Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jash

Akurat 6310 się czasem psuła, co innego poprzedniczka 6210i - nie do zajechania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat 6310 się czasem psuła, co innego poprzedniczka 6210i - nie do zajechania

o proszzzz - a ja takiego miałem...i nic się nie popsuło - używałem chyba z 6 lat - potem pojechał sobie na Ukrainę... :) Pan był zadowolony...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Nie no wszystkie się nie psuły ale daleko temu modelowi było do poprzednika, którego mam do dziś od nowości :)

Wysłano z Google Pixel 2 XL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co byście polecili po Pixelu 2? Aparat nie może być gorszy. Myślałem o nadchodzącym OP7 albo S10, lub o aktualnym iPhonie Xs. Ktoś miał porównanie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba własciwy wątek. Mam nadzieję ,że nie zostanę wyśmiany bo słaby jestem jeżeli chodzi o techniczne sprawy związane z telefonami komórkowymi.

Jakiś czas temu zauważyłem dziwną sytuację. Wcześniej tego nie spostrzegłem.

Sytuacja pojawia sie w momencie sciągnięcia na komórkę jakiegos zdjęcia. Z reugły o wiekszym rozmiarze, Może to byc download przez maila albo z chmury. Pobrane zdjęcię na komórce- oglądane np przez zainstalowane oprogramowanie do przeglądania fotek- różni się znacząco od żródłowego. Także od tego w chmurze gdy nawet ogladam je przez komórkową przeglądarkę. Zdjęcie zapisane na komórce jest mocno odbarwione i z zupełnie innym balansem bieli. Jest tragiczne.

Co ciekawe nastepnie gdy np chcę wstawic zdjęcie na Instagram wpierw pokazuje mi się barwne, jak oryginał, aby przy następnym kroku stac się znów odbarwione. I takie o słabszej jakości zostaje udostnepnione.

Telefon to Samsung S8. Wczesniej tego nie zauważyłem. Czy rozmiar zdjęcia 6-12MB może miec na to wpływ? Ciężko mi w to uwierzyć.

Z góry dziękuję za pomoc.

Edytowane przez PistolPete

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O matuchno... słyszeliście ceny nowych Galaxy S10 ? Samsung na łeb upadł 

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki co najdroższa wersja jest tańsza niż u Apple i chińskiego Oppo w dniu premiery, więc raczej nie jest to żaden szok.

S7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

A która wersja jest najdroższa? Zwykły za 6999zl czy Fold za 7500zl?

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy nie chodzi o ceramiczną 1TB ale tutaj ceny nie podali. 1499€

S7

Edytowane przez haker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja od jakiegoś tygodnia użytkuję Mate 20 Pro i na chwilę obecną mam trochę mieszane uczucia. Niektóre rzeczy, logiczne i oczywiste w Samsungu, wydają się problemem dla Mate-a.

Na chwilę obecną, największą bolączką jest dla mnie komunikacja z samochodem.

1) Jeśli ręcznie nie włączę alternatywnego mp3 playera, zawsze będzie sam puszczał muzykę z domyślnego, który jest beznadziejny, nawet jeśli poprzednio używałem dodatkowej aplikacji.

2) Miałem pod samochód podpięte już inne telefony, ale pierwszy raz mam przypadek, że nie mogę z poziomu auta odpalić choćby "shuffle" bo dostaję komunikat, że mój telefon tego nie obsługuje.

3) Szczytem było kiedy raz po odpaleniu alternatywnego playera, zaczęły mi z głośników grać dodatkowo utwory odtwarzane z bazowego. Albo samochód chciał się pobawić w DJ-kę albo nie wiem.

4) Przez dłuższy czas używałem w samochodzie w sumie dwóch telefonów od Samsunga, nigdy, ale to nigdy nie miałem problemu z jakością połączenia, Mate, zależy jak ma humor potrafi rwać jak opętany, na tyle, że nie ma najmniejszej szansy dogadania się.

Poza tym, ogólnie nie ma się do czego przyczepić. Bateria bdb i ładuje się mega szybko, wyświetlacz super, aparat super. Sterowanie gestami bardzo daje radę, przez bardzo cienką "brodę" i rozmiar telefonu, po jednym dniu intensywnego użytkowania po prostu bolała mnie dłoń przez ciągłe sięganie kciukiem do "przycisków". 

Ogólnie nie spodziewałem się, że będzie aż tak duża różnica w obcowaniu z Huawei vs Samsung, niby ten sam system a różnic sporo. Zobaczymy jaką będę miał opinię po miesiącu.

Edytowane przez Ceteth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samsung Fold (pomijając wygląd) to powiew nowości.

Tylko zwariowane ceny...

Obawiam się ich w przypadku Apple.

Kupiłem ip Xs. Stare iphony z plusem (np. Iphone 8s) miały szersze ekrany i z tego względu były wygodniejsze w kwestii czytania.

Wywalanie jeszcze więcej kasy na XS max, biorąc pod uwagę iż składane będą wchodzić nie ma sensu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK. Sprawa już rozkminiona.  :)

Wina po mojej stronie jednak napiszę. Może ktoś spotka się z podobną sytuacją.

Niechcący przy konwersji RAW zmieniłem "Color Space" z AdobeRGB bądź sRGB na ProPhotoRGB. Najwyraźnie Android lub Samsung ma z tym jakiś problem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fold to taki telefon z klapką jakby ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ritter

Te ceny was szokują :) ? Nosząc Delbankę albo nawet PP, byle nie w szczerym złocie, mało jest kumatych co to takiego ale ... :) jak ktoś wyciągnie premierowo S10 w wersji "DeLuxe" to ochom i achom nie ma końca. Aż niektórym temperatura kawy w kubkach termicznych skoczy o dobre 10C na skutek drżenia rąk :) . Jest to fizycznie  wytłumaczalne :D .

Rwanie lasek a nawet "lasek" w każdym wieku :) murowane.

Obecnie dla bardzo sporej grupy s-rajfonik to nie jest przedmiot użytkowy lecz stan umysłu. Im droższy tym lepszy. Z jego pomocą da się zrobić wszystko a nawet znacznie więcej.

Teraz, w odpowiedzi, Apple wypuści coś za 10 tysi i będzie powód do lamentu a nawet natrętnych myśli o sprzedaży  w tym celu nerki.

Ile by telefon rdzeni CPU/GPU nie miał i ile by nie wpakowano do niego pamięci i to wszystkich rodzajów to i tak musi się zbilansować energetycznie. Przynajmniej tak to stawia fizyka. Przyrosty wydajności, pomimo zmniejszania wymiaru charakterystycznego litografii i "podróży w głąb" nie dają już znacznych przyrostów wydajności, rozdzielczości albo pojemności. Ograniczeniem jest interfejs czyli grube paluchy i mały ekranik. Teraz już urósł do około 6" :D . O innych ograniczeniach wynikających z użytkowników pisał nie będę bowiem etykietę bym naruszył.

Na skutek tych smutnych konkluzji gdy idę kupić s-rajfonika to robię to niemal z marszu. Albo mi interfejs, ten już preinstalowany pasuje albo nie. Skoro pasuje to znaczy, że koleś, który go zmajstrował nadawał na podobnych falach a to oznacza, że dalej sprawa pójdzie gładko. Najzwyczajniej nie mam zamiaru spędzać 2. tygodni na konfigurowaniu wszystkiego, zupełnie tak jakbym kupił francuski samochód wraz z instrukcją dorównującą najgrubszym dziełom Honore de Balzac-a :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wywar

Ifony seri 6,7,8 s mialy kamery poziomo, te nowsze:) od modelu X juz maja pionowo, wystarczy czytac Pudelka , ogladac zdjecia celebrytow i z daleka widac co kto ma, a ja co, mnie nie stac? Tez kupie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ritter

Pojawia się malutki, taki tyci problemik :) . Celebryci nie kupują, zwykle, s-rajfoników. Dostają je "do przetestowania", są im nieodpłatnie użyczane na określony okres przez producentów. Nie do końca wiem dlaczego ;) ? Być może pudelkowi experten inaczej postrzegają ten sprzęt i wprowadzają znaczące poprawki w oprogramowaniu s-rajfoników by tym samym pomóc innym użytkownikom w sprawniejszym posługiwaniu się nimi :D ?

Edytowane przez Ritter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A sądzisz, że innych marek nie dostają? ;)

A wcześniej poruszyłeś ciekawą kwestię. Wielu ludzi nie potrafi zrozumieć, że większość użytkowników ajfonów kupuje je bo dokładnie tego szukali. Interfejs, oprogramowanie, konfiguracja i sposób działania to właśnie to co im odpowiada mimo, że wielu innych widzi dyskwalifikunące ograniczenia. Ci inni uważają, że ich potrzeby i ich punkt widzenia jest jedynie słuszny, a możliwość zrobienia czegoś tam co tym od ajfonów wisi i jest na telefonach niemożliwe lub trudne, jest koniecznie potrzebna każdemu. :) Tyle, że nie jest.

Edytowane przez Adi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ritter

Gdy używam pojęcia "s-rajfonik" to zupełnie nie mam na myśli żadnego konkretnego producenta a pewne szersze pojęcie.

To co napisałeś jest zapewne w sporej części prawdą jednak... :)  najskuteczniej działa, jak zapewne wiesz, siła sugestii. Nie wszyscy używają s-rajfoników do symulowania działania bramek kwantowych. Śmiem twierdzić, że spora cześć używająca podstawowych funkcji a przede wszystkim mająca tym sposobem dostęp do najpopularniejszych portali społecznościowych, sugeruje się czego używają pudelek experten :) albo jaką opinię w internecie ma dany model? A opinie w internecie nie koniecznie mają na celu obiektywną ocenę za to często możliwie mocne nakręcenie potencjalnego klienta. Mnie nieco razi gdy ustawiają się namiotowe miasteczka parę tygodni przed oficjalnym wypuszczeniem na rynek s-rajfonika od firmy na A, S albo każdej innej. Albo spazmy, u niektórych tuż po zakupie. Najzwyczajniej cywilizacyjnie poszło coś nie tak.

Gdy tymczasem: kup, używaj, wyrzuć, powtórz :) .

Edytowane przez Ritter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś ktoś mi napisał na forum bym nie obrażał Jego ajfona  bo jest Jego przyjacielem....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś ktoś mi napisał na forum bym nie obrażał Jego ajfona  bo jest Jego przyjacielem....

Przeprosiłes iphona :)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, zapytałem czy jest ktoś dorosły w domu....i poprosiłem by m u przeczytał co napisał....

( dość dawno to było więc dokładnie nie pamiętam)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

A sądzisz, że innych marek nie dostają? ;)

A wcześniej poruszyłeś ciekawą kwestię. Wielu ludzi nie potrafi zrozumieć, że większość użytkowników ajfonów kupuje je bo dokładnie tego szukali. Interfejs, oprogramowanie, konfiguracja i sposób działania to właśnie to co im odpowiada mimo, że wielu innych widzi dyskwalifikunące ograniczenia. Ci inni uważają, że ich potrzeby i ich punkt widzenia jest jedynie słuszny, a możliwość zrobienia czegoś tam co tym od ajfonów wisi i jest na telefonach niemożliwe lub trudne, jest koniecznie potrzebna każdemu. :) Tyle, że nie jest.

Ten punkt widzenia, o którym piszesz Adrian to się akurat tyczy obu obozów. Oba mają jakieś swoje rację, tylko nie widzę już sensu w przekonywaniu się o nich nawzajem. Każdy wybiera to co jemu pasuje najbardziej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi