anda_7 12 #9101 Napisano 16 Listopada 2013 wolnossące 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #9102 Napisano 16 Listopada 2013 wolnossące a to mnie nie dziwi , żonka ma od 5 lat i też ani grama nie dolaliśmy . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LCQ 0 #9103 Napisano 16 Listopada 2013 w sumie sam sobie odpowiedziałeś, jeżeli żona nie ludzi przykładać zasadniczego buta co jakiś czas, pytanie tylko która to jednostka i jak wyrobiona 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2403 #9104 Napisano 16 Listopada 2013 Przez ostatnie 15 lat miałem V8, V6, R6 benzynowe wolnossące, R6 i R4 na ropę i w żadnym nie dolewałem między przeglądami.Jakbym miał jechać np do Monachium i z powrotem a po drodze dolewać olej to by mnie chyba szlak trafił...Inna sprawa, że wszystkie auta miałem od nowości (no V8 prawie od nowości) i każdy z nich sprzedałem zanim przekroczył 180 tys. km. PozdrawiamTomek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boogie 257 #9105 Napisano 16 Listopada 2013 kolego, w silnikach wielocylindrowych najbardziej wciągają olej zimne rozruchy, duża ilość zimnych rozruchów w stosunku do przebiegu. Ja mam ponad 500KM V10 i oleju trzeba jak najbardziej dolewać, ale jak pojechałem na wycieczke 1700 km, to zużycie oleju z wyjazdu było 0,1L.Weźcie też pod uwagę, że w wielu autach konstrukcja silnika powoduje, że olej jest spalany w cylindrze poprzez wdmuchiwanie go do kolektora dolotowego przez odme i separatory oleju. Marketingowy wyalazek - czyli właśnie pseudo bezobsługowość silnika z wymianami oleju co 30 tys to właśnie szczyt marketingu i łekologii 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LCQ 0 #9106 Napisano 16 Listopada 2013 kolego, w silnikach wielocylindrowych najbardziej wciągają olej zimne rozruchy, duża ilość zimnych rozruchów w stosunku do przebiegu. Ja mam ponad 500KM V10 i oleju trzeba jak najbardziej dolewać, ale jak pojechałem na wycieczke 1700 km, to zużycie oleju z wyjazdu było 0,1L.Weźcie też pod uwagę, że w wielu autach konstrukcja silnika powoduje, że olej jest spalany w cylindrze poprzez wdmuchiwanie go do kolektora dolotowego przez odme i separatory oleju. Marketingowy wyalazek - czyli właśnie pseudo bezobsługowość silnika z wymianami oleju co 30 tys to właśnie szczyt marketingu i łekologii mowa o BMW M5 e60?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p0li 1 #9107 Napisano 16 Listopada 2013 trochę się temat offtopiczny zrobił więc przywracając na właściwe tory przedstawiam moją gromadkę: obecny fimilycar:http://www.oto.to/gallery/NV_p0li/01_G fota z[przed 3 lat więc obecni sporo zmian nastąpiło żoniny:http://www.oto.to/gallery/nowefoty/2012_04_11_106 taki pootwierany bo foty dla kupca robiłem....rok temu bęzie niedługo 9 latek miał i 45 tys nakręcone już prawie były familycar:http://www.oto.to/gallery/obcierka/19082011498_Ghttp://www.oto.to/gallery/obcierka/19082011506_G echhh - po 17 latach jazdy hydrocytrynami ..... 0 p0zdrawiamp0li Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boogie 257 #9108 Napisano 16 Listopada 2013 mowa o BMW M5 e60??nie, M6 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 349 #9109 Napisano 16 Listopada 2013 Miałem Lagunę, serwis co 30kkm. Ani grama oleju. Gdyby nie spryskiwacze nie podnosiłbym maski. Przejechałem całkowicie bezawaryjnie 240 tysięcy kilometrów. 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek79 1663 #9110 Napisano 17 Listopada 2013 akurat vtec to kiepski przykład, bo to jeden z najbardziej olejożernych systemów (szczególnie dohc) w historii motoryzacji...Zgadza sie ale ile frajdy dawal...Mialem RS4 B7 i ten samochod przy civie to tlusta, ociezala krowa. Zero emocji a oleju bral jw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grejtfrut 30 #9111 Napisano 17 Listopada 2013 mam glk przed lift, siostra polift. Jak co, wal na priva. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JED 11 #9112 Napisano 19 Listopada 2013 Zauwazasz jakies roznice miedzy tymi autami, poza wizualnymi? 0 Breitling, IWC, Rado, Rolex, U-boat - kolejnosc nie alfabetyczna, a zakupowa. Co nastepne? :ph34r:Kiedy Rolex zacznie robic meskie rozmiary? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ramib 0 #9113 Napisano 19 Listopada 2013 technicznie są takie same, coś tam przy zawieszeniu niby tylko poprawiali, a tak to tylko stylistyka poszła, co uważam na duży plus no poprzedni mi się nei podobał a nowy podoba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
masterzomp 8 #9114 Napisano 19 Listopada 2013 Mam, a właściwie "dojeżdża" go aktualnie syn. GLK 350 CDI, przejechane od nowości 200 kkm, spalenie 9,0, zero problemów technicznych. Auto bardzo dynamiczne, świetnie trzyma się drogi (na felgach 17) i... małe w środku Absolutnie nie nadaje się na autko rodzinne, bo i dodatkowo bagażnik wielkością taki sobie.A PICADowi nie chodzilo o ten poliftowy?Chociaz to nic nie zmienia...Witam wszystkich,Jesli chodzi o wersje poliftowa to mysle, ze zmienia i to bardzo duzo, srodek calkiem odmieniony, duzo ladniejszy, a i lamy (przod, tyl) wg mnie duzo ciekawsze.Tesciowa akurat takim jezdzi, calkiem przyjemne autko, tyle ze silnik 220 cdi za slaby, a 20" felgi zdecydowanie odbieraja komfort. Pozdrawiam Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JED 11 #9115 Napisano 19 Listopada 2013 A ja musze powiedziec, ze mnie sie podoba starsza wersja - jak na razie, przynajmniej. 0 Breitling, IWC, Rado, Rolex, U-boat - kolejnosc nie alfabetyczna, a zakupowa. Co nastepne? :ph34r:Kiedy Rolex zacznie robic meskie rozmiary? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grejtfrut 30 #9116 Napisano 19 Listopada 2013 Starsza bardziej kwadratowa. Silniki: 220 i 250 dół obrotów mają podobny, dynamika różni się w górnym zakresie. Nowy ma nowe systemy - nie wiem, czy w standardzie - ale jest automatyczne parkowanie równoległe, strażnik niezasypiania za kierą, automatyczne długie, auto start/stop silnika. Z zewnątrz bardziej mi leży przedlift, za to w środku zdecydowanie na korzyść poliftu. W tym ładny kolorowy wyświetlacz na desce i polskie menu. W samej jeździe nie zauważyłem różnic. Bardzo kompetentne auto do jazdy i fajne na długie trasy. W pakiecie sport super zawieszenie - bardzo fajnie między pewnością prowadzenia a komfortem. Trochę pali ten mój przy dynamicznej trasie 8-9l/100. Napęd super. Prawdziwy, porządny 4x4 bez żadnych wiskoz, silniczków etc. Skromnie w środku z miejscem, ale da się żyć. Co konkretnie potrzebujesz wiedzieć? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grejtfrut 30 #9117 Napisano 19 Listopada 2013 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JED 11 #9118 Napisano 19 Listopada 2013 Ja?Ja nic - mam kontakt z GLK 350 z pakietem AMG i uwazam, ze to fajne auto.Troche jednak ciasne z przodu - w moim E coupe jest (duzo) wiecej. 0 Breitling, IWC, Rado, Rolex, U-boat - kolejnosc nie alfabetyczna, a zakupowa. Co nastepne? :ph34r:Kiedy Rolex zacznie robic meskie rozmiary? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ramib 0 #9119 Napisano 19 Listopada 2013 a to ciekawe stwierdzenie, kto wie czy nie kwestia indywidualnych preferencji bo siedziałem w obu i jeździłem i z miejscem podobnie mi się wydawało. Tymbardziej że i glk i E coupe jest na bazie klasy C. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JED 11 #9120 Napisano 20 Listopada 2013 W GLK jest jakby wezej. Dzisiaj bylem w ASO i chyba przestane tam jezdzic...Olej, filtry oleju i paliwa, pare gumek i uszczelek oraz "czynnosci serwisowe": 1100 PLN.Przebieg od ostatniego przegladu: 9000km (13 miesiecy).Powod wizyty - komputer: "serwis przekroczony o 75 dni".BEZ SENSU. 0 Breitling, IWC, Rado, Rolex, U-boat - kolejnosc nie alfabetyczna, a zakupowa. Co nastepne? :ph34r:Kiedy Rolex zacznie robic meskie rozmiary? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grejtfrut 30 #9121 Napisano 20 Listopada 2013 To i tak niedrogo :-)Mnie już znają z tego, że mają zakaz dolewania płynu do spryskiwaczy, zakaz dotykania hamulców i wycieraczek. Ciekawostka: komplet wycieraczek ASO 240 PLN. Bosch 80. A tarcze to wymienialiby co przegląd. BTW mało jeździsz, jak nie przebieg a czas kazał jechać.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JED 11 #9122 Napisano 20 Listopada 2013 Niedrogo?A gdzie jest drozej? 0 Breitling, IWC, Rado, Rolex, U-boat - kolejnosc nie alfabetyczna, a zakupowa. Co nastepne? :ph34r:Kiedy Rolex zacznie robic meskie rozmiary? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szumi 734 #9123 Napisano 20 Listopada 2013 W Szczecinie co niektórzy właściciele merców jeżdżą do ASO w NRD taniej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
switch107 375 #9124 Napisano 20 Listopada 2013 a to ciekawe stwierdzenie, kto wie czy nie kwestia indywidualnych preferencji bo siedziałem w obu i jeździłem i z miejscem podobnie mi się wydawało. Tymbardziej że i glk i E coupe jest na bazie klasy C. Czy nie irytuje was przesuniety srodek kierownicy w strone srodka samochodu (u mnie akurat w lewo)? Zauwazylem to dopiero jak od niedawna wsiadam czesciej do passata gdzie kierownica jest po srodku... 0 nie spiesz się .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JED 11 #9125 Napisano 21 Listopada 2013 LOL, to jest mocne! 0 Breitling, IWC, Rado, Rolex, U-boat - kolejnosc nie alfabetyczna, a zakupowa. Co nastepne? :ph34r:Kiedy Rolex zacznie robic meskie rozmiary? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach