajmniej stracony, gdyż ponieważ, nadszedł do mnie także, taki oto egzemplarz... I o ile jestem nim zachwycony (dial, grubość, tytan) to jednak najprostsza Miyota, to lekka pomyłka w tym zegarku. A mogli dać to samo co w Tsuyosie small second, I wszyscy bylibyśmy happy, a tak....lekki niedosyt....ale cóż...still a keeper! (Sorry za ruszone zdjęcie z luma, nie wiem czemu, łapski trzymałem bez ruchu) A tutaj Tsuyosa small second, nabyta raptem miesiąc temu... 9 Dark Side is a pathway to many abilities, sometimes considered unnatural... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 63375 #41 Napisano 6 Czerwca 2024 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz9a 20127 #42 Napisano 18 Kwietnia 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darth_Gem 240 #43 Napisano 17 Lipca I najnowszy mój nabytek, wczoraj przybył, Citizen NB1050. Wersja JDM, bo innej, o ile wiem, nie ma. Taki trochę prekursor Tsusyosy, ale z lepszym mechanizmem, cichszym rotorem i dodatkową powłoką anti-scratch. Dziwne to nieco, bo to stał, a nie tytan, ale protestować nie będę. Ciekawy zabieg z wypolerowanym na lusterko wewnętrznym brzegiem tarczy, co daje super efekt, gdy jest ciemno, punkty lumy się odbijają. Wersja szara, znów, dla mnie najprzyjemniejsza, choć są niebieskie, czarne i białe. Ot, ciekawostka. 6 Dark Side is a pathway to many abilities, sometimes considered unnatural... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz9a 20127 #44 Napisano 31 Lipca 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach