kingcrimson 20034 #3726 Napisano 19 Września 2024 45 minut temu, AspirantS napisał(-a): Serial jest świetny. Ale serial powstał chyba na podstawie powieści Gomorra. W cytowanej przeze mnie jest sporo o kartelach kolumbijskich i meksykańskich, a te były pokazane w innych świetnym serialu - Narcos. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AspirantS 27050 #3727 Napisano 19 Września 2024 Godzinę temu, kingcrimson napisał(-a): Ale serial powstał chyba na podstawie powieści Gomorra. W cytowanej przeze mnie jest sporo o kartelach kolumbijskich i meksykańskich, a te były pokazane w innych świetnym serialu - Narcos. Piszesz o innym serialu. Ten który mam na myśli nosi taki sam tytuł jak powieść. I faktycznie dotyczy klimatów meksykańsko - włoskich. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radek3545 1136 #3728 Napisano 27 Września 2024 Dzieło życia wybitnej francuskiej autorki. Dla miłośników starożytnego Rzymu lektura obowiązkowa. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 17173 #3729 Napisano 28 Września 2024 Trzecia część cyklu, lekko I przyjemnie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #3730 Napisano 30 Września 2024 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dostum 2272 #3731 Napisano 30 Września 2024 Pisane w latach 90. Fantastyczne, zabawne, mądre felietony mistrza Ecco. Jakież to aktualne po 20-30 latach. A jakim humorem i erudycją to tryska."Zapiski na pudełku od zapalek".Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teston 7231 #3732 Napisano 1 Października 2024 2 PozdrawiamTomeK (Teston) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cologero 36589 #3733 Napisano 8 Października 2024 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kingcrimson 20034 #3734 Napisano 8 Października 2024 Zbiór nieźle pokręconych historii, których bohaterami są równie pokręcone postacie. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Memphis2 426 #3735 Napisano 9 Października 2024 Francuzi potrafią w kryminały. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Malwes 932 #3736 Napisano 9 Października 2024 (edytowane) W dniu 16.09.2024 o 14:02, cordi7 napisał(-a): Urlop pozwolil mi skonczyc ponizsza pozycje, polecam goraco. Jedna z moich ulubionych. O ile można tak powiedzieć o tak trudnej pozycji. jedna z najlepiej sprzedających się książek WABu. Autorka przed wybuchem wojny w ogóle nie była doceniona z tym rewelacyjnym tekstem. Jako fanka autora a w szczególności trylogii Kosiarzy sięgnęłam (równolegle z nastoletnim synem) do tego… no „creepy” Edytowane 9 Października 2024 przez Malwes 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agremi 12222 #3737 Napisano 9 Października 2024 Bardzo lubię Murakamiego. Na tyle, że dozuję sobie jego powieści. Czas na kolejną. 2 "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AspirantS 27050 #3738 Napisano 10 Października 2024 W dniu 9.10.2024 o 09:24, Memphis2 napisał(-a): Francuzi potrafią w kryminały. Niestety im dalej w las, tym mniej ciekawie, bardziej płytko i nudno. Mam na myśli kolejne powieści z cyklu. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 22978 #3739 Napisano 11 Października 2024 Dzisiejszy zakup 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 208 #3740 Napisano 12 Października 2024 Być może Was zaskoczę Akuszerki - Sabiny Jakubowskiej 1 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osmodeusz 13432 #3741 Napisano 12 Października 2024 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moonlight 2164 #3742 Napisano 16 Października 2024 "Sybirpunk" Michała Gołkowskiego 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xaoo 80 #3743 Napisano 16 Października 2024 Widzę światełko w tunelu ... Zaczynam dziś ostatni - 5 tom pomnika cesarzowej Achai... cyklu ksiąg o świecie Viriona i Achai..dzieło monumentalne ubawiło mnie setnie ...Ostrzegam, nie zaczynać bo wciąga niczym chodzenie po bagnach..Żałuję, że tak późno odkryłem Wysłane z mojego Pixela 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AspirantS 27050 #3744 Napisano 17 Października 2024 12 godzin temu, xaoo napisał(-a): Widzę światełko w tunelu ... Zaczynam dziś ostatni - 5 tom pomnika cesarzowej Achai... cyklu ksiąg o świecie Viriona i Achai..dzieło monumentalne ubawiło mnie setnie ... Ostrzegam, nie zaczynać bo wciąga niczym chodzenie po bagnach.. Żałuję, że tak późno odkryłem Wysłane z mojego Pixela Polska Marynarka Wojenna rządzi! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agremi 12222 #3745 Napisano 17 Października 2024 12 godzin temu, xaoo napisał(-a): Widzę światełko w tunelu ... Zaczynam dziś ostatni - 5 tom pomnika cesarzowej Achai... cyklu ksiąg o świecie Viriona i Achai..dzieło monumentalne ubawiło mnie setnie ... Ostrzegam, nie zaczynać bo wciąga niczym chodzenie po bagnach.. Żałuję, że tak późno odkryłem Wysłane z mojego Pixela Achaję czytałem ze 20 lat temu, jak tylko ukazywały się pierwsze wydania w Fabryce Słów. Zresztą z tamtego okresu czytałem i mam chyba wszystko co drukowali. Na pewno byłem jednym z najlepszych klientów indywidualnych tego wydawnictwa. ☺️ Świetne to były rzeczy, fantastyczne dosłownie i w przenośni. 🙂 Potem w sposób, wydaje mi się, naturalny, a może i na skutek przesytu, moje drogi z szeroko rozumianą fantastyką się rozeszły (może nie całkiem, ale związki conajmniej zdecydowanie się rozluźniły) i kontynuacji Achai już nie doświadczyłem. 0 "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hard Rockin' Amigo 1785 #3746 Napisano 19 Października 2024 Jack Reacher jak zawsze w formie, choć już nieco starszy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radek3545 1136 #3747 Napisano 20 Października 2024 Bardzo dobra scifi, klimat trochę zbliżony do „Pikniku na skraju drogi” Strugackich. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moonlight 2164 #3748 Napisano 24 Października 2024 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leppard 192 #3749 Napisano 28 Października 2024 Jeżeli Książę Ciemności nie koloryzuje, to cud, że jeszcze jest na tym łez padole 😉od samego czytania można być na haju 😉 0 CZAS to najcenniejsza rzecz, którą człowiek może stracić. /Teofrast/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agremi 12222 #3750 Napisano 1 Listopada 2024 Opowiadania mistrza pięknego języka. 0 "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach