Uhrenfreund 4356 #3751 Napisano 1 Listopada 2024 Powieść z czasów Bolesława Chrobrego. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agremi 12230 #3752 Napisano 1 Listopada 2024 (edytowane) 17 godzin temu, Uhrenfreund napisał(-a): Powieść z czasów Bolesława Chrobrego. Super! Wszystkie powieści piastowskie Bunscha są świetne. Czytałem w podstawówce i to mnie naprawdę wkręciło w zainteresowanie historią w ogóle, mimo że wiadomo, to beletrystyka. Czytałeś wcześniejsze dwie tj. Dzikowy skarb oraz Ojciec i syn? Edytowane 2 Listopada 2024 przez agremi Poprawka z pisowskie na piastowskie. 🤣 1 "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uhrenfreund 4356 #3753 Napisano 1 Listopada 2024 33 minuty temu, agremi napisał(-a): Czytałeś wcześniejsze dwie tj. Dzikowy skarb oraz Ojciec i syn? Tak, czytam po kolei ale z przerwami na inne lektury. Podobają mi się. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cologero 38114 #3754 Napisano 2 Listopada 2024 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neclocus 307 #3755 Napisano 2 Listopada 2024 Troche biografii, troche genealogii, z dbaloscia o fakty historyczne, z humorem... Jakbym sie mial czepiac to moze zbyt wiele o jednym z przodkow ale to dosc ciekawa postac, majaca zdaje sie wplyw na losy Polski, choc malo znana. o Jacku niewiele i zastanawiam sie czy to niechec autora do ww. czy solidarnosc rodzinna 1 Są ludzie, którzy przez całe życie spogladają na zegarek, a mimo to zawsze się spóźniają. (A. Czechow) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AspirantS 27801 #3756 Napisano 5 Listopada 2024 W dniu 1.11.2024 o 21:42, agremi napisał(-a): Super! Wszystkie powieści piastowskie Bunscha są świetne. Czytałem w podstawówce i to mnie naprawdę wkręciło w zainteresowanie historią w ogóle, mimo że wiadomo, to beletrystyka. Czytałeś wcześniejsze dwie tj. Dzikowy skarb oraz Ojciec i syn? W swoim czasie przeszedłem przez prawie cały Cykl Piastowski, ale największe wrażenie Bunsch zrobił na mnie w zupełnie innych klimatach antycznej Grecji - Trylogia: "Olimpias", "Parmenion", "Aleksander". 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agremi 12230 #3757 Napisano 5 Listopada 2024 Godzinę temu, AspirantS napisał(-a): W swoim czasie przeszedłem przez prawie cały Cykl Piastowski, ale największe wrażenie Bunsch zrobił na mnie w zupełnie innych klimatach antycznej Grecji - Trylogia: "Olimpias", "Parmenion", "Aleksander". Te też były dobre, ale do mnie jednak piastowskie bardziej przemawiały. 🙂 0 "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kingcrimson 22154 #3758 Napisano 5 Listopada 2024 To moje pierwsze zetknięcie z tym japońskim autorem. Styl pisarski i sama historia tak mnie zainteresowały i wciągnęły, że aktualnie czytam część drugą. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agremi 12230 #3759 Napisano 5 Listopada 2024 4 minuty temu, kingcrimson napisał(-a): To moje pierwsze zetknięcie z tym japońskim autorem. Styl pisarski i sama historia tak mnie zainteresowały i wciągnęły, że aktualnie czytam część drugą. Brawo! Gratuluję decyzji. Warto, bo Murakami kreuje naprawdę niezwykłe światy. Aczkolwiek nie każdy jest w stanie go „przetrawić”. 1 "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kingcrimson 22154 #3760 Napisano 5 Listopada 2024 34 minuty temu, agremi napisał(-a): Brawo! Gratuluję decyzji. Warto, bo Murakami kreuje naprawdę niezwykłe światy. Aczkolwiek nie każdy jest w stanie go „przetrawić”. Kreuje też niezwykły klimat, który bardzo cenię w literaturze. Z krótkiego streszczenia historia może wydawać się wydumana lub wręcz banalna ale gdy zacznie się czytać to pochłania, intryguje, daje do myślenia. Napewno sięgnę po kolejne książki jego autorstwa. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cologero 38114 #3761 Napisano 15 Listopada 2024 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uhrenfreund 4356 #3762 Napisano 15 Listopada 2024 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stefanekmac 57 #3763 Napisano 16 Listopada 2024 Porąb i spal. Lars Mitting. Wszystko co mężczyzna powinien wiedzieć o drewnie. Dla mnie bardzo dobra rzecz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 8661 #3764 Napisano 16 Listopada 2024 Poboczna historia trylogii Sybirpunk. 0 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6946 #3765 Napisano 16 Listopada 2024 Godzinę temu, Enkil napisał(-a): Poboczna historia trylogii Sybirpunk. 😉 Od @Moonlight pożyczyłeś? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 8661 #3766 Napisano 16 Listopada 2024 (edytowane) 8 minut temu, mroova napisał(-a): 😉 Od @Moonlight pożyczyłeś? O proszę, faktycznie na poprzedniej stronie jest, kupiłem dziś w galerii, czekając aż małżonka wydzie z odzieżowego... czekałem na tą historię, ale ostatnio miałem inne zajęcia i nawet nie wiedziałem że wyszła... Edytowane 16 Listopada 2024 przez Enkil 1 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moonlight 2299 #3767 Napisano 17 Listopada 2024 15 godzin temu, mroova napisał(-a): 😉 Od @Moonlight pożyczyłeś? Niestety nie mieszkam w bibliotece 😂 Więc mam za mało miejsca na trzymanie wszystkich ciekawych pozycji w wersji papierowej. Czytam głównie na ekranie telefonu 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6946 #3768 Napisano 17 Listopada 2024 34 minuty temu, Moonlight napisał(-a): Czytam głównie na ekranie Ja kiedyś tego nie znosiłem (nabyty od rodziców kult książki), ale do Kindle przekonałem się jedenaście lat temu w trakcie trzy i pół - tygodniowego tripu po Indiach - ratował przed dłużyzną przejazdów i przelotów. Muszę go zmienić, bo coraz mniej książek w formacie mobi 🙂. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agremi 12230 #3769 Napisano 17 Listopada 2024 6 godzin temu, mroova napisał(-a): Ja kiedyś tego nie znosiłem (nabyty od rodziców kult książki), ale do Kindle przekonałem się jedenaście lat temu w trakcie trzy i pół - tygodniowego tripu po Indiach - ratował przed dłużyzną przejazdów i przelotów. Muszę go zmienić, bo coraz mniej książek w formacie mobi 🙂. Kindle wycofuje się z mobi i od roku obsługuje epub, o ile mi wiadomo. 0 "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XoneX 303 #3770 Napisano 17 Listopada 2024 2 godziny temu, agremi napisał(-a): Kindle wycofuje się z mobi i od roku obsługuje epub, o ile mi wiadomo. Chyba tylko przy przesyłaniu książki bezprzewodowo. Książki przesyłane kablem jak najbardziej działają z mobi. Każdego nabytego ebooka przesyłam w mobi i działa. Co więcej, nie zauważyłem, żeby księgarnie nie sprzedawały ebookow w mobilnej, zawsze są co najmniej 2 formaty, mobi i epub. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krathor 685 #3771 Napisano 21 Listopada 2024 W dniu 17.11.2024 o 11:47, mroova napisał(-a): Ja kiedyś tego nie znosiłem (nabyty od rodziców kult książki), ale do Kindle przekonałem się jedenaście lat temu w trakcie trzy i pół - tygodniowego tripu po Indiach - ratował przed dłużyzną przejazdów i przelotów. Muszę go zmienić, bo coraz mniej książek w formacie mobi 🙂. Teraz księgarnie mają wszystkie epub. Polecam jednak wypróbowanie programu "Send to Kindle". Pozwala ładnie edytować autora i tytuł. I wygodnie, w ciągu kilku minut, masz książkę na urządzeniu i na koncie. A tak przy okazji to teraz nowy Kindle jest w promocji 13%. Ręce mi ciągnie na kompie żeby kliknąć...😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moonlight 2299 #3772 Napisano 21 Listopada 2024 Od czegoś trzeba zacząć 😂 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kingcrimson 22154 #3773 Napisano 22 Listopada 2024 Wielka literatura. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stefanekmac 57 #3774 Napisano 22 Listopada 2024 Krathor gdzie ten czytnik taniej ? Mam też chrapkę na niego bo właśnie mieszkam w bibliotece... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 14210 #3775 Napisano 22 Listopada 2024 25 minut temu, stefanekmac napisał(-a): Krathor gdzie ten czytnik taniej ? Mam też chrapkę na niego bo właśnie mieszkam w bibliotece... https://swiatczytnikow.pl/black-friday-week-2024-nowy-kindle-paperwhite-o-110-zl-taniej-a-kindle-scribe-nawet-o-150-eur-taniej/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach