Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Mi się bardzo podobają nowe Iphony, ceny się nie zmieniły.

Najszybszy procek i najlepsza grafika, wg producenta bardzo wydajne porównując z poprzednikami.

Gdybym nie kupił modelu X w tym roku, bym kupił Pro, tymczasem posiadacze Aplów (nawet kilkuletnich!) będą się cieszyć nowym IOS od (chyba) poniedziałku.

Lepsza wydajność, system jak i aplikacje będą zajmować mniej miejsca.

Szkoda tylko ze nie mają nowe modele "power share"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Nowy iOS wedle strony Apple 19.09, a nowe Ajfony nie przyniosły nic nowego, świeżego etc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

64 GB z 3599 zł i do tego zasilacz o mocy 5W

18W dopiero w Pro. Emejzing :D

Strasznie droga ta przesyłka z USA, zważywszy, że tam ma kosztować 699$ :D

Kupiłem w zeszłym roku, jakoś pod koniec, mocniejszą ładowarkę 12W do swojego iPada, kuźwa, już nie działa, tzn. działa jak chce, raz tak, a raz nie :) I właśnie to mnie odrzuca od jabłka. W du..szy mam, ładuję teraz tą od Samsunga 2,4A.

U syna widzę, że z kolei kabelki idą w expresowym tempie, nawet kupił sobie piękny, czerwony, dłuższy i wzmacniany na alle, zapłacił jak za zboże i co ... no właśnie, po "kilku" razach śmietnik.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://www.gsmarena.com/iphone_11_11_pro_and_11_pro_max_pricing_roundup-news-39136.php

porownanie cen nowych iPhonow.

Ja z kabelkami od jakiegos czasu nie mam problemu. Chyba od 8ki zaczeli dodawac jakies lepsze. Kilka lat temu to sam profilaktycznie co przyszedl kabel z aliexpress to zamawialem kolejny.

Z ladowaniem, mam problem w jednej 6tce ale to chyba jakos strasznie zlacze w telefonie sie syfi. Za kazdym razem jak przeczyszcze to jest dobrze na jakis czas.

W grudniu konczy mi sie abonament w orange ciekawe co beda mieli juz na stanie. Moze Xs albo Xr jakos stanieje to zmienie.

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli coś się psuje to wymienią tobie na nowe.

Strasznie droga ta przesyłka z USA, zważywszy, że tam ma kosztować 699$ :D

Kupiłem w zeszłym roku, jakoś pod koniec, mocniejszą ładowarkę 12W do swojego iPada, kuźwa, już nie działa, tzn. działa jak chce, raz tak, a raz nie :) I właśnie to mnie odrzuca od jabłka. W du..szy mam, ładuję teraz tą od Samsunga 2,4A.

U syna widzę, że z kolei kabelki idą w expresowym tempie, nawet kupił sobie piękny, czerwony, dłuższy i wzmacniany na alle, zapłacił jak za zboże i co ... no właśnie, po "kilku" razach śmietnik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

U mnie z kablami ok, ale to dopiero 5 miesiąc. Córka w ciągu dwóch lat ma już 3 kabel i 2 ładowarkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli coś się psuje to wymienią tobie na nowe.

Kto? Dystrybutor Apple, czy Media Markt, bo to u nich kupiłem.

Muszę poszukać fakturę.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam oryginalną ładowarkę i 2 kable od iPada 2. Prawie 9 lat. Poza tym mam ip6, 2 ip7, Ip8 i xs. Oryginalne kable wszystkie ok. Tylko słuchawki regularnie kot zżerał. Nie wiem czemu sobie upodobał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie mam 6 iphona,miałem 2 ipady i mam macbooka pro i nigdy nie miałem problemów z żadną ładowarką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Tańszy od japka nie może być :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Chyba droższy raczej być nie może, no chyba ze u nas w Polsce bo wiadomo ze do kupienia tylko u Janusza za 7000zl ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam oryginalną ładowarkę i 2 kable od iPada 2. Prawie 9 lat. Poza tym mam ip6, 2 ip7, Ip8 i xs. Oryginalne kable wszystkie ok. Tylko słuchawki regularnie kot zżerał. Nie wiem czemu sobie upodobał.

Jak to mówią, jak dbasz, tak masz. Też mam ładowarkę jeszcze od 5s, nowej nie chciało mi się wypakowywać z folii. Pewnie leci jej już szósty rok :)

Trzeba delikatnie posługiwać się sprzętem, telefonu nie nosić w kieszeni ze śmieciami, to się gniazdo nie będzie zapychało syfem. Kabli nie załamywać i nie traktować jak postronka do wiązania rogacizny.

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to mówią, jak dbasz, tak masz. Też mam ładowarkę jeszcze od 5s, nowej nie chciało mi się wypakowywać z folii. Pewnie leci jej już szósty rok :)

Trzeba delikatnie posługiwać się sprzętem, telefonu nie nosić w kieszeni ze śmieciami, to się gniazdo nie będzie zapychało syfem. Kabli nie załamywać i nie traktować jak postronka do wiązania rogacizny.

Moja ładowarka jest jak nowa, używana sporadycznie do ładowania iPada, bo też niezbyt często go używam, a jak się go wyłączy, to trzyma i trzyma bateria, więc Twoja teoria o dbaniu ma się niestety nijak w tym przypadku. To nie auto ;)

Oddałem dzisiaj do MM, zobaczymy co powiedzą.

Ale ja to mam takie szczęście z bateriami i ładowaniem w jabłkach, już kiedyś o tym pisałem, co kupię, to zonk :)

I dlatego też "siedzę" już dłuższą chwilę z Szajsungami.

Edytowane przez tommly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej

Pytanie do użytkowników Galaxy S9 i nie tylko :-) Jakie etui polecacie do s9? Obecnie używam oryginalnego Samsung, ale jest ono strasznie grube. Plusem jest to że dobrze chroni telefon. Szukam czegoś delikatniejszego, ale nie tandety.

Pozdrawiam

post-16140-0-86290100-1568450993.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uzywam najtanszego z allegro, kosztuje z 15zl i jest ultra cienkie

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na S10+ mam Speck Presidio Pro i póki co jestem zadowolony (chociaż pogrubia). Na S9+ miałem silikon od Samsunga i też był ok, ale trochę ciężko było telefon wyciągnąć z kieszeni, bo się czepiał materiału.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Cienkie o bardzo dobrej jakości to na przykład MNML:

https://mnmlcase.com/products/galaxy-s9-mnml-case

albo Peel:

https://buypeel.com/products/super-thin-galaxy-s9-s9-plus-case

Trochę grubsze i z lepszą ochroną jest Caudabe ale jest dopiero od  S10.

Dobrze chroniące a cieńsze od tego co masz:

https://www.floveme.com/collections/iphone-case/products/luxury-cloth-texture-case-for-samsung-s10-s9?variant=22322189828144

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cienkie o bardzo dobrej jakości to na przykład MNML:

https://mnmlcase.com/products/galaxy-s9-mnml-case

albo Peel:

https://buypeel.com/products/super-thin-galaxy-s9-s9-plus-case

Trochę grubsze i z lepszą ochroną jest Caudabe ale jest dopiero od  S10.

Dobrze chroniące a cieńsze od tego co masz:

https://www.floveme.com/collections/iphone-case/products/luxury-cloth-texture-case-for-samsung-s10-s9?variant=22322189828144

Dzięki za info, wybrałem bramkę nr 3 :-) pochwalę się jak dotrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kierwa, aktualizacja 12.4 GB na P20 Pro haha, oszaleli?

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi