Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość seth11

Jaką książkę czytasz obecnie?

Rekomendowane odpowiedzi

Mikołaj przyniósł:

20201205_224908.jpg

Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pare zdań znalazłem o czytnikach tylko i mam pytanie czy korzystał ktoś z Was z pocketbook touch hd 3?
Można kupić z abonamentem do Empiku albo Legimi. Warto?
Kindle p4 wyszedł by taniej ale czy na tyle lepszy jest? No i dostępność tylko legimi chyba. Mogę się mylić bo to nowość dla mnie b

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaglądnij na bloga swiatczytnikow. 

Ja używam PW4 i jestem zadowolony. Bateria u mnie wytrzymuje tak długo, że nie pamiętam kiedy lądowałem ostatnio. Legim nie używam ale jeśli dobrze pamiętam to na kindla już działa bez problemów i jeśli masz abonament w play to tam jest dobra oferta na Legim. 

Edytowane przez adrian1x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zaglądnij na bloga swiatczytnikow. 
Ja używam PW4

A skąd pobierasz książki? Jak z obsługą? Ma być na prezent dla laika sprzętowego.

Edit: już wiem więcej. Kupiony pocketbook.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jerzy Nasierowski - "Zbrodnia i...", czyli opowieść o człowieku niesłusznie (?) skazanym i odbywającym karę w PRL-owskich więzieniach. Opowieść wstrząsająca i szokująca dla człowieka niemającego do czynienia z ówczesnym (ale pewnie i poniekąd współczesnym) wymiarem sprawiedliwości i więziennictwem. Zwłaszcza z tym drugim.

Autor to ciekawy człowiek z przeszłością. Obecnie, mimo wieku (87 lat) prowadzi równie ciekawe audycje w Halo Radio i nagrywa filmiki na youtube - polecam.

698324-352x500.jpg

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, bart_us napisał:

A skąd pobierasz książki? Jak z obsługą? Ma być na prezent dla laika sprzętowego.

Edit: już wiem więcej. Kupiony pocketbook.

Kupuje ebooki zazwyczaj w sklepie ebookpoint. Z obsługą nie mam problemów. Bardzo prosta jak dla mnie. Menu po ang.

Daj znać jakie wrażenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od roku pracuję w wydawnictwie więc książek mam zatrzęsienie pod nosem (swojego i nie tylko, wydawnictwa). Obecnie czytam Mankella "O krok". Skończyłam trylogię Szamałka, a dzień wcześniej 12 część serii o Lipowie Puzyńskiej. Ale ja ogólnie książkoholik. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ten moment jestem w środku "Ogniem i Mieczem."

Chyba za moich czasów powieść nie była lekturą czego nie żałuję, ponieważ inaczej czyta się książki z przymusu, niż z własnej woli.

Jako mały chłopiec oglądałem adaptację filmową, która zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Teraz po wielu latach spotykam się z książką i spędzam z nią bardzo przyjemne chwile. 🙂

Edytowane przez Leopold

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Na ten moment jestem w środku "Ogniem i Mieczem."
Chyba za moich czasów powieść nie była lekturą czego nie żałuję, ponieważ inaczej czyta się książki z przymusu, niż z własnej woli.
Jako mały chłopiec oglądałem adaptację filmową, która zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Teraz po wielu latach spotykam się z książką i spędzam z nią bardzo przyjemne chwile. 
Ogniem i mieczem czyta się rewelacyjnie. Jak najlepszy thriller z nutką polityki. Świetna książka. Zdecydowanie lepsza niż potop ,który jest nudny i rozwlekły.
Dwie pozycje Thornwalda, które mogę polecić oraz w które totalnie się wciągnąłem. Za porada mojej znajomej, która jest lekarzem i powiedziała że historia medycyny jest bardzo ciekawa. I faktycznie tak jest.
Ginekolodzy
Stulecie Chirurgów
Szczerze to dziekuję losowi, ze nie urodziłem się w przeszłości. Kiedy to medycyna dopiero raczkowala. 
Swieni są ginekolodzy szczególnie. Rewelacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Babcia mieszkała wtedy w Słuczu, prokurator z IPN pod koniec jej życia próbował coś wyciągnąć, odpuścił sobie gdy zaczął się lament Staruszki. Potem opowiedziała. Teraz ja zobaczę co ustalił Sumliński...

20201224_233508.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem tam kiedyś. Atmosfera taka że bałem się w ryj dostać jakbym zapytał gdzie to miejsce. Żadnych wskazówek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, mandaryn44 napisał:

23 minuty temu, mandaryn44 napisał:

Byłem tam kiedyś. Atmosfera taka że bałem się w ryj dostać jakbym zapytał gdzie to miejsce. Żadnych wskazówek.

Też byłbym podejrzliwy, jakby cały świat bandytę chciał ze mnie robić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wystarczy przyjąć prawdę. Że nasi dziadkowie zamordowali sąsiadów. Proste. Oczyszczające. I nie trzeba być podejrzliwym, wystarczy uczciwym. Oni boją się odpowiedzialności i roszczeń. no i jak to ,że dziadziuś siekierą zabił żonę sasiada.... Ale to temat na zupełnie inna dyskusję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
58 minut temu, mandaryn44 napisał:

A wystarczy przyjąć prawdę. Że nasi dziadkowie zamordowali sąsiadów. Proste. Oczyszczające. I nie trzeba być podejrzliwym, wystarczy uczciwym. Oni boją się odpowiedzialności i roszczeń. no i jak to ,że dziadziuś siekierą zabił żonę sasiada.... Ale to temat na zupełnie inna dyskusję.

Jesteś w błędzi, ale to nie temat do dyskusji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miało być w "żartach", ale ocenzurowane...

Do przeczytania w Święta klasyka :rolleyes: :

książki1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi