Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepiej od 12 w górę , ale budżet pozwala na 12 .

Edytowane przez DawPi
rz -> ż

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie pytanie mi się urodziło. Syn chce sobie kupić telefon. Budżet na to mamy powiedzmy 700-800zl. Jako użytkownik iPhona jestem lekko spaczony i proponuję używkę 11. To dobry wybór? Czy raczej iść w jakiś budżetowy Samsung nowy czy inny wynalazek? Za iPhone’em przemawia to że mamy z żoną też i mógłbym trochę koszty uciąć i zrobić rodzinną chmurę i Apple Music zamiast dodatkowo opłacać mu tidala. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, szymar napisał(-a):

Takie pytanie mi się urodziło. Syn chce sobie kupić telefon. Budżet na to mamy powiedzmy 700-800zl. Jako użytkownik iPhona jestem lekko spaczony i proponuję używkę 11. To dobry wybór? Czy raczej iść w jakiś budżetowy Samsung nowy czy inny wynalazek? Za iPhone’em przemawia to że mamy z żoną też i mógłbym trochę koszty uciąć i zrobić rodzinną chmurę i Apple Music zamiast dodatkowo opłacać mu tidala. 

Z mojego doświadczenia wiem, że jak rodzina jest w chmurze to najłatwiej podłączyć kolejne dziecko. Tak jak piszesz - ceny używek są na podobnym poziomie a wszyscy będą w tym samym środowisku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie czy chcesz brnąć w aż tak stary model - iP 11 miał premierę w 2019 roku... Ja bym nie kupił, ale Ty rób jak uważasz 😉 Może jednak da się coś więcej wyciągnąć z domowego budżetu i kupić coś nowszego? Może wstrzymać się jeszcze kilka miesięcy i "dozbierać"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, mariusz9a napisał(-a):

Pytanie czy chcesz brnąć w aż tak stary model - iP 11 miał premierę w 2019 roku... Ja bym nie kupił, ale Ty rób jak uważasz 😉 Może jednak da się coś więcej wyciągnąć z domowego budżetu i kupić coś nowszego? Może wstrzymać się jeszcze kilka miesięcy i "dozbierać"?

A wiesz jak to jest jak 9 latek chce teraz i już zwłaszcza, że jest tuż po komunii. Wolałbym żeby nie wydawał całej kasy od ręki która dostał i trochę sobie poobcowal z tańszym sprzętem na wypadek zgubienia czy zniszczenia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaaa... Skoro to dziewięciolatek to chyba nie ma tematu. Założyłem podświadomie że to jakiś nastolatek. Dla tak młodej osoby to nie ma sensu inwestować w telefon, bo i tak większość funkcji nie będzie używana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja używam 11ki od premiery i nie narzekam, jedyne co to bateria już jest trochę styrana.

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wziąłem iPhone 11 Pro od kolegi z bazarku. Śmiga aż miło, syn zadowolony, ja mam problem z głowy. Teraz tylko żona użytkująca 8 spogląda lekko zazdrośnie 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłączyłem S23 pod ładowarkę, którą żona ładuje liquid. Telefon przestał ładować i pokazał błąd wilgoci. Miał ktoś taki przypadek? 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie miał;-)

A wtyczka od ładowarki nie była czasami mokra? Albo gniazdo w telefonie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Podłączyłem S23 pod ładowarkę, którą żona ładuje liquid. Telefon przestał ładować i pokazał błąd wilgoci. Miał ktoś taki przypadek? 

w S20 mi się czasem zdarzało coś takiego; pewnie coś tam w gnieździe usb-c się zebrało - wyschnie:-)
ewentualnie dmuchnąć go z suszarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W A52s też czasami był taki komunikat jak wyżej dmuchnąć podłączyć ponownie będzie ok 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Mam pytanie jak wygląda łączenie iphona z garminem fenixem 7?Z 6pro było słabo.Ciągłe rozłączanie i problemy z parowaniem.Czy cos zostało poprawione,czy dalej kicha?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam iPhone 13 i łączyłem go z fenixem 6 pro teraz z fenixem 7 x solar nie ma żadnych problemów , o co konkretnie pytasz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
48 minut temu, Piter80 napisał(-a):

Liczenie kroków,tętno,powiadomienia

Wszystko działa bez problemu , jedyna rzecz to jak przesiadłem się z Samsunga z Antkiem na iPhone to nie mogę odpowiadać na wiadomości z pozycji zegarka (te zapisane w zegarku ) ale u tym wiedziałem bo wcześniej czytałem o tym .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako wieloletni użytkownik szajsunguf kupiłem synowi na mega promce szajsa A55. Kurde co za maszynka. Wykonanie flagowe, ekran bajka. Bardzo płynnie wszystko śmiga i bardzo ładne foto wychodzi. Młody zadowolony ja tym bardziej bo za 1250 zł telefon wyrwałem.

Tak sobie myślę że gdyby był mniejszy to by mi taki telefon w zupełności wystarczył. Nie musi być flagowiec za 6k aby działało wszystko git.

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, mariaczi napisał(-a):

kupiłem synowi na mega promce szajsa A55

Moim zdaniem najlepszy średniak na rynku. Dobry wybór 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, mariaczi napisał(-a):

gdyby był mniejszy

Ja to stwierdzam że połowa tel na rynku by mi wystarczyła gdyby miała ekran 5,8-6,0 cala a nie rakiety tenisowe 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 14.07.2024 o 18:41, revolta4 napisał(-a):

Ja to stwierdzam że połowa tel na rynku by mi wystarczyła gdyby miała ekran 5,8-6,0 cala a nie rakiety tenisowe 

Mam takie same przemyślenia.

Telefony ledwo do kieszeni mozna włożyć a spojrzysz na nastolatków, to każdemu pół fona z kieszeni wystaje..

Wracamy do ery "centertel" i niezadługo będziemy chodzili z super cegłówkami..

Z sentymentem wspominam erixona ray którego można było prawie w dłoni ukryć..

Leży w szufladzie, ale tylko 512 ram raczej nie pozwoli zbyt wiele odpalić...

W dniu 2.06.2024 o 13:02, mario1971 napisał(-a):

Miałem wielokrotnie taki przypadek w s7.

Tak jak koledzy - to kwestia wilgoci w porcie ładowania lub we wtyczce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, zadra napisał(-a):

Mam takie same przemyślenia.

Telefony ledwo do kieszeni mozna włożyć a spojrzysz na nastolatków, to każdemu pół fona z kieszeni wystaje..

Wracamy do ery "centertel" i niezadługo będziemy chodzili z super cegłówkami..

Dlatego rynek rozwija "składaki". One po złożeniu są bardzo kompaktowe 🙂 Być może u mnie następny, będzie składak.

Rynek telefonów jest aktualnie nudny do bólu. Już się nie da patrzeć na te telefony. Pod tym względem kiedyś było dużo lepiej, była różnorodność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, czeka mnie wymiana telefonu z racji na baterię która nie chce już dociągać całego dnia. Aktualnie działam na iPhone 13 pro i zastanawiam się czy brać to co teraz na rynku czy dociągnąć jeszcze do nowego wypustu... Czy poza odrobinę lepszym aparatem są jakieś znaczące różnice? No i pytanie główne czy ktoś z Was śledzi temat i w kuluarach mówi się coś o kolejnej premierze i czy będzie to coś innego niż... dynamiczna wyspa?

Będę wdzięczny za każdy głos :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://android.com.pl/tech/767815-iphone-16-nowosci-funkcje-premiera/

Ogólnie wpisz w Google i poczytaj. Sam zdecydujesz czy warto. Natomiast czy nowy czy stary, to warto poczekać do premiery, żeby aktualnie nie przepłacić, bo premiera przecież niedługo (wrzesień), więc może seria 15 coś stanieje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi