Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
Markope

Identyfikacja zegara linkowego

Recommended Posts

Cóż za zbieg okoliczności. Ktoś pokazał w niedzielę niemal identyczny zegar na tym forum. Musisz poszukać...

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Witam, to ja zamieściłem, ale tylko Pan zapytał o zdjęcie wieszaka z gongiem ,więc zamieściłem dodatkowe zdjęcia. Niestety ani Pan ,ani nikt inny od niedzieli nie odpowiadał, więc pomyślałem, że coś źle zrobiłem przy dodawaniu zdjęć.  Jestem tu nowy i nieobeznany ,więc postanowiłem Jeszcze raz zarzucić temat- i to całą tajemnica. Ale chyba dalej robię coś nie tak,bo tylko Pan odpisuje...albo może muszę się uzbroić w cierpliwość.? Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.             P.S Właśnie sprawdziłem, i na tamto zapytanie są już inne odpowiedzi, jednak trzeba być cierpliwym🙂

Edited by Markope

Proponuję napisać w inny dziale na forum(ZEGARY), tam szybciej powinieneś uzyskać odpowiedź 

Dziękuję za podpowiedź, już tak zrobiłem i otrzymałem odpowiedzi. Właściwie to ten wątek/post chciałbym usunąć, żeby nie powielać tematów, ale nie wiem jak🙈

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Similar Content

• By Kerims
      Witam serdecznie!

Proszę o pomoc w identyfikacji mechanizmu (może nawet zegara?). Całość zamknięta w metalowej skorodowanej obudowie, podstawa żeliwna. Brak tarczy zegarowej. Ale chyba są wyjścia przegubowe (przepraszam za niefachowe słownictwo) do mechanizmu wskazań? U góry na obudowie FUF. Szukałem (pewnie za krótko) ale nic konkretnego nie znalazłem...  

• By Jaga92
      Drodzy!

Zachwycił mnie brzydal - chodzik, linkowiec. Nie mam pojęcia, cóż to takiego - po tarczy, wskazówkach i werku wydaje mi się, że może mieć coś wspólnego z Cieszynem (Świt? Orion?)...
      Niestety, sygnatura na zdjęciach nieczytelna, a lepszych zdjęć nie będzie.

W katalogach "Świtu" podobnego brak, a znowu wskazówki chyba są już po czasach Pana Franke... Zastanawiałam się, czy to nie będzie coś jeszcze innego - jak choćby Metron, ale wskazówki chyba też nie pasują... 😅

Niewykluczone, że skrzynia jest wtórna, ale nie mam takich informacji - ot, zegar w rodzinie od dawna, nic o przeróbkach nie wiadomo.

Zaklepany dla mnie, więc być może za tydzień lub dwa dodam więcej zdjęć, ale czy macie tymczasem może jakieś typy, cóż to za s(twór)?

Z góry dziękuję za wszystkie próby identyfikacji!

• By Markope
      Witam,proszę szanowne grono  niezawodnych ekspertów o pomoc w identyfikacji producenta zegara stojącego- kwadransowego linkowca w pięknej skrzyni. Niestety, mechanizm nie jest sygnowany, podejrzewam,że zewnętrzny cyferblat i wskazówki są wtórne. Z góry dziękuję za pomoc.

• By Mrzon
      Witam mam prośbę o pomoc z ustaleniem modelu bądź rocznika zegara. Na zdjęciu z lewej strony na mechanizmie tylko znak bez żadnych numerów. Z góry dziękuję za wszelkie informacje. Więcej zdjęć nie posiadam. Pozdrawiam Maciej 

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.