Valygaar 5652 #43526 Napisano 23 Kwietnia 2024 13 minut temu, mario1971 napisał(-a): Porównywalna moc silnika. Pneumatykę już przerabiałem, drugi raz w to nie wejdę. To musisz po prostu wziąć takie auto na weekend i popróbować. Pneumatyka w Q5 wg mnie jest świetna, jeżdżę trzeci rok i zero problemów. Ja lubie volvo, fajne auta, ale w porównaniu do każdego powaznego niemieckiego konkurenta te auta sprawiają wrażenie jakby były "cieńsze". Nie wiem jak to inaczej opisać, brakuje im takiej luksusowej mięsistości. Natomiast design mają dla mnie bardzo w punkt. Sporo kwestii dość podobnych w odczuciach. Chociaż Quattro dla mnie lepsze niż AWD volvo, światła znacznie lepsze Audi, skóra u Niemców też bardziej wytrzymała... Wydaje mi się, że XC 60 było za to przestronniejsze z tyłu 🤔 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 3003 #43527 Napisano 23 Kwietnia 2024 (edytowane) 2 godziny temu, mario1971 napisał(-a): Volvo XC60 czy Audi Q5? Pytam o komfort, jakość wykończenia, intuicyjność obsługi i ogólne wrażenia z użytkowania. Q5, Q5, Q5 1 godzinę temu, mario1971 napisał(-a): Porównywalna moc silnika. Pneumatykę już przerabiałem, drugi raz w to nie wejdę. Nie wiem co tam przerabiales, ale w moim SQ5, wszystko dziala bezobslugowo i genialnie. Jest ogromna roznica miedzy najbardziej komfortowym, a najbardziej sportowym ustawieniem. Mozesz tez regulowac wysokosc. W XC60, mozliwosci regulacji w samochodzie poliftowym jest bardzo mala. We wszystkich trybach bylo dosc nisko i twardo, podnosil sie w trybie offroad, ale dzialal on do 40km/h. Generalnie i Audi i Porsche maja swietna pneumatyke. Godzinę temu, Valygaar napisał(-a): To musisz po prostu wziąć takie auto na weekend i popróbować. Pneumatyka w Q5 wg mnie jest świetna, jeżdżę trzeci rok i zero problemów. Ja lubie volvo, fajne auta, ale w porównaniu do każdego powaznego niemieckiego konkurenta te auta sprawiają wrażenie jakby były "cieńsze". Nie wiem jak to inaczej opisać, brakuje im takiej luksusowej mięsistości. Natomiast design mają dla mnie bardzo w punkt. Sporo kwestii dość podobnych w odczuciach. Chociaż Quattro dla mnie lepsze niż AWD volvo, światła znacznie lepsze Audi, skóra u Niemców też bardziej wytrzymała... Wydaje mi się, że XC 60 było za to przestronniejsze z tyłu 🤔 Podzielam opinie. Volvo jest fajne, lubie bardziej szwedzki dizajn, ale nie ma porownania z Audi. Naped w Audi jest lepszy, mozliwosci ustawienia wiecej, wyswietlacze i ich konfiguracja o wiele lepsza. Q5 z akustycznymi szybami jest tez cichsze w pelnym zakresie predkosci niz XC60 z akustyka. Edytowane 23 Kwietnia 2024 przez SzefSzefow 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 70650 #43528 Napisano 23 Kwietnia 2024 Zablokowałem sobie do jutra jedyne dostępne Q5 w kolorze... białym. 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1654 #43529 Napisano 23 Kwietnia 2024 3 godziny temu, mario1971 napisał(-a): Volvo XC60 czy Audi Q5? Pytam o komfort, jakość wykończenia, intuicyjność obsługi i ogólne wrażenia z użytkowania. Q7 ew. Q8 🙃 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 70650 #43530 Napisano 23 Kwietnia 2024 6 minut temu, Krakus1 napisał(-a): Q7 ew. Q8 🙃 Nie lubię bardzo dużych aut. Chodzi mi o łatwość parkowania na mieście jak i w garażu. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1654 #43531 Napisano 23 Kwietnia 2024 nie są trudne w parkowaniu @mario1971 , mają skrętną tylną oś , także promień skrętu całkiem przyjemny , a przyjemność pozbywania w takim Q7 /Q8 , nie mówiąc o komfort jazdy , jest całkiem na innym poziomie niż w Q5 czy XC60 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 70650 #43532 Napisano 23 Kwietnia 2024 Jeżeli chodzi o auta, nie mam jakiś wygórowanych wymagań. Nie jestem automanianiem, nie interesują mnie duże szybkości i mega wodotryski. Wystarczy, żebym dotarł z punktu a do punktu b bezpiecznie i w miarę komfortowo. Nie mam zacięcia do sportowej jazdy i 200KM w zupełności mi wystarcza. 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 3003 #43533 Napisano 23 Kwietnia 2024 1 godzinę temu, mario1971 napisał(-a): Zablokowałem sobie do jutra jedyne dostępne Q5 w kolorze... białym. Dobry wybor 👍 1 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12955 #43534 Napisano 23 Kwietnia 2024 Godzinę temu, mario1971 napisał(-a): Nie lubię bardzo dużych aut. Chodzi mi o łatwość parkowania na mieście jak i w garażu. Ale duże auta, to właśnie ten komfort podróży. Jak porównam XC60 do XC90, to nie ma porównania w ogóle. Koledzy napisali, że jest mniej mięsiste. Zgoda co do XC60, ale nie zgodzę się z tym, że XC90 w najbogatszej wersji ustępuje Niemcom, bo nie ustępuje. A przerabiałem Audi. I tak jak wspomniał @Krakus1zastanowiłbym się nad Q7, Q8. To przepaść w stosunku do mniejszych braci. Ale daj też szansę Lexusowi, przejedź się bo warto. NX, a może spodoba Ci się RX. Ceny RX po rabacie startują od 314 tyś zł. 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #43535 Napisano 23 Kwietnia 2024 1 godzinę temu, mario1971 napisał(-a): Jeżeli chodzi o auta, nie mam jakiś wygórowanych wymagań. Nie jestem automanianiem, nie interesują mnie duże szybkości i mega wodotryski. Wystarczy, żebym dotarł z punktu a do punktu b bezpiecznie i w miarę komfortowo. Nie mam zacięcia do sportowej jazdy i 200KM w zupełności mi wystarcza. Też z tych dwóch wybrałbym Audi, mimo, że to schodzący model. Ale jak jesteś nastawiony na komfort i bezawaryjność, a osiągi nie są takie ważne to rzuć okiem na Lexusy. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 70650 #43536 Napisano 23 Kwietnia 2024 34 minuty temu, Tommaso napisał(-a): Też z tych dwóch wybrałbym Audi, mimo, że to schodzący model. Ale jak jesteś nastawiony na komfort i bezawaryjność, a osiągi nie są takie ważne to rzuć okiem na Lexusy. Lexus nigdy mi tak do końca nie przypasował. Czemu, sam nie wiem - nie leży mi i już. A co do Q5 to wiem, że w przyszłym roku mają odświeżyć ten model. Mogłem w zbliżonej cenie wziąć A6 avant biznes edition, ale to już jest duża, i w dodatku niska krowa. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4064 #43537 Napisano 23 Kwietnia 2024 A ja bym wziął xc60, względy wizualne są dla mnie niezwykle ważne, a jak dla mnie jest 3x ładniejsze niż q5Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2999 #43538 Napisano 23 Kwietnia 2024 (edytowane) 2 godziny temu, mario1971 napisał(-a): Jeżeli chodzi o auta, nie mam jakiś wygórowanych wymagań. Nie jestem automanianiem, nie interesują mnie duże szybkości i mega wodotryski. Wystarczy, żebym dotarł z punktu a do punktu b bezpiecznie i w miarę komfortowo. Nie mam zacięcia do sportowej jazdy i 200KM w zupełności mi wystarcza. A nie chcesz czegoś pod Hulka? 😜 W budżecie Q5 byłby w wersji S lub JCW (300KM, 5s do setki). Wnętrze jak to w MINI skonfigurujesz pod najbardziej zmyślną z Twoich koszul. Edytowane 23 Kwietnia 2024 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4064 #43539 Napisano 23 Kwietnia 2024 Z takim założeniem i chęcią suva poszedłbym w lexusa nx 350hWysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2999 #43540 Napisano 23 Kwietnia 2024 Jest też @mario1971 wariant "Mario edition" 😀 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łowca 352 #43541 Napisano 23 Kwietnia 2024 Niestety w tym q5 widać we wnętrzu, że to niedzisiejsze... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 70650 #43542 Napisano 23 Kwietnia 2024 27 minut temu, memento mori napisał(-a): A nie chcesz czegoś pod Hulka? 😜 W budżecie Q5 byłby w wersji S lub JCW (300KM, 5s do setki). Wnętrze jak to w MINI skonfigurujesz pod najbardziej zmyślną z Twoich koszul. Taka mała popierdółka. 😉 2 minuty temu, łowca napisał(-a): Niestety w tym q5 widać we wnętrzu, że to niedzisiejsze... Ta będzie do mnie pasować. 😆 2 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5652 #43543 Napisano 23 Kwietnia 2024 4 godziny temu, mario1971 napisał(-a): Zablokowałem sobie do jutra jedyne dostępne Q5 w kolorze... białym. Fajny. Mam bardzo podobną konfigurację, tylko klasyczny silber, 20", shadow. W środku pełna skóra i wentylacja, szyby, pneumatyka i w sumie poza szyberdachem raczej wszystko. To nie jest najnowsza stylistyka, ale bardzo neutralna i mocno ponadczasowa. Anyway jeśli kupujesz dla siebie i nie masz dupościsku, że np. KIA robi tak szybko liftingi, że sami sprzedawcy się mylą co jest najnowszą wersją, to będziesz zadowolony. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 70650 #43544 Napisano 23 Kwietnia 2024 57 minut temu, bober5264 napisał(-a): Z takim założeniem i chęcią suva poszedłbym w lexusa nx 350h Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka Gdyby robił 1000km na jednym zbiorniku, być może bym o nim pomyślał. A tak poza tym, chciałem auto w dieslu. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4064 #43545 Napisano 23 Kwietnia 2024 O, a ja mam diesla i już nie chce Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 70650 #43546 Napisano 23 Kwietnia 2024 Niemca? 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 70650 #43547 Napisano 23 Kwietnia 2024 4 godziny temu, Autor1984 napisał(-a): Ale duże auta, to właśnie ten komfort podróży. Jak porównam XC60 do XC90, to nie ma porównania w ogóle. Koledzy napisali, że jest mniej mięsiste. Zgoda co do XC60, ale nie zgodzę się z tym, że XC90 w najbogatszej wersji ustępuje Niemcom, bo nie ustępuje. A przerabiałem Audi. I tak jak wspomniał @Krakus1zastanowiłbym się nad Q7, Q8. To przepaść w stosunku do mniejszych braci. Ale daj też szansę Lexusowi, przejedź się bo warto. NX, a może spodoba Ci się RX. Ceny RX po rabacie startują od 314 tyś zł. Nie wiem czemu, ale twój post pojawił się dopiero po północy. 🤔 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1654 #43548 Napisano 24 Kwietnia 2024 no i miejsce produkcji Q5, co nie jest bez znaczenia 😬 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4064 #43549 Napisano 24 Kwietnia 2024 Niemca?Niemca Niemca, bmwWysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6286 #43550 Napisano 24 Kwietnia 2024 Ja z Q5 mam jeden problem. Kolega z pracy 2-3 miesiące temu odebrał swoje i wewnątrz czuć i widać, że premiera była kilka lat temu. Pojeździsz, zobaczysz, ale mnie osobiście wnętrze w ogóle nie porywa w Q. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach