Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Funky_Koval

Klub Zakupowego Abstynenta

Rekomendowane odpowiedzi

36 minut temu, gszydlowsky napisał(-a):

Zapiszę się na tego Explorera w końcu, i tak jak mnie dopadnie to noszę jeden zegarek non stop więc będzie mi pasował 😄

* nadgarstek 6.75", fota nie moja, ale fajne porównanie rozmiaru exa i 556

1690467571756.png

Zapisuj. To jest metoda z resztą sam mam takie myśli, że może trzeba za jakiś czas kupić Expa i będzie spokój, prawda? Prawda??

18 minut temu, Mirosuaw napisał(-a):

Ja się zapisuję, ale nie jako członek klubu, lecz obserwator. Chcę się dowiedzieć czy i jakie są metody wyjścia z tego nałogu.

I czy w ogóle warto zostać takim abstynentem. No bo jeżeli w praktyce się okaże np., że abstynencja zegarkowa = depresja, to podziękuję :lol:

I jeszcze mam takie pytanie: czy jeśli kupi się jeden i sprzeda też jeden, to jest się abstynentem, czy nie?

No właśnie chodzi o to, żeby nie kupować bo to tylko napędza obsesje :D jeden wchodzi-jeden wychodzi a kasy raczej się dokłada niż zarabia :P A czy będzie zaburzenie depresyjne? Się zobaczy. W większości nałogów występują nawroty więc pewnie się ktoś złamie :P

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie dołączam.

Bo moj mózg analizuje co kupić każdego dnia.

I mam złą wiadomość dla autora wątku....miesiąc może dwa..

I wpadnie myśl o zakupie nowego zegarka....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, Duszpasterz napisał(-a):

Ja nie dołączam.

Bo moj mózg analizuje co kupić każdego dnia.

I mam złą wiadomość dla autora wątku....miesiąc może dwa..

I wpadnie myśl o zakupie nowego zegarka....

No właśnie ja mam serdecznie dość tego ciągłego myślenia co dalej kupić. Na razie mam co mam i styka :D

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Funky_Koval napisał(-a):

prawda? Prawda??

Mi poza Exem przyda się jeszcze jakiś fajny garniturowiec 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Funky_Koval napisał(-a):

Zapisuj. To jest metoda z resztą sam mam takie myśli, że może trzeba za jakiś czas kupić Expa i będzie spokój, prawda? Prawda??

Nie, nieprawda, ale to wiesz.

Ja Ci chętnie potowarzyszę w tym Klubie przez następne 365 dni. Każdy z użytkowników Forum jest w innym miejscu, to co dobre dla jednego człowieka, niekoniecznie będzie dobre dla innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, nav napisał(-a):

Nie, nieprawda, ale to wiesz.

Ja Ci chętnie potowarzyszę w tym Klubie przez następne 365 dni. Każdy z użytkowników Forum jest w innym miejscu, to co dobre dla jednego człowieka, niekoniecznie będzie dobre dla innego.

Dziękuję i proszę o trzymanie kciuków. Ciekawe ile wytrzymie :D

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Funky_Koval napisał(-a):

Dziękuję i proszę o trzymanie kciuków. Ciekawe ile wytrzymie :D

Dobra informacja jest taka, że zależy to tylko od Ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, jak mówi stare polskie przysłowie: każdy jest Kovalem swojego losu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Mirosuaw napisał(-a):

Ja się zapisuję, ale nie jako członek klubu, lecz obserwator. Chcę się dowiedzieć czy i jakie są metody wyjścia z tego nałogu.

I czy w ogóle warto zostać takim abstynentem. No bo jeżeli w praktyce się okaże np., że abstynencja zegarkowa = depresja, to podziękuję :lol:

I jeszcze mam takie pytanie: czy jeśli kupi się jeden i sprzeda też jeden, to jest się abstynentem, czy nie?

Temat 31 grudnia 2026, będzie miał z 31 stron i w podsumowaniu poniżej 10 abstynentów i to jeszcze takich naciaganych w typie: kupił, ale sprzedał tego samego dnia za tyle samo, albo nie odebrał przesyłki, albo zwrócił więc niby się nie liczy 🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Burns napisał(-a):

Temat 31 grudnia 2026, będzie miał z 31 stron i w podsumowaniu poniżej 10 abstynentów i to jeszcze takich naciaganych w typie: kupił, ale sprzedał tego samego dnia za tyle samo, albo nie odebrał przesyłki, albo zwrócił więc niby się nie liczy 🤣

Albo się okaże, że ludzie lepiej sypiają, chudną, mają więcej pieniędzy i są szczęśliwsi :D

PS kogo ja oszukuję :P

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jeden sposob. 

Ale bedzie on wymagal silnej woli.

Mianowicie nie wchodzic na forum przez rok.

Wtedy pokusa zmiany sie zmniejszy i jest swiatelko w tunelu😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.01.2026 o 22:18, mario1971 napisał(-a):

Kolejny, czyli?

A ten pierwszy to który? 

@rafi już odpowiedział na Twoje pytanie. To jest mój pierwszy Patek.

spacer.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, McIntosh napisał(-a):

spacer.png

Prześwietny. Zazdroszczę, takie sztuki to ja sobie mogę co nawyżej na zdjęciach pooglądać...

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, Burns napisał(-a):

Nie marudź. Nawet jeśli tylko 2-3 userom uda się wyjść z tego straszliwego nałogu, to warto żeby istniał taki wątek. Liczy się każdy człowiek :lol:

Edytowane przez Mirosuaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, McIntosh napisał(-a):

spacer.png

Jest czy był? 

Fajna sztuka. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Jest czy był? 

Fajna sztuka. 

Ten ze zdjęcia był. Po tym Patku wleciały jeszcze Roleksy, JLC i kilka innych zegarków. Chyba Datejust 41 i Polaris Date zdążyłem jeszcze pokazać na forum zanim Eugeniusz mnie stąd wyrzucił na kilka lat. A tę Calatravę kupiłem drugi raz. Nieważne. Obecnie dla mnie audio to pasja nr 1, dlatego moja strona https://www.chronomaster.pl porasta mchem. Może za jakiś czas wrócę do pisania, jak zegarki będą mnie kręcić tak jak kiedyś. No właśnie, pytacie jak sobie poradzić z nadmiarem zakupów zegarkowych. Dawajcie klina klinem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, McIntosh napisał(-a):

Ten ze zdjęcia był. Po tym Patku wleciały jeszcze Roleksy, JLC i kilka innych zegarków. Chyba Datejust 41 i Polaris Date zdążyłem jeszcze pokazać na forum zanim Eugeniusz mnie stąd wyrzucił na kilka lat. A tę Calatravę kupiłem drugi raz. Nieważne. Obecnie dla mnie audio to pasja nr 1, dlatego moja strona https://www.chronomaster.pl porasta mchem. Może za jakiś czas wrócę do pisania, jak zegarki będą mnie kręcić tak jak kiedyś. No właśnie, pytacie jak sobie poradzić z nadmiarem zakupów zegarkowych. Dawajcie klina klinem.

Zbuduję tartak! Dzięki, potrzeba matką wynalazku.

To i ja Ci coś podpowiem! Skoro chronomaster.pl - śpi(szkoda), to stwórz audiomaster.

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze. To teraz powiedzcie klubowicze co w zamian. Picie ? Palenie? Samochody ? Rowery ? Kobiety ? Kapsle ? Bo taką pustkę trzeba czymś zasypać.

"...nóż przy szyi skruszy nawet najtwardszy imidż..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie do abstynencji jeszcze trochę, bo wciąż kompletuję swoje pudełko.

Zakup na ten rok już zrealizowałem pod koniec ubiegłego, więc albo sobie odpuszczę ten rok albo kupię jeden zegarek prędzej, niż w 2027.

Się zobaczy, jak to mówią :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Zbuduję tartak! Dzięki, potrzeba matką wynalazku.

To i ja Ci coś podpowiem! Skoro chronomaster.pl - śpi(szkoda), to stwórz audiomaster.

Dzięki za podpowiedź, ale nie przewiduję kolejnej strony chyba że powrót do Patek Clubu (zachowałem domenę i nie puszczam). 😉 Myślałem, żeby na Chronomastera wrzucić recenzje płyt, ale na razie odpuściłem. W sumie to nie wiem, czy jeszcze kogoś recenzje zegarków obchodzą? Spójrzcie na forum. Ktoś wrzuci zdjęcie zegarka, ludzie napiszą - ładny, nieładny (przeważnie ładny, żeby nie urazić). Jakieś nawiązania do mechanizmu w najlepszym razie dostaną kilka polubień i przejdą bokiem. Chyba czasy się zmieniły. Już nie ma tu takich dymów o zegarki, jakie pamiętam z dawnych czasów. 😀 Moderatorzy chyba grają w rzutki z nudów. 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, McIntosh napisał(-a):

W sumie to nie wiem, czy jeszcze kogoś recenzje zegarków obchodzą? Spójrzcie na forum. Ktoś wrzuci zdjęcie zegarka, ludzie napiszą - ładny, nieładny (przeważnie ładny, żeby nie urazić). Jakieś nawiązania do mechanizmu w najlepszym razie dostaną kilka polubień i przejdą bokiem. Chyba czasy się zmieniły. Już nie ma tu takich dymów o zegarki, jakie pamiętam z dawnych czasów. 😀 Moderatorzy chyba grają w rzutki z nudów. 😉

Pisanie „ładne”, żeby nikogo nie urazić, faktycznie niewiele wnosi. Ale hejt podszyty urojeniem wyższościowym i licytowaniem się na wyciąg z konta, czy liczbę zegarków jest równie jałowy. W obu przypadkach ginie rozmowa o samym zegarku. Pomiędzy jednym a drugim jest sporo miejsca na sensowną rozmowę, ale... trzeba uważać, żeby nie była w pobliżu literki "P"... ;) 

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

ale... trzeba uważać, żeby nie była w pobliżu literki "P"... ;) 

Poljot? ;)

Edit: @McIntosh - chętnych do czytania recenzji znajdziesz, ale zwyczajnie jest tego za dużo w Internecie już i nie każdy ma tyle czasu, żeby czytać chociaż 2-3 strony dziennie, a są jeszcze inne zajęcia w życiu :) 

Edytowane przez Sławol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Sławol napisał(-a):

Poljot? ;)

Niet.  ;)

15 minut temu, Sławol napisał(-a):

chętnych do czytania recenzji znajdziesz, ale zwyczajnie jest tego za dużo w Internecie już i nie każdy ma tyle czasu, żeby czytać chociaż 2-3 strony dziennie, a są jeszcze inne zajęcia w życiu :) 

Są jeszcze wideo-recenzje. Można je trochę przyspieszyć. Tych do czytania nie można. Chociaż można opanować tajniki szybkiego czytania. Woody Allen kiedyś powiedział, że opanował takowe i przeczytał "Wojnę i pokój" w 20 minut. I wie, że jest to gruba książka o Rosji.  ;) 

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi