Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
diesel

Nowe nabytki japońskie - chwalimy się tym, co udało nam się upolować

Rekomendowane odpowiedzi

romka na ręce miałem, w hellcacie jeszcze nie siedziałem i jak na razie się na to nie zanosi  :lol: gdyby ten hellcat był zielony to dla mnie ideał  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie można mieć wszystkiego ;)

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak koledzy, to Challenger SRT8 Hellcat :)

Edyta:

I wiedziałem, że tak będzie - tło robi większe wrażenie od zegarka :D

Nie ta maska, nie te felgi, nie ten spoiler, wersja hellcat w nowszej budzie jest oferowana od 2015 to jest zwykle srt przed face'm.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To też się pochwale nowymi nabytkami. Od dawna chciałem rozbudować kolekcję o coś z orientu i jak się okazało lipiec był do tego bardzo szczęśliwym miesiącem:

DSC03041J_aprxrsx.jpg

Casio DW5600 & Seiko SARX013

G-Shocka kupiłem gdyż brak było w kolekcji tego typu zegarka, a piękne Seiko dostałem od żony na trzydziestkę =]. O ile o Casio nie ma co się tu rozpisywać, to ten model Seiko nie jest taki popularny. Tarcza jest prześliczna i dzięki naprzemiennym polerowanym i gładkim pasom mieni się od śnieżnej bieli do srebra. Podobają mi się bardzo, dyskusyjne skądinąd, wskazówki i bransoleta, która przywodzi mi na myśl łańcuch do piły =]  Ogólnie wykonanie na bardzo wysokim poziomie, jedyny minus za dopasowanie bransy. Miał być biały Japończyk i jest, zegarek jak dla mnie w stu procentach trafiony i od poniedziałku nie schodzi z ręki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To też się pochwale nowymi nabytkami. Od dawna chciałem rozbudować kolekcję o coś z orientu i jak się okazało lipiec był do tego bardzo szczęśliwym miesiącem:

G-Shocka kupiłem gdyż brak było w kolekcji tego typu zegarka, a piękne Seiko dostałem od żony na trzydziestkę =]. O ile o Casio nie ma co się tu rozpisywać, to ten model Seiko nie jest taki popularny. Tarcza jest prześliczna i dzięki naprzemiennym polerowanym i gładkim pasom mieni się od śnieżnej bieli do srebra. Podobają mi się bardzo, dyskusyjne skądinąd, wskazówki i bransoleta, która przywodzi mi na myśl łańcuch do piły =]  Ogólnie wykonanie na bardzo wysokim poziomie, jedyny minus za dopasowanie bransy. Miał być biały Japończyk i jest, zegarek jak dla mnie w stu procentach trafiony i od poniedziałku nie schodzi z ręki.

Gratuluję żony - moja kobieta mi w życiu zegarka nie kupi, bo marudzi, że mam ich za dużo :D Co prawda, ta część SARXów mi się mocno nie podoba (pasiaki jeszcze na dobrą sprawę przeboleję, ale wskazówki to dla mnie ohyda, lepiej wyglądałby już z tymi od SARB035) i zupełnie do mnie nie przemawia. G - myślę o tym modelu, ale w negatywie, bo podczas prac ogródkowych zwykle noszę Alpinistę/Monstera i zastanawiam się, czy wstrząsy przypadkiem nie wpłyną na mechanizm...stąd rozglądam się za jakimś G.  Niech się noszą, SARXy, to dobra linia :)

Edytowane przez emiel

Ball, Casio, Citizen, Grand Seiko, Longines, Muhle, Orient, Orient Star, Oris, Seiko, Squale, Tissot, Vostok, Zodiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Irifl8b.jpg

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Pani w Time Trend twierdziła że damski ale i tak kupiłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W którym miejscu on damski? Jaka średnica koperty?

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

44mm. Serio. Do tego dowiedzialem się że takiego samego jak mój tytanowy samuraj miała u siebie niedawno :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba spora kobieta była :D;) Może w poprzednim wcieleniu nie była niewiastą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdarza mi się w salonach dowiadywać, że model, który chcę przymierzyć jest "raczej damski", ale ten, z taką średnicą...

Fajny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eye_lip, fajny.

.........często jak noszę vintage w rozmiarze 32mm, to............................ale ma to gdzieś. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ostatnio powiedziałem, że szukam czegoś pod koszulę/garnitur do dostałem do przymiarki jakiegoś "5"  :lol: ale panie w TT są miłe więc można im wybaczyć  :P

a to seiko fajne chociaż chyba nigdy nie skuszę na kupno takiego divera z chrono

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój pierwszy vintage!

Znaleziony w garażu u znajomego, w pudełku po johny walkerze, a do tego Seiko automat! 

Doniszczony, szkiełko w fatalnym stanie, zmiana daty i dnia tygodnia się przywiesza - ale jest! i działa :)

seiko 7009-5060 

sVHGp69.png

0AiMehR.jpg

Edytowane przez ilear

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny sejkacz ilear...Nie do zdarcia:-)

Edytowane przez wichu79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki :)  

Znalazłem szkiełko - będzie nowe, tarcza nie wygląda na dojechaną więc po polerce powinno być cacy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny Jarku, nawet bardzo :)

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój pierwszy Seiko, i diverek jednocześnie. Chodził za mną od tak dawna;-) Ale mam fun :-)))

post-67967-0-56622100-1469539836_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Fajny, nawet bardzo fajny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

Rozumiem, że celnicy wciąż protestują bo czekał prawie dwa tygodnie na odprawę.

3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi