Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, czy ktoś z szanownego grona użytkuje może bmw 318d 3GT w silniku 2.0 d 150 KM i mógłby podzielić się opinią, wrażeniami ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pph
W dniu 25.04.2025 o 05:52, TomcioMiki napisał(-a):

Świetny, jeździłbym latem 🤗🤗🤗

Chyba latem '44

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, pph napisał(-a):

Chyba latem '44

🤣

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powoli mój wybór foory zmierza q końcowi. Będzie niespodzianka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

…zmiana letnie na innych alu- zonie sie podoba- sama w koncu wybrala 😁

IMG_5967.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, szuwi napisał(-a):

Powoli mój wybór foory zmierza q końcowi. Będzie niespodzianka ;)

Najważniejsze, żeby to nie była "niespodzianka" dla Ciebie. 😉😁

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, piteks napisał(-a):

Dzisiaj miałem okazję pojeździć M135. Fotele są genialne. Fantastycznie trzymają. Wyciszenie dużo lepsze niż w moim obecnym a3. Skrzynia obecnie jest 7-biegowa w "emce" i działa w trybie D szybciej niż S-tronic, w tym samym ustawieniu podczas ruszania. Reakcja jest natychmiastowa bez zbędnej zwłoki. Czyli się da. W audi dopiero w ustawieniu S działa natychmiastowo. Zawieszenie adaptacyjne (standard w M135), to jednak w takim aucie must have. Na drogach średniej jakości nie telepie na '19' ale na autostradzie gładkiej jak stół, trzyma jak "zły" (zamówiłem na 235/40 R19) . Do tego run flat stosowane w BMW, są już na "dzień dobry" twardsze od opon standardowych. W środku jest optycznie więcej przestrzeni niż w a3. Może to wynikać z bardziej ascetycznego wnętrza. Miałem obawy co do sterowania klimatyzacją na wyświetlaczu ale można się szybko przyzwyczaić, zwłaszcza że dostęp do niej się cały czas się wyświetla. Jedyna rzecz co mnie drażni, to brak normalnych zegarów na ekranie🤬 . Ja będę miał head up display więc może nie będę na nie patrzył. Chyba że ktoś wpadnie na pomysł i będzie można dokupić w apce jakiś fajny zestaw normalnych zegarów. Generalnie jestem bardzo zadowolony z wyboru🤪.

IMG-20250426-WA0004.jpg

Nie ma nic lepszego jak zadowolenie z dokonywanych wyborów, również tych materialnych; które mogą nieść ogrom satysfakcji. Nie ma co ukrywać, BMW to samochód skrojony pod kierowcę, w każdej wersji, modelu i wydaniu. Tutaj masz porównanie zwykłej A3 z Mką - a to już jest przepaść jeżeli chodzi o sztywność, prowadzenie, reakcję i doznania. Co do przestrzeni wynika to nie tyle z ascezy w M135, bo A3 nie grzeszy przepychem tylko trochę dłuższego rozstawu osi na rzecz Mki. Być może A3 ma również kufer większy i odbija się to kosztem miejsca na tylnej kanapie, nie wiem nie sprawdzałem. Co do sterowania na wyświetlaczu, tak w BMW jest to bardzo wygodne, ja oczywiście preferowałbym manualny "wybierak" aby poczuć opór mechaniczny, ale jak wspomniałeś jest na tyle wygodnie, że przynajmniej nie irytuje i szybko się człowiek przyzwyczaja. Co do zegarów... Przywykniesz mi też brakowało standardowej grafiki dla prędkościomierza i obrotomierza, ale ta w BMW wydaje mi się, że jest podpatrzona z Reventona, także są sportowe "korzenie" i przywykniesz. Masz kilka do wyboru w menu, ale nie są jakieś "porywające". Pół żartem, pół serio jak dobrze widzę, jedziesz w trybie efficient, poczekaj co się stanie jak wrzucisz sport 😆 Cieszy fakt, że jesteś zadowolony z jazdy, ja trochę napalałem się na M2; wydawało mi się, że 500KM na ośce zrobi robotę i wyjdę mokry z samochodu, niestety jazda próbna zakończyła się tylko tym, że człowiek, który ze mną jechał "naprostował mnie" mówiąc "I tego właśnie nie cierpię, Łukasz ja tu tylko pracuję" A ja nawet na "ślimaku" nie zarzuciłem ;) 
Mi Mka nie urwała "jaj" i poszedłem w inne tony, ale jeszcze niczego nie wykluczam ;)

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Najważniejsze, żeby to nie była "niespodzianka" dla Ciebie. 😉😁

:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

niestety jazda próbna zakończyła się tylko tym, że człowiek, który ze mną jechał "naprostował mnie" mówiąc "I tego właśnie nie cierpię, Łukasz ja tu tylko pracuję" A ja nawet na "ślimaku" nie zarzuciłem ;) 

Nadal jazdy probne przeprowadzane sa z pracownikami salonow? 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Paweł Bohacz napisał(-a):

Dla typowych M - tak.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Paweł Bohacz napisał(-a):

Nawet jesli jestes klientem, ktorego znaja? Choc w sumie, moze dlatego, ze Cie znaja 😂

Taką mają politykę, uważam, że słuszną.

Nie każdy klient ogarnie, że dezaktywacja kagańców na mokrej nawierzchni może skończyć się źle m.in. dla innych uczestników drogi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, pph napisał(-a):

Chyba latem '44

Pochodzenie tego jakiś ludziom nie przeszkadzało 🤔🤔🤔

IMG_0791_wynik-scaled.jpg

A ustrzelone wczoraj po kinie , jakiś zbieg okoliczności 🤔🤔🤔

IMG20250426183711.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Paweł Bohacz napisał(-a):

W moim przypadku byłem tylko ja i moja piękniejsza połowa🙂

5 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Nie ma nic lepszego jak zadowolenie z dokonywanych wyborów, również tych materialnych; które mogą nieść ogrom satysfakcji. Nie ma co ukrywać, BMW to samochód skrojony pod kierowcę, w każdej wersji, modelu i wydaniu. Tutaj masz porównanie zwykłej A3 z Mką - a to już jest przepaść jeżeli chodzi o sztywność, prowadzenie, reakcję i doznania. Co do przestrzeni wynika to nie tyle z ascezy w M135, bo A3 nie grzeszy przepychem tylko trochę dłuższego rozstawu osi na rzecz Mki. Być może A3 ma również kufer większy i odbija się to kosztem miejsca na tylnej kanapie, nie wiem nie sprawdzałem. Co do sterowania na wyświetlaczu, tak w BMW jest to bardzo wygodne, ja oczywiście preferowałbym manualny "wybierak" aby poczuć opór mechaniczny, ale jak wspomniałeś jest na tyle wygodnie, że przynajmniej nie irytuje i szybko się człowiek przyzwyczaja. Co do zegarów... Przywykniesz mi też brakowało standardowej grafiki dla prędkościomierza i obrotomierza, ale ta w BMW wydaje mi się, że jest podpatrzona z Reventona, także są sportowe "korzenie" i przywykniesz. Masz kilka do wyboru w menu, ale nie są jakieś "porywające". Pół żartem, pół serio jak dobrze widzę, jedziesz w trybie efficient, poczekaj co się stanie jak wrzucisz sport 😆 Cieszy fakt, że jesteś zadowolony z jazdy, ja trochę napalałem się na M2; wydawało mi się, że 500KM na ośce zrobi robotę i wyjdę mokry z samochodu, niestety jazda próbna zakończyła się tylko tym, że człowiek, który ze mną jechał "naprostował mnie" mówiąc "I tego właśnie nie cierpię, Łukasz ja tu tylko pracuję" A ja nawet na "ślimaku" nie zarzuciłem ;) 
Mi Mka nie urwała "jaj" i poszedłem w inne tony, ale jeszcze niczego nie wykluczam ;)

Bagażnik w M135 jest, co ciekawe, większy niż w moim obecnym A3 (tutaj napęd na 4 koła zabiera jednak trochę przestrzeni).

Tryb S zmienia emkę w pocisk i czuć wyraźnie, że to auto ciągnie. Dla mnie ma jednak tę zaletę, że nadaje się też do spokojnej jazdy. Nie stara się ciągnąć do maksymalnych obrotów jeśli nie jest to konieczne.

Generalnie M135 pozwala poczuć słynną radość z jazdy ale nie męczy tym i pozwala traktować go jako auto na co dzień. W moim przypadku, to ogromny plus👍.

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ktoś z kolegów jeździł tym autem ?, chyba jedyny model Suzuki który wywołał szybsze bicie serca 

20250428_110348.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mów tego mojej żonie 😀

Faktycznie... najładniejsze Suzuki, sąsiad ma czarnego.

20200321_151855.jpg

Edytowane przez GostRado

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przez chwilę (okazał się zbyt zniszczony- chciałem takiego kupić) 

Jeździło się fajnie, ale cvt więc wiadomo.

Z tym, że jeździłem wcześniej Lancerem 1.5, a teraz Fiatem Bravo, więc wiele nie trzeba żeby było fajnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, Krakus1 said:

czy ktoś z kolegów jeździł tym autem ?

Mam go już ponad dziesięć lat, pytaj…

FullSizeRender.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisz nam coś o tym samochodzie proszę, zanim ten model zniknie z naszych ulic i z pamięci,  a szkoda bo ma coś w sobie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 27.04.2025 o 18:16, TomcioMiki napisał(-a):

Pochodzenie tego jakiś ludziom nie przeszkadzało

Akurat to Käfer (czyli VV Typ Eins) był podstawą do zbudowania Kübelwagena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, mroova napisał(-a):

Wiem 🤗🤗🤗

Screenshot_2025-04-29-05-51-20-98_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to znasz 🤔🤔🤔

1676861352_mmofsp.jpg

Jak powiedział Porsche; „Cóż, czasami Ledwinka zaglądał mi przez ramię, a czasami ja zaglądałem jego”.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

A to znasz 🤔🤔🤔

Coś mi się obiło o uszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi