Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

wiadomo, bo to stworzone jest tylko po to, aby na odcinku testowym wyrobić normy narzucone przez UE. Przecież nie o oszczędność na paliwie tu chodzi ;) Z drugiej strony, obecnie rozruszniki, akumulatory, itd. są dostosowane do start&stop, jak serwisowałem starsze auto, to w warsztacie pytali o wersję, ze start&stop czy bez. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Tommaso napisał(-a):

czy nowym Santa Fe, którym niedawno jeździłem. 

Jak wrażenia z jazdy? Jak długo "testowales"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Start/stop i wiele innych rzeczy można na stale wyłączyć w Bmw/Mini za pomocą aplikacji Bimmercode. Mam tak w obu autach i zapomniałem, ze to wogole istnieje w Bmw. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatni spot wakacyjny Łódzkich Amcarów - ponad 50 szt. różnej maści się najechało, wrzucam co ciekawsze zdjęcia mi się udało zrobić :)

PXL_20240829_170941861_copy_1600x1205.jpg

PXL_20240829_171213358.MP_copy_907x1205.jpg

PXL_20240829_171345477_copy_1200x1594.jpg

PXL_20240829_172336974_copy_1600x1205.jpg

PXL_20240829_172951480_copy_907x1205.jpg

PXL_20240829_175134649_copy_1600x1205.jpg

PXL_20240829_175930075_copy_1600x1205.jpg

PXL_20240829_171322653_copy_1600x1205.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, StaryWilk napisał(-a):

Jak wrażenia z jazdy? Jak długo "testowales"?

Krótka półgodzinna jazda ze sprzedawcą. 

Wrażenia mam mieszane, w środku jakiś taki plastikowy, dużo twardych tworzyw. Ale prowadzi się bardzo przyzwoicie, to nie jest komfortowa kanapa przechylająca się na zakrętach. Fotele jak dla mnie trochę za twarde jak na SUVa. No i przeraźliwie brakowało mi mocy poza miastem, jechałem zwykłą hybrydą, którą teraz z powodów ekologicznych trochę wykastrowali i czuć, że to 1,6t się męczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, lukaszkr napisał(-a):

Start/stop i wiele innych rzeczy można na stale wyłączyć w Bmw/Mini za pomocą aplikacji Bimmercode. Mam tak w obu autach i zapomniałem, ze to wogole istnieje w 

tak, pod warunkiem że auto już nie jest na gwarancji,  w innym przypadku można sie pożegnać z gwarancją fabryczną 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Krakus1 można wyłączyć dźwięk tego ostrzegania, a bez dźwięku to już może sobie mrygac ;)b3754351c10a45d8060819e7e30aacb2.jpg

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Tommaso napisał(-a):

Krótka półgodzinna jazda ze sprzedawcą. 

Wrażenia mam mieszane, w środku jakiś taki plastikowy, dużo twardych tworzyw. Ale prowadzi się bardzo przyzwoicie, to nie jest komfortowa kanapa przechylająca się na zakrętach. Fotele jak dla mnie trochę za twarde jak na SUVa. No i przeraźliwie brakowało mi mocy poza miastem, jechałem zwykłą hybrydą, którą teraz z powodów ekologicznych trochę wykastrowali i czuć, że to 1,6t się męczy.

Dzięki, Pertn bardzo słabo ocenił zawieszenie, bez zmian w stosunku do wersji USA, no i też na materiały narzekał... 

Z kolei Bąk bardzo chwalił i wydawało mi się, że w końcu dobra opcja dla rodzin wielodzietnych się pojawiła do ok 200 tys zł.

Chętnie przy okazji wybiorę się obejrzeć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, lukaszkr napisał(-a):

Start/stop i wiele innych rzeczy można na stale wyłączyć w Bmw/Mini za pomocą aplikacji Bimmercode. Mam tak w obu autach i zapomniałem, ze to wogole istnieje w Bmw. 

Poza ASO to można w każdym aucie zmieniać sobie domyślne ustawienia elektroniki. Jeszcze kilka lat temu wiele rzeczy można było zmienić oficjalnie w ASO w tym wyłączyć start/stop. Peugeot (ale też i inne marki) pozwalał nawet podnieść moc i moment silnika. Była to normalna pozycja w cenniku dostępna dla danego modelu i silnika. Odkąd motoryzacją zaczęli rządzić ekoterroryści w ASO już nic nie można zrobić.

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, bober5264 napisał(-a):

@Krakus1 można wyłączyć dźwięk tego ostrzegania, a bez dźwięku to już może sobie mrygac ;)b3754351c10a45d8060819e7e30aacb2.jpg

super, tylko upewni się czy po wyłączeniu zapłonu i ponownego włączenia ,  nie wraca do aktywnego trybu jednak 😬 

a ja od dwóch tygodni bawię się w ustawieniu audio , jestem bliżej niż dalej 😅 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, bober5264 napisał(-a):

Z innej beczki, co to się wyprawia z mazda, na początku byłem pewien że ktoś sobie do yarisa dla zartu przykleił znaczek mazdy, ale nie. Tak wygląda mazda 2a5e8f645b56abdc8b99c2a6c9ae069b4.jpg

No i są też Suzuki "Corolla" i Suzuki "Rav 4".

Jeżeli dobrze pamiętam, to jakiś czas temu na rynek USA, Toyota sprzedawała mazdę 2 pod nazwą Yaris, teraz rewanż.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Krakus1 napisał(-a):

super, tylko upewni się czy po wyłączeniu zapłonu i ponownego włączenia ,  nie wraca do aktywnego trybu jednak 😬 

a ja od dwóch tygodni bawię się w ustawieniu audio , jestem bliżej niż dalej 😅 

U mnie wraca i od nowa to samo. 😬

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, Krakus1 napisał(-a):

tak, pod warunkiem że auto już nie jest na gwarancji,  w innym przypadku można sie pożegnać z gwarancją fabryczną 

Zrobilem to majac auto na gwarancji i później nie było problemu zeby cos w ramach niej w aucie zrobic. W razie czego mozna tez zawsze wrócic do ustawień fabrycznych przed oddaniem auta do serwisu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na A2 jadąc z Wawy do Poznania na wysokości Konina, tuż przez zlikwidowanymi bramkami,  uruchomiono odcinkowy pomiar prędkości. Ktoś wie, od kiedy to faktycznie działa? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Na A2 jadąc z Wawy do Poznania na wysokości Konina, tuż przez zlikwidowanymi bramkami,  uruchomiono odcinkowy pomiar prędkości. Ktoś wie, od kiedy to faktycznie działa? 
Od lutego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, bober5264 napisał(-a):

Od lutego

W lutym ruszyły testy, ale od kiedy strzela fotki. Mi Waze dopiero wczoraj dało znać, że już działa. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co czytałem testy byly przez pierwszych kilka dni i rozdał już sporo mandatow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, lukaszkr napisał(-a):

Zrobilem to majac auto na gwarancji i później nie było problemu zeby cos w ramach niej w aucie zrobic. W razie czego mozna tez zawsze wrócic do ustawień fabrycznych przed oddaniem auta do serwisu. 

miałeś szczęście,  każda ingerencja w oprogramowanie samochodu zostawia stały elektroniczny ślad,  który może być podstawą do odmowy naprawy gwarancyjnej przez BMW , to są słowa pracownika ASO BMW 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jestem po ustawieniu audio w Audi  , 2 tygodnie z tym się męczyłem , a okazało się że Sorround i 3D są zabójcami tego systemu jeśli chodzi o jakość dźwięku , jest tak czysty i perfekcyjnie strojony , że jakakolwiek próba dołożenia fajerwerków w postaci Sorround czy 3D ,dawało mi uczucie że system tracił balans i czystość dźwięku .

o ile software jest ubogi i bez żadnych dodatków czy możliwości personalizacji - co może komuś przeszkadzać , w odróżnieniu od Burmester czy B&W- o tyle hardware i strojenie są fenomenalne 

jakbym miał porównywać do jedzenia, to Burmester i B&W w MB i BMW są jak najlepsze dania meksykańskie czy hinduskie, zrobione z najlepszych składników i przyrządzone przez najlepszych mistrzów kuchni , jest super ale głównie czuć przypraw

B&O w A6 jest jak stek Kobe obsypane jedynie solą himalajską i przygotowane przez mistrza fachu , jak kto lubi 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Krakus1 napisał(-a):

miałeś szczęście,  każda ingerencja w oprogramowanie samochodu zostawia stały elektroniczny ślad,  który może być podstawą do odmowy naprawy gwarancyjnej przez BMW , to są słowa pracownika ASO BMW 🙂

Przed odpaleniem apki pytalem szefa serwisu Bwm i powiedział, ze to nie ma znaczenia. Pewnie każde ASO mowi co innego ale robilem tylko drobne zmiany, nie wchodziłem w expert mode bo tam można juz niezle namieszac..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
I jestem po ustawieniu audio w Audi  , 2 tygodnie z tym się męczyłem , a okazało się że Sorround i 3D są zabójcami tego systemu jeśli chodzi o jakość dźwięku , jest tak czysty i perfekcyjnie strojony , że jakakolwiek próba dołożenia fajerwerków w postaci Sorround czy 3D ,dawało mi uczucie że system tracił balans i czystość dźwięku .
o ile software jest ubogi i bez żadnych dodatków czy możliwości personalizacji - co może komuś przeszkadzać , w odróżnieniu od Burmester czy B&W- o tyle hardware i strojenie są fenomenalne 
jakbym miał porównywać do jedzenia, to Burmester i B&W w MB i BMW są jak najlepsze dania meksykańskie czy hinduskie, zrobione z najlepszych składników i przyrządzone przez najlepszych mistrzów kuchni , jest super ale głównie czuć przypraw
B&O w A6 jest jak stek Kobe obsypane jedynie solą himalajską i przygotowane przez mistrza fachu , jak kto lubi 
Ja się zdziwiłem że ustawien dźwięku jest tak mało, a być może mam ich mniej niż Ty bo mam niższa wersję banga, ale imo jest ich wystarczjaco, daje się świetnie ustawic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Premium i Advanced mają ten sam panel ustawień audio, różnica głównie jest w hardware 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 31.08.2024 o 11:22, mario1971 napisał(-a):

https://youtu.be/uL5kY7lo_QQ?feature=shared

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi