Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Funky_Koval

Militado Watches

Recommended Posts

Posted (edited)

EDIT: na drugiej stronie wątku dodałem małą recenzję tego modelu

Wiedziony ciekawością postanowiłem nabyć pierwszy "poważny" (sic!), chiński zegarek. Z racji aktualnej fascynacji field watchami padło na Militado ml07. 36mm, kwarcowa płynąca sekunda, wypukłe szkiełko i brak logo na tarczy. W sumie jak za lekko ponad 2 stówkI czemu nie. Podchodzę z otwartą głową.

Jakie macie doświadczenia, opinie o chińskiej marce Miltado?

PS czy jak zamówilem z ali do paczkomatu to czeka mnie jeszcze VAT/cło do zapłaty?

Screenshot_20241001_215644_YouTube.thumb.jpg.2edce83f5ad054824fca3493eb541dc0.jpg

Edited by Funky_Koval

quartz bandit

Już wszystkie podatki zapłaciłeś w tych 2 stówkach 😉 

Militado akurat jeszcze nie miałem ale opinie są pozytywne jak na 2 stówy 😁 

Też w planach ale chrono bo mam z tych Field i też dużo się przewinęło 🤷

Miałam jednego ML05 i miło wspominam. Jedynie rozmiar 38 troszkę mnie irytował, ale jakościowo nie można się do niczego przyczepić. Na opłaty dodatkowe nie licz😁

Nie mogę się wypowiadać o wszystkich ich wypustach, ale jak tylko zobaczyłem ML01 to wiedziałem, że muszę go mieć. Wiadomo, coś tam przypomina ;) W moich oczach to bardzo ładny zegarek i naprawdę bdb wykonany, choć mocno szkoda, że odpuścili sobie szafir... Miałem biały, chciałem spróbować niebieskiego i jedną sztukę musiałem odesłać bo były fakapy, ale generalnie nie mogę się czepiać bo takie rzeczy w zegarkach ładne kilka razy droższych też widziałem. 

20240929_153043.jpg

20240703_082028.jpg

20240608_141634.jpg

Również posiadam model ML01, ale z teksturowaną niebieską tarczą - bardzo fajny zegarek, nie mam się czego przyczepić (no, poza paskiem).

20240516-184814.jpg

20240919-174412.jpg

20240920-180243.jpg

@Krygo, świetnie to wygląda na warkoczach, szczególnie na niebieskich! Możesz podesłać namiary na te paski? A odnośnie szafiru - ostatnio Militado uzupełniło ofertę tego modelu o szafirowe szkło. Dostępne są na ich stronie - https://www.militadowatch.com/products/militado-elegant-style-ml01-vd78a-watch?variant=43242179592239 - kilka dni temu jak sprawdzałem, to nie było ich jeszcze na ali, ale nie wiem jak teraz.

Posted (edited)

A ja mam pytanie do expertów: lepiej brać zegarki z aliexpress czy bezpośrednio ze strony militadowatch.com?

Edited by Funky_Koval

quartz bandit

10 minut temu, tofiks_th napisał(-a):

Osobiście klikam na aliexpres. 

a to wgl jest jakaś róznica czy ali czy strona.producenta bezposrednio? rozumiem ze zegarek jest taki sam. Ew dochodzi ochrona kupującego ze strony aliexpress

quartz bandit

Godzinę temu, Funky_Koval napisał(-a):

a to wgl jest jakaś róznica czy ali czy strona.producenta bezposrednio? rozumiem ze zegarek jest taki sam. Ew dochodzi ochrona kupującego ze strony aliexpress

na ali jest bardzo dobra ochrona kupującego, więc w sumie ja bym się nie zastanawiał

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

1 godzinę temu, Funky_Koval napisał(-a):

Potwierdzam opinię kolegi w zakresie ochrony kupującego. Nie obawiał bym się kupna od producenta, być może będą tam jakieś dodatkowe koszty wysyłki? 

Posted (edited)

nie, z kosztami wysylki wychodzi tak samo. Ale już o podatku i cle nie ma na stronie militado nic wspomniane a z ali to jak piszecie kosztów dodatkowych nie ma 

jedno mnie zastanawia: model militado07 oferuje wielu sprzedawców na aliexpress. O co z tym chodzi? oni biorą te zegarkinz jednej fabryki czy robią na licencji?

Edited by Funky_Koval

quartz bandit

haha, nie zastanawiaj się, nie dojdziesz. raczej tłuką to w jednym miejscu. licencja na zegarek militado mnie rozbawiła :P

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

wybaczcie, odnalezienie się w "chińskiej jungli" to dla mnie nowość. Zupełnie inny proces kupowania zegarka niż jestem przyzwyczajony :P

quartz bandit

no powiem, że dawno mnie nic tak na tym forum nie zaskoczyło, tak jak Ty w tym dziale z pytaniem o zegarek :P

@oszolom

A można wiedzieć dlaczego? Chodzi o to, że krytykuję chinole?

Jak pisałem, z otwartą głową :D traktuję to jako mały eksperyment ;) Ten zegarek jest zgapiony oczywiście od Hamiltona Khaki.

Jednak nazwijmy to firma "Miltado" jest, pasek jakiś tam inny jest. Rozmiar mniejszy, werk inny. I przede wszystkim wypukłe szkiełko. Do tego tarczy nie szpeci żaden napis. No nic, się zobaczy :D

quartz bandit

13 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a):

@oszolom

A można wiedzieć dlaczego? Chodzi o to, że krytykuję chinole?

si :)

40 minut temu, gszydlowsky napisał(-a):

@Funky_Koval nie potrzebujesz tego zegarka 😁

Ale ustalmy jedno - ani Ty, ani ja ani prawdopodobnie inni użytkownicy nie potrzebujemy tego ani kolejnego zegarka :D za to się bawimy. Czy świetnie czy będzie wtopa to się okaże :P

quartz bandit

jak wezmiesz przez ali, to nie masz ryzyka z wtopami typu "przyszedl nie taki", albo "przyszedl, ale nie dziala". bedzie syf jakis, to odeslesz. nie spodoba sie, to odsprzedasz, choc na tym sie stosunkowo duzo traci.

58 minut temu, oszolom napisał(-a):

nie spodoba sie, to odsprzedasz, choc na tym sie stosunkowo duzo traci.

nic się nie traci. Przykład z dzisiaj z fan page na FB typu giełda zegarków. Typ wystawia nowy PG na licytację, ludki licytują do 300 i za tyle jest sprzedany. Nowy na ali: 147zł bez kodów:| chińczyki spokojnie chodzą po 150-200% ceny

14 minut temu, nh35 napisał(-a):

nic się nie traci. Przykład z dzisiaj z fan page na FB typu giełda zegarków. Typ wystawia nowy PG na licytację, ludki licytują do 300 i za tyle jest sprzedany. Nowy na ali: 147zł bez kodów:| chińczyki spokojnie chodzą po 150-200% ceny

mówisz? ja ostatnio tylko traciłem. ale w sumie sprzedawałem towar trochę z poprzedniej epoki chińskich zegarków

50 minut temu, oszolom napisał(-a):

mówisz? ja ostatnio tylko traciłem. ale w sumie sprzedawałem towar trochę z poprzedniej epoki chińskich zegarków

a to są jakieś "epoki chińskich zegarków"? Chętnie o tym usłyszę?

quartz bandit

Godzinę temu, Funky_Koval napisał(-a):

a to są jakieś "epoki chińskich zegarków"? Chętnie o tym usłyszę?

no są, są. nie zagłębiając się w lata dawniejsze (stare seagulle, shanghaie etc.), to te "homarowe" wynalazki zaczęły się od parnisów, tao lat temu parę-paręnaście. potem tej homarowni zrobiło się więcej, ale jakość bywała różna - raczej po taniości sprzedawali i po taniości robili. a to tani werk, a to bransa z blaszek, koperta z wątpliwej stali, wykonanie też takie se. teraz, powiedziałbym, jest epoka chińczyków, które w teorii nie odstają jakością/parametrami od uznanych marek/mikrobrandów. porządne bransolety, porządne koperty, szafir, ładne tarcze, werki albo od Japończyka, albo lepsze chińskie. tak to widzę.

6 minut temu, oszolom napisał(-a):

, werki albo od Japończyka, albo lepsze chińskie. tak to widzę.

Albo od Szwajcara, bo niekiedy jest opcja na sw200 w chińczykach 😉