hiob 231 #16826 Napisano 19 Grudnia 2016 A co to się stało, że dwa wątki tak popularne, po połączeniu, nagle umarły naturalną śmiercią? Może nie wysyłają teraz powiadomień o wpisach? Ja nic nie dostaję... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 750 #16827 Napisano 19 Grudnia 2016 może dlatego nie ma powiadomień, bo nikt nic nie pisał czy umarły? i tak w jednym iw drugim byłą luźna gadka, bez sensu były 2 tematy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2977 #16828 Napisano 19 Grudnia 2016 A z sensem jest składający się ze zlanych ze sobą wypowiedzi w różnych wątkach Może pójdźmy dalej i posklejajmy inne podobne tematy. Na przykład Rolexa z Omegą 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #16829 Napisano 19 Grudnia 2016 (edytowane) Religia i pasja to złe połączenie... To temat poboczny, a chwilowy groch z kapustą się wyklaruje P.S Po chwili zastanowienia - jeden trzeba bylo zamknąć Edytowane 19 Grudnia 2016 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #16830 Napisano 20 Grudnia 2016 Problem jedynie z tym, że Toyota nie produkuje w zasadzie aut dla "entuzjastów", aut, na widok których szybciej bije serce. Prawdą jest i to, że większość ludzi szuka właśnie takich aut, jak Toyota, a szybsze bicie serca załatwia sobie w innych dziedzinach życia. Dzięki. Zgadzam sie, czas najwyzszy na wskrzeszenie Celica I Supry, rowniez w wersji turbo I 4X4. Toyota pracuje juz, nad 3.0l turbo silnikiem dla nowej Supry I Lexusa. Mysle ze nowa supra, bedzie niezla konkurencja dla Corvette, dobra cena I zarombiaste osiagi. Moze też kiedys zdecyduja sie w koncu, dac turbosprezarke do GT86. 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4789 #16831 Napisano 20 Grudnia 2016 Ale to nadal będzie tylko Toyota. Zapracowali na opinię o niezawodności. Tak samo długo i skutecznie pracowali nad wizerunkiem marki budzącej emocje jak podglądanie rozkładu dnia nietoperza.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #16832 Napisano 20 Grudnia 2016 (edytowane) I co z tego, ze bedzie to nadal toyota skoro bedzie to dobry samochod dorownujacy osiagami np takiej corvette? Dawna supra to byl kot! Edytowane 20 Grudnia 2016 przez overrange 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #16833 Napisano 20 Grudnia 2016 (edytowane) No cóż, trudno sie nie zgodzic z tym ze wiekszosc Toyot osobowych jest zupełnie bez wyrazu,ale jak hiob sluznie zauważył, biorac pod uwage Ilosc sprzedawanych samochodow, wyglada ze takie dupowozy maja wziecie, I duzo ludzi poprostu chce mieć swiety spokoj. Dla pasjonatow sa BMW, Alfy I tym podobne marki. Ja zaliczam sie do takiej nietypowej troche kategorii, tzn chce mieć swiety spokoj I w miare troche frajdy z jezdzenia, dlatego GS jest cały czas ustawiony na sport+ Mysle ze Supra bedzie dobrym sportowym samochodem. Edytowane 20 Grudnia 2016 przez irekm 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hiob 231 #16834 Napisano 20 Grudnia 2016 może dlatego nie ma powiadomień, bo nikt nic nie pisał czy umarły? i tak w jednym iw drugim byłą luźna gadka, bez sensu były 2 tematy Pewnie tak, bo w końcu dostałem powiadomienie. I zgadzam się, że połączenie tematów miało sens. A z sensem jest składający się ze zlanych ze sobą wypowiedzi w różnych wątkach Może pójdźmy dalej i posklejajmy inne podobne tematy. Na przykład Rolexa z Omegą Ja tam nie mam problemu z połączeniem wątków Omegi i Rolexa. ;-) Religia i pasja to złe połączenie... E tam... Dla mnie moja religia JEST pasją, którą doskonale łączę z innymi pasjami i nic mi się tu nie gryzie. I żeby było jasne ani samochody, ani zegarki tą religią nie są, dlatego mogę mieć kilka samochodów i kilka zegarków, a religię mam jedną. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4789 #16835 Napisano 20 Grudnia 2016 (edytowane) I co z tego, ze bedzie to nadal toyota skoro bedzie to dobry samochod dorownujacy osiagami np takiej corvette? Dawna supra to byl kot! Zależy dla kogo. Jedni lubią ogórki a inni ogrodnika córki. Może sobie dorównywać - a i tak wielu na nią nie spojrzy nawet. A wielu kupi, tym bardziej im bardziej będzie nudna.... Prawda jest taka, że ogromna grupa ludzi lubi nudę, powtarzalność, nie wyróżnianie się - to nic złego - dlatego Toyota i VW to najlepiej sprzedające się marki a McDonalds największą chyba siecią jadłodajni. Z tego samego powodu. Nie zmienia sie, jest powtarzalne. Nudne - ale wiesz czego się spodziewać. Edytowane 20 Grudnia 2016 przez Adi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 342 #16836 Napisano 20 Grudnia 2016 Toyota zmieniła swój nudny obraz tym modelem: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Smule #16837 Napisano 20 Grudnia 2016 (edytowane) Kupując nowe auto klasy wyższej widzę tylko jedno rozwiązanie - używać tak długo dopóki działa fabryczna gwarancja, a potem bezwzględnie się pozbywać. Ceny nowych części w ASO powalają na kolana, już lepiej wziąć następne nowe auto.Ale muszę przyznać, że pomimo swojej awaryjności samochody BMW mają coś w sobie. Miałem dwa, obydwa dość awaryjne, ale i tak teraz, gdy rozglądam się za nowym autem, bardziej skłaniam się ku BMW niż ku Audi, które użytkuje praktycznie bezawaryjnie od trzech lat. I nie potrafię tego wytłumaczyć...Prowadzenie, radość z jazdy? Zaniedbane i naszpikowane elektroniką BMW to skarbonka. Nikomu nie życzę kupna siódemki/x5 w złym stanie, wydać 1000 zł miesięcznie na serwis i eksploatacje (bez paliwa oczywiście) to nic niezwykłego Trójeczki i piątki nie wiem jak nowe, ale seria E46 i E90 są bardzo bezawaryjne (jedynie uważać na 2.0d), proste w naprawie i świetnie jeżdżą Cupra jest super, tylko, że brakuje mi w tym modelu 4x4. Z tego co widziałem w testach, przy pełnym bucie potrafią zacząć boksować koła z prędkością 50km/h i trzęsie całym autem Edytowane 20 Grudnia 2016 przez Smule 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #16838 Napisano 20 Grudnia 2016 (edytowane) Nowa megane, przyjemna o talismanie nie wspomne Edytowane 20 Grudnia 2016 przez overrange 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Wywar #16839 Napisano 20 Grudnia 2016 Jezdze troche nowa Camry z silnikiem 6V 3.5l to nie wiem co wam sie nie podoba w toyotach niezly przecinak:) 200 chyba zalicza to w 10 sek ale tylko jak masz kola prosto , auto niepozorne z wygladu a przeraza tych z audi a4 albo chevi 300 , testowane 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #16840 Napisano 20 Grudnia 2016 10 s do 200 przy 268 KM? Chyba do dwustu metrów...RS6 który ma 605 KM 200 km/h robi w 12s. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Wywar #16841 Napisano 20 Grudnia 2016 Oj moze 11 kto by mierzyl czas w kraju gdzie za przekroczenie predkosci o 100 grozila by deportacja, ale to naprawde torpeda w tak malym aucie, zreszta polecam popatrzec na jutuba co Camry z v6 potrafi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #16842 Napisano 20 Grudnia 2016 Az taka szybka to ona nie jest, ale biorąc pod uwagę że nie ma tam 4wd oraz" twin anything " czytaj DSG, jestem w lekkim szoku ze zbiera się do 100km/h w około 5.9s Sent from my E6653 using Tapatalk 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Wywar #16843 Napisano 20 Grudnia 2016 Mowicie o nudnych toyotach wiec dlatego sie udzielilem , camry jest troche za byle jaka na taki silnik:), przy lekko skreconych kolach mozna uleciec po mocniejszym wcisnieciu jak i slabo sie trzyma drogi jak na te predkosci mowiac o 2setce 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4789 #16844 Napisano 20 Grudnia 2016 Ale to idealny przykład auta nudnego jak mrożone flaki w oleju. Koszmar.. Camry nawet z 1000 konnym V16 wzbudzi tyle emocji co wstęp do Pierścienia Nibelunga No mówcie co chcecie. Nuuuuda po horyzont 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #16845 Napisano 20 Grudnia 2016 Chciałem kiedyś kupić, ale tak mnie nastraszyli korodującą w oczach blachą, że zrezygnowałem To ci głupot nagadali. Tak jak i ja , ale nie widzę przewagi manuala w codziennym użytkowaniu. Bo nie ma go. Natomiast są wersje aut tylko z manualem [ja mam tak] gdzie automatu nie było w opcji. Natomiast miejmy świadomość, że dzisiejszy automat szczególnie dwusprzęgłowy to nie to co hydrokinetyki sprzed 30 lat. DSG po 200 tys jest często na śmietnik Nie widzieliscie chyba multipli Albo Azteka Infiniti QX50 hybrid Lexus GS450h Lexus ls600h Lexus RX450H Honda Accord hybrid Itd albo Mercedes AA Clas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #16846 Napisano 20 Grudnia 2016 Nowa megane 1.5 dci 110. Astra 1.6d 136. Ceed 1.6d 136? Jakie macie doswiadczenia? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4789 #16847 Napisano 20 Grudnia 2016 Astre mam, żona konkretnie ma. Daje radę, 7 litrów nie przekracza, 65000 przebiegu i póki co bez niespodzianek. Demon to nie jest. Te konie takie mniej dożywione. No ale to 1,6. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #16848 Napisano 20 Grudnia 2016 O jakiej mocy ten 1.6? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4789 #16849 Napisano 20 Grudnia 2016 100kw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hiob 231 #16850 Napisano 20 Grudnia 2016 (edytowane) Jezdze troche nowa Camry z silnikiem 6V 3.5l to nie wiem co wam sie nie podoba w toyotach niezly przecinak:) 200 chyba zalicza to w 10 sek ale tylko jak masz kola prosto , auto niepozorne z wygladu a przeraza tych z audi a4 albo chevi 300 , testowane Przyspieszenia rzędu 10 sekund do 200 to osiągają takie auta jak 2015 Lamborghini Huracan LP 610-4, McLaren 570S, czy Porsche 911 Turbo S, co w niczym nie zmienai faktu, że Camry V6 ma bardzo dobre przyspieszenia. Ciągle nie robi to z niej auta dla entuzjastów. Ja jeżdżę na co dzień takimi samochodami jak 126p, Mercury Cougar z 72 roku, czy Cadillac z 51 roku. Żaden z nich nie przyspiesza tak, jak Camry, ale każdy z nich ma charakter, osobowość, duszę. Czy to znaczy, że jazda Toyotą nie sprawiałaby mi przyjemności? Pewnie by sprawiala - ja z przyjemnością jeżdżę też Nissanem Leafem i ciężarówką, a ani jeden, ani drugi z pewnością nie jest autem dla entuzjastów. Większość ludzi szuka samochodu, który jest "przeźroczysty", to znaczy jeździ tak, jakby go nie było. Samochód nie ma warczeć, szarpać, dawać nam odczuć każdą dziurę w asfalcie, ma po prostu nas dowieść bezproblemowo i wygodnie do miejsca przeznaczenia. Dlatego też zawsze mówię, że dla większości osób 328i będzie lepsze niż M3, a automat lepszy niż manualna skrzynia. I rozumiem, że kierowcy są jak rybacy - opowiadają cuda o swych autach. Pamiętam z dzieciństwa dyskusje moich wujów spierających się i dyskutujących o zaletach swoich aut - jeden miał Wartburga 312, drugi Skodę 1000 MB. Właściciele Toyoty też są z niej dumni i opowiadają jaki to wspaniały, szybki samochód, mimo, że prawdopodobnie nigdy tak naprawdę nie wykorzystali ani 80% możliwości tego auta. Mówiąc jednak o entuzjastach motoryzacji mówimy o tych, co preferują Morgana nad Citroena C5 i dla nich Camry może być co najwyżej autem dla żony, bo "if mama ain't happy, ain't nobody happy". Edytowane 20 Grudnia 2016 przez hiob 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach