erzlot 302 #376 Napisano 9 Grudnia 2023 Szukam podwójnego gongu jak na foto do biedermaiera kominkowego. Mogą być same spirale ok. 7-8 cm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarek08s 785 #377 Napisano 6 Września 2024 Poszukuje przystawki że sprawnym balansem lub sam balans do wiesny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Magican 30 #378 Napisano 20 Września 2024 (edytowane) Poszukuję wagę (lub samą łuskę bez obciążenia) do zegara stojącego o masie około 12.5 kg. lub kontakt do wykonawcy tego typu elementów. Dzięki. Edytowane 20 Września 2024 przez Magican 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladek22 2577 #379 Napisano 30 Stycznia 2025 Robię porządki na strychu i znalazłem coś takiego. To chyba obciążnik do zegara z kukułką Nie mam zegara i chętnie pozbędę się tego obciążnika. Wyślę pierwszej osobie, która się zgłosi w wiadomości prywatnej. Wysyłka na mój koszt Potrzebuje ktoś? 0 Klubowe kalendarze 2026 cały czas można nabywać. Są wersje ścienna i biurkowa. Rok dopiero się zaczął, więc na kalendarze nie jest za późno Tutaj link do klubowego sklepu gdzie kalendarze można nabyć. Wysyłka kalendarzy tego samego dnia. Zachęcam do zakupu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kasia1234 1 #380 Napisano 1 Lutego 2025 (edytowane) Dzień dobry, szukam zawieszki/ sprężynki wahadła do zegara Gustav Becker 347582. Czy ktoś mógłby doradzić gdzie można kupić taką część? Edytowane 1 Lutego 2025 przez Kasia1234 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3640 #381 Napisano 1 Lutego 2025 7 minut temu, Kasia1234 napisał(-a): Dzień dobry, szukam zawieszki/ sprężynki wahadła do zegara Gustav Becker 347582. Czy ktoś mógłby doradzić gdzie można kupić taką część? https://allegro.pl/listing?string=sprężynka wahadła Taka z dwiema sprężynkami o długości do 2 cm powinna pasować. 1 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yaro 65 96 #382 Napisano 1 Lutego 2025 Mechanizm tego zegara powinien zostać poddany konserwacji może lepiej oddać do kompleksowej naprawy osobie która uzupełni wskazówki , zawieszkę i poprawnie wprowadzi w życie ten czasomierz , tak sugeruję . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3640 #383 Napisano 1 Lutego 2025 38 minut temu, yaro 65 napisał(-a): Mechanizm tego zegara powinien zostać poddany konserwacji może lepiej oddać do kompleksowej naprawy osobie która uzupełni wskazówki , zawieszkę i poprawnie wprowadzi w życie ten czasomierz , tak sugeruję . Ale to dywagacje wykraczające poza ten temat. Sprężynka miała być. 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yaro 65 96 #384 Napisano 1 Lutego 2025 no tak racja 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dascola 3 #385 Napisano 14 Lutego 2025 W dniu 2.05.2020 o 06:46, janekp napisał(-a): Poszukuje wahadlo dwukulkowe jak na zdjeciu A ja całego zegara 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1800 #386 Napisano 15 Lutego 2025 Ooo 😀 fajny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 255 #387 Napisano 2 Marca 2025 Witam! Dorzucam moje poszukiwanie przystawki ze stykami do ZWA PREC A-6. Temat opisane w dziale zegarów elektrycznych Brakuje jednego styku. Jeżeli ktoś, coś , to bardzo chętnie skorzystam. Sam sprężynki nie dorobię. Wystarczy brakujący styk, całość, lub coś zbliżonego parametrami to oryginału. Pozdrawiam.P ps. Dzięki za zdjęcie kol. ATO 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 302 #388 Napisano 8 Marca 2025 (edytowane) Poszukuję wahadła GB typu P14 do werku jak na foto. Kontakt na priv. Żadnej propozycji na razie, to może chociaż ktoś ma taką zawieszkę, a ja będę dorabiał resztę? Edytowane 11 Marca 2025 przez erzlot poprawka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 302 #389 Napisano 12 Marca 2025 Chyba znalazłem sam odpowiedź: to nie jest transporterek GB, ale innej firmy. Muszę jego również wymienić razem z wahadłem. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 255 #390 Napisano 17 Marca 2025 Poszukuję informacji, czy w polskich hurtowniach można nabyć oringi do zegarków, czy tylko zagranica. Pozdrawiam.P 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6485 #391 Napisano 17 Marca 2025 (edytowane) https://dlazegarmistrza.pl/search/text%3DO-ring/pl.html Edytowane 17 Marca 2025 przez mkl1 1 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 255 #392 Napisano 17 Marca 2025 (edytowane) Godzinę temu, mkl1 napisał(-a): https://dlazegarmistrza.pl/search/text%3DO-ring/pl.html Dzięki zajrzę. Pozdrawiam.P Znalazłem. Jeżeli można prosić o podpowiedź. Przykładowo podany jest wymiar uszczelki O ringa 53,4x51,8x0,8. Oznacza grubość 0,8mm ,a te pozostałe dwa oznaczają 51,8 średnica wewnętrzna ,a druga na ile może się rozszerzyć po zakręceniu? Dobrze myślę ? W moim Seiko ma na dekielku wymiar 35 mm i drugi dekla zewnętrzy 37mm. Był Oring o gr 0,6mm. Po dokręcaniu zapewne się rozpłaszczy i o to chodzi ? Czyli Kupuję O ring o średnicy wewnętrznej O ringu 35mm i gdzieś musi się rozpłaszczyć po dokręceniu. Nie mam z tym doświadczenia. Pozdrawiam.P ps, na pewno poszukam silikonowego. Dopiszę, Hurtownia w Katowicach, to osobiście się tam stawię, można , tylko gotówka. Najlepiej. Po telefonie już wszystko wiem. Pozdrawiam Edytowane 17 Marca 2025 przez kumite 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KWF 18 #393 Napisano 27 Sierpnia 2025 (edytowane) Dzień dobry, poszukuję wskazówki minutowej prostej do kompletu z godzinową ażurową do Sowy (SG-7) z Pieszyc. Godzinową udało mi się kupić lokalnie. Edytowane 29 Sierpnia 2025 przez KWF 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PRGreg 32 #394 Napisano 8 Października 2025 Dzień dobry, Ja z kolei poszukuję zegarów berlińskich czyli tzw berlińczyków. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach