Gość areczek86 #51 Napisano 21 Marca 2009 Właśnie miałem sią zapytać ma ktoś z was może do odsprzedania książkę o tyt. "Co do grosza" zdaje się, że autorstwa Archera Jeffreya Ja nie, ale też bardzo lubię Archera 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krisp1 2815 #52 Napisano 22 Marca 2009 Peter James "Nie dość martwy". To już trzecia jego ksiązka którą czytam i naprawde polecam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mylof 4233 #53 Napisano 23 Marca 2009 Mariusz Zaruski "Na morzach dalekich" - bardzo przejmująca lektura, polecam klubowiczom odwiedzającym temat "Nie jest OK". Mariusz Zaruski to niezwykle wszechstronna postać, aż dziw bierze, że jeden człowiek działał tak intensywnie na tylu polach aktywności. Domyślam się, że książka musi być ciekawa. Ja obecnie czytam "Tercet metafizyczny" Barbary Skargi. Zainteresowanym filozofią, gorąco polecam. 0 " Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel1380 0 #54 Napisano 24 Marca 2009 Hmm ja chyba niezbyt ambitnie ale zabieram sie za "Wściekły od urodzenia" Clarksona.Odstresuję się. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dave Lombardo 0 #55 Napisano 24 Marca 2009 Arlene Eisenberg, Sandee E. Hathaway, Heidi E. Murkoff "Pierwszy rok życia dziecka. Poradnik dla matek i ojców" miesiąc szósty... 0 I love it when a plan comes together Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mlp 51 #56 Napisano 24 Marca 2009 Arlene Eisenberg, Sandee E. Hathaway, Heidi E. Murkoff "Pierwszy rok życia dziecka. Poradnik dla matek i ojców" miesiąc szósty... Małe dzieci - mały kłopot... 0 Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmborek 154 #57 Napisano 24 Marca 2009 Stary, poczciwy Wicia Suworow i "Cień zwycięstwa" 0 Piotr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seiken 86 #58 Napisano 24 Marca 2009 Ja ostatnio /po raz którys/ czytam ksiazkiSerge Jacquemardalubie po prostu Harrego Schulza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mpawel87 #59 Napisano 24 Marca 2009 Ja również teraz czytam Suworowa "Akwarium" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klapouch 1 #60 Napisano 24 Marca 2009 Ja również teraz czytam Suworowa "Akwarium" Ja już przeczytałem. Niezła książka. 0 Seiko Aviator SNK809K2 modified ;p ;Sturmanskie Arctic 2623/0241181 ;Vodolaz; Seiko SKX007; Poljot Aviator Automatic; Simths PRS-27; Poljot De Luxe; Citizen VO10-6612H; Stowa Marine Automatic; Klubowy Zeno Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bobwoj 22 #61 Napisano 24 Marca 2009 Ja jestem w trakcie czytania najnowszej książki Normana Davisa "Europa walczy 1939-1945. Nie takie proste zwycięstwo". Polecam wszystkim zainteresowanym drugą wojną światową. Nie boję się napisać, że jest to pozycja obowiązkowa :-) 0 "Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tsuki 2 #62 Napisano 24 Marca 2009 filmik dla fanow twórczości Franza Kafki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prof.Woland 0 #63 Napisano 24 Marca 2009 Jak zwykle odprezajacy A.Pilipiuk "Wieszac kazdy moze." 0 Si vis pacem, para bellum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość areczek86 #64 Napisano 24 Marca 2009 Ja również teraz czytam Suworowa "Akwarium" i ja też a film widziałem setki razy (serial właściwie) i równie mi się podobał, ale nie wiem go teraz skąd wziąć Suworowa czytałem jeszcze "Specnaz" też fajne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #65 Napisano 24 Marca 2009 Jak zwykle odprezajacy A.Pilipiuk "Wieszac kazdy moze." Tez uwielbiam ten aspekt tworczosci Pilipiuka , Dziedziczki tez sie dalo polknac niestety najnowsza trylogia mnie odrzucila:) 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sabuniek 182 #66 Napisano 24 Marca 2009 W. Cejrowski obie pozycje czyli Gringo.... i Rio Anaconda, polecam !!! 0 PAM 005 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prof.Woland 0 #67 Napisano 25 Marca 2009 Wędrowycz rulezzz, reszty tworczosci Pilipiuka nie moge jakos zmeczyc i zawsze odkladam na bok. 0 Si vis pacem, para bellum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
corten 22 #68 Napisano 25 Marca 2009 ..i pomyśleć, że dopiero teraz wyhaczyłem ten wątek!jakiś czas temu skończyłem obie pozycje Cejrowskiego,w zeszłym tygodniu skończyłem czytać Pattersona (polecam! świetnie odpręża a czyta się jednym tchem) - tytułów nie pomnę bo sporo ich (przeczytałem cały cykl, chyba 20 książek?!) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karczochrulez 2 #69 Napisano 25 Marca 2009 A ja właśnie skończyłem Wiliam Lashner "Zdradziecki świadek" - całkiem niezły thriller sądowyno i przyjemnie poczytać że w korporacjach w USA jest taki sam syf jak u naspolecam a co do Pilipiuka to tylko Jakub W się nadaje - Dziedziczki kicha straszna i jeszcze taką dla młodzieży czytałem na okładce był carski oficer z zegarkiem elektronicznym na łapie to była na 3+dziwne zupełnie jakby to kto inny pisał 0 Budziki zamordowały miliardy snów. Dlaczego więc chodzą bezkarnie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wieniek 0 #70 Napisano 25 Marca 2009 To ja polecam Cormaca McCarthy (ten od "To nie jest kraj dla starych ludzi") i jego książkę "Droga". Tak niesamowity klimat tam konstruuje, że czyta się to z przygnębieniem i pogłębiającą depresją a przestać nie można. Książka zmusza do zastanowienia i jeszcze długo po zakończeniu jakoś z głowy wyjść nie chce. No i zapowiada się świetny film na jej podstawie http://www.imdb.com/title/tt0898367/ 0 Sikory złote pod mankietem odmierzają sekund bieg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #71 Napisano 1 Kwietnia 2009 Mam teraz 2 dni lezenia w wyrku wiec nadganiam - Celine - Smierc na kredyt juz na ukonczeniu a nastepna Strugaccy Przenicowany Swiat - ksiazke niestety bede czytal po obejrzeniu filmu, ktory jednak duzego wrazenia na mnie nie zorbil 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tntos 1 #72 Napisano 1 Kwietnia 2009 Lód Dukaja. juz drugi rok czytam, doczytalem do 550 strony.w miedzyczasie przeczytalem z 7 innych ksiazek. m.in.rio anakonda, elizabeth, ostatni patrol, brudnopis, czystopis, 50 najlepszych wywiadow playboya, gringo wsrod dzikich plemion 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spartan 0 #73 Napisano 1 Kwietnia 2009 Jestem w polowie "Gomorry" R. Saviano, polecam wszystkim zainteresowanym tematyka przestepczosci zoorganizowanej. 0 A gdyby tu było nagle przedszkole w przyszłości?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
capt66 13 #74 Napisano 1 Kwietnia 2009 dla fanów czasów samurajskich i tych co chcą wiedzieć jak było naprawdę w średniowiecznej Japonii. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teston 7239 #75 Napisano 2 Kwietnia 2009 Z książek Suworowa mogę polecić jeszcze pozycje beletrystyczne np. "Kontrola", "Wybór" czy "Złoty Eszelon".Bardzo lubię Marcina Wolskiego, czytam jego książki od ponad 20 lat, najlepiej zacząć od "Agenta Dołu" ale nie czytajcie potem "Diabelskiej dogrywki", bo to tylko marny sequel psujący wrażenie jakie zostaje po lekturze "Agenta".Nie wspominam o Szwejku czy książkach Lema, bo do tego wciąż się wraca (chociaż przez "Summa Technologiae" jeszcze nie udało mi się przebrnąć).Acha, w ubiegłym roku przeczytałem w końcu "Hrabiego Monte Christo" - filmy, które widziałem nie umywają się do książki.Bardzo lubię Forsytha, ale nie znoszę nadętego Łysiaka. 0 PozdrawiamTomeK (Teston) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach