Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Verizon na święta proponuje iPhona 6S za 1 dolara z dwuletnim abonamentem 27,08 miesięcznie. A jeśli oddacie 5, 5S lub 6 to dostajecie jeszcze gift card na 200 dolców. I jak tu się nie wkur...? :o

Ameryka to Ameryka ;)

skorzystałbym oj skorzystał ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Verizon na święta proponuje iPhona 6S za 1 dolara z dwuletnim abonamentem 27,08 miesięcznie. A jeśli oddacie 5, 5S lub 6 to dostajecie jeszcze gift card na 200 dolców. I jak tu się nie wkur...? :o

Przecież to tylko telefon :)

Abonamenty są zle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Żona wróci z pracy to sprawdzę. Nie jestem pewien, która wersję Windowsa posiada. Telefon jest z Plusa i widzę, że aktualizacje są lekko opóźnione.

- -

Masz jakiś patent na własny dzwonek - powiadomienie sms?

Patent?

Przecież to jest podstawowe ustawienie w menu telefonu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patent?

Przecież to jest podstawowe ustawienie w menu telefonu :)

Teraz tak.

Czy nie było tak, że kiedyś WP nie pozwalał ustawić własnych dzwonków?

Wydaje mi się, że od pewnego momentu zezwolono na swoje dzwonki przychodzących rozmów, następnie również SMS-ów.

Styczność z WP mam dosyć długo.

http://www.dobreprogramy.pl/djfoxer/MyRingtone2SMS-bo-Microsoft-zaspal-0.0.2,31942.html#

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież to tylko telefon :)

Abonamenty są zle :)

Ja też nie wziąłbym telefonu na abonament. Nie mógł bym spać po nocach ze świadomością, że mam coś do spłacania. U nas w kraju, gdy nagle tracisz pracę, to zostajesz właściwie z niczym. O zasiłku dla bezrobotnych nawet nie warto wspominać, bo to tak mała kwota, że nie wiadomo co z tym zrobić. Wiem coś o tym! Dziwię się więc ludziom w naszym kraju, że biorą cokolwiek na abonament czy raty.

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz tak.

Czy nie było tak, że kiedyś WP nie pozwalał ustawić własnych dzwonków?

Wydaje mi się, że od pewnego momentu zezwolono na swoje dzwonki przychodzących rozmów, następnie również SMS-ów.

Styczność z WP mam dosyć długo.

http://www.dobreprogramy.pl/djfoxer/MyRingtone2SMS-bo-Microsoft-zaspal-0.0.2,31942.html#

Może w WP 7, od 7.5 chyba już można o ile dobrze pamiętam,  była aplikacja Zrób swój dzwonek, na 8.1 nadal jest ;]

Edytowane przez Admof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może w WP 7, od 7.5 chyba już można o ile dobrze pamiętam, była aplikacja Zrób swój dzwonek, na 8.1 nadal jest ;]

Fragment z linku:

"Mango udostępnił dla aplikacji możliwość zapisu dźwięków jako dzwonków. Dzięki czemu, pojawiają się one na liście w ustawieniach. Świetnie, wreszcie można ustawić własny dzwonek. Ok, tylko zaraz... nadal nie ma zmienić dzwonka SMS!"

Od kiedy można ustawić własny dzwonek sms:

"Aby można było używać własnych dzwonków dla SMS-ów, telefon musi mieć zainstalowane oprogramowanie Windows Phone w wersji 8.0.10501.127 lub nowszej."

Dzwonek od połączeń był własny, a chodziło o sms. Mój błąd, że tego nie sprawdzałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kończy mi się umowa w orange w tej chwili korzystamy z dwóch Noki Lumia 920 - 22 stycznia mam koniec umowy co teraz się nosi? chcę coś na windowsie tylko co nie znam się - chcę coś dużego im większy wyświetlacz tym lepiej dużo przeglądam  internetu dzwonię chyba niedużo raczej do mnie dzwonią ja jak wykorzystam 200-300 minut to wszystko za to internetu by się przydało sporo bo dużo buszuję.

W tej chwili płacę po 75zł za telefon (155 średnio wychodzi za dwa)  i mam z tego co pamiętam 1200 minut gratis i internetu 2 albo 3G

Ktoś siedzi w tym temacie aby coś polecić? mogę zmienić sieć aby było taniej,więcej i lepszy telefon - umowa na firmę jeśli to ma znaczenie 

Jak ktoś pracuje w sieciach i może to chętnie coś dogadam na dobrych warunkach z fajnymi telefonami 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak jest pudełko to refurby mają ciut inne jak sklepowe. Ale nie to jest istotne. Refurb jest technicznie i wizualnie tyle samo wart co nówka. Oczywiscie mowimy o refurbie Appla a nie chinskim badziewiu - oni tez sami "odnawiają" uszkodzone iphony ale to oczywiscie jest szrot.

Wazne jest to ze refurb moze miec mniej niz rok gwarancji (jesli pochodzi z wymiany serwisowej). Nalezalo by sprawdzic na stronie Appla stan gwarancji na podstawie imei telefonu. Jesli wyswietli sie ze jest nieaktywowany i ma rok gwarancji to spoko mozna brac. Jak pokaze sie mniej no to bez sensu brac bo ryzyko za duze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej,

Chciałbym serdecznie polecić Samsunga S6Edge. Piękny telefon, wykonanie na najwyższym poziomie i wspaniały ekran. Przyjemnie się go używa. Wrażenie jakości jest. Nie zamieniłbym na żadnego ajfona ;)

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zawsze odpowiem - jeden lubi brunetki, inny blondynki - ale porównywanie jakości wykonania któregokolwiek iphone do samsunga (który i tak mocno jakość poprawił) oznacza że słabo widzisz, albo równie fajna jest dla Ciebie playmate stycznia i podstarzała pudernica ;) (dla jasności - od ponad roku używam Sony z3 - również nie umywa się do iphone)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale porównywanie jakości wykonania któregokolwiek iphone do samsunga (który i tak mocno jakość poprawił) oznacza że słabo widzisz, albo równie fajna jest dla Ciebie playmate stycznia i podstarzała pudernica  ;)

No tak, nie umywa się jakością zwłaszcza do telefonu- banana :) Czy to nie jabłeczniki czasami wypuścili taki bubel? :) Bez przytyków ;)

Teraz to co chciałem naprawdę napisać: mam już jakieś 9 miesięcy Samsunga Galaxy Alpha i co by tu dużo mówić- znudził mi się już chyba mimo, że jestem z niego naprawdę zadowolony. Rozglądam się za czymś z dobrym (jak na telefon rzecz jasna) aparatem, jakością muzyki i wyświetlaczem do 5 cali bo bardzo podpasował mi rozmiar Alphy. Budżet to ok. 1100 pln za telefon nowy albo do kupienia w idealnym stanie. Doszedłem do dwóch opcji: Z3 Compact i Huawei P8 z tym, że ten pierwszy podobno w bezpośrednim porównaniu zdjęć jest zjadany bez popitki przez Alphe, a drugi jest już troszkę patelnią. Biję się z myślami i już sam nie wiem. Raczej bez WP, ale stanowczego "nie" nie mówię.

Edytowane przez Krygo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy są tu jacyś niezadowoleni klienci T-Mbolie ? Umowa mi się kończy i myślę nad zmianą usługodawcy :D

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krygo: Ale dotyczyło chyba jakości wykonania? A co do banana - jak zapewne wiesz (choć może nie - bo portale o tym nie pieją) - kilka telefonów znanych marek wygina się jeszcze łatwiej..... ;)

A co do Twojego pytania - nie mam z3c, ale z 3 - aparat ten sam. Nie widziałem fotek z Alpha - ale chyba ten sam aparat co w S5 - to chyba sia mylisz co do zdjęć. Poza tym wszystkei parametry użytkowe, a nie benchmarkowe są na zdecydowany plus po stronie Z3c. A dla mnei najważniejsze, że nie plastic/fantastic ;)

Poza tym proporcje zdjęć z matrycy samsunga to 16:9. Niby nic takiego, ale jak chcesz standardową jak fotkę 4:3 czy 3:2 to ścina boki i tak naprawdę masz w wielu wypadkach niewygodny wąskokątny aparat. I oczywiście rozdzielczość (choć ona ma takie sobie znaczenie) spadająca realnie do ok 9 Mpix. 

I jeszcze jedno  - samsung w najlepszych swoich telefonach używa matryc firmy..... Sony. Wiem, oczywiście matryca to nie wszystko - ale jednak. I tosłabszych niz sony uzywa "dla siebie"

Edytowane przez Adi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O jakimś innym androidowym bananie słyszałem, ale to było wymuszone wygięcie, więc w moich oczach się nie liczy. Z resztą mój przytyk był bardziej humorystyczny ;) Dla mnie jabłkofony mają kompletnie chore ceny, jakiej jakości by sobą nie reprezentowały. Owszem w Aplhie podobno ten sam aparat co w S5, a porównanie z3c do Samsunga nie moje bo telefonu w ręku nie miałem- zaczerpnięte z testu w necie. Czymś się posiłkować trzeba :) Alpha nie jest platic-fantastic, a akurat zdejmowaną klapkę odbieram jako plus. Do zmienionych proporcji zdjęć też przywykłem. Nie zmienia to faktu, że nie wiem w końcu czy i na co zmieniać :D Taki sobie problem wymyśliłem ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ceny, jak ceny - flagowce niemal każdego producenta kosztują podobnie. 

Natomiast czy to było wykonane dobrze i z dobrych materiałów widać po czasie. Mam Ipada 2. 5 lat ma.wygląda znacznie lepiej niż 1,5 roczny Galaxy Pro 8,4 i prawie tak samo działa. Ipad prehistoryczny, a Samsung w momencie zakupu był królem tabletów androidowych i dziś zawstydza większość. Tyle, że zdziadział, a traktowany tak samo,  bateria do wymiany. W ipadzie niemal jak nowa.  Tu tkwi odpowiedź za co płacisz, i jak spada wartość używanego. A gięcie - podobno wygięcie w kieszenie zgłosiło 9 użytkowników... na świecie - gdyby dotyczyło to np sony, czy htc - świat by o tym nie usłyszał. Ciekawe jest to, ze np samsung galaxy s6 edge - z wygiętym szkłem - powinien być o wiele sztywniejszy - wygina się przy użyciu dokładnie tej samej siły co iphone 6plus. I sporo łatwiej niż 6 bez plusa. Ale to nie Apple - więc brak hejtu i rozdmuchania sprawy. ;) Htc one M9 - gnie się jeszcze łatwiej. 

PS

Jak Alpha działa Ci i pasuje to po co wymieniać. Ja obecnie używam telefony po 2-3 lata. Już mocno wyhamował pęd rozwojowy, nowe modele nie są rewolucyjnei lepsze czy użyteczniejsze - więc po co? Może w androidzie bardziej trzeba bo bebebchy nie wydajają w pędzie za zapotrzebowaniem systemu. 

Edytowane przez Adi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Panowie, piszę głównie do użytkowników Androida. Miał ktoś styczność z HTC One M8s?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz Adi tak sobie przypomniałem, że nawet wśród moich kolegów mam jednego, który ma wygiętego iP 6, a trzeba zaznaczyć, że na nim nie siadał tylko trzymał w przedniej kieszeni spodni ;) Po co wymieniać? Bo mnie zaczyna w ręce palić ta Alpha :D Opatrzył mi się. Przychylam się chyba do zakupu Z3 Compact- bateria jest tu ogromnym argumentem. Zobaczymy...

Edytowane przez Krygo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwierz w ducha :D Nie mam po co wymyślać. Chyba, że po pijaku coś zrobił i nawet nie pamięta ;) On też by mi nie ściemniał. Najśmieszniejsze jest to, że dostał go z wymiany gwarancyjnej bo poprzedni mu czasami karty sim nie widział. Z deszczu pod rynne ;)

Edytowane przez Krygo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adi - S6 nie odbiega jakością wykonania od iPhone, serio. Samsung w S6 zastosował matrycę własnego autorstwa i Sony. Nie wiem w jakich proporcjach, ale w testach wypadały bardzo podobnie.

P.S.

Nie jestem "fanbojem" Samsunga, nie jestem "hejterem" jabłka. Oba urządzenia mają swoje wady i zalety i staram się podejść realnie do "problemu" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Je ostatnio się przesiadł em z lumia920 na moto x play czyli z WP na Androida i jeszcze się przyzwyczajam ale już na plus mogę wskazać baterię

Tapaltak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesiadlem sie na androida Sony Z5, telefon fajny, tylko aparat jakis wujowy, Zdjecia nie wychodza zbyt dobre

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi