Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, Tommaso napisał(-a):

A le już z awaryjnym mild hybrid, a SQ7/SQ8 jest pure petrol.

Nie wiedziałem, że mają problem z MHEV.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Padają alternatory układu hybrydowego, mój kumpel w RSQ8 miał już dwa razy wymieniany, a jego wspólnik w RS6 raz, ale w piątek znów trafił na lawetę.

Edytowane przez Tommaso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Tommaso napisał(-a):

Padają alternatory układu hybrydowego, mój kumpel w RSQ8 miał już dwa razy wymieniany, a jego wspólnik w RS6 raz, ale w piątek znów trafił na lawetę.

No to słabo...

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Denza D9 GT, spójrzcie na przełączniki, manetki...

Ceny od 47 tyś $ - 58 tyś $ % za najdroższą wersję. Moc ok. 1000KM.

Wchodzi na rynek europejski - rywal dla Panamery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda to wszystko bardzo dobrze. Ale zobaczymy jak będzie wyglądało i działało za 5 lat. I jak będzie sobie serwis radził z obsługą posprzedażową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Tommaso napisał(-a):

Wygląda to wszystko bardzo dobrze. Ale zobaczymy jak będzie wyglądało i działało za 5 lat. I jak będzie sobie serwis radził z obsługą posprzedażową.

Tomek ja elektryka max. trzymałbym 3 lata i oddaję :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem w tym, że w wynajmie to nie będzie tanie auto, bo niepewność jego spodziewanej wartości jest na tyle duża, że finansujący nie będzie ryzykował.

Zresztą z wszystkimi chińczykami na razie tak jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Tommaso napisał(-a):

Problem w tym, że w wynajmie to nie będzie tanie auto, bo niepewność jego spodziewanej wartości jest na tyle duża, że finansujący nie będzie ryzykował.

Zresztą z wszystkimi chińczykami na razie tak jest.

Otóż to, ale zapewne uruchomią własne instrumenty finansowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie nastawili się na niską cenę i odbiorców indywidualnych, ale pewnie z czasem wezmą się za floty i małych przedsiębiorców, a wtedy własne instrumenty finansowe będą niezbędne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zagadka dnia : ile silnik elektryczny w A6 40TDI ma mocy ? pytam bo nie jestem w stanie uzyskać tej informacji 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Krakus1 napisał(-a):

zagadka dnia : ile silnik elektryczny w A6 40TDI ma mocy ? pytam bo nie jestem w stanie uzyskać tej informacji 

Jerzy całe 3KM, ale o dziwo aż 60Nm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Krakus1 napisał(-a):

dzięki Łukasz,  a może 3KW chociaż? 😅

Niestety masz 12V instalacje.

Jak chcesz szczegółów dotyczących każdego modelu wejdź na auto-data.net

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Tomek ja elektryka max. trzymałbym 3 lata i oddaję :)

Ach te elektryki. 😬

20240826_165404.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Ach te elektryki. 😬

20240826_165404.jpg

Tego,tą,ona, jego, on, ono, to może i z 4 lata bym potrzymał 😆 

BTW; elektryki generują dźwięk podczas jazdy, więc; PRZYPADEK?

Edytowane przez Autor1984

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

patrząc na konkurencję MB W214 220d 4matic : silnik elektryczny 23KM, 203Nm 48V , 0-100km/h 7,8sek VS 7,4 Audi A6 , Vmax 234km/h VS 246 Audi A6 , i jaki jest sens tego wszystkiego ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Krakus1 napisał(-a):

patrząc na konkurencję MB W214 220d 4matic : silnik elektryczny 23KM, 203Nm 48V , 0-100km/h 7,8sek VS 7,4 Audi A6 , Vmax 234km/h VS 246 Audi A6 , i jaki jest sens tego wszystkiego ? 

U mnie 48V instalacja generuje 200Nm; na starcie to czuć :)

A co do Twojej wypowiedzi; różnica w masie ok. 300Kg.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezły render od Sugar Design.

BMW 7 render.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mając adaptacyjny tempomat z asystentem utrzymania pasa ruchu, to już nowy wymiar komfortu podróżowania samochodem , i nowa definicja prowadzenia pojazdu , to bardziej kontrola systemów,   niż czynne prowadzenie 

20240827_072210.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Krakus1 napisał(-a):

mając adaptacyjny tempomat z asystentem utrzymania pasa ruchu, to już nowy wymiar komfortu podróżowania samochodem , i nowa definicja prowadzenia pojazdu , to bardziej kontrola systemów,   niż czynne prowadzenie 

20240827_072210.jpg

Większość nie zrozumie dlaczego bez trudności można strzelić foto, dopóty sama się nie przekona jak ten system działa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy w Audi też tak jest, ale BMW dodatkowo sam zmienia pas ruchu na autostradzie, wystarczy kliknąć w kierunkowskaz. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy 120 w tej a6 jest tak cicho że w połączeniu ze świetnym audio może powodować zagrożenie zaśnięcia

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi