albiNOS 01 909 #2601 Napisano 7 Grudnia 2020 Mikołaj przyniósł: 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7833 #2602 Napisano 11 Grudnia 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bart_us 2221 #2603 Napisano 13 Grudnia 2020 Pare zdań znalazłem o czytnikach tylko i mam pytanie czy korzystał ktoś z Was z pocketbook touch hd 3? Można kupić z abonamentem do Empiku albo Legimi. Warto?Kindle p4 wyszedł by taniej ale czy na tyle lepszy jest? No i dostępność tylko legimi chyba. Mogę się mylić bo to nowość dla mnie b 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrian1x 24 #2604 Napisano 13 Grudnia 2020 (edytowane) Zaglądnij na bloga swiatczytnikow. Ja używam PW4 i jestem zadowolony. Bateria u mnie wytrzymuje tak długo, że nie pamiętam kiedy lądowałem ostatnio. Legim nie używam ale jeśli dobrze pamiętam to na kindla już działa bez problemów i jeśli masz abonament w play to tam jest dobra oferta na Legim. Edytowane 13 Grudnia 2020 przez adrian1x 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bart_us 2221 #2605 Napisano 13 Grudnia 2020 Zaglądnij na bloga swiatczytnikow. Ja używam PW4 A skąd pobierasz książki? Jak z obsługą? Ma być na prezent dla laika sprzętowego.Edit: już wiem więcej. Kupiony pocketbook. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7376 #2606 Napisano 13 Grudnia 2020 Jerzy Nasierowski - "Zbrodnia i...", czyli opowieść o człowieku niesłusznie (?) skazanym i odbywającym karę w PRL-owskich więzieniach. Opowieść wstrząsająca i szokująca dla człowieka niemającego do czynienia z ówczesnym (ale pewnie i poniekąd współczesnym) wymiarem sprawiedliwości i więziennictwem. Zwłaszcza z tym drugim. Autor to ciekawy człowiek z przeszłością. Obecnie, mimo wieku (87 lat) prowadzi równie ciekawe audycje w Halo Radio i nagrywa filmiki na youtube - polecam. 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarloa12 531 #2607 Napisano 13 Grudnia 2020 Czas pogardy Sapkowskiego.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrian1x 24 #2608 Napisano 14 Grudnia 2020 20 godzin temu, bart_us napisał: A skąd pobierasz książki? Jak z obsługą? Ma być na prezent dla laika sprzętowego. Edit: już wiem więcej. Kupiony pocketbook. Kupuje ebooki zazwyczaj w sklepie ebookpoint. Z obsługą nie mam problemów. Bardzo prosta jak dla mnie. Menu po ang. Daj znać jakie wrażenia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bromborek 98 #2609 Napisano 14 Grudnia 2020 (edytowane) Czyta się to naprawdę świetnie! Polecam! Edytowane 14 Grudnia 2020 przez bromborek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bart_us 2221 #2610 Napisano 14 Grudnia 2020 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Malwes 932 #2611 Napisano 15 Grudnia 2020 Ja od roku pracuję w wydawnictwie więc książek mam zatrzęsienie pod nosem (swojego i nie tylko, wydawnictwa). Obecnie czytam Mankella "O krok". Skończyłam trylogię Szamałka, a dzień wcześniej 12 część serii o Lipowie Puzyńskiej. Ale ja ogólnie książkoholik. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 909 #2612 Napisano 15 Grudnia 2020 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7833 #2613 Napisano 16 Grudnia 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Leopold #2614 Napisano 16 Grudnia 2020 (edytowane) Na ten moment jestem w środku "Ogniem i Mieczem." Chyba za moich czasów powieść nie była lekturą czego nie żałuję, ponieważ inaczej czyta się książki z przymusu, niż z własnej woli. Jako mały chłopiec oglądałem adaptację filmową, która zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Teraz po wielu latach spotykam się z książką i spędzam z nią bardzo przyjemne chwile. 🙂 Edytowane 16 Grudnia 2020 przez Leopold 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koorchuck 1495 #2615 Napisano 19 Grudnia 2020 Kupiona zaraz po premierze nowego wydania, a dopiero teraz się zabieram... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bart_us 2221 #2616 Napisano 24 Grudnia 2020 To polecam jeszcze Ciała i Dusze Van der Meerscha Podobna tematyka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7833 #2617 Napisano 24 Grudnia 2020 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 685 #2618 Napisano 24 Grudnia 2020 Na ten moment jestem w środku "Ogniem i Mieczem." Chyba za moich czasów powieść nie była lekturą czego nie żałuję, ponieważ inaczej czyta się książki z przymusu, niż z własnej woli. Jako mały chłopiec oglądałem adaptację filmową, która zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Teraz po wielu latach spotykam się z książką i spędzam z nią bardzo przyjemne chwile. Ogniem i mieczem czyta się rewelacyjnie. Jak najlepszy thriller z nutką polityki. Świetna książka. Zdecydowanie lepsza niż potop ,który jest nudny i rozwlekły. Dwie pozycje Thornwalda, które mogę polecić oraz w które totalnie się wciągnąłem. Za porada mojej znajomej, która jest lekarzem i powiedziała że historia medycyny jest bardzo ciekawa. I faktycznie tak jest. Ginekolodzy Stulecie Chirurgów Szczerze to dziekuję losowi, ze nie urodziłem się w przeszłości. Kiedy to medycyna dopiero raczkowala. Swieni są ginekolodzy szczególnie. Rewelacja. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 909 #2619 Napisano 24 Grudnia 2020 Babcia mieszkała wtedy w Słuczu, prokurator z IPN pod koniec jej życia próbował coś wyciągnąć, odpuścił sobie gdy zaczął się lament Staruszki. Potem opowiedziała. Teraz ja zobaczę co ustalił Sumliński... 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 685 #2620 Napisano 25 Grudnia 2020 Byłem tam kiedyś. Atmosfera taka że bałem się w ryj dostać jakbym zapytał gdzie to miejsce. Żadnych wskazówek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 80581 #2621 Napisano 25 Grudnia 2020 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 909 #2622 Napisano 25 Grudnia 2020 23 minuty temu, mandaryn44 napisał: 23 minuty temu, mandaryn44 napisał: Byłem tam kiedyś. Atmosfera taka że bałem się w ryj dostać jakbym zapytał gdzie to miejsce. Żadnych wskazówek. Też byłbym podejrzliwy, jakby cały świat bandytę chciał ze mnie robić. 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 685 #2623 Napisano 25 Grudnia 2020 A wystarczy przyjąć prawdę. Że nasi dziadkowie zamordowali sąsiadów. Proste. Oczyszczające. I nie trzeba być podejrzliwym, wystarczy uczciwym. Oni boją się odpowiedzialności i roszczeń. no i jak to ,że dziadziuś siekierą zabił żonę sasiada.... Ale to temat na zupełnie inna dyskusję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 909 #2624 Napisano 25 Grudnia 2020 58 minut temu, mandaryn44 napisał: A wystarczy przyjąć prawdę. Że nasi dziadkowie zamordowali sąsiadów. Proste. Oczyszczające. I nie trzeba być podejrzliwym, wystarczy uczciwym. Oni boją się odpowiedzialności i roszczeń. no i jak to ,że dziadziuś siekierą zabił żonę sasiada.... Ale to temat na zupełnie inna dyskusję. Jesteś w błędzi, ale to nie temat do dyskusji. 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kuklik 561 #2625 Napisano 25 Grudnia 2020 Miało być w "żartach", ale ocenzurowane... Do przeczytania w Święta klasyka : 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach