Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Krzysztof Skórka

Zegarek Klubowy 2026 Favre Leuba

Rekomendowane odpowiedzi

Piotr, Ty pewnie już zrealizowałeś przelew, bo to rozmiar w sam raz dla Ciebie.

Ja kupuję zegarki użytkowo, dla mnie rozmiar jest za mały, ale skoro o tym piszesz, to nie zrozumiałeś co chciałem przekazać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Ja kupuję zegarki użytkowo, dla mnie rozmiar jest za mały, ale skoro o tym piszesz, to nie zrozumiałeś co chciałem przekazać emoji846.png

Bo nie chciałem zrozumieć. Tu gadamy o poważnych rzeczach - o zegarku klubowym dla mas, nie dla wybrańców. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy wiecie o niewielkich Favre Leuba? Wszystko to kwestia przełamania konwenansów. :D 

20260917_212508.thumb.jpg.8efc834a3c7dd9de5f6fba4d8990d621.jpg

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, dsz napisał(-a):

7of66 jest zajęty?

Na każdym zegarku będzie ten sam napis - "jeden z sześćdziesięciu sześciu".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
2 minuty temu, Krzysztof Skórka napisał(-a):

Na każdym zegarku będzie ten sam napis - "jeden z sześćdziesięciu sześciu".

To dobra decyzja. Kazdy jest rowny.

Mylace moga byc te zera na projekcie dekla sugerujace ze tam bedzie numer.

Edytowane przez QuadrifoglioVerde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, QuadrifoglioVerde napisał(-a):

To dobra decyzja. Kazdy jest rowny.

Mylace moga byc te zera na projekcie dekla sugerujace ze tam bedzie numer.

Na deklu będzie numer - seryjny :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja biorę go takim jaki jest. Pewnie, że te 1,5-2 mm więcej średnicy ułatwiłoby decyzję, ale powoli przechodzę na mniejsze zegarki, więc będzie jak znalazł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, ludwik.berg napisał(-a):

Ja biorę go takim jaki jest. Pewnie, że te 1,5-2 mm więcej średnicy ułatwiłoby decyzję, ale powoli przechodzę na mniejsze zegarki, więc będzie jak znalazł.

Ja też mam swoją masę, ale jestem przekonany, że dobrze będzie leżał na moim nadgarstku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, Anansi napisał(-a):

Co wy wiecie o niewielkich Favre Leuba? Wszystko to kwestia przełamania konwenansów. :D 

20260917_212508.thumb.jpg.8efc834a3c7dd9de5f6fba4d8990d621.jpg

Taki rozciągnięty Hermes…też fajny👍

e x p a n d     y o u r     t i m e

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja też mam swoją masę, ale jestem przekonany, że dobrze będzie leżał na moim nadgarstku.

U Ciebie Krzysztof dobrze leżą mniejsze. Przykład choćby Bregueta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, ludwik.berg napisał(-a):

37 mm za dwa lata będzie nowym 39 :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pochwał ciąg dalszy, bo Panowie nareszcie mamy jakieś informacje prasowe, zadanie z komunikacji zostało odrobione! Pięknie👍

https://ch24.pl/kmziz-x-favre-leuba-harpoon-revival-tytus-romek-i-atomek/

https://zegarkiipasja.pl/artykul/48646-favre-leuba-kmziz-harpoon-revival-tytus-romek-i-atomek

e x p a n d     y o u r     t i m e

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Wacor napisał(-a):

Pochwał ciąg dalszy, bo Panowie nareszcie mamy jakieś informacje prasowe, zadanie z komunikacji zostało odrobione! Pięknie👍

https://ch24.pl/kmziz-x-favre-leuba-harpoon-revival-tytus-romek-i-atomek/

https://zegarkiipasja.pl/artykul/48646-favre-leuba-kmziz-harpoon-revival-tytus-romek-i-atomek

Cała kampania została stworzona :) 
Jeszcze jest coś jest w zanadrzu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się zegarek bardzo podoba. Sam do TRiA sentymentu specjalnego nie mam, ale mój syn uwielbia te komiksy. Jest klimat, są świetne kolory, pasująca historia i „smaczek” w postaci indeksu. Jedyne co bym zmienił to kolor przeszycia na pasku, ale to akurat najmniejszy szkopuł 😅

Tylko z ceną muszę się przegryźć, chyba że można w ratach albo coś na wymianę dać @Krzysztof Skórka😁

Zarząd i Paweł odwalili kawał świetnej roboty. Wcale nie uważam, że zegarek „zaprojektowany” przez ogół forum byłby bardziej dla ludu. Zegarek projektowany przez wszystkich i tak by zadowolił jedynie część osób, co widać było po głosowaniu - jeden chce pilota 50mm, drugi eleganta 35mm, jeden chce markę z mainstreamu, drugi mikrobranda itd. Zakładam że panowie z zarządu ani Paweł nie przyjęli korzyści majątkowej za przepchnięcie takiego a nie innego projektu, a dzięki ich zaangażowaniu projekt nabrał realnych kształtów i jest w pełni spójny. 

A że wolałbym chronograf z Wiedźminem z jedną subtarczą na potwory a drugą na ludzi, to już moje marzenie. I do tego sygnowany Omegą 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyrazy uznania za pomysł i efekt końcowy. Jako fan komiksów muszę docenić smaczek na tarczy. Wyszło świetnie! 👌

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, dsz napisał(-a):

głupoty gadacie - wymiary idealne! 

jaka waga samej koperty?

Nazwa modelu nie powinna być wyżej i bez daty 1966?

Chociaż nad 6 byłoby zbyt pusto względem góry...

Nie dyskutuj- zegarek nie jest dyskusyjny tylko „kupujesz- nie kupujesz”

… przeciez dyskusja nt zegarka klubowego juz byla.

Czego nie rozumiesz 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podoba mi się, dobry, spójny projekt. Nosiłbym. Gdyby jeszcze komiks budził we mnie jakiś sentyment, to pewnie już bym zbierał kasę. 

Gratuluję @Paweł Bohacz i Zarządowi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początku muszę zaznaczyć, że zegarek mi się podoba. Fajne smaczki jak przesunięty indeks, limitacja bez konkretnych numerów. Jak wiadomo każdemu się nie dogodzi, ale skoro jest to zegarek klubowy, to powinien być adresowany do jak największej liczby odbiorców (klubowiczów), a tu jednak sporo niestety się nie zgadza:

1. Wybór marki - jedna z najstarszych marek zegarmistrzowskich, ale jednak odrodzona niedawno i nie wiadomo jak się dalej potoczą jej losy.

2. Więcej Tytusa niż KMZiZ - w końcu to zegarek klubowy.

3. Rozmiar - tu wystarczy poczytać co już pisali inni.

Jednak kurde... wyszło to fajnie, i jeśli Tytus musiał się pojawić na tarczy to powiem, że ten przesunięty indeks to strzał w dziesiątkę (tu mi nie pasuje jedna rzecz, mianowicie jeśli Tytus bujając się sprawił to przesunięcie indeksu, to drążek na którym wisi powinien być pod takim samym kątem jak przesunięty indeks, a linki równej długości, ale to już pewnie nadmiernie się czepiam)

I dla mnie te wszystkie "minusy" byłby by zupełnie nie ważne, to punkt 4 czyli cena niestety wyłącza mnie z grona potencjalnych nabywców. 

Mimo wszystko gratulacje dla zaangażowanych w projekt 👍 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
7 godzin temu, TRobert napisał(-a):

Na początku muszę zaznaczyć, że zegarek mi się podoba. Fajne smaczki jak przesunięty indeks, limitacja bez konkretnych numerów. Jak wiadomo każdemu się nie dogodzi, ale skoro jest to zegarek klubowy, to powinien być adresowany do jak największej liczby odbiorców (klubowiczów), a tu jednak sporo niestety się nie zgadza:

1. Wybór marki - jedna z najstarszych marek zegarmistrzowskich, ale jednak odrodzona niedawno i nie wiadomo jak się dalej potoczą jej losy.

2. Więcej Tytusa niż KMZiZ - w końcu to zegarek klubowy.

3. Rozmiar - tu wystarczy poczytać co już pisali inni.

Jednak kurde... wyszło to fajnie, i jeśli Tytus musiał się pojawić na tarczy to powiem, że ten przesunięty indeks to strzał w dziesiątkę (tu mi nie pasuje jedna rzecz, mianowicie jeśli Tytus bujając się sprawił to przesunięcie indeksu, to drążek na którym wisi powinien być pod takim samym kątem jak przesunięty indeks, a linki równej długości, ale to już pewnie nadmiernie się czepiam)

I dla mnie te wszystkie "minusy" byłby by zupełnie nie ważne, to punkt 4 czyli cena niestety wyłącza mnie z grona potencjalnych nabywców. 

Mimo wszystko gratulacje dla zaangażowanych w projekt 👍 

Dziękuje za mile słowa 🙂👍

Odniosę się to Twoich punktów:

1. Patrząc na inwestycje, które zostaly poczynione, a także ludzi, ktorzy stoja za marka, wnioskuje, ze nie jest one off 😉

To nie jest jest tak, ze moglismy sobie wybierac dowolnie marki. Te, ktore na ktore glosowalismy poltora roku temu byly otwarte na rozmowy. Po roku, gdy Nomos podjal swoja decyzje sytuacja byla inna. Wiem, ze z perspektywy osoby, ktora widzi koncowy projekt nie widzi sie calego obrazu,  ale trzeba bylo spelnic wiele warunkow zeby wszystko zagralo 🙂

3. Wiem, ze jestem jednym z nielicznych, ktorzy widzieli ten zegarek na zywo, ale jego odbior jest zupelnie inny niz wskazywalyby jego wymiary.

Tytus - wymaganiem bylo uzycie grafiki z ksiazeczek. Jako, ze 1966 to rok wydania I Ksiegi - wybor padl na nia i z niej pochodzi grafika 👍

Edytowane przez Paweł Bohacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Wszystko w tym zegarku do mnie "gada" poza rozmiarem. + 1,5 - 2 mm i wszedłbym w to.  Nie mniej bardzo fajnie wyszło więc gratulacje dla zaangażowanych. Brawo. 

Edytowane przez Adi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No dobra ale jak mialby wygladac zegarek klubowy ktory nie jest rocznicowym ? Mialby miec podobizne prezesa na deklu jak te zabawne propozycje w poprzednich tematach ? Uwazam ze podczepienie sie pod jakis temat przewodni jest fajne. Poza tym kolorystyka tego zegarka nawiazuje tez przynajmniej tonalnie do skórki forum. Rozmiar i cena to beda dwa glowne czynniki decydujace o wejsciu w projekt dla 80% osob. Jeszcze nie dostalem mailingu o tym projekcie wiec tutaj upatrywalbym zdynamizowanie zapisow.

Edytowane przez QuadrifoglioVerde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Bugs napisał(-a):

Jako zegarek klubowy Klubu Miłośników Tytusa, Romka i A'Tomka oraz Papcia Chmiela - świetny.

Jako zegarek klubowy KMZiZ - znowu odpuszczę, nie ma w nim nic klubowego poza zrobionym jakby na siłę grawerem na deklu który można mieć za free na każdym kupionym zegarku, marka niszowa, cena wysoka ( znacznie wyższa niż model bazowy ). 

Uzasadniona konstatacja, ale trzeba spojrzeć na realia. Otóż, jeśli zegarek nie miałby wyraźnego nawiązania do popkultury, a widniałby na nim wyłącznie logotyp KMZiZ, projekt mógłby zaliczyć klapę. A tak - może wypłynąć na szersze wody i znaleźć nabywcę poza Klubem. Wiele da się powiedzieć o tym zegarku, ale na pewno nie to, że nie jest osadzony w rzeczywistości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że napis KMZiZ w miejsce Harpoon zrobiłby robotę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdy tylko zobaczyłem w dziale „Nowości” Favre Leuba Harpoon Revival to szykowałem powoli listę zegarków do pozbycia się aby móc go kupić. Tarcza tego zegarka z przekrzywionym indeksem to mistrzostwo, rzadko spotykane rozwiązanie, a do tego kolor i faktura tarczy niesamowita. Zgranie dat dodatkowo podkreśla wyjątkowość tego projektu. 

Z jednej strony szkoda Nomosa, bo byłby w zasięgu większej liczby forumowiczów ale z drugiej strony przez fakt że za projektem wizualnym stała w głównej mierze jedna osoba @Paweł Bohacz (przynajmniej tak to odbieram z przekazywanych informacji, jeżeli się mylę to proszę mnie poprawić) i mogła ten zegarek przepchnąć w wersji którą uważała za najlepszą. Współpraca m.in. przy projekcie Lederer 3 Times COC który zdobył GPHG potwierdza że to odpowiednia osoba do tego typu zadań co zresztą potwierdza końcowy efekt.

Od czasu do czasu kupuję jakiś zegarek tylko dlatego że mi się podoba, i ten zegarek kupiłbym tylko dlatego że jest świetny. Niestety ograniczają mnie finanse i w tak krótkim czasie nie sprzedam innych zegarków aby móc go kupić. 

Szkoda że polskie firmy nie przywiązują uwagi do całego procesu sprzedaży, od opakowania, przez ciekawy projekt i kończąc na jego zaprezentowaniu. Króluje bylejakość, kiepskie zdjęcia , liche opakowania itd. Tu wszyscy powinni się uczyć jak to powinno wyglądać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi