Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie dual sim i tak nie ratuje :/  Sluzbowy telefon mam skonfigurowany przez IT, czesc ustawien jest zablokowana, plus sa takie aplikacje firmowe, ze jakos nawet sam nie chce go uzywac do celow prywatnych ;)

Tu nie chodzi o prywatny i służbowy w jednym telefonie. Służbowe oboje mamy osobno. Chodzi o dwa prywatne numery bo jest taka konieczność. 

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka śmieszna historyjka z urlopu na Ukrainie na nartach. Moja żona zgubiła pod hotelem ajfona SE, czyli generalnie stary telefon. Połapała się szybko bo pewnie w ciągu pół godziny - opcja znajdź nie działa, bo wyłączyliśmy internety - dzwonimy na jej numer - odbiera jakaś babka i na zagadanie po ang odpowiada żeby zaczekać i cisza... dzwonimy znowu, daje mój tel obsłudze hotelu żeby gadali i generalnie dowiedzieliśmy się że fakt znalazła i nie odda bo nie, nie ukradła i możemy jej skoczyć, kasy nie chce bo twierdzi, że jest bogata ja uhm wzywamy policję, gość dzwoni a babka mu to samo, żeby sp***dalał bo ona nie układała i policji się nie boi no i tyle - wcześniej nie wiedziałem, co to wschodnia mentalność

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W telefonach za takie pieniadze powinien być dual sim active a nie standby. Ale dolozenie dodatkowej anteny za 1 dolara i drugiego modemu za 5 dolarow to juz gruby wydatek dla producenta.

Jak dla mnie niepotrzebna opcja. Jeśli z kimś rozmawiam to czemu mam się przłączać na drugą rozmowę? Oddzwonię po skończeniu pierwszej. Nie chciałbym by w trakcie rozmowy ze mną ktoś przełączył się na inną rozmowę. ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem jest z powiadomieniami które nie zawsze przychodzą, że było połączenie na drugą kartę. Dla kogoś kto używa mocno telefonu raczej istotna sprawa.

Wysłano z Google Pixel 2

Edytowane przez darekmp3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zależy od sposobu używania. Można pewnie 2 dni wyciągnąć... a można go też "zabić" w 3-4h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 3-4h to raczej nie ;) chyba ze ekstremum

Ciężko w ogóle określić czas jaki telefon wytrzyma. Może bardziej miarodajny byłby czas na ekranie. Bo iPhone jak leży to prawie nic nie zużywa.

Myślę, że 5-6h z włączonym ekranem to realna opcja

Poniżej screen z 8+

Jak widać, większość w internecie, a internet na LTE

Plus jakaś godzina Tidala w tle

e8a780c4096131463fda6e5b584971d0.jpg

Edytowane przez xavras_s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porządna gra i ajfon klęka po maks 4h ;)

Normalne użytkowanie to od rana do wieczora da się spokojnie dociągnąć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem jest z powiadomieniami które nie zawsze przychodzą, że było połączenie na drugą kartę. Dla kogoś kto używa mocno telefonu raczej istotna sprawa.

Wysłano z Google Pixel 2

Nie miałem sygnału nigdy, że ktoś dzwonił i nie oddzwoniłem, a używam dual sim 6-ty rok. Telefon to moje narzędzie pracy.

Mi Mate 9 pro wytrzymywał 1,5 dnia. Iphone XS 2 dni. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie miałem sygnału nigdy, że ktoś dzwonił i nie oddzwoniłem, a używam dual sim 6-ty rok. Telefon to moje narzędzie pracy.

Mi Mate 9 pro wytrzymywał 1,5 dnia. Iphone XS 2 dni.

To zadzwoń do banku z jednego numeru z jakąś sprawą, a oni wyślą sms z kodem, bo chcą potwierdzić, że Ty, to Ty, albo coś autoryzować i masz im ten sms przeczytać będąc cały czas na linni. Oczywiście zagapiłeś się i zadzwoniłeś nie z tego nru, który masz przypisany do konta. Ciekawe jak długo będziesz czekał na ten sms.. ;)

Inna sytuacja: nie zawsze w telefonie jest domyślnie ustawiona opcja przekazywania połączeń między numerami, a i nie każdy operator oferuje taką usługę (no chyba, że obecnie każdy), w momencie gdy korzystasz z jednej karty (rozmowa, albo siedzisz w necie), to ta druga znika z sieci. Dzwoniący nie dostaje komunikatu o zajetym numerze, ma taki sygnał jakbyś po prostu wyłączył telefon, albo był poza zasięgiem...

Dual sim jest ok, ale warto o takich rzeczach pamiętać.

Wysłane z mojego EVR-L29 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak rozmawiasz godzinę z żoną a w tym czasie kochanka chce się dodzwonić na drugi numer? Oddzwaniasz po godzinie a tu już pozamiatane bo nie dostałeś powiadomienia od razu

Wysłano z Google Pixel 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poniekąd organizm powiązany z tematem - szukam dla żony do auta uchwytu samochodowego, mocowanie do szyby, telefon S7 Edge.

ktoś, coś? z tego co widzę większość to jakaś porażka.

Edytowane przez RoKoKo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przerobiłem masę tego badziewia, jednak w końcu trafiłem na warty uwagi, dobrze wykonany, stabilny na dziurach i trzymający się szyby jak przyklejony na stałe.

https://www.samsung.com/pl/mobile-accessories/vehicle-dock-v200sa-smartphone-4-5-7-screen/

Niby pisze że do 5,7 cala ale moja ma 6 cali w gumie i wchodzi bez problemu. Mam też taki model z ładowaniem indukcyjnym.

Polecam

S7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zadzwoń do banku z jednego numeru z jakąś sprawą, a oni wyślą sms z kodem, bo chcą potwierdzić, że Ty, to Ty, albo coś autoryzować i masz im ten sms przeczytać będąc cały czas na linni. Oczywiście zagapiłeś się i zadzwoniłeś nie z tego nru, który masz przypisany do konta. Ciekawe jak długo będziesz czekał na ten sms.. ;)

Inna sytuacja: nie zawsze w telefonie jest domyślnie ustawiona opcja przekazywania połączeń między numerami, a i nie każdy operator oferuje taką usługę (no chyba, że obecnie każdy), w momencie gdy korzystasz z jednej karty (rozmowa, albo siedzisz w necie), to ta druga znika z sieci. Dzwoniący nie dostaje komunikatu o zajetym numerze, ma taki sygnał jakbyś po prostu wyłączył telefon, albo był poza zasięgiem...

Dual sim jest ok, ale warto o takich rzeczach pamiętać.

Jak pisałem. 6 lat używania i nie odnotowałem problemów bez opcji aktywnej obu kart. Może dlatego, że nie potrzebuję kochanki i chyba nigdy do banku nie dzwoniłem odkąd są usługi onlin eczyli od bardzo dawna ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poniekąd organizm powiązany z tematem - szukam dla żony do auta uchwytu samochodowego, mocowanie do szyby, telefon S7 Edge.

ktoś, coś? z tego co widzę większość to jakaś porażka.

A czemu koniecznie do szyby? Ja mam brodit, montowany na kratkę nawiewu i jest OK. Dużo łatwiej coś kliknąć bo telefon jest bliżej kierowcy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czemu koniecznie do szyby? Ja mam brodit, montowany na kratkę nawiewu i jest OK. Dużo łatwiej coś kliknąć bo telefon jest bliżej kierowcy

Przebijam, ja mam uchwyt mocowany w slocie na płyty CD w odtwarzaczu. Jeszcze łatwiej kliknąć, w zimie nawiew nie ogrzewa telefonu, a latem nie zasłania klimy ;)

EDIT Oczywiście to rozwiązanie jest dla kogoś, kto nie słucha niczego z płyt CD, u mnie wszystko leci przez BT z komórki (Spotify itp).

Edytowane przez rradek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mam tego samsunga i jest ok. Mnie sie akurat pare razy juz od szyby odkleil ale to raczej przez to ze swiecilo slonce ;) 

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pisałem. 6 lat używania i nie odnotowałem problemów bez opcji aktywnej obu kart. Może dlatego, że nie potrzebuję kochanki i chyba nigdy do banku nie dzwoniłem odkąd są usługi onlin eczyli od bardzo dawna ;)

No ja tak się z bankiem bawiłem, jak przy rejestrowaniu apki w nowym telefonie okazało się że zapomniałem jakiegoś magicznego pinu wymyslonego sto lat temu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne - nie twierdze, że tak się może nie zdarzyć. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przebijam, ja mam uchwyt mocowany w slocie na płyty CD w odtwarzaczu. Jeszcze łatwiej kliknąć, w zimie nawiew nie ogrzewa telefonu, a latem nie zasłania klimy ;)

EDIT Oczywiście to rozwiązanie jest dla kogoś, kto nie słucha niczego z płyt CD, u mnie wszystko leci przez BT z komórki (Spotify itp).

Mógłbyś linkiem zarzucić? Z góry dzięki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógłbyś linkiem zarzucić? Z góry dzięki :)

Na szybko wpisz cd car phone Holder. Link podrzucę jak zasiade przy komputerze :)

Edytowane przez rradek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też niezły patent  :)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi