Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Kazdy produkt ma swojego odbiorce, ktory ma inne wytyczne. Wg mnie mazda jest piekniejsza ale szybko straci swoj urok, a taki passat bedzie nadal stonowanym wozem drabiniastym, ktory akurat mi sie podoba i podobac tak samo sie bedzie po roku, dwoch trzech. Niemiecka stylistyka jest ponad czasowa. Japonce natomiast po pewnym czasie staja sie nudne bo zmienia sie moda, a one za ta moda podazaja najbardziej.

Edytowane przez overrange

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie uwielbiają się otaczać pięknymi rzeczami i chyba moda nie do końca ma tu znaczenie. To tak jak z zegarkami. Mam dzisiaj na ręce 50 letnią Certinę. Czy jest modna nie wiem, ale pewnie nie bo modny to jest MK albo CK, ale na pewno jest piękna ;)

Edytowane przez Osiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na Mazdę dostałem rabat w postaci darmowego rozszerzenia gwarancji na 5 lat, poza tym ani złotówki :)

No i u mnie jest baaaaaaaaaaaaardzo głośno przy 180 km/h  :D

fe10g0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ikona.

W kwestii równego poziomu dzisiejszych aut- jestem zupełnie odmiennego zdania.

Edytowane przez gustaw6666

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak Mondeo wygląda nieźle. Kiedyś robili z niego prawie Jaguara teraz prawie Aston Martin. To dobre wzory.

A Mazda... Overrange, ona jest od 2012 roku i jak.dla mnie ani odrobinę nie sttacoliła uroku. Passat jest nudny od zawsze. To nuda i zachowawczość a nie ponadczasowość. Ponadczasowe to są Bmw czy Mercedes. Vw to mega nuda, ale taki styl ma rzesze odbiorców. Wielu moich znajomych, przyjaciół ma Passaty, golfy. Wymieniają masę pozytywów, które te auta mają ale nikt nie wybrał bo piękny czy budzi dreszczyk emocji.... To cechy obce u Passata czy Skody. Oni muszą nadrabiać czymś innym. Passat aspiracją do premium (by nie mieszać audi bełkoczą o nowej biznes klasie ;))a Skoda gabarytów za normalną cenę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie na to?Kumpel przyjechał wczoraj do domu po "pracy"tym i mówi żonie że okazja była dali 20%off i nie mógł nie skorzystać!1467f8f7e2133f924d5f942eb0c54c41.jpgff7381be6d03296889860803e2dfef55.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Impulsowy zakup Corvette?

Ja tak kupuję gumę do żucia... ;)

Piękna jest!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też bym tak chciał kupować  :P  design - wiele mieszanych uczuć ale gdybym miał pieniądze na taką to na pewno bym się nie wahał kupić tylko żółtą, żeby nawiązywała do C7 R, zwycięstwo w LeMans 24 to nie byle co  ;)  Tylko kolega się pospieszył, testują właśnie ZR1, pewnie jakoś po nowym roku ruszą ze sprzedażą  :P

osiągi i dźwięk  :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie temu dostał 20%off. Tym jezdzi w zimie a 911 już na zime schowana.Zdjęcia pokazuje ze jego zgodą.

Sent from my iPhone using Tapatalk6b502123b79abd3b92a3ada74cc458f4.jpg0b73d9294df7920878d957552b740c73.jpg

Edytowane przez piotrek39

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z zewnątrz Corvette piękna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żona sił do niego nie ma ale to on kapuche czepie więc lexsusem w hybrydzie musi sie wozić a najlepsze to to żeby ona nie mogła jeździć wszystkie ma z manualną skrzynią ;);)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ci figlarz...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrów kolegę ;)

Tommaso za każdym razem jak widzę tą Mazdę, to mi się humor poprawia i w d...e z hałasem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie do końca jest ważne czym jeździsz, ważne jest również to gdzie parkujesz :P ...

Jeżus i mój Dodge...

post-27317-0-33221200-1478371413_thumb.jpg

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie do końca jest ważne czym jeździsz, ważne jest również to gdzie parkujesz :P ...

Jeżus i mój Dodge...

attachicon.gifIMG_3903.JPG

Gulgot niesamowity! Dźwięk cudowny!  :rolleyes: 

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ja kocham takie auta. Kiniol przewieź mnie kiedyś. To taki amerykański klimat lat 70/80.

Bym się cieszył jak majster z nowego śrubokrętu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mazda nie daje rabatów. Jak ludzie szukają rabatu to idą do Skody, Citroena, renault czy vw. Jeśli rabat ma decydować to sporo marek go daje, czasem ogromny. Do mazdy idziesz jak właśnie jej chcesz. Ja wybierałem prawie pół roku. Zacząłem od Mazdy, Pojeździłem wszystkim w klasie co mnie interesowało i bez wahania kupiłem Mazdę.

Ciekawostką jest to, że jak weszła na rynek to ściągane że Stanów, zwykle rozbitki były droższe niż nowe i schodziły jak świeże bułeczki. Bo były od ręki.

A to wyciszenie to naprawdę mit. Takich mazd zeszło setki a problemy wyciszeniowie to głosi kilka osób na 2 mazdowych forach. Nie jest liderem wyciszenia. Ale nie ma żadnego problemu. No chyba żebym codziennie musiał 1000 km robić ponad 180 km/godz. Ale chyba wtedy każde auto zmęczy. Ja mam swoje odczucia. Głośność absolutnie nie dyskwalifikowała tego auta. Moje odczucia potwierdzają także wszystkie testy porównawcze jakie czytałem, a naczytałem się ich sporo wybierając. Nie ma najlepszego auta dla każdego. Dlatego są różne. Nie interesuje mnie ten decybel ciszej jeśli miałbym co rano wychodzić z domu i widzieć auto super ciche ale powodujące depresję zamiast uśmiechu. Mi sam widok mazdy robi banana na gębie. To nie moje narzędzie pracy tylko jakaś tam przyjemność. Najcichsze pudło na buty na podjeździe radości by mi nie sprawiło. Średnio też interesuje mnie czy bagażnik ma 520 czy 490 litrów, oraz czy nad głową mam 6 czy 8 cm. To czy szerokość z tyłu jest 149 czy 151 cm także mi lotto. Brzmi fajnie, jak na to na co mnie stać jeździ i prowadzi się doskonale (to też potwierdzają wszystkie testy) i co.równie ważne jak jazda, wygląda tak, że inne auta tego segmentu mają do niej start jak wóz drabiniasty do karety.

Ale gdybym kupował auto dla bagażnika pewnie wybrałbym Superba z silnikiem od kosiarki pod maską ;)

Na szczęście jest wybór.

Adi słuch masz trochę przytępiony śmiem twierdzić ;)

Z resztą Twojej wypowiedzi w ogólnym zarysie się zgadzam.

Mazda 6 po ponad 2 latach nadal wywołuje uśmiech na twarzy :)

Ma swoje wady ale po prostu lubię ją.

A propos, Adi jaki silnik ?

image.jpgscreenshot program

Edytowane przez Meches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ja kocham takie auta. Kiniol przewieź mnie kiedyś. To taki amerykański klimat lat 70/80.

Bym się cieszył jak majster z nowego śrubokrętu.

Będę w Odzi to się spotkamy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprawdopodobniej 5.2l

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fajna furka! A jak to w środku wyglada? Coś a'la salonka?

Jaki silnik?

Taaa. Salonka :D W salonie elita działu zegarowego.

post-6402-0-45651700-1478380348_thumb.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adi słuch masz trochę przytępiony śmiem twierdzić ;)

Z resztą Twojej wypowiedzi w ogólnym zarysie się zgadzam.

Mazda 6 po ponad 2 latach nadal wywołuje uśmiech na twarzy :)

Ma swoje wady ale po prostu lubię ją.

A propos, Adi jaki silnik ?image.jpgscreenshot program

Może przytępiony, może to kwestia dolegających uszczelek ;) może po lifcie coś zmienili...

Silnik niestety tylko 2.0. 2.5 byłby optymalny ale cena przekraczała ustalony na sztywno próg.....

Kiniol jakiś Japończyków z aparatami na szyi woził ;)

Edytowane przez Adi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi