dziadek 1296 #15826 Napisano 31 Października 2016 No i teraz wiem, że już nic nie wiem. Zadzwoniłem do wulkanizatora u którego zawsze wymieniam opony i mi powiedział żebym odpuścił Goodyear'a bo to "gówno",podobno po dwóch latach pękają i wyłażą druty. Powiedział że kiedyś opony tej firmy były super, a teraz została tylko duża cena i kiepska jakość. 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 324 #15827 Napisano 31 Października 2016 Tak bo jeden model im nie wyszedł. Niech się wulkanizator puknie. 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #15828 Napisano 31 Października 2016 INo i teraz wiem, że już nic nie wiem. Zadzwoniłem do wulkanizatora u którego zawsze wymieniam opony i mi powiedział żebym odpuścił Goodyear'a bo to "gówno",podobno po dwóch latach pękają i wyłażą druty. Powiedział że kiedyś opony tej firmy były super, a teraz została tylko duża cena i kiepska jakość. I dlatego maja 5lat gwarancji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #15829 Napisano 31 Października 2016 Moje letnie goodyeary maja sie dobrze, a mam 345km na tylej osce 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 290 #15830 Napisano 31 Października 2016 (edytowane) Ja na GY złego słowa nie powiem. Edytowane 31 Października 2016 przez Osiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #15831 Napisano 31 Października 2016 (edytowane) I I dlatego maja 5lat gwarancjiCo by nie było to w środę zamówię opony Goodyear'a, bo mi się podobają. Do mojego "dziadkowozu" pasują jak ulał i na dodatek mój wymiar jest jeszcze w promocji i kosztuje teraz 272 zł. za szt. Edytowane 31 Października 2016 przez dziadek 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 290 #15832 Napisano 31 Października 2016 Co by nie było to w środę zamówię opony Goodyear'a, bo mi się podobają. Do mojego "dziadkowozu" pasują jak ulał i na dodatek mój wymiar jest jeszcze w promocji i kosztuje teraz 272 zł. za szt.Matko, żeby moje opony tyle kosztowały Bierz GY i się nie zastanawiaj. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 324 #15833 Napisano 31 Października 2016 (edytowane) Jako ciekawostkę wspomnę, że ze wszystkich moich startów w rajdach amatorskich udało mi się wygrać tylko raz. Zimą na letnich oponach Prognozy wskazywały na brak opadów a tu niespodziewanie spadł śnieg. Najpierw były więc próby na ośnieżonej płycie lotniska a druga część - te same próby jeszcze raz. W pierwszej serii dostałem łomot ale główni konkurenci łapali taryfy więc nie mieli dużej przewagi. A w drugiej części śnieg się rozjechał i było mokro... Edytowane 31 Października 2016 przez gustaw6666 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #15834 Napisano 31 Października 2016 W sumie czy kierowca amator wyczuje roznice miedzy markami opon premium? Duzo chyba robi reklama i upodobanie danej marki. Czy sie myle? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 290 #15835 Napisano 31 Października 2016 W sumie czy kierowca amator wyczuje roznice miedzy markami opon premium? Duzo chyba robi reklama i upodobanie danej marki. Czy sie myle?Można to odnieść do wszystkich zakupów. Jednakże lepiej mieć coś premium niż nie mieć Taka ludzka próżność, a i może efekt placebo potem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 324 #15836 Napisano 31 Października 2016 (edytowane) Wg mnie masz rację Overrange.Chyba, że wchodzi w grę sytuacja, że dana opona ma jakąś ewidentnie mocną lub słabą cechę. Edytowane 31 Października 2016 przez gustaw6666 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #15837 Napisano 31 Października 2016 Kupiłem kiedyś do Hondy Legend opony Toyo letnie, nowe... nie dało się tego ścierwa wyważyć tak aby pomiędzy 140 a 160 nie wyczuwało się drgań. W końcu dali sobie radę z tym panowie na Wrzesińskiej w Poznaniu ustawiając je na tzw. Hunterze z rolką. Kupiłem następnie zimowe opony Nokian i te udało sie wyważyć na zwykłej maszynie bez zbędnych ceregieli. Obecnie jeżdrzę na oponach Nexen wielosezonowych, na dużym Dodgu i na małym i nie mogę złego słowa na ich temat powiedzieć mimo, że miałem opory przed zakupem koreańskiego paskudztwa, a tu proszę... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 290 #15838 Napisano 31 Października 2016 (edytowane) Koreańskie opony to jak auta - coraz lepsze Miałem Hankooki zimowe parę lat temu na Mitsubishi i były bardzo dobre, choć najlepsze opony jakie miałem na śnieg to były Frigo i wielosezonowe Navigatory. Szkoda, że Dębica nie robi Frigo w moim rozmiarze. Nie zastanawiałbym się nawet sekundy. O markowych Pirelli Sotto Zero pisałem parę stron wcześniej. Można je scharakteryzować jednym słowem - dramat. Tak więc nie wszystko co markowe musi być ok. Nokiany miałem letnie i wytrzymały 100 kkm. Super gumy były. Edytowane 31 Października 2016 przez Osiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 324 #15839 Napisano 31 Października 2016 (edytowane) ...najlepsze opony jakie miałem na śnieg to były Frigo i wielosezonowe Navigatory.Chcesz przez to powiedzieć, że całoroczne Navigatory na śniegu wyprzedzały inne zimowe? Edytowane 31 Października 2016 przez gustaw6666 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4709 #15840 Napisano 31 Października 2016 Jako ciekawostkę wspomnę, że ze wszystkich moich startów w rajdach amatorskich udało mi się wygrać tylko raz. Zimą na letnich oponach W moich czasach były tylko d124 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gasp50 696 #15841 Napisano 31 Października 2016 Ja tam sobie latam bmw i chwale sobie spalanie komfort jest poprawny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #15842 Napisano 31 Października 2016 Pamiętam tę finezyjną rzeźbę bieżnika... Najlepiej wyglądały na "kapeluszu" 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4709 #15843 Napisano 31 Października 2016 Napastowane 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #15844 Napisano 31 Października 2016 Ja do każdego samochodu mam/miałem dodatkowy komplet kół zimowych. Tylko trucki są wyjątkiem, tutaj nie zmieniam i zawsze mam AT i z tych zdecydowanie najlepsze są BF Goodrich T/A KO2. Nie ma złych warunków dla tej opony. 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #15845 Napisano 31 Października 2016 Koledzy, taki z innej beczki, czy po podpisaniu umowy CETA, będzie można taniej z Kanady sprowadzać auta? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 324 #15846 Napisano 31 Października 2016 W moich czasach były tylko d124 Pamiętam jak dopytywałem jako dzieciak w połowie lat '80 dziadka o szczegóły zakupu Dużego Fiata w Polmozbycie w roku 1979 i dopłacał dodatkowo właśnie za radialne D-124 zamiast diagonalnych D-90, za pomarańczowy kolor i za tylną szybę ogrzewaną. 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 290 #15847 Napisano 31 Października 2016 Chcesz przez to powiedzieć, że całoroczne Navigatory na śniegu wyprzedzały inne zimowe?Aż tak to nie, ale Navigatory były świetne. Wyciągnąłem na nich w górach kumpla Audi A4 na Zimowych Michelinach Co do Ceta, to mówią, że będzie to możliwe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #15848 Napisano 31 Października 2016 Chcesz przez to powiedzieć, że całoroczne Navigatory na śniegu wyprzedzały inne zimowe? Tak. Nawet w testach ciąg w niutkach miały zawsze de best. Co z tego jak był to szajs w każdych innych warunkach. Ale wynikało to tylko z rzeźby bieżnika. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darecki 396 #15849 Napisano 31 Października 2016 Ja do każdego samochodu mam/miałem dodatkowy komplet kół zimowych.Tylko trucki są wyjątkiem, tutaj nie zmieniam i zawsze mam AT i z tych zdecydowanie najlepsze są BF Goodrich T/A KO2. Nie ma złych warunków dla tej opony.Hahaha powiadasz opony AT na każde warunki? Ja powiem tak, jeździłem moim Discovery na BFG AT kilka lat i jednocześnie zimą na zimówkach i nic w zimie nie zastąpi zimówek. Zresztą AT to guma o dość ograniczonym zastosowaniu, dobra na asfalcie i w suchym terenie. Jednak błoto i zima to jednak MT-ki i zimówki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 290 #15850 Napisano 31 Października 2016 (edytowane) Co człowiek to opinia. Powiem tak, dzisiaj wyskoczył mi gość i musiałem ostro hamować z ok 60 km/h na suchym asfalcie w temp. 7 st. na zimówkach Continentala. Hamowanie bardzo krótkie i skuteczne z zapasem. Nie odniosłem wrażenia pływania czy innych skutków ubocznych opony zimowej. Zachowała się wzorowo. Nie mam potrzeby powtarzać tego na letnich Edytowane 31 Października 2016 przez Osiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach