Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Krzysztof Skórka

Zegarek Klubowy 2026 Favre Leuba

Rekomendowane odpowiedzi

Absolutnie świetny projekt!

Gratulacje dla całego Zespołu zaangażowanego w powstanie zegarka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No nie wiem, chyba to jednak zegarek dla Klubu Miłośników Tytusa Romka i Atomka, a nie Zegarków...

Miało być trochę dowcipnie, ale tarczę zeszpecono. Podziękuję.

P.S. Bardzo żałuję bo rozmiar idealny na mój nadgarstek. Zawiodłem się.

Edytowane przez Walter_87

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładny zegarek. Podoba mi się klimat, kolory i przejrzystość. Wybór komiksu to dla mnie SZTOS. Fajna korelacja dat 1966 i wybór FL. Chciałbym mieć ten zegarek, ale ten rozmiar niestety jest poniżej mojej granicy akceptowalności 😭.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@Paweł Bohacz

Pawle, przede wszystkim wielkie podziękowania za Twoje zaangażowanie i ogrom pracy, który włożyłeś w ten projekt.

Wspólnie z Zarządem KMZiZ udało Ci się doprowadzić do powstania czegoś naprawdę wyjątkowego. Sam pomysł, projekt tarczy i jego realizacja są moim zdaniem świetne. Zegarek wygląda bardzo dobrze, a do tego wybór takiej manufaktury jak Favre-Leuba dodaje całemu przedsięwzięciu prestiżu.

Naprawdę kawał świetnej roboty i za to należą Ci się duże słowa uznania. Jak się spotkamy, stawiam dobry obiad!

Tym bardziej żałuję, że nie będę mógł dołączyć do zamówienia. Niestety 36,8 mm średnicy i 43,5 mm L2L przy moim nadgarstku oznaczałyby, że zegarek prawdopodobnie częściej leżałby w pudełku, niż był na ręku. A tego byłoby po prostu szkoda.

Sam zegarek bardzo mi się podoba i naprawdę żałuję, że jego rozmiar mnie wyklucza (wspominałem o tym, podczas naszej korespondencji, "obiecałeś", że może urośnie ;) ). Żałuję, bo kolorystyka mnie urzekła!
Mam jednak nadzieję, że wiele osób zdecyduje się na zamówienie i będzie mogło z przyjemnością nosić ten wyjątkowy zegarek.

Pawle, jeszcze raz dzięki za zaangażowanie, pomysł i doprowadzenie tego wszystkiego do końca. Wyszło naprawdę świetnie. 

Chylę czoła!

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Autor1984 napisał(-a):

@Paweł Bohacz

Pawle, przede wszystkim wielkie podziękowania za Twoje zaangażowanie i ogrom pracy, który włożyłeś w ten projekt.

Wspólnie z Zarządem KMZiZ udało Ci się doprowadzić do powstania czegoś naprawdę wyjątkowego. Sam pomysł, projekt tarczy i jego realizacja są moim zdaniem świetne. Zegarek wygląda bardzo dobrze, a do tego wybór takiej manufaktury jak Favre-Leuba dodaje całemu przedsięwzięciu prestiżu.

Naprawdę kawał świetnej roboty i za to należą Ci się duże słowa uznania. Jak się spotkamy, stawiam dobry obiad!

Tym bardziej żałuję, że nie będę mógł dołączyć do zamówienia. Niestety 36,8 mm średnicy i 43,5 mm L2L przy moim nadgarstku oznaczałyby, że zegarek prawdopodobnie częściej leżałby w pudełku, niż był na ręku. A tego byłoby po prostu szkoda.

Sam zegarek bardzo mi się podoba i naprawdę żałuję, że jego rozmiar mnie wyklucza (wspominałem podczas naszej korespondencji, "obiecałeś", że urośnie ;) ). Mam jednak nadzieję, że wiele osób zdecyduje się na zamówienie i będzie mogło z przyjemnością nosić ten wyjątkowy zegarek.

Pawle, jeszcze raz dzięki za zaangażowanie, pomysł i doprowadzenie tego wszystkiego do końca. Wyszło naprawdę świetnie. 

Chylę czoła!

Ty już coś przewidywałeś Łukaszu 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dostanę nr 7 ? ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, dsz napisał(-a):

dostanę nr 7 ? ;) 

67 😆 

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Autor1984 napisał(-a):

67 😆 

69 😅

2 minuty temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Nie ma numerów na zegarku. Jest informacja 1 of 66 emoji6.png

Piotrek bierzesz? Marka z większym dorobkiem niż Twój Rolex 🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysl z tym indeksem uwazam za swietny. Moze malpe zrobilbym monochromatyczną jak rysowana weglem ale te kolory ktore ma w sumie pasuja do tarczy. Cena jest w porzadku. Rozmiar jednak mocno obetnie potencjalnych zainteresowanych. Przy moim 19,5cm lapie to jakby mucha usiadla. Juz kiedys przekonywalem sam siebie do Grand Seiko 37mm i niestety szybko sorzedalem. Ale jesli ktos lubi zegarki heritage i w dodatku jest szczuply to to jest swietna propozycja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, kkwpk napisał(-a):

Zegarek bardzo ładny jednak niestety miałem rację. Robicie zegarek dla siebie a nie dla Klubowiczów.

Przypomnijcie proszę które miejsce marka FL zajęła w głosowaniu? Jaki był preferowany budżet i wielkość zegarka? Czy kontaktowaliście się z innymi producentami z listy w kwestii modyfikacji? Dlaczego nie powtórzono głosowania po rezygnacji Nomosa? 

Projektowi, życzę powodzenia a na przyszłość chciałbym podmiotowego podejścia do ludzi, którzy tworzyli przez lata to miejsce.

Oczywiście masz po części rację. Patrząc jednak na to z perspektywy osoby zarządzającej, uważam, że pełna demokratyzacja takich wyborów i próba rozstrzygania każdej kolejnej decyzji w drodze głosowania prędzej czy później prowadzi do polaryzacji i paraliżu decyzyjnego.

Ktoś ostatecznie musi podjąć decyzję i wziąć za nią odpowiedzialność. Głosowanie może wyznaczać kierunek, ale niekoniecznie powinno oznaczać, że każda decyzja musi być później literalnie realizowana.

W moim przekonaniu ten zegarek osiągnie cel, który przed nim postawiono, pomimo faktu, że TRiA jest kompletnie nie moją bajką. Sam projekt uważam natomiast za bardzo udany i doceniam ogrom pracy Pawła oraz Zarządu w jego przygotowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, kkwpk napisał(-a):

Zegarek bardzo ładny jednak niestety miałem rację. Robicie zegarek dla siebie a nie dla Klubowiczów.

Przypomnijcie proszę które miejsce marka FL zajęła w głosowaniu? Jaki był preferowany budżet i wielkość zegarka? Czy kontaktowaliście się z innymi producentami z listy w kwestii modyfikacji? Dlaczego nie powtórzono głosowania po rezygnacji Nomosa? 

Projektowi, życzę powodzenia a na przyszłość chciałbym podmiotowego podejścia do ludzi, którzy tworzyli przez lata to miejsce.

Dziękuję za życzenia powodzenia i za zabranie głosu w dyskusji. Współpraca z renomowanymi markami czasami ogranicza możliwości szerszej publikacji informacji i jest obostrzona określonymi klauzulami, a zależało nam na wyprodukowaniu zegarka jeszcze w tym roku. Mam nadzieję na dobrą współpracę przy kolejnej edycji zegarka klubowego. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, QuadrifoglioVerde napisał(-a):

Pomysl z tym indeksem uwazam za swietny. Moze malpe zrobilbym monochromatyczną jak rysowana weglem ale te kolory ktore ma w sumie pasuja do tarczy. Cena jest w porzadku. Rozmiar jednak mocno obetnie potencjalnych zainteresowanych. Przy moim 19,5cm lapie to jakby mucha usiadla. Juz kiedys przekonywalem sam siebie do Grand Seiko 37mm i niestety szybko sorzedalem. Ale jesli ktos lubi zegarki heritage i w dodatku jest szczuply to to jest swietna propozycja.

Zgadzam się praktycznie z całością tej wypowiedzi, a w szczególności z drugim zdaniem. Dla mnie również będzie za mały. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
4 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Zgadzam się praktycznie z całością tej wypowiedzi, a w szczególności z drugim zdaniem. Dla mnie również będzie za mały. 

głupoty gadacie - wymiary idealne! 

jaka waga samej koperty?

Nazwa modelu nie powinna być wyżej i bez daty 1966?

Chociaż nad 6 byłoby zbyt pusto względem góry...

Edytowane przez dsz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie @Paweł Bohacz, @Krzysztof Skórka, @Piotr Orzechowski, @Piotr Piątkowski świetna sprawa👍 Przefajny zegarek uznanej, acz niekoniecznie znanej marki, na fajnym mechanizmie, z ciekawym nawiązaniem i celowym defektem indeksu. Super! Ręce same składają się do oklasków. Rozmiar też w dechę - przy obecnym trendzie mniejszych zegarków, przy vintage’owej tarczy, przy głównych bohaterach z zeszłych lat - bomba! Pasuje idealnie! Odetnijcie jedno zero i biorę 😜😁

e x p a n d     y o u r     t i m e

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, dsz napisał(-a):

głupoty gadacie - wymiary idealne! 

jaka waga samej koperty?

Nazwa modelu nie powinna być wyżej i bez daty 1966?

Chociaż nad 6 byłoby zbyt pusto względem góry...

Ta data to oznaczenie limitacji 1of66.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatni klubowiec miał 40mm, ten ma 36,8 mm. Następnym razem pogadamy z Dieslem o klubowcu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Wacor napisał(-a):

Panowie @Paweł Bohacz, @Krzysztof Skórka, @Piotr Orzechowski, @Piotr Piątkowski świetna sprawa👍 Przefajny zegarek uznanej, acz niekoniecznie znanej marki, na fajnym mechanizmie, z ciekawym nawiązaniem i celowym defektem indeksu. Super! Ręce same składają się do oklasków. Rozmiar też w dechę - przy obecnym trendzie mniejszych zegarków, przy vintage’owej tarczy, przy głównych bohaterach z zeszłych lat - bomba! Pasuje idealnie! Odetnijcie jedno zero i biorę 😜😁

Dzięki za dobre słowa Adamie! Specjalnie dla Ciebie odcinam nie jedno, a dwa zera, cena zmienia się z 10 700,00 na 10 700 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pawłowi juz to pisałem ale powtórzę tutaj na forum: jmocno bije się zmyslami bo co prawda nie mam sentymentu do TRiA, to projekt uważam za kompletny. Tarcza imitujaca papier, przekrzywiony indeks od bujajacego sie tytusa, nawiazania do dat itp itp tu nie ma przypadków, jest głębokie zrozumienie tematu i przekazanie historii - a przecież w zegarkach często historia jest najważniejsza. Rozmiar moze i dla niektórych mały ale na wyglad i odbiór na nadgarstku wpływa wiecej niz sam rozmiar - chociażby proporcie tarczy do koperty.

Brawo Zarzad, Brawo Paweł 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Ostatni klubowiec miał 40mm, ten ma 36,8 mm. Następnym razem pogadamy z Dieslem o klubowcu emoji2957.png

Piotr, Ty pewnie już zrealizowałeś przelew, bo to rozmiar w sam raz dla Ciebie. 👍

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Krzysztof Skórka napisał(-a):

Dzięki za dobre słowa Adamie! Specjalnie dla Ciebie odcinam nie jedno, a dwa zera, cena zmienia się z 10 700,00 na 10 700 🙂

Nie jestem godzien takiej promocji😉

e x p a n d     y o u r     t i m e

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Krzysztof Skórka napisał(-a):

Ta data to oznaczenie limitacji 1of66.

7of66 jest zajęty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi