vvv 2455 #48076 Napisano 8 Marca 2025 32 minuty temu, Autor1984 napisał(-a): Jest konfig z naturalną skórą, opcja fotele sportowe + skóra(pikowana feinnapa) pakiet za 44kzł. Wrzucam kod do konfigu: A5DXAT1C Jeszcze paru opcji nie zaklikałeś mi wyszło 536k 🤐 A0H3V0TL 1 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13125 #48077 Napisano 8 Marca 2025 (edytowane) 40 minut temu, vvv napisał(-a): Jeszcze paru opcji nie zaklikałeś mi wyszło 536k 🤐 A0H3V0TL Już widzę ten wyścig do salonów po nową A6... Znów VW będzie musiało wesprzeć sprzedaż. Słabo wygląda w środku, słabo to najdelikatniejsze określenie. Szkoda pieniędzy. Na razie z całej trójki Mercedes E klasa odstawił konkurencję; tak jak miało to miejsce gdy wyszła nowa Ska W223; zostawiła G11 i D5 daleko w tyle. Tylko tutaj mamy już nowe platformy dla 5tki i A6... Nie widzę tego. Z ciekawości skonfigurowałem E klasę w kombi "dopakowaną" prawie po sam korek opcjami. 520k zł. E 450 moc 381KM + 23KM. Poniżej link do konfiga. https://tiny.pl/y7b61jw1 Edytowane 8 Marca 2025 przez Autor1984 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 685 #48078 Napisano 8 Marca 2025 Audi chyba nie chce sprzedawać tego auta. Nie ma silnika 2l benzyny z quattro. Tylko 3l V6, które np. jest w SQ5. Ja bym chętnie zrobił konfigurację na 2l benzynie i quattro, bo w takim aucie napęd tylko na przód to w ogóle nie ma sensu brać. Jak chce benzynę w quattro to tylko 3l i cena wywala w kosmos. Bez sensu. Jest dociąganie drzwi, tylko nie wiem gdzie, bo konfigurator audi jest beznadziejny. Nic nie zmienili od kilku lat i nie wiadomo co się bierze i dlaczego coś wywala... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4103 #48079 Napisano 8 Marca 2025 Właśnie zmienili ostatnio i jest jeszcze gorzej niż było.. Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 160172 #48080 Napisano 8 Marca 2025 37 minut temu, bober5264 napisał(-a): Właśnie zmienili ostatnio i jest jeszcze gorzej niż było.. Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka Nie wyciągaj pochopnych wniosków, po trzeszczącym głośniku od strony pasażera😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4103 #48081 Napisano 8 Marca 2025 To nie pochopne wnioski, bardzo lubie swoja a4, ale Już w poprzednim konfiguratorze ciężko było się ogarnąć, ten jak dla mnie jest gorszy niż poprzedni, całe szczęście konfiguratorami będę się martwil dopiero za 2 lata Ps. Wiem że to żartem, ale wkur.. mnie obsługa z nie glosnik, rzecz jak rzecz może się popsucWysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1662 #48082 Napisano 9 Marca 2025 podobną sytuację miałem z 3er G20 , właśnie z głośnikiem centralnym gdzie podczas rozmów telefonicznych słychać było okropne brzęczenie podczas niektórych rozmów , gdzie w jednym ASO wysłali mnie do domu z zleceniem resetu systemu i ponownego instalowania wszystkiego od początku , a w drugim od razu zajęli się tematem, i po 30 minutach była informacja że głośnik jest uszkodzony i jest do wymiany , człowiek kupuje nowe auto właśnie głownie dla spokoju i komfortu użytkowania i serwisowania , niestety wszystko zależy od ASO i osoby przyjmującej zgłoszenie awarii. wracając do A6 , szkoda że auto takich gabarytów i charakteru , nie został w grupie modeli super premium marki , osobiście wolę mieć A6 z premium wyposażeniem - nawet jeszcze drożej - niż być zmuszony do przesiadki do jeszcze większego auta gabarytowo jak A8 , Q8 czy Q7 . bo pewnie A7 podzieli los A6 😑 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13125 #48083 Napisano 9 Marca 2025 8 godzin temu, bober5264 napisał(-a): Właśnie zmienili ostatnio i jest jeszcze gorzej niż było.. Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka Najgorszy konfigurator jaki jest chyba ogólnie dostępny. Poprzedni jeszcze był w miarę czytelny, ten jest beznadziejny. 12 minut temu, Krakus1 napisał(-a): podobną sytuację miałem z 3er G20 , właśnie z głośnikiem centralnym gdzie podczas rozmów telefonicznych słychać było okropne brzęczenie podczas niektórych rozmów , gdzie w jednym ASO wysłali mnie do domu z zleceniem resetu systemu i ponownego instalowania wszystkiego od początku , a w drugim od razu zajęli się tematem, i po 30 minutach była informacja że głośnik jest uszkodzony i jest do wymiany , człowiek kupuje nowe auto właśnie głownie dla spokoju i komfortu użytkowania i serwisowania , niestety wszystko zależy od ASO i osoby przyjmującej zgłoszenie awarii. wracając do A6 , szkoda że auto takich gabarytów i charakteru , nie został w grupie modeli super premium marki , osobiście wolę mieć A6 z premium wyposażeniem - nawet jeszcze drożej - niż być zmuszony do przesiadki do jeszcze większego auta gabarytowo jak A8 , Q8 czy Q7 . bo pewnie A7 podzieli los A6 😑 Jerzy wielkich różnic gabarytowych nie ma. Te 30 - 45cm(w zależności od wersji) na długości i 10 na szerokości jest do ogarnięcia A różnica komfortu, jakości, a przez to doznań jest kosmiczna. Pamiętam jak pierwszy raz pojeździłem W221 mojego Ojca chrzestnego, a wcześniej wymieniłem się z kumplem i dał mi pojeździć W220 - to jest przepaść w stosunku do pomniejszych modeli, które wcześniej były jeszcze traktowane przez producentów jak należy, a nie po macoszemu. Sprawdza się to co już wcześniej dwukrotnie napisałem. Wszystko to co dobre będzie upychane do flagowców, a cała reszta "jako tako z A do B". 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 685 #48084 Napisano 9 Marca 2025 Nie widzę różnicy w konfiguratorze, może wizualnie trochę, odkąd konfigurowalem swoje Q5 6 lat temu. Teraz jest tak samo beznadziejnie. Co do A6 fajne ale z tym silnikiem i quattro lipa. No i to cholerne piano black... Co do napraw w ASO, to nie są mechanicy, to są wymieniacze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43644 #48085 Napisano 9 Marca 2025 W dniu 5.03.2025 o 19:23, mario1971 napisał(-a): Mam zabierać ze sobą 5l baniak oleju silnikowego na wyjazd do Hiszpanii? Nie. Tankujesz jak dawno temu dwusuwa. Pełen zbiornik i 1 litr oleju. 1 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1662 #48086 Napisano 10 Marca 2025 21 godzin temu, Autor1984 napisał(-a): Jerzy wielkich różnic gabarytowych nie ma. Te 30 - 45cm(w zależności od wersji) na długości i 10 na szerokości jest do ogarnięcia A różnica komfortu, jakości, a przez to doznań jest kosmiczna. Pamiętam jak pierwszy raz pojeździłem W221 mojego Ojca chrzestnego, a wcześniej wymieniłem się z kumplem i dał mi pojeździć W220 - to jest przepaść w stosunku do pomniejszych modeli, które wcześniej były jeszcze traktowane przez producentów jak należy, a nie po macoszemu. Sprawdza się to co już wcześniej dwukrotnie napisałem. Wszystko to co dobre będzie upychane do flagowców, a cała reszta "jako tako z A do B". mam psychiczną blokadę sięgającą lata dzieciństwa, przed posiadaniem flagowego modelu . mamy psychoterapeutę na pokładzie ? 😅 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4103 #48087 Napisano 10 Marca 2025 A ja odniosę sie do tych wymiarów, aktualne auto mam 15cm krótsze od poprzedniego i o dziwo uważam że to duża i odczuwalna różnica na plus, szczególnie jak przyjdzie zaparkować gdzieś w centrumWysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13125 #48088 Napisano 10 Marca 2025 2 godziny temu, bober5264 napisał(-a): A ja odniosę sie do tych wymiarów, aktualne auto mam 15cm krótsze od poprzedniego i o dziwo uważam że to duża i odczuwalna różnica na plus, szczególnie jak przyjdzie zaparkować gdzieś w centrum Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka To jest oczywista oczywistość 3 godziny temu, Krakus1 napisał(-a): mam psychiczną blokadę sięgającą lata dzieciństwa, przed posiadaniem flagowego modelu . mamy psychoterapeutę na pokładzie ? 😅 Jerzy potrąciła CIę jakaś czarna S klasa W140 z gangusami w środku? 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturlep 1549 #48089 Napisano 10 Marca 2025 Od tygodnia moje nowe BWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1662 #48090 Napisano 10 Marca 2025 (edytowane) 5 godzin temu, Autor1984 napisał(-a): Jerzy potrąciła CIę jakaś czarna S klasa W140 z gangusami w środku? gorzej , ale zostawmy to 😅 co do wielkości, napewno szerokość najbardziej by mnie przeszkadzała, bo patrząc na to co się dzieje z miejscami parkingowymi pod galeriami, to odnoszę wrażenie że są zrobione pod Smartów jedynie 😬 , co do jakości ,w przypadku MB i BMW jest różnica w odbiorze jakości wykonania kabiny miedzy modelami, natomiast jak wsiadłem do A8 ostatnio , czułem się jak w moim - bez różnic jeśli chodzi o jakość materiałów, a mało zauważalne pod względem designu- niewiem jak w wyciszeniem i ogólne wrażenie z jazdy bo nigdy nie jeździłem A8 Godzinę temu, arturlep napisał(-a): Od tygodnia moje nowe B gratuluję, pięknie wygląda , X4 ? no i bez fotki wnętrza się nie liczy 😉 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 10 Marca 2025 przez Krakus1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13125 #48091 Napisano 10 Marca 2025 (edytowane) 1 godzinę temu, arturlep napisał(-a): Od tygodnia moje nowe B Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Witam w klubie nieużywania migaczy! 18 minut temu, Krakus1 napisał(-a): gorzej , ale zostawmy to 😅 co do wielkości, napewno szerokość najbardziej by mnie przeszkadzała, bo patrząc na to co się dzieje z miejscami parkingowymi pod galeriami, to odnoszę wrażenie że są zrobione pod Smartów jedynie 😬 , co do jakości ,w przypadku MB i BMW jest różnica w odbiorze jakości wykonania kabiny miedzy modelami, natomiast jak wsiadłem do A8 ostatnio , czułem się jak w moim - bez różnic jeśli chodzi o jakość materiałów, a mało zauważalne pod względem designu- niewiem jak w wyciszeniem i ogólne wrażenie z jazdy bo nigdy nie jeździłem A8 Sam prosiłeś o forumowego psychoterapeutę, spokojnie napisz, nikt się przecież nie dowie 😆 Bo design A6 i A8 jest prawie identyczny, mowa o środku. Jeżeli chodzi o jazdę A8/S8 mam za małe doświadczenie wiec nie odniosę tego w stosunku do MB i BMW. Ogólnie z jazdę testową S8 wspominam bardzo dobrze. Co ciekawe przyśpieszenie na poziomie 3.5 - 3.7s 0 - 100km/h nieodczuwalne. To się zbiera tak niepostrzeżenie, że prawko można stracić momentalnie 😕 Edytowane 10 Marca 2025 przez Autor1984 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1662 #48092 Napisano 10 Marca 2025 napewno A8 z podobnym wyposażeniem, wychodzi najtaniej z trójcy świętej, ale czy jest najgorsza ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 6002 #48093 Napisano 10 Marca 2025 Dobrze go mieć (wcześniej) w domu 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturlep 1549 #48094 Napisano 11 Marca 2025 Jest i środek X4 30dWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13125 #48095 Napisano 11 Marca 2025 1 godzinę temu, arturlep napisał(-a): Jest i środek X4 30d Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Gratulacje raz jeszcze. 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 160172 #48096 Napisano 11 Marca 2025 Ja wczoraj odstawiłem Audi na wymianę szyby do serwisu. Jako auto zastępcze dali mi takie X6, bo nie mieli Audi w klasie mojej kukły, na podmiankę. Jak nie lubię BMW, to nowe X6 daje radę. Tylko ciasne to strasznie. Jak mam fotelik za sobą, to żeby jeden z synów mógł komfortowo siedzieć, nie mogę odsunąć swojego fotela, tak daleko jakbym chciał, a jestem średniego wzrostu. Bagażnik też mikry. Nie jest to auto dla mnie. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13125 #48097 Napisano 11 Marca 2025 (edytowane) 4 godziny temu, rafalmosty napisał(-a): Ja wczoraj odstawiłem Audi na wymianę szyby do serwisu. Jako auto zastępcze dali mi takie X6, bo nie mieli Audi w klasie mojej kukły, na podmiankę. Jak nie lubię BMW, to nowe X6 daje radę. Tylko ciasne to strasznie. Jak mam fotelik za sobą, to żeby jeden z synów mógł komfortowo siedzieć, nie mogę odsunąć swojego fotela, tak daleko jakbym chciał, a jestem średniego wzrostu. Bagażnik też mikry. Nie jest to auto dla mnie. Rafał, nikt rozsądny do dziś nie wie, po co utworzono tą platformę. To coupe na szczudłach, wiec ciasne i do niczego. Można za to podjechać na krawężnik... Ot cała korzyść. Choć jak się patrzy na kierowców suvów coupe, to można się domyślić o co chodziło... EDIT: Małe sprostowanie. Na drodze głównie w X6 spotykam babeczki. Sądzę, że brany pod uwagę jest walor estetyki coupe, a zarazem możliwość "zgrabnego" poruszania się po mieście. Niewątpliwym atutem jest prześwit i napęd na 2 osie. Krawężniki nie dokuczają tak jak w przypadku zwykłego coupe. Problem tak jak wspomniałeś dotyczy ograniczonej ilości miejsca zarówno na bagaż jak i w przedziale osobowym. Więc na pewno o praktyczności nie ma mowy, bo tutaj standardowy SUV ma ogrom przewagi. Pamiętam jak BMW wypuściło pierwszy model X6 - to pisma motoryzacyjne wylewały wiadra pomyj na tą platformę, ale przyjęły się i dziś stanowią znaczną część sprzedaży. Widać to w pomniejszych modelach X4 I GLC. I ciekawostka motoryzacyjna; prekursorem byli Koreańczycy i ich Ssangyong z modelem Actyon. Ale to BMW z modelem X6 otworzyło furtkę dla tego segmentu. Jak widać skutecznie. Edytowane 11 Marca 2025 przez Autor1984 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 361 #48098 Napisano 11 Marca 2025 W dniu 10.03.2025 o 13:30, arturlep napisał(-a): Od tygodnia moje nowe B Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Stawał w szranki z konkurentami czy był pierwszym wyborem ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 754 #48099 Napisano 11 Marca 2025 7 godzin temu, Autor1984 napisał(-a): Rafał, nikt rozsądny do dziś nie wie, po co utworzono tą platformę. do X6 na pewno łatwiej się wsiada niż do klasycznego qp. Może i ciasno z fotelikiem ale na pewno łatwiej wpakować dzieciaka do X6 niż do 4 czy 8 qp. Sens kupowania SAV jest taki sam jak nurka - kto ma nurka a nigdy nie nurkował niech pirwszy rzuci kamieniem Poza tym w większości ludzie leczą kompleksy - duży podbnosi ego. Obecne X6 ma za duży kuper, trochę proporcje skopali. z ciekawości - fotelik RWF? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13125 #48100 Napisano 11 Marca 2025 (edytowane) 43 minuty temu, trollu napisał(-a): do X6 na pewno łatwiej się wsiada niż do klasycznego qp. Może i ciasno z fotelikiem ale na pewno łatwiej wpakować dzieciaka do X6 niż do 4 czy 8 qp. Sens kupowania SAV jest taki sam jak nurka - kto ma nurka a nigdy nie nurkował niech pirwszy rzuci kamieniem Poza tym w większości ludzie leczą kompleksy - duży podbnosi ego. Obecne X6 ma za duży kuper, trochę proporcje skopali. z ciekawości - fotelik RWF? Ogólnie bardzo często mijam panie w X6, X4, GLE, Q8, nawet częściej niż w pospolitych "maluchach" miejskich. Sądzę, że w przypadku kobiet znaczenie ma zarówno marka, wygląd, wygoda jak i wspomniana wielkość, która w tym przypadku raczej przekłada się na poczucie bezpieczeństwa. Edytowane 11 Marca 2025 przez Autor1984 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach