Pankracy111 24 #25701 Napisano 6 Sierpnia 2019 Myślę, że zachowanie personelu to pochodna traktowania z jakim się spotykają. Zarówno ze strony "odwiedzających", kolegów jak i przełożonych. A także sposobu rozmowy o wynikach, o klientach, o obowiązkach. I albo to wszystko odbywa się w autentycznej atmosferze wzajemnego szacunku albo pełnej frazesów korpo-niby-mowy, pogardliwego naśmiewania i etykietowania. Zachowania, które opisujecie, można spotkać w dowolnej branży. Inaczej się tylko manifestują, bo ludzie mogą być bardziej bądź mniej "subtelni". Ja czasami dochodzę do wniosku, że wolę tych mniej subtelnych, bo przynajmniej unikam rozczarowania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kucher 0 #25702 Napisano 6 Sierpnia 2019 Jeździłem Hondą Civic 1.8 z automatem - niezły. Edga nie polecam: w środku tyle miejsca co Kuga, a cena jeszcze wzrosła. Ja bym z twoich typów wziął A4. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #25703 Napisano 7 Sierpnia 2019 Zmieniając temat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 719 #25704 Napisano 7 Sierpnia 2019 (edytowane) hah patrzę na tabelkę i "wtf?!" Jag tańszy od Jeepa? "Mój" Trackhawk kosztowałby 599.5 tys, Jag 640tys. Czyli jednak ameryanie dalej tańsi najrozsądniej wypada Alfa tylko jak w teście Zachara - o jakim rozsądku mówimy jeśli ktoś kupuje 2t kloca o osiągach sportowego samochodu. Ja bym wybrał amerykańskie V8, reszta jest tylko dodatkiem do silnika No i do Jeeepa idzie założyć zwykły gaz bo nie ma wtrysku bezpośredniego ciekawe jak z jakością wnętrza w takim Jagu a Jeepie. Inna ciekawa kwestia - koszty utrzymania, awaryjność. W Jeepie chyba nie ma w sumie się co psuć (głównie chodzi mi o silnik) Edytowane 7 Sierpnia 2019 przez trollu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4608 #25705 Napisano 7 Sierpnia 2019 Z tym 2t klocem trochę przesada, Alfa jest tylko 200kg cięższa od takiego rasowego sportowca jak M2 ( a szybsza ) i lżejsza od M5, jak ktoś chce coś lub kogoś wozić, czasem poszaleć i nie wydać bańki to to jest całkiem dobry wybór 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6269 #25706 Napisano 7 Sierpnia 2019 No i o ile dobrze kojarze silnik z Ferrari minus 2 cylidnry 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 719 #25707 Napisano 7 Sierpnia 2019 z tym Ferrari to taki marketing ale jakoś mocno naciągany. Ferrari grzebało przy budowie głowic w Alfach. Silniki Ferrari nie wiem czy będą korzystały z bloku Alfy czy wogóle będzie to inna konstrukcja. Tyle mi się kojarzy z info w chwili wypuszczenia Giuli QV. Tak czy inaczej, coś tam Ferrari grzebało. A czy przesada z 2t klocem - w tabelce masa własna 1830kg - ale to golas. Wystarczy dołożyć elektrykę foteli, szklany dach, na koniec zatankować i 2t dawno przekroczone. Jeep ma o tyle inną politykę, że daje praktycznie wszystko w standardzie. Konfigurator Alfy - 525tys, jednak trochę można dołożyć Jeep rzeczywiście ma trochę nadwagę (chociaż Porsche wcale nie lepsze) ale ciekawe jakby postawić na wadze resztę po doposażeniu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #25708 Napisano 7 Sierpnia 2019 Biorąc pod uwagę dane techniczne V6 Alfy trudno pomyśleć coś innego niż to że to silnik Ferrari z obcietymi dwoma cylindrami.Skok tłoka, średnica cylindra jest taka sama, nawet rozwidlenie cylindrów( 90 stopni) wskazuję że ten blok zaczął życie jako V8 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 719 #25709 Napisano 7 Sierpnia 2019 racja ale dobrze wiemy, że pozory potrafią mylić. Tłoki mogą być inne (inna waga, materiał) - tak samo korbowody, wał. Głowice mogą mieć inaczej zaprojektowane kanały, inne charakterystyki wałków rozrządu itd. W gruncie rzeczy każde auto ma koła i silnik więc ma coś z Ferrari Alfa - przynajmniej kiedyś zarzekała się, że silnik budowała sama. Maserati też mają silniki z Ferrari ale jednak przygotowane pod inne wymagania 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #25710 Napisano 7 Sierpnia 2019 V6 turbo w Maserati Quattroporte tez przy wspolpracy z Ferrari , wczesniej Quattroporte z V8 Ferrari. Najfajniejszy Trackhawk, jak sie bawić to się bawić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #25711 Napisano 7 Sierpnia 2019 racja ale dobrze wiemy, że pozory potrafią mylić. Tłoki mogą być inne (inna waga, materiał) - tak samo korbowody, wał. Głowice mogą mieć inaczej zaprojektowane kanały, inne charakterystyki wałków rozrządu itd. W gruncie rzeczy każde auto ma koła i silnik więc ma coś z Ferrari Alfa - przynajmniej kiedyś zarzekała się, że silnik budowała sama. Maserati też mają silniki z Ferrari ale jednak przygotowane pod inne wymagania Nikt nie projektuje od podstaw 90stopni V6, nie ma innej możliwości niż to że dawca był silnik Ferrari 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 719 #25712 Napisano 7 Sierpnia 2019 zgadzam się z Tobą bo to nie pierwsza taka historia, kwestia tylko co dla jednych jest dosłownie "silnikiem z Ferrari" a dla innych silnikiem wykorzystującym pewne rozwiązania w celach obniżenia kosztów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Muzzy 4012 #25713 Napisano 8 Sierpnia 2019 Koledzy ma ktoś z was może Forda Edge 3,5 v6 ? Zastanawiam się nad zakupem takiego samochodu , może ktoś ma jakieś doświadczenia ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6269 #25714 Napisano 8 Sierpnia 2019 Skusiła promocja Forda na Edga ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 292 #25715 Napisano 8 Sierpnia 2019 (edytowane) A jest benzyna w PL dostępna w ogóle? Czy same "ulepy zza wielkiej wody? No i jakie promo? Edytowane 8 Sierpnia 2019 przez Keniutek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6269 #25716 Napisano 8 Sierpnia 2019 A sorry, to na Kugę jest promocja, 20% tną z automatu bo z tego co kojarzę niedługo nowy model. Gdyby nie ten środek, który już trochę trąci myszką, to bym się mocno zastanowił, bo w niezłej kasie, można mieć nieźle wyposażone auto. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 292 #25717 Napisano 8 Sierpnia 2019 ^ no i wszystko jasne. Edge fajne auto, świetnie się prowadzi (tylko Stelvio było pod tym względem lepsze z suvów którymi dane mi było jeździć). W środku mniejszy niż na zewnątrz, dobrze znosi gaz ale wnętrze "takie sobie". Nawet ten najnowszy nie urywa pod tym wzgledem tyłka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 682 #25718 Napisano 8 Sierpnia 2019 Ostatnio miałem w pracy kierownika salonu forda. Mówił że najwięcej reklamacji mają na edga. Grubych. Np facet kupił w sobotę a we wtorek auto na lawecie i silnik do wymiany. Podobno ford nawet przychylnie patrzy na zwroty żeby było cicho. Ile w tym.prawdy nie wiem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 292 #25719 Napisano 8 Sierpnia 2019 Ciekawe. Poprzedni model sprzedał się w ilości kilkuset sztuk. Jeżeli w nowym takie kwiatki, to sukcesu nie wróżę. Niedługo nowy Explorer wchodzi, do tego hybryda (ładowana z gniazdka). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kucher 0 #25720 Napisano 8 Sierpnia 2019 Edge diesel - 2 lata jeździ bez żadnej usterki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #25721 Napisano 8 Sierpnia 2019 https://autokult.pl/34529,ciezarowka-podrozujaca-dookola-swiata-rozbila-sie-pod-plonskiem Niestety wniosek sam się ciśnie na usta... ale nic już nie powiem... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Muzzy 4012 #25722 Napisano 9 Sierpnia 2019 W polsce niestety Edge nie jest dostepny z tym silnikiem., a zalezy mi na 3,5 v6 bo uchodzi raczej za bezawaryjny. Nie chce kupić ulepa w Polsce, wiec jestem zdecydowany sam go sprowadzić z USA.Może macie jakies fajne alternatywy do 100k ? (max 3 letnie) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #25723 Napisano 9 Sierpnia 2019 (edytowane) Masz kogoś sprawdzonego, kto sprowadzi auto? Jednak zamiast Forda polecałbym coś z motorem 3,6 Pentastar Chryslera. Ja będę celował w coś takiego: Edytowane 9 Sierpnia 2019 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Muzzy 4012 #25724 Napisano 9 Sierpnia 2019 Tak mam znajomego co się tym zajmuje i dlatego taki pomysł. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #25725 Napisano 9 Sierpnia 2019 Podobnie m.in z wranglerem w PL, nie ma w ofercie V6 , a pojawia sie 2.0T. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach