dariusz chlastawa 589 #4576 Napisano 19 Września 2010 rozpatrz nową KIA Sportage - ogladałem na żywo i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony jakością wykonania , detalami , wyposażeniem etc ceny zaczynają się od poziomu , w którym konkurencja ma auta co najmniej pułap jak nie dwa niżej .chyba za czas jakiś KIA będzie nową Toyotą .. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewandek 55 #4577 Napisano 19 Września 2010 Yeti Jezdzilem przez tydzien 1,2 benzyna. Bardzo fajne autko, w sumie bez wiekszych zastrzezen, moze oprocz silnika, ktory ma troche za malo pary na trasie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jakubos 444 #4578 Napisano 19 Września 2010 Yeti odpadła ze względu na okropny wygląd.A KIA odpadło bo mój ojciec ma Kie zwaną potocznie kijanką i nikomu nie życzę mieć takich przygód jakie on ma z tym wózkiem.Ravka też odpadła. Z pewnych przyczyn. Jak ktoś chce to napiszę na priv dlaczego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TIK TAK 1201 #4579 Napisano 19 Września 2010 (edytowane) No właśnie...od 3 miesięcy przymierzałem się do zmiany samochodu. Miało być subaru outback diesel. Auto nie przeszło jazdy próbnej . Znakomicie trzyma się drogi, ale źle zgrane sprzęgło go dyskwalifikuje.Potem test objął Outlandera z silnikiem VW. Makabra! Najlepiej sprzedający się SUV w PL to totalna katastrofa. Głośny, wolny a przy 140 km.h kierownica chce pourywać ręce.Volvo xc 60. Pięknie złożone , pełna harmonia, ale za mały bagażnik po zamontowaniu kratki.mazda cx 7 - diesel mułowaty, po doświadczeniu z dynamiczna mazdą 6 byłem trochę zawiedziony. Coś było nie tak.Infiniti FX 35. Bajka! i jeszcze raz bajka!. Koszty serwisu, mały bagażnik, (brak diesla -gdy testowałem) powoduję, ze to auto pozostaje moim marzeniem na okres , po 40-stce Bmw X3 - w tym aucie nie ma nic co by mnie mogło urzec. X5 nie testowałem, ale do bmw podchodzę bardzo sceptycznie. W Polce kojarzy się z dresem, a i nie zamierzam spać z głową na parapecie. To samo Audi. Audi q7 poza moim zasięgiem, q5 za małe. A4 all road kolegi jest niesamowite, ale za małe. Gdy byłem u Filipowicza na teście Outlandera pracownik powiedział " proszę zajrzec na przeciwko do drugiego salonu" KIA. Myślę nie, nie kupię auta z Korei.wpisałem w wyszukiwarkę "Sorento opinie". Były bardzo dobre.Pojechałem do salonu. Przejechałem się nowym sorento 2,2 diesel i .... szok. Dynamiczny, wspaniale się prowadzi. Skóra twarda wysokiej jakości. Wykończenie bez zarzutu. Dodatkowo full opcja w rozsądnej kasie. 7 lat gwarancji, 5 lat mechanicznej to po moich doswiadczeniach z 3 letnią mazdą, to coś co okazało się kluczowe. Homologacja ciężarowa 5-cio osobowa postawiła kropkę nad i. (większość firm daje 4-ro osobową).To auto dla mnie! ... i to 186 cm szerokości . Sprzedawca dorzucił dvd Alpine w podsufitówce i od tygodnia jeżdżę oto takim autem: Edytowane 19 Września 2010 przez TIK TAK 0 Jak go nie lubić! ................................................................. "Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau ................................................................. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jakubos 444 #4580 Napisano 19 Września 2010 TikTak dawaj foty.Albo wpadnij tym autem do mnie, wkrótce robie parapetówe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SIRLUKE1 1846 #4581 Napisano 19 Września 2010 Zakupiony tydzień temu xc70 cross country.Mamy na razie miesiąc miodowy Jestem zachwycony trakcją ,na ryby nadaje się idealnie,do kościoła też.Dzięki Klod100 za pomoc i wskazówki!!! Jak to napisał Klod - witaj w klubie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SIRLUKE1 1846 #4582 Napisano 19 Września 2010 Tik Tak - gratuluje tego samochodu. Choc sprzedaję Volvo, to jakoś Kia mnie ostatnio ujmuje Ja sam myślę poważnie o nowym Sportage. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SIRLUKE1 1846 #4583 Napisano 19 Września 2010 rozpatrz nową KIA Sportage - ogladałem na żywo i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony jakością wykonania , detalami , wyposażeniem etc ceny zaczynają się od poziomu , w którym konkurencja ma auta co najmniej pułap jak nie dwa niżej .chyba za czas jakiś KIA będzie nową Toyotą .. Popieram - Kia Sportage - dobra alternatywa i świetna cena vs. jakośc i wyposażenie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4707 #4584 Napisano 19 Września 2010 Sportage poprzedniej generacji zbierał masę pochwał. Ni widze powodu aby nowy model mial wypaść gorzej - koreanczycy sumiennie odrabiaja zadania domowe. A wygląd - przy wspomnianej Yeti, Sportage wyglada jak Miss World przy starej kozie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartheck 7 #4585 Napisano 20 Września 2010 Paweł gratuluję serdecznie , kupiłeś z automatem czy z manualną? Mój teść jeździ Sorento od czerwca, też 2,2 z automatem i jest zachwycony, i faktycznie, ciągnie ten silnik genialnie 0 "A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TIK TAK 1201 #4586 Napisano 20 Września 2010 Jakubos, na parapetówę przyjadę icarem . Bartek, ja mam manuala 0 Jak go nie lubić! ................................................................. "Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau ................................................................. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomASH 2130 #4587 Napisano 20 Września 2010 Gratulacje! Kia to marka która zrobiła niesamowity skok jakościowyi designerski. Że silnik dobrze "ciągnie" to wiem ale jak ze spalaniem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TIK TAK 1201 #4588 Napisano 20 Września 2010 (edytowane) Ja lubię wysokie obroty i w mieście 13 ropy, przy lekkiej nodze bez przekraczanie 2,5 k obrotów (testowałem ostatnie 3 dni)-10 litrów. Na trasie przy 90 km /h -6 litrów. Przy 150 km/h - 10 litrów, przy 190 km/h 14 litrów. Po 3000 kilometrów ma spaść jakiś litr, dwa . To ciężkie auto na felgach 18-stkach. Musi swoje wypić Edytowane 20 Września 2010 przez TIK TAK 0 Jak go nie lubić! ................................................................. "Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau ................................................................. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszr 61 #4589 Napisano 20 Września 2010 Ja lubię wysokie obroty i w mieście 13 ropy, przy lekkiej nodze bez przekraczanie 2,5 k obrotów (testowałem ostatnie 3 dni)-10 litrów. Na trasie przy 90 km /h -6 litrów. Przy 150 km/h - 10 litrów, przy 190 km/h 14 litrów. Po 3000 kilometrów ma spaść jakiś litr, dwa . To ciężkie auto na felgach 18-stkach. Musi swoje wypić Gratulacje, poprzednia była trochę brzydka, ale ta już na prawdę ładniutka. Zdjęcia katalogowe fajne, ale wrzuć jakiegoś żywca 0 Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TIK TAK 1201 #4590 Napisano 20 Września 2010 A proszę bardzo: 0 Jak go nie lubić! ................................................................. "Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau ................................................................. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszr 61 #4591 Napisano 20 Września 2010 Super, niech się dobrze no... yyyyyy znaczy jeździ 0 Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartheck 7 #4592 Napisano 20 Września 2010 Ja lubię wysokie obroty i w mieście 13 ropy, przy lekkiej nodze bez przekraczanie 2,5 k obrotów (testowałem ostatnie 3 dni)-10 litrów. Na trasie przy 90 km /h -6 litrów. Przy 150 km/h - 10 litrów, przy 190 km/h 14 litrów. Po 3000 kilometrów ma spaść jakiś litr, dwa . To ciężkie auto na felgach 18-stkach. Musi swoje wypić Dokładnie, ma za co pić, dla porównania automat pali na trasie 8 a na mieście ok 11 0 "A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karczochrulez 2 #4593 Napisano 20 Września 2010 taaa najpierw ładne volva, teraz kije atakują chyba pora umierać ;( 0 Budziki zamordowały miliardy snów. Dlaczego więc chodzą bezkarnie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chrono-craze 19 #4594 Napisano 20 Września 2010 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jakubos 444 #4595 Napisano 20 Września 2010 taaa najpierw ładne volva, teraz kije atakują chyba pora umierać ;( Dokładnie.Ładne Volvo to jakiś oksymoron. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jakubos 444 #4596 Napisano 20 Września 2010 Jakubos, na parapetówę przyjadę icarem . Bartek, ja mam manuala Wow, Kupiłeś autobus ?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 335 #4597 Napisano 20 Września 2010 Pomykam audi A6C5 Avant kupionym w2005r.Silnik troszkę słaby (2.0 benzyna),ale na moją emerycką jazdę wystarczy:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yakuz 345 #4598 Napisano 23 Września 2010 a ja pomykam takim powozem granatowe moje ('90 oba 2,9V6, szary brata '93 też 2,9) Nie zamierzam zmieniać na inny w najbliższym czasie bo po prostu lubię ten samochód. Uploaded with ImageShack.us 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kielas 18 #4599 Napisano 23 Września 2010 Mój sąsiad miał ten terenowy wózek KIA. Po 5 latach zaczęła żreć, a po 7 praktycznie zeżarła go rdza!Facet jest wybitnie niedzielnym kierowcą (rzadko jeździ i pokonuje krótkie odległości), garażował samochód i serwisował go w ASO.Może zwyczajnie źle trafił, ale... POLICJA, która porusza się Ceed'ami również narzeka. Dlatego raczej - pomimo bardzo fajnej stylistyki - chyba bym nie kupił. 0 CH24.PL - polski portal o zegarkach luksusowych Dołącz do CH24.PL na Instagramie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TIK TAK 1201 #4600 Napisano 23 Września 2010 Na auto-centrum użytkownicy starej wersji zdecydowanie chwalą to auto. Ceed również średnią ma 4,29 przy 4,09 dla segmentu.Mi w Sorento brakuje ok. 250-cio konnego diesla. 0 Jak go nie lubić! ................................................................. "Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau ................................................................. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach