Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

48 minut temu, beniowski napisał(-a):

Mój sąsiad (kolekcjoner Porsche) sobie kupił nową-starą zabawkę.

2702D8F3-3D5B-4FD4-90AE-2287492BD390.jpeg

05ED2FFD-BC1E-48B3-881E-052A6FF4872C.jpeg

Śliczny samochód.  

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, beniowski napisał(-a):

Bestyjka...

Czy sąsiad ma żonę? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, Valygaar napisał(-a):

Bestyjka...

Czy sąsiad ma żonę? ;)

Muszę zapytać, bo głównie samego go widuję😊. Wczoraj przyjechał takim Yarisem GR jak powyżej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, SzefSzefow napisał(-a):

GR Yarisem co najwyzej 😜

Jak go zobaczę następnym razem to dokładnie sprawdzę to pierdzikółko 🤣.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, beniowski napisał(-a):

2702D8F3-3D5B-4FD4-90AE-2287492BD390.jpeg

05ED2FFD-BC1E-48B3-881E-052A6FF4872C.jpeg

Marzenie... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, beniowski napisał(-a):

Muszę zapytać, bo głównie samego go widuję😊. Wczoraj przyjechał takim Yarisem GR jak powyżej. 

Kij z żoną. Zapytaj czy ma dzieci i czy nie chciałby adopotować jakiegoś, już odchowanego starszaka. 😄 

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The Beast from 1972 with 27.0-liter Merlin engine 

CEDB9D58-D995-47F4-A2C4-81380333F54E.jpeg

AFA58909-339C-4FCF-8264-6985A981770A.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm… ciekawe czy można dokupić śmigło i skrzydła?

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Londek napisał(-a):

The Beast from 1972 with 27.0-liter Merlin engine 

CEDB9D58-D995-47F4-A2C4-81380333F54E.jpeg

AFA58909-339C-4FCF-8264-6985A981770A.jpeg

Podobny 🤔 😁😁😁

IMG20230219142903.jpg

IMG20230219142857.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno w przyszłym tygodniu ma być gdzieniegdzie 20 stopni. Myślicie już o wyciągnięciu letnich wozidelek? 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, SzefSzefow napisał(-a):

juz wyciagniete 🤭

😳👍

bez foty się nie liczy 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Valygaar napisał(-a):

Podobno w przyszłym tygodniu ma być gdzieniegdzie 20 stopni. Myślicie już o wyciągnięciu letnich wozidelek? 😉

ja jak tylko jest na + i sucho śmigam nawet w zimie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez foty się nie liczy
Ja wczoraj włożyłem akumulator do motocykla i napompowałem opony, w weekend mam nadzieję, że wyjadę na ulicę, z sypialni. Samochód już w tym roku jeździł :)004766dd9c68e1f36caf37d8b89a54f5.jpgc6610071d2cad82741d59dc35c128e60.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pierdykam...
https://tvn24.pl/lodz/lodz-porsche-wjechal-w-przystanek-samochod-mial-od-pieciu-dni-wideo-z-wypadku-6845927

co za szczęście w nieszczęściu, że na pasach i na przystanku nikogo nie było...

Swoją drogą ciekawe, że o "kobiecie skręcającej w lewo" nie ma nic więcej. Za mało "medialna" marka..? 🤔 Bo coś czuję, że nie byłoby szans na tytuł "wjechał dacią/fiatem w przystanek"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może dlatego że nie za***rdalała ponad np 150 na godzinę w mieście. 

Edytowane przez eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, pechagto napisał(-a):

Ja wczoraj włożyłem akumulator do motocykla i napompowałem opony, w weekend mam nadzieję, że wyjadę na ulicę, z sypialni. Samochód już w tym roku jeździł :)004766dd9c68e1f36caf37d8b89a54f5.jpgc6610071d2cad82741d59dc35c128e60.jpg

Fajny mebel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, melvin napisał(-a):

Fajny mebel

Ruchomy jak tylko jest sezon!

A to Porsche podobno 5 dni wcześniej kupił.

Może następne kupi prawilne coupe, a nie jakieś targi ;)

Dobrze, że się nikomu nic nie stało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, eye_lip napisał(-a):

Może dlatego że nie za***rdalała ponad np 150 na godzinę w mieście. 

A no to tego nie znalazłem w tym newsie. Jeśli tak było, to nie ma żadnego usprawiedliwienia 😕

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do osób likwidujących szkodę z AC. Przedłużam ubezpieczenie auta i porównuje oferty jakie dostałem od agentów (w tym te od dilera). Okazuje się, że firmy ubezpieczeniowe korzystają z dostępnych 2 baz/systemu danych do wyceny wartości auta.

PZU korzysta z bazy, gdzie agent po wybraniu marki, modelu, silnika ma jeszcze do wyboru 12 typów auta (4 wersje wyposażenia jak w dniu zamówienia auta i dla każdej jeszcze automat i sportowy automat). Do tego może dodać jeszcze całe wyposażenie dodane podczas konfiguracji przy zamówienu (w systemie są nawet konkretne nazwy felg , sportowej skrzyni, skórzanych tapicerek czy audio tak jak w katalogu dilera).

Z kolei w Ergo Hestii, która korzysta z innej bazy ma do wyboru: markę, model, silnik i rodzaj skrzyni (ręczna lub automat), a lista dodatkowego wyposażenia to ledwie kilkanaście opcji takich bardzo ogólnych typu felga w rozmiarze X (gdzie auto mogło mieć wiele rodzajów felg w rozmiarze X w różnych cenach). Rozmawiałem z agentami i twierdzą, że 99.99% klientów patrzy tylko na wartość auta jaka im wychodzi w AC i reszta ich nie interesuje. Ja jestem tym 0.01% 😛 i zastanawia mnie, co się dzieje w przypadku szkody likwidowanej z AC jeśli zawierając polisę uwzględnione wyposażenie do jej kalkulacji było gorsze niż w rzeczywistości. Nie mam na myśli szkody całkowitej (mam GAPa fakturowego i duży zapas jego sumy co do wahań wyceny wartości w AC) tylko sytuację, gdzie np. ktoś wybija szybę i dla zabawy niszczy tapicerkę z naturalnej skóry z końca cennika albo jest kolizja i uszkodzeniu ulegają np. opcjonalne elementy wyposażenia: sportowa skrzynia/wydech/aktywny tempomat/zawieszenie etc. Czy ubezpieczyciel odmówi wypłaty odszkodowania, ponieważ zawierając polisę w kalkulacji nie było opcjonalnych elementów, czy nie, ponieważ wyposażenie dodatkowe wpływa tylko na wycenę wartości do AC? Z jednej strony powinno to wpływać tylko na wycenę wartości w AC, ale z drugiej wiadomo, że ubezpieczyciele próbują wypłacić jak najmniej. Ktoś przerabiał może taką sytuację likwidując szkodę z AC? 

P.S. Do tej pory auto miało w pierwszym roku pakiet ubezpieczenia dilerskiego w PZU, gdzie cena pakietu zależała jedynie od wartości na fakturze zakupu. Żeby było śmieszniej do kalkulacji nie uwzględnili w tym pakiecie dodatkowego wyposażenia pomimo tego, że znali je jako diler najlepiej jak to możliwe i system PZU umożliwiał im dodanie wszystkiego. Żeby było mniej śmiesznie rozmawiałem z likwidatorem szkód z PZU i powiedział, że powinienem mieć aneksowaną umowę, ponieważ w razie "w" jest szansa, że robiliby problem z wypłatą, a pomimo tego, że klient dostaje potwierdzenie polisy na 1 lub 2 stronach, to oni widzą, co było kalkulowane w dniu zawarcia polisy. Jako ciekawostka w PZU ten sam likwidator potwierdził, że nie wypłacają odszkodowań, jeśli producent dla danej wersji silnikowej zaleca homologowane opony, a takich opon nie było na aucie momencie szkody z winy właściciela polisy. Później dodał, że wypłacają w sumie, ale dopiero po przegranej sprawie w sądzie.

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi