Gość maritimeeng #29901 Napisano 25 Lipca 2020 18 minut temu, mario1971 napisał: W poniedziałek z pewnością zdiagnozują awarię to dam znać, co jest na rzeczy. Ja także wyjeżdżam często zbiornik "do zera", tankuję do 64l przy dostępnym baku 66l. Robiłem tak samo w poprzednich autach i problemów nigdy z tego tytułu nie miałem. Zawsze musi być ten pierwszy raz 🙂 3 minuty temu, hubex napisał: Drogi Marynarzu, bo nie wiem jak masz na imię, ale dziękuję za opinię (byłem w Szczecinie na przeszkoleniu wojskowym po studiach w jednostce 1025 na ul. Ku Słońcu, przez 3 miesiące, kiepsko to wspominam, dużo było wtedy patologii, ludzi po wyrokach w tej jednostce (2001r) i miałem sprawę w sądzie wojskowym za bójkę żołnierzem z ZSZ. Będę użytkował limuzynę tak jak "terenówkę", bo choć to auto młodsze o 12 lat w stosunku do lexa, to siła przyzwyczajeń pozostaje. Wtedy było prościej i przyjaźniej (dla mechanika). Mam na imię Paweł 🙂 Tak jak pisałem, nawet jeżeli wystąpi ta usterka, to usunięcie jest (relatywnie) tanie, szybkie i łatwe. A teraz tylko jeździć i cieszyć się pięknym jangtajmerem. Ja do mojej Mesi uśmiecham się codziennie 🥰 18 minut temu, mario1971 napisał: W poniedziałek z pewnością zdiagnozują awarię to dam znać, co jest na rzeczy. Ja także wyjeżdżam często zbiornik "do zera", tankuję do 64l przy dostępnym baku 66l. Robiłem tak samo w poprzednich autach i problemów nigdy z tego tytułu nie miałem. Zawsze musi być ten pierwszy raz 🙂 3 minuty temu, hubex napisał: Drogi Marynarzu, bo nie wiem jak masz na imię, ale dziękuję za opinię (byłem w Szczecinie na przeszkoleniu wojskowym po studiach w jednostce 1025 na ul. Ku Słońcu, przez 3 miesiące, kiepsko to wspominam, dużo było wtedy patologii, ludzi po wyrokach w tej jednostce (2001r) i miałem sprawę w sądzie wojskowym za bójkę żołnierzem z ZSZ. Będę użytkował limuzynę tak jak "terenówkę", bo choć to auto młodsze o 12 lat w stosunku do lexa, to siła przyzwyczajeń pozostaje. Wtedy było prościej i przyjaźniej (dla mechanika). Mam na imię Paweł 🙂 Tak jak pisałem, nawet jeżeli wystąpi ta usterka, to usunięcie jest (relatywnie) tanie, szybkie i łatwe. A teraz tylko jeździć i cieszyć się pięknym jangtajmerem. Ja do mojej Mesi uśmiecham się codziennie 🥰 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość hubex #29902 Napisano 25 Lipca 2020 Teraz, maritimeeng napisał: Mam na imię Paweł 🙂 Tak jak pisałem, nawet jeżeli wystąpi ta usterka, to usunięcie jest (relatywnie) tanie, szybkie i łatwe. A teraz tylko jeździć i cieszyć się pięknym jangtajmerem. Ja do mojej Mesi uśmiecham się codziennie 🥰 Cześć Pawle, nawet nie wiesz (choć pewnie to czułeś) jak się palę do jazdy tym autem. Byleby do sklepu, na bazarek, na działkę, gdziekolwiek... I nieważne że coś przestaje działać. *, to wnętrze, kapryśna kierownica, która ustawia się zawsze w innej pozycji, to jest nieważne. Ależ te samochody jeżdżą... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #29903 Napisano 25 Lipca 2020 Fota z dzisiaj 🙂 Nad jeziorkiem... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2455 #29904 Napisano 25 Lipca 2020 Mario, może po prostu pech z tą pompą, a może do tej pory mieliśmy dużo szczęścia Piszę mieliśmy bo ja też z reguły tankuję pełny bak, szczególnie, że miałem bak 40l... nie raz zdarzyło mi się dojechać już na oparach i zalać pełniusieńki. Na szczęście nigdy z tego powodu nie miałem kłopotu. Za to raz nawaliło mi ad-blue, czujnik nox i bak do wymiany. Jak potem rozmawiałem w ASO co mogło być przyczyną to powiedzieli mi, że tankowanie ad-blue z dystrybutora, a nie z baniaków 🙄 podobno, w pistolecie jest za duże ciśnienie. 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 71165 #29905 Napisano 25 Lipca 2020 (edytowane) 6 minut temu, vvv napisał: Mario, może po prostu pech z tą pompą, a może do tej pory mieliśmy dużo szczęścia Piszę mieliśmy bo ja też z reguły tankuję pełny bak, szczególnie, że miałem bak 40l... nie raz zdarzyło mi się dojechać już na oparach i zalać pełniusieńki. Na szczęście nigdy z tego powodu nie miałem kłopotu. Za to raz nawaliło mi ad-blue, czujnik nox i bak do wymiany. Jak potem rozmawiałem w ASO co mogło być przyczyną to powiedzieli mi, że tankowanie ad-blue z dystrybutora, a nie z baniaków 🙄 podobno, w pistolecie jest za duże ciśnienie. Nie wiadomo na 100%, czy to pompa nawaliła, niemniej jednak, akumulator ledwo dychał. Jak zgłaszałem usterkę przez telefon do serwisanta, to domniemywał z wywiadu, że to może być jakiś centralny sterownik, czy coś takiego. Oczywiście nie działał im dzisiaj centralny system MB i nie mogli sprawdzić, czy auto jet jeszcze na gwarancji PLUS, czy już jest po... Edytowane 25 Lipca 2020 przez mario1971 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43648 #29906 Napisano 26 Lipca 2020 Wklej fotkę nowego Merca. E klasa na trasie zrekompensuje trudy wysiadania. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 71165 #29907 Napisano 26 Lipca 2020 Wklej fotkę nowego Merca. E klasa na trasie zrekompensuje trudy wysiadania. Nic specjalnego, podstawowa wersja. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #29908 Napisano 26 Lipca 2020 Nic specjalnego, podstawowa wersja.No faktycznie. Bele gunwo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #29909 Napisano 26 Lipca 2020 Całę szczęście, że do E-klasy nie wsadzają jeszcze 1,3 od Renault. Ale to pewnie kwestia czasu... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wanderer1975 795 #29910 Napisano 26 Lipca 2020 Moja trzysetka jakoś sobie radzi na bieszczadzkich szlakach z z przyczepką 1300 dmc😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43648 #29911 Napisano 26 Lipca 2020 (edytowane) 33 minuty temu, mario1971 napisał: Nic specjalnego, podstawowa wersja. Te liczniki, a w zasadzie tablet to porażka. Czeku nie ma już normalnych liczników w samochodach ❓ Przy dzisiejszych cenach aut mogliby dawać klasyczne liczniki. Edytowane 26 Lipca 2020 przez Dorian06 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 71165 #29912 Napisano 26 Lipca 2020 13 minut temu, Tommaso napisał: Całę szczęście, że do E-klasy nie wsadzają jeszcze 1,3 od Renault. Ale to pewnie kwestia czasu... Pewnie kiedyś ktoś z wielkiej trójki to zacznie (MB, BMW, Audi), i będziemy mieli kartonowe silniki w E klasie, 5- tce oraz A6 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rebrov 221 #29913 Napisano 26 Lipca 2020 8 minut temu, Dorian06 napisał: Te liczniki, a w zasadzie tablet to porażka. Czeku nie ma już normalnych liczników w samochodach ❓ Przy dzisiejszych cenach aut mogliby dawać klasyczne liczniki. Nie wiem czy było : W sumie dobrze, że pan zaznacza, że to prototyp i że wygląd kokpitu ma się jeszcze zmienić bo ten(wg mnie) wygląda tragicznie. Gdzieś czytałem, że Mercedes już nie konkuruje z Audi i BMW a Samsungiem i LG 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43648 #29914 Napisano 26 Lipca 2020 Tragiczna tragedia. W nowym jakimś Audi też podobnie jest. Koszmar. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 71165 #29915 Napisano 26 Lipca 2020 Tragiczna tragedia. W nowym jakimś Audi też podobnie jest. Koszmar. Zawsze jest jeszcze Skoda... 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43648 #29916 Napisano 26 Lipca 2020 W Skoda nie ma tabletów ❓😲 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 71165 #29917 Napisano 26 Lipca 2020 12 minut temu, Dorian06 napisał: W Skoda nie ma tabletów ❓😲 Tego nie wiem. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 496 #29918 Napisano 26 Lipca 2020 (edytowane) 39 minut temu, mario1971 napisał: Pewnie kiedyś ktoś z wielkiej trójki to zacznie (MB, BMW, Audi), i będziemy mieli kartonowe silniki w E klasie, 5- tce oraz A6 Już są 😁😁😁 Edytowane 26 Lipca 2020 przez meXy 1 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43648 #29919 Napisano 26 Lipca 2020 Ja również. I się o tym osobiście nie przekonam. 17 minut temu, mario1971 napisał: Tego nie wiem. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #29920 Napisano 26 Lipca 2020 Stare, dobre benzynowe V8 bez turbo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 757 #29921 Napisano 26 Lipca 2020 teraz takie silniki już chyba tylko w amerykańcach zostały 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #29922 Napisano 26 Lipca 2020 16 minut temu, trollu napisał: teraz takie silniki już chyba tylko w amerykańcach zostały Niestety tak. Teraz już nawet AMG są doładowane 🙁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6891 #29923 Napisano 26 Lipca 2020 Godzinę temu, meXy napisał: Już są 😁😁😁 2,0 186 KM ?, czy bardziej wysilony? 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2283 #29924 Napisano 26 Lipca 2020 Moja historia... Ukochany Dodge z racji przebiegu upomniał się o nowe półosie... Dostał zakupione w sklepie z częściami do aut amerykańskich półosie firmy Protech CV... Po przejechaniu 1000 km prawy przegub zaczął strzelać przy ruszaniu, i drgać przy około 40 km/h... Reklamowałem i dostałem kolejną nową półoś... W międzyczasie zaczął strzelać lewy przegub... Po kolejnych 500km również ów wymieniony w ramach gwarancji zaczyna się sypać... Noszsz... co za szajs... Zamówiłem używki z rozbitego auta z 2016 roku... powinno być dobrze... Zobaczymy... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #29925 Napisano 26 Lipca 2020 3 minuty temu, mkl1 napisał: 2,0 186 KM ?, czy bardziej wysilony? 2.0 230, 245 lub 265 w zależności od modelu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach