Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest

Pogadajmy o samochodach :-)

Recommended Posts

Pomarańczka radzi sobie w górach nie najgorzej, ale wyprzedzanie czegokolwiek jest dosyć zabawne, wystarczy dotknąć pedału gazu a samochód staje bokiem20250317_074649.thumb.jpg.5658beedcf2931b89ad64672e62ff75e.jpg
Co to za auto?

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)
55 minut temu, bober5264 napisał(-a):

Co to za auto?

Mustang VI GT FL.

8 godzin temu, irekm napisał(-a):

Pomarańczka radzi sobie w górach nie najgorzej, ale wyprzedzanie czegokolwiek jest dosyć zabawne, wystarczy dotknąć pedału gazu a samochód staje bokiem😀20250317_074649.thumb.jpg.5658beedcf2931b89ad64672e62ff75e.jpg

9 dyszek po "lodzie", dobry jesteś Irek 😆 

Edited by Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

22 minuty temu, SzefSzefow napisał(-a):

i jeszcze robiac fotki 🙄

Irek Świrek :D 

@irekmno off! 

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Na szczęście warunki nie były najgorsze, bo było caly czas zimno i nie sypali tej gównianej soli, która z w miarę przyczepnego śniegu robi błoto po którym naprawdę nie da się jeździć.

Beware the fury of a patient man.

54 minuty temu, irekm napisał(-a):

Na szczęście warunki nie były najgorsze, bo było caly czas zimno i nie sypali tej gównianej soli, która z w miarę przyczepnego śniegu robi błoto po którym naprawdę nie da się jeździć.

Uklepany kołami też nie najlepszy do jazdy zwłaszcza na wzniesieniach, ja na zimę nigdy nie zmieniałem opon więc zawsze na letnich Potenzach jeździłem, czasem rano wyjeżdżałem było sucho, ale popołudniu wystąpiły opady to robiło się wesoło.

Posted (edited)
29 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Uklepany kołami też nie najlepszy do jazdy zwłaszcza na wzniesieniach, ja na zimę nigdy nie zmieniałem opon więc zawsze na letnich Potenzach jeździłem, czasem rano wyjeżdżałem było sucho, ale popołudniu wystąpiły opady to robiło się wesoło.

Dlatego ja zawsze staram się jezdzić "swoim pasem". 

Większość ludzi z tego co zauważyłem boi się śniegu i jeżdżą już po zrobionych "tracks" 🤦

Dużo jeżdżę po górach zimą i jak dla mnie najlepsza droga to albo sucha albo taka na której leży kilka cm śniegu. Najgorsze  jak rozsypią  sól 🤷

O znalazłem fotki z wyjazdu na narty bardziej odpowiednim samochodem do jazdy w takich warunkach 😀. Ale miny ludzi jak dojeżdżam pod stok mustangiem są bezcenne, raz na parkingu byłem jedynym samochodem co nie był jakimś typem awd / rwd 😁. Ale wtedy dojazd na narty dał mi wiecej emocji niż jazda na nartach. Warunki były naprawdę nie na ten samochód. Screenshot_20250318_090243_Photos.thumb.jpg.30b213524c5ae1c7d9033a52bf08966a.jpg

Screenshot_20250318_084915_Photos.jpg

Screenshot_20250318_084818_Photos.jpg

Edited by irekm

Beware the fury of a patient man.

1 godzinę temu, irekm napisał(-a):

Dlatego ja zawsze staram się jezdzić "swoim pasem". 

Większość ludzi z tego co zauważyłem boi się śniegu i jeżdżą już po zrobionych "tracks" 🤦

Dużo jeżdżę po górach zimą i jak dla mnie najlepsza droga to albo sucha albo taka na której leży kilka cm śniegu. Najgorsze  jak rozsypią  sól 🤷

O znalazłem fotki z wyjazdu na narty bardziej odpowiednim samochodem do jazdy w takich warunkach 😀. Ale miny ludzi jak dojeżdżam pod stok mustangiem są bezcenne, raz na parkingu byłem jedynym samochodem co nie był jakimś typem awd / rwd 😁. Ale wtedy dojazd na narty dał mi wiecej emocji niż jazda na nartach. Warunki były naprawdę nie na ten samochód. Screenshot_20250318_090243_Photos.thumb.jpg.30b213524c5ae1c7d9033a52bf08966a.jpg

Screenshot_20250318_084915_Photos.jpg

Screenshot_20250318_084818_Photos.jpg

Zgadza się, wyślizgane "koleiny" to pułapka.

Piękny widok Mustanga pod stokiem! 👍

• BYD unveils the Super e-Platform that will underpin the world's fastest-charging EVs coming later this year.
  • It allows for charging at up to 1,000 kilowatts (one megawatt) thanks to a 1,000-volt electrical architecture.
  • EVs built on this platform will be able to add 249 miles of range in just 5 minutes.

https://insideevs.com/news/753913/byd-ev-one-megawatt-charging/

400 km zasiegu w 5 minut ladowania - zaczyna sie robic ciekawie.

11 minut temu, SzefSzefow napisał(-a):

snieg macie? 🤩

No troszkę jeszcze jest 😁😁😁

33 minuty temu, SzefSzefow napisał(-a):

Przyznaj sie, pewnie szalales na parkingu pod sklepem i nie zauwazyles kraweznika 🤭

No w tym sęk że nie, cholerne dziury, scenikiem ciężko szaleć 🥺 🥺 🥺 

46 minut temu, SzefSzefow napisał(-a):

No nie wiem... nie wiem 🤭

O w mordę, a ja mam o wiele mocniejszy silnik 😉😉😉

2 godziny temu, SzefSzefow napisał(-a):

No nie wiem... nie wiem 🤭

Busem bokiem cudowne wideo
Pamietam podobna akcje kumpel kiedys pożyczył Felicję skodę od chłopaka siostry i się pyta kto jedzie na ziezapomnaina przejażdżkę, wsiadl tylko jeden kumpel, 10min później ich wyciagalismy z rowu

52 minuty temu, SzefSzefow napisał(-a):

To momenty, z enie wiem czy plakac czy sie smiac. Takie osoby prawka nie powinny miec nigdy.

Masakra, ale dekle, porażka.

49 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

Masakra, ale dekle, porażka.

Rudego poniosło.

Ciekawe jak w takim momencie "działa" ubezpieczenie.

17 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Rudego poniosło.

Ciekawe jak w takim momencie "działa" ubezpieczenie.

Powinno nie działać, z własnej kieszeni powinni pokryć naprawę tej e klasy.

Wiecie... Najgorzej jak debil sądzi, że jest inteligentny. 

Miłego dnia!