Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli tak, to tym lepiej. Hydrauliczny automat gwarantuje bardziej bezproblemową eksploatację, a nie odbiera nic z przyjemności jazdy.

A-klasa z tym silnikiem i beznadziejną skrzynią to nieporozumienie, obejrzyj sobie film Zachara o tym zestawieniu, dawno tak nic nie krytykował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie merc jest super jak stoi. Ale jak się ruszy to z każdym kilometrem - z silnikiem Renault 1,33 (163km) jest coraz gorzej. Do tego prześwit 104mm w cywilnym kompakcie to jakiś żart... Idealne auto na miasto...

Silnik Renault w Mercedesie?? Czym to ich różni od tych, którzy przegrywają...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba się tylko cieszyć, że nie 3-cylindrowy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jeśli ta gotówka pochodzi z legalnego źródła to tak, nie ma przeciwwskazań... 

A jak to sprawdzają? Nie ma ograniczeń? Możesz przyjść z walizką pieniędzy i wyjechać nowym autem? Tak było parę lat temu jeszcze. Ostatnio chciałem do banku na cudze konto wpłacić powyżej 10 tys. i nie chcieli przyjąć, przelewem kazali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak to sprawdzają? Nie ma ograniczeń? Możesz przyjść z walizką pieniędzy i wyjechać nowym autem? Tak było parę lat temu jeszcze. Ostatnio chciałem do banku na cudze konto wpłacić powyżej 10 tys. i nie chcieli przyjąć, przelewem kazali.

Gotówką... źle to ująłem, przelewasz całą kwotę z własnego konta i wyjeżdżasz nowym autem z salonu...o  :)

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W cenie takiej Aklasy 1.3 mozna kupic Golfa GTI ( porownujac kompakty).

Weź to powiedz mojej żonie :)

VW, skody i pokrewne w tym przypadku zostały skreślone zanim opuściły fabrykę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Golf GTI to genialne auto, uważam, że to najlepszy kompakt w ogóle. Sam chciałem sobie kupić GTI lub R-kę do zabawy zamiast JCW, ale trochę głupio, bo żona już ma Golfa i kupować drugi tak samo wyglądający samochód do domu to trochę dziwne...

Moja żona tak polubiła Golfa, że teraz jak minęły 3 lata to musiałem go wykupić z leasingu, bo powiedziała że jak jej kupię inne auto (a proponowałem Audi Q2 lub T-roca), to złoży papiery rozwodowe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W cenie takiej Aklasy 1.3 mozna kupic Golfa GTI ( porownujac kompakty).

Weź to powiedz mojej żonie :)

VW, skody i pokrewne w tym przypadku zostały skreślone zanim opuściły fabrykę...

Może zmieniłaby zdanie po jeżdzie testowej 240 konnym GTI :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym przypadku silnik i moc nie ma absolutnie nic do rzeczy. Liczy się styl, wygląd i oryginalność. No ale dzięki różnym gustom przynajmniej połowa ludzkości nie jeździ golfami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sa golfy i golfy, od R3 1.0 do GTI /R ( w innych markach, w tym w mini od R3 1.2,  podobnie). Poza tym bywają również ludzie zamożni, ktorzy nie są kabotynami więc nie mają dyskomfortu jeżdzac ''autami dla ludu'' :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwas tylko Golf albo VW, przecież nudne są te samochody jak cholera.

Ja bym takiego hot hacza widział u siebie, tylko nie w takim kolorze nie lubię takich krzykliwych :)592b15bfcbdbfa0c20cbbca24ec399da.jpg

Sent from my SM-G950W using Tapatalk

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny jest i w Twoim kolorze.  ;)

Ale Golf R go rozjeżdża na torze.

A Megane na slikach jest prawie tak szybkie jak Mini na drogowych i to mocno zużytych...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ładny jest, bardzo się mnie podoba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny jest, ale z zewnątrz. W środku standardowy francuski plastik fantastic. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego to akurat nie wiem, unas na rynku brak Francuskich samochodów.

Ale aż se poszukam jakiegoś testu tego somochodu

Edytowane przez irekm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maxresdefault.jpg

Musiałbyś dotknąć tego szlachetnego plastiku dookoła ekranu.

Chociaż akurat u Was w Ameryce wszystkie auta w środku są zrobione z chińskich odpadów sztucznych, więc pewnie by Ci się spodobało...  ;)  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja mam Forda, takie rzeczy nie robią na mnie wrażenia :)

Natomiast wygląd zewnętrzny jak najbardziej, w pozytywnym lub negatyw sensie, nie podoba mi się i nigdy nie spodoba np nowa Civic type R, Golf w pewnym sensie mniej ale też, obojętnie jak zajebisciaste plastiki w środku by nie były. Focus RS jakby ni ete skrzydło z tyłu byłby extra, a tak jest lekka kupa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja więcej moje auta oglądam od środka niż z zewnątrz, więc jakość wnętrza ma dla mnie ogromne znaczenie.

Pomijając marki luksusowe (Bentey, RR) to zdecydowanie najlepsze wnętrza mają jednak niemieckie marki premium. Pojeździłem ostatnio Lexusami i to nadal jednak nie to samo, jeszcze trochę brakuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie samochody to jest kompromis, spowodowany ograniczonym budżetem, pomiędzy napędem, wyglądem zewnętrznym, jakością plastików, i w tej kolejności je biorę pod uwagę.

Gdyby nie budżet to kupiłbym se Pagani ;)

Edit

Zapomniałem dodać "niezawodność" stąd też niektórych producentów wogole nie biorę pod uwagę, niezależnie od jakości wyświetlaczy, plastików czy też " zajebistosci" kokpitu

Edytowane przez irekm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja więcej moje auta oglądam od środka niż z zewnątrz, więc jakość wnętrza ma dla mnie ogromne znaczenie.

Pomijając marki luksusowe (Bentey, RR) to zdecydowanie najlepsze wnętrza mają jednak niemieckie marki premium. Pojeździłem ostatnio Lexusami i to nadal jednak nie to samo, jeszcze trochę brakuje...

No i się zaczęlo...

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może i30N podobno pogromca GTI.

Co do Megan to tylna oś skrętna wymaga przyzwyczajenia.

JACEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W niemieckich to piękne są zwłaszcza te wielkie tablety zamocowane centralnie w ostatniej chwili :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W niemieckich to piękne są zwłaszcza te wielkie tablety zamocowane centralnie w ostatniej chwili :P

Tablet jest ok. Niestety touchpad jest bardzo powolny a system wyszukiwania przy pomocy znaków kreskowych wręcz beznadziejny:(

Mówię o systemach montowanych w MB.

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi