Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Edmund Exley

Euro 2020

Rekomendowane odpowiedzi

58 minut temu, tomek.wzr napisał(-a):

Anglicy są tak mocni, że w meczu z Niemcami zagrają rezerwowym składem...

Problem nadmiaru Synów Albionu jest na bokach ofensywy. Rashford, Mount, Foden, Sancho. 

Tylko Sancho który w reprezentacji jest drugim a nawet trzecim wyborem jest wyceniany na 85 mln €. 

Brakuje natomiast u nich lidera środka pola. Jeszcze nie tak dawno temu mieli Gerarda, Lamparda czy Scholesa...

Dziwi mnie natomiast reprezentacja Niemiec. Nie ma tam praktycznie żadnego piłkarza z najwyższego światowego topu (poza Neuerem), a radzą sobie jak narazie w turnieju ok. 

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, tomek.wzr napisał(-a):

Anglicy są tak mocni, że w meczu z Niemcami zagrają rezerwowym składem... Strasznie słabi trenerzy dostali najlepsze reprezentacje do prowadzenia. Southgate stara się jak może, żeby zmarnować takie pokolenie piłkarskie i wygrać tytuł najgorszego trenera.

No i rezerwy dały radę😆.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Dla mnie ideałem komentatora piłkarskiego jest Tomasz Lipiński: wiedza, doskonała umiejętność przekazania jej w profesjonalny, a jednocześnie przystępny sposób, poczucie humoru, znajomość języków, głos - wszystko. Lubię też Matiego z jego nieco "chuligańskim sznytem".  ;)

Natomiast gdybym już KONIECZNIE :D musiał wybierać z pary "Szpakowski vs. Strejlau", to ZDECYDOWANIE Strejlau. Szpakowski to piłkarski idiota. Niczego niemal się nie nauczył przez dziesiątki lat wojażowania po meczach i turniejach. Kaleczy nazwiska, nazwy, etc. w sposób porażający. Kiedy na ekranie telewizora widać już decyzję sędziego, że np. był spalony, ten dalej gratuluje zdobycia bramki i się "entuzjazmuje". Opowiada jakieś bajki drewnianego karła Wasyla o swoich emocjach i impresjach na temat "wuj wie czego" w chwilach, kiedy na murawie toczy się decydująca akcja. Powtarza w kółko do wyrzygu najbardziej absurdalne klisze w stylu Paulo Coelho. Za samo nawiązywanie do "pana Kazimierza Górskiego" powinien dostać 5 lat ciężkich robót. Szanuję PANA KAZIMIERZA GÓRSKIEGO i Jego dorobek, ale co on, kurła, ma do rzeczy w 2021 roku, kiedy gramy na Euro 2021? ;) Strejlau może i sepleni, ale widzi z reguły, co się dzieje na boisku i bije wiedzą fachową Szpaka na skalę galaktyki.  :)

Właśnie odkryłem że w transmisji internetowej na stronie TVP Sport można włączyć komentarz po angielsku lub wyłączyć go w ogóle, tak więc nie trzeba być na Szpakowskiego np. skazanym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, beniowski napisał(-a):

Właśnie odkryłem że w transmisji internetowej na stronie TVP Sport można włączyć komentarz po angielsku lub wyłączyć go w ogóle, tak więc nie trzeba być na Szpakowskiego np. skazanym.

A jesteś całkowicie pewien, że ten komentarz po angielsku to nie jest również Dariusz? :D  ;)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

A jesteś całkowicie pewien, że ten komentarz po angielsku to nie jest również Dariusz? :D  ;)

Sprawdzałem - nie jest🤣.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

A jesteś całkowicie pewien, że ten komentarz po angielsku to nie jest również Dariusz? :D 

BTW on mówi językiem Szekspira?, czy innego Anglosasa?

Edytowane przez mkl1

Pozdrawiam Mirek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, mkl1 napisał(-a):

BTW on mówi językiem Szekspira?, czy innego Anglosasa?

To jest oficjany komentarz UEFA (chyba) po angielsku - polecam, fajnie komentują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytałem czy "szpak" popiskuje po angliskiemu...na fonii i wizji..

czy tylko w knajpie "yes, no, I do not know"

Pozdrawiam Mirek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mamy kolejną niespodziankę.
Ciekawe tylko co z kolanem Biesiedina, bo wyglądało to baaardzo niefajnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, mkl1 napisał(-a):

Pytałem czy "szpak" popiskuje po angliskiemu...na fonii i wizji..

czy tylko w knajpie "yes, no, I do not know"

Ja chyba nigdy nie słyszałem go w "akcji", jeśli chodzi o angielski.

Mecz Szwecja - Ukraina emocjonalnie był dla mnie bliski czegoś w rodzaju RFN - NRD ;); z jednej strony, lepiej by to dla nas wyglądało, gdyby Szwedzi (i Hiszpanie) zaszli możliwie jak najdalej; z drugiej strony, trudno mi nie życzyć sukcesów Szewczence, jednej z największych gwiazd w historii AC MILAN. No ok - zobaczymy, co tam dalej będzie... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Osy123 napisał(-a):

Dlugimi momentami polska myśl trenerska rządziła na boisku bo zarówno Szwecja jak i Ukraina grały niskim pressingiem 🤣

A kolano się mocno wygięło nie w tą stronę, w którą powinno… trzymam kciuki żeby nic poważnego się nie stało.

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No to po chłopie... "Ukrainiec doznał złamania kości udowej i częściowego zerwania więzadeł krzyżowych i bocznych."
Zobaczymy ile zajmie rehabilitacja, ale moze najlepsze czasy miec juz za soba...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Panowie jakie typy na ćwierćfinały? 

Ja liczę na:

Szwajcarie 

Belgie

Danie

Anglie

Edytowane przez evilym

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zasadzie kibicuję podobnie jak Ty, tylko szczerze życzę awansu Ukrainie, mam już dosyć tych pustych i nic nie znaczących gestów przed meczami... 😞 Absolutnie nie chcę o tym dyskutować, tylko mam dosyć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, evilym napisał(-a):

Panowie jakie typy na ćwierćfinały?

1. CHCIAŁBYM: Hiszpania, Włochy, Dania, Ukraina (ze względu na przeszłość "Shevy" w ACM i sztab z Tassottim na czele;

2. ROZUMEM ;) PRZEWIDUJĘ: Hiszpania, Belgia/Włochy (równe szanse), Dania, Anglia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzymam kciuki za Szwajcarię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Się Hiszpanii przyfarciło... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zgadzam się, że Hiszpanie "się przyfarciło". Szwajcarzy powalczyli, ale awansował zespół jednak lepszy piłkarsko. No i z którym osiągnęliśmy WIELKI REMIS.  :D ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z jednej strony szkoda mi Szwajcarów, choc dzisiejszy mecz nie był taki w ich wykonaniu jak poprzedni, ale jednak też liczyłem, że jakoś przejdą. Wygrał jednak zespół lepszy w dzisiejszym meczu.
No to zobaczymy teraz. Belgia - Wlochy... licze na dobre widowisko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi