PiotrX 1082 #28001 Napisano 23 Grudnia 2019 Po kupnie uważałem że ma za mało kuniów, na hamowni wyszło 175KM i 280Mm, spalanie 6-6,5L w mieście, komfortu brak, jak w gokarcie, grunt że żona zawsze go znajduje na dużych parkingach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #28002 Napisano 23 Grudnia 2019 Po kupnie uważałem że ma za mało kuniów, na hamowni wyszło 175KM i 280Mm, spalanie 6-6,5L w mieście, komfortu brak, jak w gokarcie, grunt że żona zawsze go znajduje na dużych parkingach 6.jpg Zadziorny żółtek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 718 #28003 Napisano 23 Grudnia 2019 (edytowane) Wniosek - trzeba kupić auto, które do setki schodzi poniżej 5 sekund. Wtedy już tylko auta typowo sportowe mogą Was zawstydzić, a z hot-hatchy tylko RS3, A45AMG czy BMW M2...a później przyjeżdża Tesla i wszystkich łoi spod świateł a nowy GT500 całkiem spoko, pewnie za chwilę pojawią się "czipy" podnoszące moc do 1kkm, wiele mu nie brakuje ...wróć, już są. 1200KM po modach Hennesseya Edytowane 23 Grudnia 2019 przez trollu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrovka #28004 Napisano 23 Grudnia 2019 Dzisiaj jak podjechałem o 6 do roboty, to jak zwykle się odwróciłem popatrzeć i aż z rozpędu fotkę strzeliłem. Alfa po 2 miesiącach cieszy co najmniej tak samo jak w dzień zakupu, chyba magia marki działa, bo na punkcie żadnego swojego wcześniejszego auta jeszcze tak nie szalałem, a Giulia wcale nie jest najmocniejsza z nich. Droga do pracy jest przyjemnością, a po powrocie do domu aż trochę żal wysiadać. Delikatnie brakuje niektórych elementów wyposażenia, które miałem w poprzednich wozidełkach, ale mając wybór, w ciemno biorę ją drugi raz Ładny kolor,pasuje jej..Przeczytałem gdzieś,że każdy prawdziwy kierowca,musi mieć raz w zyciu Alfe Nie wiem jak sie do tego odnieść,ale moim pierwszym autem była stara czarna 147 w pełnej wersji -szwankowało podgrzewanie siedzeń,ale magia zegarów nie do pobicia hehe Nie wiem co mógłbym do niej porównać z nowych modeli. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41550 #28005 Napisano 23 Grudnia 2019 Po kupnie uważałem że ma za mało kuniów, na hamowni wyszło 175KM i 280Mm, spalanie 6-6,5L w mieście, komfortu brak, jak w gokarcie, grunt że żona zawsze go znajduje na dużych parkingach Dłuższą chwilę zastanawiałem się nad DS3. Podejście pracowników w salonie skutecznie mnie od tej marki odstraszyło. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #28006 Napisano 23 Grudnia 2019 Dłuższą chwilę zastanawiałem się nad DS3.Podejście pracowników w salonie skutecznie mnie od tej marki odstraszyło.Jako miejski samochód z tym silnikiem dla dwóch osób jest w sam raz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6268 #28007 Napisano 23 Grudnia 2019 Ładny kolor,pasuje jej..Przeczytałem gdzieś,że każdy prawdziwy kierowca,musi mieć raz w zyciu Alfe Nie wiem jak sie do tego odnieść,ale moim pierwszym autem była stara czarna 147 w pełnej wersji -szwankowało podgrzewanie siedzeń,ale magia zegarów nie do pobicia hehe Nie wiem co mógłbym do niej porównać z nowych modeli.No 147 to teraz Giulietta bym powiedział. Mi w mojej Giulii właśnie tylko podgrzewanych siedzeń tak naprawdę brakuje. Bez reszty mogę spokojnie żyć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67256 #28008 Napisano 23 Grudnia 2019 No 147 to teraz Giulietta bym powiedział. Mi w mojej Giulii właśnie tylko podgrzewanych siedzeń tak naprawdę brakuje. Bez reszty mogę spokojnie żyć A czym masz obite fotele? 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6268 #28009 Napisano 23 Grudnia 2019 (edytowane) Materiał mam. Oczywiście wolałbym skórę, ale gdybym miał wybrać jedną rzecz z wyposażenia do dołożenia, to byłyby to fotele grzane Edytowane 23 Grudnia 2019 przez Ceteth 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67256 #28010 Napisano 23 Grudnia 2019 Jak nie ma grzania dupska, to materiałowe lepsze 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2403 #28011 Napisano 23 Grudnia 2019 Powiem więcej - jak nie ma grzania i wentylacji, to lepiej materiał. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 718 #28012 Napisano 23 Grudnia 2019 (edytowane) wszyscy mają miękkie tyłki? ja od 10 lat skórzane fotele z grzaniem, używałem go może z 3-4 razy i to bardziej chodziło o grzanie lędźwi. Jeśli używam - to tylko po to, żeby fotel podgrzać jak auto stało pod chmurą na mrozie. Za to nie dla mnie ciągłą jazda autem z włączonym grzaniem tyłka. Bardziej cieszyłbym się z grzanej kierownicy a fotele - wentylowane też byłyby na plus Edytowane 23 Grudnia 2019 przez trollu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2403 #28013 Napisano 23 Grudnia 2019 Bo przy grzaniu najważniejsza jest pierwsza minuta, potem można wyłączyć. Za to wentylacja latem przydaje się cały czas, dzięki niej można wysiąść z suchą koszulą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sportina 91 #28014 Napisano 23 Grudnia 2019 Jestem w stanie w to uwierzyć, ze Merc nie poddał się seatowi choć nowe wydanie Cupry z napędem na 4 raczej do 100 byłoby z przodu.Jest z przodu,sprawdzone,mówię o serii,po samym wirusie na 386KM i 502NM 0-100km/h powtarzalne 3.8s,0-200km/h powtarzalne 13.5-13.8s.Używam od 2 lat do sprawnego przemieszczania się po mieście,za rok kończy się leasing i pożegnam na rzecz nowego A45S,drażni mnie parę rzeczy w tym aucie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2442 #28015 Napisano 23 Grudnia 2019 Ja uwielbiam grzania używać do budzenia mojej połówki z reguły jak jedziemy w trasę 10 minut i już śpi... 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41550 #28016 Napisano 23 Grudnia 2019 Jako miejski samochód z tym silnikiem dla dwóch osób jest w sam raz W Polsce były dostępne tylko 4 sztuki z silnikiem 110km. Już nie produkują DS3.Powiem więcej - jak nie ma grzania i wentylacji, to lepiej materiał.Bez wentylacji skóry nigdy bym nie kupił. A grzane fotele super sprawa. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6268 #28017 Napisano 23 Grudnia 2019 Ja garażu nie mam i chodzi właśnie o to pierwsze 2-3 minuty grzania kupra jak się wsiada do auta, zanim zacznie ciepłem dmuchać. To pierwsze auto, w którym tego nie mam, no i trochę jednak brakuje w niektóre poranki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #28018 Napisano 23 Grudnia 2019 Podoba mi się wnetrze Giulii, nie ma natłoku przyciskow. Co mogłoby być to standardowy ręczny żeby bokiem polatac. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #28019 Napisano 23 Grudnia 2019 (edytowane) Podoba mi się wnetrze Giulii, nie ma natłoku przyciskow.Co mogłoby być to standardowy ręczny żeby bokiem polatac. Żeby boczną szybą muchę zabić, wystarczy nadmiar mocy na tylnej osi... Ręczny nie jest potrzebny. PS. Też zaczynałem od Alfy. 145 1.4 boxer. Silnik mruczał jak V6 Edytowane 23 Grudnia 2019 przez maritimeeng 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 3874 #28020 Napisano 23 Grudnia 2019 (edytowane) Materiał mam. Oczywiście wolałbym skórę, ale gdybym miał wybrać jedną rzecz z wyposażenia do dołożenia, to byłyby to fotele grzane Piękne auto. Panie ja bym chętnie zamienił grzane fotele w moim w205 na lusterko fotochromatyczne! bo jakiś głąb przy konfiguracji auta zapomniał zaznaczyć i auto które jako nowe kosztowało ok 180tys nie ma lusterek fotochromów ani nawet podgrzewanych za to podgrzewane fotele są! Moim zdaniem w autach fotochrom to powinien być obowiązek jak ABS!Ja do Alfy chętnie wrócę, czekam z utęsknieniem na premierę Tonale. Edytowane 23 Grudnia 2019 przez QuadrifoglioVerde 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6268 #28021 Napisano 23 Grudnia 2019 Podoba mi się wnetrze Giulii, nie ma natłoku przyciskow.Co mogłoby być to standardowy ręczny żeby bokiem polatac.Używałem taouchpadów czy ekranów dotykowych i to pokrętło jest chyba najlepszym rozwiązaniem. Ogólnie ten minimalizm mnie urzekł, z Volvo mi zostało Ta prawa gałeczka do przełączania utworów i podgłaszania jest chyba tylko dla zachowania symetrii, bo to samo jest na kierownicy, więc zwyczajnie nie ma sensu na tunelu. Co do latania bokiem. Nie mam umiejętności, więc nawet mi na rękę, że Alfa systemami blokuje praktycznie wszystkie takie zapędy dopiero w QV można wyłączyć część z nich i latać bokiem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71131 #28022 Napisano 24 Grudnia 2019 Testując Stelvio akurat we wnętrzu czułem się bardzo fajnie. Na samym początku, zanim jeszcze (sporo czasu temu) zauważyłem pierwsze foty wnętrza Giulii i Stelvio, byłem trochę zaskoczony czernią na desce i kierownicy. Spodziewałem się chyba jakichś czerwonych akcentów. A środek mojej "małej" wygląda dokładnie tak: 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #28023 Napisano 24 Grudnia 2019 Co do latania bokiem, to na razie jestem na etapie #miszczprostej Przy cenie kompletu opon 3,5 kPLN, też jakoś hamuje zapędy.U mnie przy wyłączeniu ESP i wciśnięciu mocnej gazu, to przy tej pogodzie, praktycznie zawsze zrywa przyczepność.W mieście przy takim natężeniu ruchu jest to niebezpieczne i nie praktykuję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11546 #28024 Napisano 25 Grudnia 2019 A środek mojej "małej" wygląda dokładnie tak: Ładnie, jedyne co mnie razi, to ten tablet przyklejony do deski, ale ja to starej daty jestem 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41550 #28025 Napisano 25 Grudnia 2019 Tomku, święta prawda.Dobrze, że ma normalne liczniki. To jest koszmarny koszmar. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach