Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chodzi o baterię, to w przypadku topowych modeli chyba najlepiej iść w coś z procesorem 7 nm, np. Snap 855, A12 Bionic czy Kirin 980. Jeśli dodać do tego sporą baterię (np. 4000 mah), to naprawdę trzeba się postarać, żeby w dzień zajechać taki telefon.

W sumie szkoda, że Exynos 9820 Samsunga jest w technologii 8 nm...

Wysłane z mojego EVR-L29 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do baterii, to u mnie jest tak. Ponad 3 godziny na ekranie i jeszcze mam 64% energii. Jak dla mnie bomba :)da2a76b6245dea1a3da5f3a4172bf3e7.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ekhm, a w czym zagięty ekran jest gorszy od płaskiego? Bezele wydają się mniejsze i wygodniej operować gestami. A co do czytnika, Face ID w Huwei działa rewelacyjnie, bierzesz telefon do ręki i bez robienia niczego masz ekran główny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakrzywienie zniekształca obraz, na bokach pojawiają się refleksy światła, a co najważniejsze trudniej taki ekran zabezpieczyć, za to łatwiej zbić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to chyba ze mną coś nie tak jest. Wcześniej przez 2 lata użytkowałem S7 edge, teraz mam Mate20Pro. W tym drugim znajdę co najmniej kilka punktów, których nie lubię mniej lub bardziej ale na pewno nie jest to ekran. Szczerze mówiąc przyglądam się mu teraz i nie widzę zniekształcenia obrazu, o którym mówisz. Jeśli chodzi o uszkodzenia, to samo. Od ok. 2,5 roku użytkuję takie telefony, ekranu nie zabezpieczam niczym i mimo kilku upadków, nic się z nim nie stało. 

Gwoli ścisłości, nie chodzi mi tutaj w ogóle o "bronienie" czy jakieś wychwalanie tego rozwiązania, natomiast użytkując ekrany płaskie i zakrzywione przez długie okresy czasu, nie zauważyłem minusów, o których mówisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się - od trzech lat s7 edge i nie zauważyłem zniekształceń. Nic na ekran nie naklejałem, ale tel noszę w "książeczce". Pomimo kilku upadków również brak pęknieć, a nawet rys :-) 

Teraz zmieniam na s9+ i mam nadzieje, że nie bedzie gorszy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To moja subiektywna ocena. Dla mnie zakrzywiony ekran, skreśla telefon na starcie, dlatego właśnie kupiłem P20 pro, a nie Mata 20 albo P30. Poza tym o ile w Samsungach te zagięcia mają jakiś tam sens, tak w Huaweiach, to tylko bajer wizualny, jak dla mnie przeszkadzający.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P20 PRO, bardzo dobry telefon. Kupiłem takiego dla córki. Poprzednio użytkowała Samsunga S7. Same superlatywy. Na duży plus przede wszystkim bateria - na jednym ładowaniu działa 3 dni. Jedyna gorsza rzecz w porównaniu do Samsunga to głośniki, które są po prostu słabe.

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to czary, bo to jest teoretycznie niemożliwe albo niech mnie ktoś oświeci jak to się mogło stać. :o

Jeżeli podgląd zdjęcia przed jego wykonaniem pokazuje defekty, które następnie są widoczne na samym zdjęciu po jego transferze do PC to strzelam, że problem leży nie w wyświetlaczu, ale w uszkodzonej matrycy aparatu.

No chyba że artefakty są widoczne cały czas podczas operacji kompletnie niezwiązanych z robieniem zdjęć, a potem identyczne artefakty są widoczne na zdjęciach, to wtedy faktycznie czary :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Bateria w moim iP XS po 14 godzinach (wypięty z ładowania o 6 rano a zrzut jest z 20:05)

Dodam, że przez noc nie znika ani pół procenta

84d3389da6b423d22878593659effcd7.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Jash pokaż jeszcze co się przez te 14 godzin działo, ile godzin na ekranie itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

@Jash pokaż jeszcze co się przez te 14 godzin działo, ile godzin na ekranie itd.

Nie wiem na ile ten SoT co pokazuje widget iOS jest miarodajny z tym co pokazuje android, ale w momencie robienia zrzutu tak zwany "czas przed ekranem" wykosił 3:28

Teoretycznie wynik tak samo dobry, jak miałem na Pixelu 2XL z tym, że (pomijając OS i optymalizację) różnica w pojemności baterii jest nie mała, no i dodam, że nie używany Pixel 2 przez noc 5-6% czasem 3-5%, a Apul ani drgnie.

A Soft oficjalny czy aktualna beta?

Oficjalny, który jako tako nie jest najlepszy więc bety nie wyobrażam sobie używać ;)

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

7h super wynik....jaka tam jest pojemność baterii?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem w stanie wyciągnąć więcej na ekranie, ale tego dnia przez dwie godziny była włączona nawigacja. Bateria to 4000 mah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie podobnie :) SGN8

post-33253-0-24505600-1557230846_thumb.jpg

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Bateria to 4000 mah

No to ja mam baterię ledwo 2658 mAh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Jash 

Ale Twoje bebechy tyle pryndu nie żrą.

Co do 2000 pln ? Pzesiadka z LG G6, nie chce się popsuć skubańczyk, a to już prawie 2 lata w kieszeni :o Jestem przyzwyczajony, że max rok i zmieniam telefon, bo zniszczyłem albo sam sie rozsypał pod wpływem mojego użytkowania. Ten nie dość, że mam już 20 miesięcy, to nic mu nie jest, pare rys na szkle z tyłu, jednen włos z przodu i wsio. Znudził się :) Potrzebowałbym ekran 5.5 cala, mocną baterię i porządny aparat. Fajnie jak by był solidnie zbudowany, Kto powie cos mądrego ? Na forum telepolis jeszcze nie pisałem, bo tam mnie więcej wiem czego się spodziewać po wątkach z ostatnich miesięcy. 

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kosma kup Huaweia P20 Pro. W Orange mają za 2000 właśnie. Świetny telefon. Mam go od trzech tygodni i jestem zachwycony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kosma kup Huaweia P20 Pro. W Orange mają za 2000 właśnie. Świetny telefon. Mam go od trzech tygodni i jestem zachwycony.

Potwierdzam, jest ok :)

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi9

Amoled i aku 3k ? No way, ja pykam nałogowo w pewną gierkę : / 

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi