StaryWilk 696 #26 Napisano 15 Lipca 2024 Kolejny top jawi się niczym okazja https://monochrome-watches.com/the-new-editions-of-the-proudly-chinese-celadon-century-collection/ 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 135571 #27 Napisano 15 Lipca 2024 2 godziny temu, StaryWilk napisał(-a): Kolejny top jawi się niczym okazja https://monochrome-watches.com/the-new-editions-of-the-proudly-chinese-celadon-century-collection/ Ceny kosmiczne a stylistyka chyba raczej dostosowana do lokalnych odbiorców. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 27064 #28 Napisano 20 Lipca 2024 strasznie niespójne te zegarki. paskudztwo. 0 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jakubos 524 #29 Napisano 29 Sierpnia 2024 (edytowane) To się nazwya "Peacock Black Hole" i kosztuje $3,579 Nazwę dałem niepełną z czystej złośliwości. Mój komentarz: - nazwa? No mogło by być trochę inaczej 😁 - kolorystyka też dyskusyjna Hipotetyczna konwersacja pomiędzy właścicielem a płcią piękną: - hej, ale masz dziwny zegarek, co to takiego? - czarna dziura pawia 🤪 Edytowane 29 Sierpnia 2024 przez jakubos 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 135571 #30 Napisano 29 Sierpnia 2024 13 minut temu, jakubos napisał(-a): To się nazwya "Peacock Black Hole" i kosztuje $3,579 Nazwę dałem niepełną z czystej złośliwości. Mój komentarz: - nazwa? No mogło by być trochę inaczej 😁 - kolorystyka też dyskusyjna Hipotetyczna konwersacja pomiędzy właścicielem a płcią piękną: - hej, ale masz dziwny zegarek, co to takiego? - czarna dziura pawia 🤪 Nie wygląda źle, ale jak to się je? Czyli jak odczytać czas? Przy tej kwocie to jednak wybrałbym jakiegoś GS-a albo szwajcara. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jakubos 524 #31 Napisano 29 Sierpnia 2024 @Paulus57 przyglądnij się uważnie, na tarczy jest 10 : 10 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 135571 #32 Napisano 29 Sierpnia 2024 1 minutę temu, jakubos napisał(-a): @Paulus57 przyglądnij się uważnie, na tarczy jest 10 : 10 Dziękuję za podpowiedź, ale mylisz się, teraz widzę 10:07:38. Ewentualnie 22:07:38. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Euryk 261 #33 Napisano 29 Sierpnia 2024 (edytowane) W dniu 20.06.2024 o 13:55, jakubos napisał(-a): cana coraz bardziej powala USD 46,000, excluding taxes. Europę mniej przekonuje estetyka związana z chińską tradycją (ryby, smoki etc.), co zrozumiałe, ale w Azji już co innego. Datego na Ali najczęściej można spotkać zegarki mające bezpośredni (nazwijmy to tak) związek z europejską tradycją estetyczną. I o takim poziomie technicznym za zupełnie śmieszne pieniądze, że Szwajcaria powinna się tego obawiać. Już chyba się obawia. W dniu 4.01.2023 o 11:43, oszolom napisał(-a): szkoda, że to złocone Inny powie: "szkoda że nie złocone", gdyby było stalowe. Wszystkim nie dogodzisz, przynajmniej jednocześnie. 🙂 Edytowane 29 Sierpnia 2024 przez Euryk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 27064 #34 Napisano 29 Sierpnia 2024 6 godzin temu, Euryk napisał(-a): Europę mniej przekonuje estetyka związana z chińską tradycją (ryby, smoki etc.), co zrozumiałe, ale w Azji już co innego. Datego na Ali najczęściej można spotkać zegarki mające bezpośredni (nazwijmy to tak) związek z europejską tradycją estetyczną. I o takim poziomie technicznym za zupełnie śmieszne pieniądze, że Szwajcaria powinna się tego obawiać. Już chyba się obawia. Inny powie: "szkoda że nie złocone", gdyby było stalowe. Wszystkim nie dogodzisz, przynajmniej jednocześnie. 🙂 cytujesz coś sprzed ponad roku... :D. tak czy inaczej: jak robisz coś wypasionego, to pchasz albo w stal, albo w złoto. nie w złocenie. 0 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Euryk 261 #35 Napisano 1 Września 2024 W dniu 29.08.2024 o 20:04, oszolom napisał(-a): " jak robisz coś wypasionego, to pchasz albo w stal, albo w złoto. nie w złocenie". Pytanie jak zdefiniowac "wypasione"? Dla jednych barok lub rokoko, dla innych Bauhaus. Rotor może byc pozłacany, raczej nigdy nie jest ze złota lub platyny. Pozłacanie ma swoje miejsce w sztuce, także zegarmistrzowskiej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jakubos 524 #36 Napisano 1 Września 2024 Ming Cena 43,500 CHF Ciekawostka mechanizm ma grawer osoby która go wykańczała 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 25405 #37 Napisano 1 Września 2024 @jakubos ale ten zegarek nie ma nic wspólnego z tematem wątku 🫠 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jakubos 524 #38 Napisano 1 Września 2024 Nie jest chiński? Ale wtopa 🤥 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 25405 #39 Napisano 1 Września 2024 Niestety nie:( 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 135571 #40 Napisano 2 Września 2024 15 godzin temu, jakubos napisał(-a): Nie jest chiński? Ale wtopa 🤥 Potraktowałeś temat szerzej - po azjatycku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jakubos 524 #41 Napisano 2 Września 2024 Malezja - Kuala Lumpur. Do Chin to wg googla 6 tys kilometrów. Dosyć blisko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bogdan57 49420 #42 Napisano 2 Września 2024 w dziale chińskim jest też Gruppo Gamma z Singapuru , też blisko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 135571 #43 Napisano 2 Września 2024 1 godzinę temu, jakubos napisał(-a): Malezja - Kuala Lumpur. Do Chin to wg googla 6 tys kilometrów. Dosyć blisko. 32 minuty temu, bogdan57 napisał(-a): w dziale chińskim jest też Gruppo Gamma z Singapuru , też blisko Chińczyków w Malezji i Singapurze nie brakuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 135571 #44 Napisano 10 Października 2024 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Euryk 261 #45 Napisano 29 Listopada 2024 W dniu 20.07.2024 o 12:56, oszolom napisał(-a): " ... strasznie niespójne te zegarki. paskudztwo". Oj tam oj tam, jesteś nadmiernie europocentryczny. Gdyby Rolex robił zegarki na chiński rynek, ale według tamtejszych upodobań, bo europejski designe byłby w Chinach niesprzedawlany, musiłaby użwać takiej właśnie estetyki. I wtedy byśmy zakrzyknęli, że to skandal, homar Atelier Weng, Quing Gaq lub Sea-Gulla. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 27064 #46 Napisano 29 Listopada 2024 3 godziny temu, Euryk napisał(-a): Oj tam oj tam, jesteś nadmiernie europocentryczny. Gdyby Rolex robił zegarki na chiński rynek, ale według tamtejszych upodobań, bo europejski designe byłby w Chinach niesprzedawlany, musiłaby użwać takiej właśnie estetyki. I wtedy byśmy zakrzyknęli, że to skandal, homar Atelier Weng, Quing Gaq lub Sea-Gulla. Nie wiem, czy jestem europocentryczny, jak to ująłeś. Po prostu w tych zegarkach, które komentowałem, moim zdaniem nic do siebie nie pasuje. Koperta, tarcza, wskazówki, rozstaw uszu na szeroki pasek. Taki miszmasz. 1 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 135571 #47 Napisano 3 Kwietnia Top to pojęcie względne. Dla mnie to najlepszy chińczyk, jaki do tej pory kupiłem. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darth_Gem 265 #48 Napisano 6 Kwietnia W dniu 3.04.2025 o 07:53, Paulus57 napisał(-a): Top to pojęcie względne. Dla mnie to najlepszy chińczyk, jaki do tej pory kupiłem. Ja bym kupił jeden z tych zegarków, ale ceny mnie powalają. Najtańsze są w okolicy 350 Euro, a to jest lekka przesada. SeaGull ostatnio zaczął mocno przeginać z cenami. Ponadto, mimo ze modele TV są fajne i nietypowe, to 34 mm na moim nadgarstku, by zniknął. Cóż, taki lajf... 0 Dark Side is a pathway to many abilities, sometimes considered unnatural... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 135571 #49 Napisano 6 Kwietnia 10 minut temu, Darth_Gem napisał(-a): Ja bym kupił jeden z tych zegarków, ale ceny mnie powalają. Najtańsze są w okolicy 350 Euro, a to jest lekka przesada. SeaGull ostatnio zaczął mocno przeginać z cenami. Ponadto, mimo ze modele TV są fajne i nietypowe, to 34 mm na moim nadgarstku, by zniknął. Cóż, taki lajf... Ja mam płaski nadgarstek o obwodzie 18cm. Ten zegarek kosztował mnie łącznie z podatkami poniżej 300 USD. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Euryk 261 #50 Napisano 6 Kwietnia W dniu 28.09.2023 o 17:28, jakubos napisał(-a): "Ale nie wiem, to pasy genewskie to nie wyszły coś. Może się mylę". Moze to pasy szanghajskie, lub pekińskie? Kto wie? 🙂 W dniu 3.04.2025 o 07:53, Paulus57 napisał(-a): Top to pojęcie względne. Dla mnie to najlepszy chińczyk, jaki do tej pory kupiłem. Czy wskazówki też są niebieskie? Może srebrne, czyli byłby to efekt balansu bieli w ustawieniach kamery? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach