jacko1970 0 #1 Napisano Wtorek o 17:36 Witam jestem nowy i nie znam się za bardzo na zegarkach. Szukam zegarka do garnituru lub casual. Kasa 10 k. Jaki napęd najlepszy i która firma lepsza? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 22561 #2 Napisano Wtorek o 17:49 (edytowane) 2 godziny temu, jacko1970 napisał(-a): Witam jestem nowy i nie znam się za bardzo na zegarkach. Szukam zegarka do garnituru lub casual. Kasa 10 k. Jaki napęd najlepszy i która firma lepsza? No to do garnituru czy casual? Bo to będą dwa różne syle. Jak do garniaka to bransoleta odpada? Automat czy kwarc? Wielkość łapy? Edytowane Wtorek o 20:15 przez Funky_Koval 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacko1970 0 #3 Napisano Wtorek o 19:38 Nie odpada bransoleta, a tak pasek skórzany czarny u białą tarczą. Myślę że jeżeli garnitur to też casual👍 Podobają mi się te dwie firmy, ale nie wiem która lepsza i jaki najlepszy zegarek dla takiego analfabety zegarowego jak ja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 22561 #4 Napisano Wtorek o 20:16 37 minut temu, jacko1970 napisał(-a): Nie odpada bransoleta, a tak pasek skórzany czarny u białą tarczą. Myślę że jeżeli garnitur to też casual👍 Podobają mi się te dwie firmy, ale nie wiem która lepsza i jaki najlepszy zegarek dla takiego analfabety zegarowego jak ja Ok to już mamy pewne ramy. Obie firmy są spoko, osobiście wolę Longinesa za design. Daj linki do konkretnych referencji, które Ci się podobają to porozkminiamy. 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 34652 #5 Napisano wczoraj o 09:00 (edytowane) Z tych dwóch firm Maurice Lacroix w ogóle do mnie nie gada. Za to Longines gada i to coraz bardziej. To firma z historią i szacunkiem w zegarkowym świecie. Mają duży wybór modeli i w zasadzie każdy udany. Tylko coraz trudniej znaleźć u nich coś do 10K PLN, ale wciąż da się. Gdybym miał z Longinesa wybrać coś casualowego, ale z odrobiną elegancji, to popatrzyłbym na nowego Legend Divera 39mm albo nowego Spirita 39mm lub starszego 40mm, albo Conquest, albo Conquest Heritage, albo Ultra-Chron. Jest tego trochę, tylko tak jak pisałem, to już trochę więcej niż 10K, po rabatach. Najtańszy będzie starszy Spirit i Conquest. Chociaż droższy Legend Diver 39mm ma w sobie to coś. Obojętnie który model, to koniecznie na bransolecie, pasek jest dużo łatwiej dobrać później. P.s. Poza tymi dwoma firmami, zerknij na zegarki Nomos, moim zdaniem jest tam kilka modeli, które świetnie łączą styl casual z eleganckim. Edytowane wczoraj o 12:36 przez Mirosuaw 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
manwiththedog 112 #6 Napisano wczoraj o 14:57 @jacko1970 Wybierając z tych dwóch bez chwili wahania zdecydowałbym się na Longinesa. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jakubos 572 #7 Napisano wczoraj o 15:19 Longines należy do Swatch, w porównaniu do ML, Longines to 'champion', a ML to 'challenger'. Młodszy i starający się podgryźć kawałek tortu dla siebie. Mechanizmy w obu to będą ety lub sellity. Proponuje tak: - poszukaj na stronie ML co Ci leży - poszukaj na tronie Longinesa co jest podobne. Wróć do nas z tym co znalazłeś Postaramy się pomóc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacko1970 0 #8 Napisano wczoraj o 19:14 Dzięki ML PONTOS CHRONOGRAPH 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 26679 #9 Napisano wczoraj o 19:20 5 minut temu, jacko1970 napisał(-a): Dzięki ML PONTOS CHRONOGRAPH Bardzo fajny i w sumie kultowy już model, dobrze wykonany. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacko1970 0 #10 Napisano wczoraj o 19:21 LONGINES MASTER COLLECTION CHRONOGRAPH Z tych dwóch bym chyba wybierał, albo cosikpodobnego a może tańszego? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 22561 #11 Napisano wczoraj o 19:27 Z tej pary Longines bez chwili wachania 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacko1970 0 #12 Napisano wczoraj o 19:31 I jeszcze pytanko a co sądzicie o CERTINIE w porównaniu z tymi dwoma firmami? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
christ0ff 2180 #13 Napisano wczoraj o 19:48 16 minut temu, jacko1970 napisał(-a): I jeszcze pytanko a co sądzicie o CERTINIE w porównaniu z tymi dwoma firmami? Certina to półkę niższa, lecz solidna firma. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacko1970 0 #14 Napisano wczoraj o 20:00 No ok czyli celuje w te dwie firmy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 22561 #15 Napisano wczoraj o 20:29 57 minut temu, jacko1970 napisał(-a): I jeszcze pytanko a co sądzicie o CERTINIE w porównaniu z tymi dwoma firmami? Certina jest niżej pozycjonowana. Bierz Longinesa, podziękujesz nam potem 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach