Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma problemu jeżeli chodzi o leasing aut używanych. Jeśli jeden bank nie chce to jest drugi, który się zajmuje takimi rzeczami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie pytanie

Moja Skodzina miała miesiąc temu lekką stłuczkę (teściu się nie wyrobił na łuku i trafił w busa  -_- )  uszkodzenia minimalne - lekko błotnik, maska, zbity klosz lampy - tak że nawet policja pozwoliła mu dojechać do domu ale niestety zablokowali dowód rejestracyjny i zlecili ponowne badanie techniczne po naprawie

Samochód wczoraj odebrałem zrobiony i od razu zrobiłem przegląd - gość ze stacji diagnostycznej powiedział że nie muszę już nigdzie jeździć bo przegląd jest juz w systemie i nie ma konieczności zgłaszania tego ani na policji ani w starostwie 

Inna osoba twierdzi że muszę to zgłosić tylko nie wie gdzie 

To jak ? muszę to gdzieś meldować? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałem wcześniej ale cofam to. Więc edycja. Pozwól, że sprawdzę jak jest w decyzji, chwila...

Edytowane przez albiNOS 01

Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to wygląda, punkt 6:

Rozumiem to tak, że po otrzymamy kwitka od diagnosty zgłaszamy sie z tym kwitkiem na policje i oni odblokowują dowód w cepiku bo oni zablokowali. Wychodzi na to, ze niema znaczenia do jakiej jednostki policji sie zgłosimy, wszyscy maja dostęp, przynajmniej powinni mieć, nie trzeba pedałować do Olsztyna jak sie jest z Krakowa.

post-70090-0-73014000-1547713469_thumb.jpg

Edytowane przez albiNOS 01

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uzupełniłem wiedzę w rozmowie z chłopaków i z WRD, można tez odblokować w urzędzie komunikacji z kwitkiem od diagnosty. Usterki mniejszej wagi załatwimy u policjanta bez diagnosty po ich usunięciu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze sprawa fizycznego odbioru dowodu. Kiedys bylo tak, ze jesli szybko sie ogarnęło naprawę to dowod odebrało sie na komendzie  ( nie został wysłany jeszcze do starostwa).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za najwyższą wersję kombi z wszystkimi dodatkami trzeba zapłacić ponad 150k, tanio nie jest...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że każdy producent, zaczyna "lekko" odpływać z cenami.

Edytowane przez Keniutek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mocniejsza hybryda zapowiada się całkiem dobrze, 8s do 100 km/h to świetny wynik jak na Toyotę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet zgrabna, ale widzę, że silniki to jest jakiś dramat.

Ogólnie kupując Civica myślałem czy nie poczekać na Toyotę, ale teraz widzę, że dobrze zrobiłem, że olałem temat. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z kolejną generacją auta są wieksze i to praktycznie w każdym segmencie.  Oferują więcej, cena  wyższa  i koło się zamyka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No do 100 pójdzie nie najgorzej, ale co potem? Przy tej mocy jeżdżenia autostradami pewnie nie będzie przyjemnym doświadczeniem, a przyspieszanie w to 8 sekund z CVT może u niektórych skutkować wbiciem sobie śrubokręta w uszy :P

Edytowane przez Ceteth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak mówią. Petryn tak ględził, że cicho... w tle wycie nowej Rav4... a on dalej, że cicho (ostatnio wszystko oprócz Kia i Hyundai) wychwala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeździłem nowym Lexusem ES300h i rzeczywiście jest trochę lepiej, ale jak wciśniesz gaz do oporu to nadal wyje. Inna sprawa, że Lexus jest świetnie wyciszony i dźwięk docierający do uszu kierowcy jest dość mocno wytłumiony. Moim zdaniem to nadal za słaby napęd, szczególnie do takiego samochodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chyba długo będę miał jeszcze uraz po tym jak na jakieś 2 tyg dostałem zastępczego Avensisa z CVT. Miało to też swoje plusy :) aktualne auto firmowe dostałem "po poprzedniku" i wolał on lepsze wyposażenie i silnik niż automat. Po tamtym CVT ani trochę się nie dziwię :)

Mnie teraz trochę rycia czeka :) wczoraj dostałem info jaki mam budżet na nowe autko i powinno być tak zamówione żeby w listopadzie było odebrane. Na razie chyba wygrywa Optima, ale "obiło mi się o uszy", że nowa RAVka w hybrydzie ma startować trochę ponad 100k i to już jest bardzo ciekawa opcja w Toyocie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stronie Toyoty jest już oficjalny cennik nowej RAV4.

A tu przyspieszanie ES300h z gazem w podłodze:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie miałem pisać. Za hybrydę i 4x4 to lekko 150k, także budżet nie ten przedział ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i pięknie :D bo styknie z budżetu, a dla mnie jeśli chodzi o kiedykolwiek wydane RAVki to ta nie ma konkurencji (patrząc na wygląd).

W sumie mam salon Toyoty po drugiej stronie ulicy, trzeba by podejść i zobaczyć czy mają albo kiedy mieć będą jakąś sztukę pokazową. Szczerze mówiąc spodziewałem się, że krzykną z 15-20k więcej za podstawę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... no ale nadkola to spaskudzili ;-). Trzeba by tam felgi 20 wsadzić żeby to jakoś wyglądało. Tyle, że wtedy komfort robi "papa".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie oszukujmy się modele hybrydowe z toyoty może i są dynamiczne ale nie nadają się agresywnej jazdy ani do tego nie zostały stworzone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie tylko hybrydowe :) Toyota i agresja to dwa przeciwległe bieguny.

Na początku lat 90ych miałem szczęście posiadać dwie Supry i zapewniam Cię, że to były agresywne auta. Poza tym

qJTiZP.jpg

Teraz Toyota się spedaliła.

Edytowane przez Parówkowy skrytożerca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak będziesz chciał choć trochę emocji to zawsze możesz wybrać BMW Suprę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi