Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
13 minut temu, cordi7 napisał(-a):

W moim archaicznym rozumieniu rządy powinny reprezentować obywateli, którzy ich wybrali oraz dbać o ich interesy.

Tyle, że lobbying dziś to ogromne pieniądze a USA poszły o krok dalej wybierając kogo wybrały. Wsadzenie Muska do rządu tylko dopełnia obrazu nędzy i rozpaczy. Bo czyje interesy będzie on priorytetyzował? Swoje i swoich biznesów czy wyborców? Bo wg mnie jedne z drugimi zbieżne nie są.

Nie oczekujmy więc, że de facto rządzący wielki biznes będzie zainteresowany czy Kowalski ma co do garnka włożyć.

Witamy w nowym, wspaniałym świecie. A „Elizjum” i cyberpunk miały być fikcją…

Dominik my żyjemy w Polsce, to "ameryka" wybrała. Oceniać będziemy po tym jak na osi czasu od momentu oficjalnego zaprzysiężenia będzie biegł czas. Nie powinno nas to za bardzo obchodzić.

Problem jest taki, że wszyscy jesteśmy naczyniami połączonymi, aby odbiec od polityki spuentuję to tak; liczy się przede wszystkim interes narodowy, NARODOWY. A póki co na samochody elektryczne stać niewielki procent osób w Państwie.

Jak przeciętny Kowalski przeliczy 15 letnie auto na LPG i elektryka, wybór jest prosty, a do pracy dojechać musi i dzieci zawieźć też.

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No właśnie z powodu naczyń połączonych obchodzi mnie to, co się dzieje gdzie indziej. A nie dzieje się ciekawie. W DE zaraz wybory, Musk na X promuje AfD. Dziwne czasy.

Ceny aut są za wysokie. Czy to spalinowych czy elektrycznych - choć w przypadku tych drugich jak dla mnie o wiele za wysokie.

Ciagle słyszę, że przecież jest leasing, że wynajem za miesięczną opłatę itp. Ale ja to nie ta generacja, że chce abonament na własny samochód. Pracuję po to, żeby móc kupić. Dinozaurem jestem.

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, cordi7 napisał(-a):

No właśnie z powodu naczyń połączonych obchodzi mnie to, co się dzieje gdzie indziej. A nie dzieje się ciekawie. W DE zaraz wybory, Musk na X promuje AfD. Dziwne czasy.

Spokojnie niedługo wszyscy będziemy się pozdrawiali starym dobrym rzymskim AVE "Ave, Caesar, morituri te salutant" ;)

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Ceny aut są za wysokie. Czy to spalinowych czy elektrycznych - choć w przypadku tych drugich jak dla mnie o wiele za wysokie.

Ciagle słyszę, że przecież jest leasing, że wynajem za miesięczną opłatę itp. Ale ja to nie ta generacja, że chce abonament na własny samochód. Pracuję po to, żeby móc kupić. Dinozaurem jestem.

Wiesz, nie może być tak, że my będziemy żyć w jakimś demoludzie, żeby Chiny, Indie czy USA mogly sobie kopcić do woli. Niestety, czy na szczęście ja jestem wieśny. Chcę mieć ziemię, dom, auto MOJE. Nie wspólne. Ani nie korporacyjne. 

Dlatego nie będę za tymi zmianami. Nie dlatego, że nie wierzę w konieczność ochrony klimatu. Ale my sami możemy się cofnąć do epoki wozów konnych, siedzieć w bloku i w zimnie, żeby nie emitowac, a reszta świata i tak będzie sobie emitowac w najlepsze. Potrzebna jest globalna strategia, natomiast rozwiązaniem nie jest cofanie się do czasów, kiedy dziadek żeby kupić Moskwicza potrzebował zgody partii. 

A i tak jak już kupił, to był jego, a nie państwowy. 

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
8 minut temu, pmwas napisał(-a):

Wiesz, nie może być tak, że my będziemy żyć w jakimś demoludzie, żeby Chiny, Indie czy USA mogly sobie kopcić do woli. Niestety, czy na szczęście ja jestem wieśny. Chcę mieć ziemię, dom, auto MOJE. Nie wspólne. Ani nie korporacyjne. 

Dlatego nie będę za tymi zmianami. Nie dlatego, że nie wierzę w konieczność ochrony klimatu. Ale my sami możemy się cofnąć do epoki wozów konnych, siedzieć w bloku i w zimnie, żeby nie emitowac, a reszta świata i tak będzie sobie emitowac w najlepsze. Potrzebna jest globalna strategia, natomiast rozwiązaniem nie jest cofanie się do czasów, kiedy dziadek żeby kupić Moskwicza potrzebował zgody partii. 

Dominik z dużym prawdopodobieństwem nie przeczytał książki założyciela Światowego Forum Ekonomicznego, a zachęcam gorąco do lekturki.

Mowa oczywiście o "Czwartej rewolucji przemysłowej" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
3 godziny temu, pmwas napisał(-a):

Kopca w duzej czesci przez nas (konsumentów z krajów rozwiniętych) - popatrz na statystyki, to my napedzamy produkcje w tych krajach (Chiny i Indie) zeby miec tanie badziewie w hurtowych ilosciach.

Producentom pozwala sie zalewac komponenty zywica, zeby nie dawalo sie ich naprawic, promujac wzrosty produkcji i sprzedazy pralek, telefonow, tabletow, itp.

Bogaci maja zyc jak wczesniej, latac prywatnymi samolotami itp. a ty masz siedziec na miejscu i pracowac na ich dobrobyt:

image.png.fa8e9a444d33498b0b390ae167f8c27b.png

Dla osob z lewej czesci powyzszego wykresu priorytetem jest np. jedzenie - uwazasz za fair, ze to oni maja ponosic koszty rozpasanej konsumpcji najbogatszych?

Uwazasz, ze ludzie w Chinach skoszarowani w osiedlach przy mega fabrykach, pracujacych na pradzie z wegla, to ci, dla ktorych ta produkcja sie odbywa?

Zerknijmy na dystrybucje zasobow po regionach, z uwzglednieniem populacji:

image.png.a23f9dc3b4616d04a901bf655a991317.png

Popatrzmy tez na emisje CO2 po regionach i zamoznosci: 

https://www.iea.org/commentaries/the-world-s-top-1-of-emitters-produce-over-1000-times-more-co2-than-the-bottom-1

image.thumb.png.2530f1c4c7d305507698a735e02b4d00.png

image.thumb.png.bbba4129f10dcc68953f3738621b149d.png

In the United States, the richest decile emits over 55 tonnes of CO2 per capita each year. Compared with other regions, road transport makes up an especially high share – one-quarter – of the top decile’s carbon footprint. In the European Union, the richest decile emits around 24 tonnes of CO2 per capita. Every EU income group has lower footprints than its US equivalent, in part thanks to less emissions-intensive power grids. But internal inequalities are similarly large within both the United States and the European Union. In both, the top decile emits between three-to-five times more than the median individual and around 16 times more than the poorest decile. Even so, the poorest 10% in countries including the United States, Canada, Japan, and Korea still emit more than the global median individual.

In China, the richest decile emits almost 30 tonnes of CO2 per capita each year, while in India, the richest decile emits just 7 tonnes of CO2 per capita. Following a period of rapid economic development, China’s top decile now emits 30% more than a decade ago. Emissions inequalities in China and India – as well as in other developing economies across Latin America, Africa, and Asia – are higher than in advanced economies, with the top decile’s emissions between five-to-eight times more than the median.

I zebysmy sie zrozumieli: nie chodzi o to, ze mamy zabic wlasny przemysl, mieszkac w szalasach i nie przemieszczac sie. Transformacja energetyczna musi byc zrobiona z glowa a korporacyjna ale i nasza wlasna chciwosc utemperowana i trzymana w ryzach. To najbogatsi powinni ponosić proporcjonalnie najwyższy koszt Producenci pozostający w EU, korzystający z czystej energii powinni być nagradzani w jakiś sposób. Zgadzam się, że potrzebna jest globalna strategia - ale póki co przeważają partykularne interesy (patrz Trump i porozumienia paryskie).

I wracając do tego, na co utyskiwałem wcześniej: w DE weszły dopłaty do pomp ciepła. Ceny pomp ciepła poszły w górę o wartość dopłat. Zarobili producenci. To nie tędy droga.

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
9 godzin temu, mroova napisał(-a):

Należy chyba współczuć (choć nie znamy dokładnie sytuacji człowieka), z drugiej strony - do W-wy codziennie dojeżdżają setki jak nie tysiące ludzi z Siedlec, Radomia albo Łodzi.

dlaczego współczuć ? , to ich wybór , jak mam kogoś współczuć to za chorobę wrodzoną , genetyczną , nabytą niezależnie od stylu życia , za opiekę nad chorym rodzicem w podeszłym wieku , za tragedie życiowe , a nie za wybór miejsca pracy 😉

Łukasz , myślę w tej książce znajdziesz dużo więcej odpowiedzi i konkretów na różne pytania, odnośnie tego co nas otacza jeśli chodzi o obecne różne decyzje i kierunki świata zachodniego , niż w książce Schawaba .

20250108_133330.jpg

Edytowane przez Krakus1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
44 minuty temu, cordi7 napisał(-a):

Kopca w duzej czesci przez nas (konsumentów z krajów rozwiniętych) - popatrz na statystyki, to my napedzamy produkcje w tych krajach (Chiny i Indie) zeby miec tanie badziewie w hurtowych ilosciach.

Producentom pozwala sie zalewac komponenty zywica, zeby nie dawalo sie ich naprawic, promujac wzrosty produkcji i sprzedazy pralek, telefonow, tabletow, itp.

Bogaci maja zyc jak wczesniej, latac prywatnymi samolotami itp. a ty masz siedziec na miejscu i pracowac na ich dobrobyt:

image.png.fa8e9a444d33498b0b390ae167f8c27b.png

Dla osob z lewej czesci powyzszego wykresu priorytetem jest np. jedzenie - uwazasz za fair, ze to oni maja ponosic koszty rozpasanej konsumpcji najbogatszych?

Uwazasz, ze ludzie w Chinach skoszarowani w osiedlach przy mega fabrykach, pracujacych na pradzie z wegla, to ci, dla ktorych ta produkcja sie odbywa?

Zerknijmy na dystrybucje zasobow po regionach, z uwzglednieniem populacji:

image.png.a23f9dc3b4616d04a901bf655a991317.png

Popatrzmy tez na emisje CO2 po regionach i zamoznosci: 

https://www.iea.org/commentaries/the-world-s-top-1-of-emitters-produce-over-1000-times-more-co2-than-the-bottom-1

image.thumb.png.2530f1c4c7d305507698a735e02b4d00.png

image.thumb.png.bbba4129f10dcc68953f3738621b149d.png

In the United States, the richest decile emits over 55 tonnes of CO2 per capita each year. Compared with other regions, road transport makes up an especially high share – one-quarter – of the top decile’s carbon footprint. In the European Union, the richest decile emits around 24 tonnes of CO2 per capita. Every EU income group has lower footprints than its US equivalent, in part thanks to less emissions-intensive power grids. But internal inequalities are similarly large within both the United States and the European Union. In both, the top decile emits between three-to-five times more than the median individual and around 16 times more than the poorest decile. Even so, the poorest 10% in countries including the United States, Canada, Japan, and Korea still emit more than the global median individual.

In China, the richest decile emits almost 30 tonnes of CO2 per capita each year, while in India, the richest decile emits just 7 tonnes of CO2 per capita. Following a period of rapid economic development, China’s top decile now emits 30% more than a decade ago. Emissions inequalities in China and India – as well as in other developing economies across Latin America, Africa, and Asia – are higher than in advanced economies, with the top decile’s emissions between five-to-eight times more than the median.

I zebysmy sie zrozumieli: nie chodzi o to, ze mamy zabic wlasny przemysl, mieszkac w szalasach i nie przemieszczac sie. Transformacja energetyczna musi byc zrobiona z glowa a korporacyjna ale i nasza wlasna chciwosc utemperowana i trzymana w ryzach. To najbogatsi powinni ponosić proporcjonalnie najwyższy koszt Producenci pozostający w EU, korzystający z czystej energii powinni być nagradzani w jakiś sposób. Zgadzam się, że potrzebna jest globalna strategia - ale póki co przeważają partykularne interesy (patrz Trump i porozumienia paryskie).

I wracając do tego, na co utyskiwałem wcześniej: w DE weszły dopłaty do pomp ciepła. Ceny pomp ciepła poszły w górę o wartość dopłat. Zarobili producenci. To nie tędy droga.

Powiedz mi, kto jest bardziej ekologiczny? Ktoś, kto zrezygnuje ze swojego W12 i zmniejszy zużycie paliwa o 15l/100km, czy ktoś, kto wsadzi 10 "plebsów" do tramwaju i zaoszczędzi 60l 😁

Niestety obawiam się, że bogaci będą jeszcze bogatsi, biedni są i będą biedni, a ucierpią najbardziej ci, którzy cos tam mają, ale nie za wiele. 

Edytowane przez pmwas

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Krakus1 napisał(-a):

dlaczego współczuć ? , to ich wybór , jak mam kogoś współczuć to za chorobę wrodzoną , genetyczną , nabytą niezależnie od stylu życia , za opiekę nad chorym rodzicem w podeszłym wieku , za tragedie życiowe , a nie za wybór miejsca pracy 😉

Łukasz , myślę w tej książce znajdziesz dużo więcej odpowiedzi i konkretów na różne pytania, odnośnie tego co nas otacza jeśli chodzi o obecne różne decyzje i kierunki świata zachodniego , niż w książce Schawaba .

Bill Gates to ten gość kto poucza innych żeby ograniczyli latanie, a który sam lata bez przerwy, bo pewnie jego prywatny jet nie emituje zanieczyszczeń 😁?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, Krakus1 napisał(-a):

20250108_133330.jpg

Jerzy obawiam się, że zarówno na Gatesa i Schwaba mam alergię. Schwaba przeczytałem z ciekawości. Zastanawia mnie co kieruje człowiekiem, który twierdzi, że będę szczęśliwy jak mój samochód, będzie również samochodem mojego sąsiada i paru innych. W zasadzie on nie będzie mój, tylko nasz... Nie dowiedziałem się, za to wiem, że to facet o niebezpiecznie socjalistycznych zapędach, który powinien już bawić się sznurówką, a nie organizować spotkania w Davos 😆 

27 minut temu, beniowski napisał(-a):

Bill Gates to ten gość kto poucza innych żeby ograniczyli latanie, a który sam lata bez przerwy, bo pewnie jego prywatny jet nie emituje zanieczyszczeń 😁?

Ma za to CASIO MDV106-1AV za ok 100$, ot taki skromniś, który kupił jedynie 100 000ha Ziemi uprawnej w USA ;)

Aaa temat...

2.0 Diesel moc 235+14KM

Masa ok. 2050kg

Głównie miasto.

miastoXC90.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, beniowski napisał(-a):

dokładnie tak 😉 

co za auto Łukasz ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Krakus1 napisał(-a):

dokładnie tak 😉 

co za auto Łukasz ? 

XC90.

Osobiście uważam, że niezły wynik jak na masę i gabaryt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

Ma za to CASIO MDV106-1AV za ok 100$, ot taki skromniś, który kupił jedynie 100 000ha Ziemi uprawnej w USA ;)

Dokładnie, uwielbiam gdy ktoś przytacza takie argumenty, że jaki to chłop skromny: miliarder, a w Casio chodzi. A jeśli facet wydaje własnie na ziemię, auta, dziwki (chyba akurat w sprawę Epstaina BG był uwiązany), dragi czy znaczki pocztowe za miliony itd. to już inna sprawa, co nie? Podobnie ludzie mówią o Jobsie, że w Casio chodził; a to że chłop miał awersję to tablic rejestracyjnych i co pół roku (sic!) kupował nowego Mercedesa żeby tylko bez tablic jeździć (prawo Kalifornii podobno na coś takiego właśnie przez 6 miesięcy od momentu zakupu auta pozwala) to już nie wspominają. To jest dopiero przepalanie kasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co Wy wiecie o oszczędnej jeździe… 😉

Takie tam z jazdy miejskiej i podmiejskiej.

RX350h, 2020 kg

IMG_0612.thumb.jpeg.dd1c77b6abc62b89f522a9d1e371b28c.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

XC90.

Osobiście uważam, że niezły wynik jak na masę i gabaryt.

dla mnie to kosmos,  przy 5,5l w 5er i 6,4l w A6 , długodystansowo 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Krakus1 napisał(-a):

dla mnie to kosmos,  przy 5,5l w 5er i 6,4l w A6 , długodystansowo 😉

Eeee jak na gabaryt i miasto nie jest źle. Jadę na ferie zrobię ponad 1000 to jak nie zapomnę cyknę foto.

1 godzinę temu, Tommaso napisał(-a):

RX350h, 2020 kg

IMG_0612.thumb.jpeg.dd1c77b6abc62b89f522a9d1e371b28c.jpeg

Wynik rewelacja!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, beniowski napisał(-a):

Dokładnie, uwielbiam gdy ktoś przytacza takie argumenty, że jaki to chłop skromny: miliarder, a w Casio chodzi. A jeśli facet wydaje własnie na ziemię, auta, dziwki (chyba akurat w sprawę Epstaina BG był uwiązany), dragi czy znaczki pocztowe za miliony itd. to już inna sprawa, co nie? Podobnie ludzie mówią o Jobsie, że w Casio chodził; a to że chłop miał awersję to tablic rejestracyjnych i co pół roku (sic!) kupował nowego Mercedesa żeby tylko bez tablic jeździć (prawo Kalifornii podobno na coś takiego właśnie przez 6 miesięcy od momentu zakupu auta pozwala) to już nie wspominają. To jest dopiero przepalanie kasy.

W USA wszystko jest na poziomie max...Pokazówki też. Ostatnio niejaki Zuckerberg M. przestał się czaić i pominąwszy etap Casio wskoczył od razu na G&F, FPJ, PP... ;) 

4 godziny temu, Tommaso napisał(-a):

RX350h, 2020 kg

Dobry wynik 👍

Jesteś pewien, że chcesz tę mapę tu umieścić? 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Valygaar napisał(-a):

W USA wszystko jest na poziomie max...Pokazówki też. Ostatnio niejaki Zuckerberg M. przestał się czaić i pominąwszy etap Casio wskoczył od razu na G&F, FPJ, PP... ;) 

Dobry wynik 👍

Jesteś pewien, że chcesz tę mapę tu umieścić? 🤔

Cukier załapał bakcyla. A o nieetycznych praktykach FB można by godzinami...dlatego czasem top zegarmistrzostwo mnie brzydzi...jak taka klientela bez żadnych skrupułów to potem nosi...to mi się odechciewa zachwycać czymś na co mnie nie stać. Bo walka klas trwa!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, Admof napisał(-a):

Cukier załapał bakcyla. A o nieetycznych praktykach FB można by godzinami...dlatego czasem top zegarmistrzostwo mnie brzydzi...jak taka klientela bez żadnych skrupułów to potem nosi...to mi się odechciewa zachwycać czymś na co mnie nie stać. Bo walka klas trwa!

Nie przesadzaj, bo będziesz nagi chodził ;)

Co do etyki FB, np X tj. Twitter się od smrodził; to tak a propos wolności słowa i ostatnich wyborów w USA.

Co do RX'a Tomka...

Bardzo mocno mojego szwagra poniosło...

Co najciekawsze w konfiguratorze "miedziany" bo taką nazwę nosi ten lakier wygląda na zupełnie inny; ciemniejszy w innej tonacji. Na zdjęciu zalatuje Barbie, ale na żywo robi całkiem fajne wrażenie.

396499820_rzowy.thumb.png.c72c32e97fb305a1e266f8df06146bfe.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Pokaż jeszcze w dobrym świetle i bez wody, kolor wydaje się rewelacyjny.

PS. Cukier idzie śladem X, ściek zaraz wybije:

https://www.theguardian.com/technology/2025/jan/07/meta-facebook-instagram-threads-mark-zuckerberg-remove-fact-checkers-recommend-political-content

Nie mam, poproszę aby podesłał ewenualnie.

Co do weryfikacji(FB), dotarło w końcu, że ruch konkurencji okazał się słuszny. A w rzeczywistości następuje odwrót "sojuszy" i władza idzie w inne ręce, więc trzeba się wpasować w narrację i ćwierkać z odpowiedniego klucza. ;) 

"Faktycznych odwiedzających X jest trzy razy więcej niż zarejestrowanych użytkowników. Sieć społecznościowa ma oszałamiający 78% wzrost wskaźnika zaangażowania – prawie 10 razy więcej niż Instagram i 40 razy więcej niż Facebook." 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Twitter był świetnym źródłem informacji a zmienił się w ściek. Sorry ale brak moderacji to żaden świetny ruch. Odpływ reklamodawców z X oraz teraz z Meta tylko to pokazuje. Musk przepalił kasę żeby mieć tube propagandową, z której skwapliwie korzysta.

https://www.politico.eu/article/elon-musk-politics-uk-republicans-x-owner-donald-trump-prison/

https://www.euronews.com/my-europe/2024/11/21/are-users-leaving-elon-musks-x-en-masse-and-where-are-they-heading

Z FB nie korzystam już od dawna, z Twittera przestałem jakiś czas po przejęciu. I tylko źródła informacji mi szkoda bo bez mediów społecznościowych dużo bardziej szczęśliwy jestem.

Dobra, wracajmy do aut lepiej :)

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Twitter był świetnym źródłem informacji a zmienił się w ściek. Sorry ale brak moderacji to żaden świetny ruch. Odpływ reklamodawców z X oraz teraz z Meta tylko to pokazuje. Musk przepalił kasę żeby mieć tube propagandową, z której skwapliwie korzysta.

https://www.politico.eu/article/elon-musk-politics-uk-republicans-x-owner-donald-trump-prison/

https://www.euronews.com/my-europe/2024/11/21/are-users-leaving-elon-musks-x-en-masse-and-where-are-they-heading

Z FB nie korzystam już od dawna, z Twittera przestałem jakiś czas po przejęciu. I tylko źródła informacji mi szkoda bo bez mediów społecznościowych dużo bardziej szczęśliwy jestem.

Dobra, wracajmy do aut lepiej :)

Nigdy nie miałem konta na Twitterze, ani X, mam jedynie na FB.

Bawią mnie te ruchy, jak wpasowują się w określony trend ...tyczny" phih🤫

M. Zuckerberg i jego nietypowe zamówienie:

https://www.indiatoday.in/business/story/meta-ceo-mark-zuckerberg-designs-minivan-for-wife-shows-off-his-his-and-hers-porsches-2612527-2024-10-07

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@RysiekOchodzki

Poczuli swąd socjalizmu rodem z PRL.

CPN.jpg
Puentując
; socjalizm zawsze prowadzi do niewydolności, zawsze.

Choć Szwedzi pewnie nie narzekają w normalnych warunkach ładując swoje elektryki, to takie obrazki powinny być dla każdego przestrogą, jeżeli nam się siłą narzuca zeroemisyjność do jakiegoś tam roku, to musimy tupać tak głośno, aby przygotowali infrastrukturę, która będzie wydolna i nie będzie powodowała drogowego paraliżu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi