Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, mario1971 napisał(-a):

T-Roc R-Line Plus 1.5 TSI 110 kW / 150 KM, skrzynia automatyczna, DSG 7-stopniowa

image.thumb.png.c4c63fb2e0fd32faeef559649775fdc7.png

image.thumb.png.1eaff18fddae78bb91d9f34495875277.png

Fajny żona pewnie będzie zadowolona. Nie wiem czy zakup czy inna forma finansowania ale jak na kilka lat to pewnie tylko olej bym wymieniał częściej niż zaleca producent.  Bo w Octavii mam ten silnik i nic się nie dzieje tylko ciekawe ile tysięcy wytrzymuję te silniki z takim interwałem.  A jak na kilka lat i przebieg koło 100 k to nawet się nie ma czym przejmować :)

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, kornel91 napisał(-a):

Fajny żona pewnie będzie zadowolona. Nie wiem czy zakup czy inna forma finansowania ale jak na kilka lat to pewnie tylko olej bym wymieniał częściej niż zaleca producent.  Bo w Octavii mam ten silnik i nic się nie dzieje tylko ciekawe ile tysięcy wytrzymuję te silniki z takim interwałem.  A jak na kilka lat i przebieg koło 100 k to nawet się nie ma czym przejmować :)

Żona robi max 10k km/rok, tak więc wymiana oleju będzie wykonywana raz w roku. 

Podejrzewam, że z tym autem złapie ją emerytura. 😁

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.07.2024 o 19:08, Paulus57 napisał(-a):

Dziś byłem w salonie MG i tamte modele nie powalały. Jak się dowiedziałem od sprzedawcy koło 11 lipca mają być nowe modele. A te wyglądają już całkiem fajnie. Walka trwa, choć teraz Forthing T5 Evo u mnie najbardziej na topie. 

I jak ten forthing widzisz kiedy podali ceny , specyfikacje i pojawiły się na żywo? Zastanawia mnie czy silnik to faktycznie Mitsubishi, z fabryki Mitsubishi, czy chińczyk na licencji...

A w tym odcinku motodziennika wzmianka o jakości / problemach chińskich aut, na bazie rynku ze sporym ich udziałem - ruskiego:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, StaryWilk napisał(-a):

I jak ten forthing widzisz kiedy podali ceny , specyfikacje i pojawiły się na żywo? Zastanawia mnie czy silnik to faktycznie Mitsubishi, z fabryki Mitsubishi, czy chińczyk na licencji...

A w tym odcinku motodziennika wzmianka o jakości / problemach chińskich aut, na bazie rynku ze sporym ich udziałem - ruskiego:

Plany trochę się zmieniły. Niestety po jeździe próbnej MG3, raczej jestem zniechęcony. Żona niestety nic większego nie będzie chciała a ja swojego ProCeeda teoretycznie mógłbym zastąpić np. Forthingiem, ale... czy warto? Trochę chyba to jednak ryzykowne, zamieniać samochód nie sprawiający kłopotów na coś co wygląda fajnie, jednak nic nie wiadomo co dalej? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, StaryWilk napisał(-a):

Warto obejrzeć, zanim się kliknie "kup teraz" 

😉

Pewnie i warto tylko od czego to zależy?? Mam starszą skodę 3 po lifcie 2019 rok i żeby nie wygadać to praktycznie nic się nie dzieje 😀 wymieniane raz tarcze i klocki, na początku roku prawe przednie łożysko i gumy na wachaczach tył ale nie jeżdżę po autostradzie jak kolega z filmu a mam takie odcinki że kocie łby prawie codziennie kilka kilometrów. No i teraz muszę przy zmianie kół zrobić geometrię bo nowe letnie opony huczały i po ząbkowały mi je krótko więc założyłem poprzednie ale czuję lekkie drgania więc pewnie i te już się kończą tylko, że auto ma ponad 160k i uważam że jeżeli nowe auto wytrzymuje tyle bez większych usterek to powinna być norma co niestety nie jest bo w Volvo przy 100k czeka mnie chyba wymiana zegarków a przy 5letnim aucie nie powinno to występować. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie w passacie loteria...co się dziś sp... ? 148.000, 5 lat...rozrząd z pompą wody, dwumasa, w zeszłym tygodniu zapalił się chech...jutro serwis...jprdl...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, kiniol napisał(-a):

U mnie w passacie loteria...co się dziś sp... ? 148.000, 5 lat...rozrząd z pompą wody, dwumasa, w zeszłym tygodniu zapalił się chech...jutro serwis...jprdl...

DSG czy manual? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Manual...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, The_Rocket napisał(-a):

Czyli B5 > T8? emoji846.png
Pytam bo wiem, że rozważasz wersję FL

Jak brałem w 2021 to na 100% tak bo ten napęd dziwnie pracował w t8. Podobno to poprawiono. Auto jest oczywiście cięższe, ale jeżeli napęd działa jak powinien to t8 pomimo nadwagi w stosunku do b5, może dawać frajdę. Ja biorę również mhev że względu na cenę. Te są niższe niż w przypadku phev. Poza tym masz tylko 2 litrowy silnik w volvo bez wzgledu na benzyne/diesla. W bmw to samo np masz 3 litrowy dla każdej wersji mhev, phev. Wiec to kwestia pewnej analizy, która mi wychodzi na plus na korzyść mhev. Co do nowej wersji xc90. Czekam na demo.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, kornel91 napisał(-a):

Pewnie i warto tylko od czego to zależy?? Mam starszą skodę 3 po lifcie 2019 rok i żeby nie wygadać to praktycznie nic się nie dzieje 😀 wymieniane raz tarcze i klocki, na początku roku prawe przednie łożysko i gumy na wachaczach tył ale nie jeżdżę po autostradzie jak kolega z filmu a mam takie odcinki że kocie łby prawie codziennie kilka kilometrów. No i teraz muszę przy zmianie kół zrobić geometrię bo nowe letnie opony huczały i po ząbkowały mi je krótko więc założyłem poprzednie ale czuję lekkie drgania więc pewnie i te już się kończą tylko, że auto ma ponad 160k i uważam że jeżeli nowe auto wytrzymuje tyle bez większych usterek to powinna być norma co niestety nie jest bo w Volvo przy 100k czeka mnie chyba wymiana zegarków a przy 5letnim aucie nie powinno to występować. 

sąsiad miał poważne problemy z geometrią w obecnej Octavce :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Podejrzewam, że z tym autem złapie ją emerytura. 😁

jaka emerytura ? , przecież to R Line ...naturalnie odmładza 😉

zapomniałeś o moją prośbę 😔

Edytowane przez Krakus1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 23.09.2024 o 19:50, Autor1984 napisał(-a):

A ja dziś obczaiłem konkurenta dla M2 i w wersji TOP zrobił mi mały bałaganik :)

A nie rozważasz mach1 z poprzedniej generacji?

- więcej kucy (w Europie)

- zdecydowanie taniej, a pewnie jeszcze nówki gdzieś są

- brak iPada we wnętrzu

- lepszy wygląd

- ta sama skrzynia w manualu (automat też ten sam, ale poprawiony podobno)

- lżejszy troszeczkę 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Krakus1 napisał(-a):

jaka emerytura ? , przecież to R Line ...naturalnie odmładza 😉

zapomniałeś o moją prośbę 😔

Proszę bardzo. 

20240925_081123.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, ewaryst666 napisał(-a):

A nie rozważasz mach1 z poprzedniej generacji?

- więcej kucy (w Europie)

- zdecydowanie taniej, a pewnie jeszcze nówki gdzieś są

- brak iPada we wnętrzu

- lepszy wygląd

- ta sama skrzynia w manualu (automat też ten sam, ale poprawiony podobno)

- lżejszy troszeczkę 

Dziękuję za post. O mach 1 myślałem. Jak posiadałem gt tej samej generacji. Cena jest zachęcająca, natomiast nowy stang ma bardzo poprawione właściwości jezdne zwłaszcza w modelu Dark Horse na jednym z torów w Kanadzie kub USA uzyskał lepszy czas niż m2. Do oferty wchodzi również GTD limitowany, który ma konkurować z GT3RS i głównie z tego względu jestem ciekaw jak się to prowadzi. Naturalnie na GTD mnie nie stać, ale DH jest bardzo zachęcający że skrzynia tremec i magna ride w podstawie. Tylko wychodzi drożej niż M2 w dobrej konfiguracji po rabacie od dealera.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[mention=94337]bober5264[/mention] czy możesz zrobić fotkę metki dywanika w Twojej A4 ? 
Pewniebdd52a871ed48a097a9658900bfda1ec.jpg

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Capri, kolor się tylko zgadza 🥺🥺🥺

Screenshot_2024-09-25-14-12-22-12_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg

ford-capri-autobaza.jpg

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i to jest -moim zdaniem - powód , dlaczego siedząc w A4 , czuć bardziej premium niż w  w Q5 , nie chodzi o design , ale o jakość materiałów użytych , w UE jeszcze mamy kontrolę jakości która zawsze była najlepsza w branży .

problem dotyczy też innych marek , np. siedząc w BMW 7er to można się czuć jak w jednym z pokojów Wersalu  😅, a w X7 już tego odbioru kabiny nie ma , właśnie przez jakości materiałów , 7er jest produkowana w DE i innych krajów UE , a X7 w USA i Meksyku 

w A6 materiałowe dywaniki są z CZ , a gumowe z PL 

20240919_133033.jpg

Edytowane przez Krakus1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

(...) natomiast nowy stang ma bardzo poprawione właściwości jezdne zwłaszcza w modelu Dark Horse na jednym z torów w Kanadzie kub USA uzyskał lepszy czas niż m2. (...)

😳🤯

To musiala być Daytona 🤪

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Krakus1 napisał(-a):

@bober5264 czy możesz zrobić fotkę metki dywanika w Twojej A4 ? 

Czego szukasz dobry człowieku? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Az sprawdze gdzie jest wyprodukowany dywanik z mojej a4 🤣

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj serwis VW Porsche Krańcowa zadeklarował, że elektryczna pompę cieczy chłodzącej w moim pastuchu, wymienią mi na gwarancji... aż se siadłem...;)

Edytowane przez kiniol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, kiniol napisał(-a):

Dzisiaj serwis VW Porsche Krańcowa zadeklarował, że elektryczna pompę cieczy chłodzącej w moim pastuchu, wymienią mi na gwarancji... aż se siadłem...;)

Poznańska solidność. 👏

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi