Master Yoda 2171 #1526 Napisano 7 Czerwca 2013 Film nie najmłodszy ale dzisiaj obejrzałem i polecam "Generał NIL" PS. Ktoś zna podobne filmy w podobnej tematyce?Filmy nie,ale polecam Teatr Telewizji-"Rozmowy z katem" i "Śmierć rotmistrza Pileckiego",moim zdaniem lepsze niż "Generał Nil"....Pozdrawiam 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mw75 36 #1527 Napisano 7 Czerwca 2013 Teatr telewizji ale ogląda się jak film: Inka 1946. Ja jedna zginę. 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elliotek 2 #1528 Napisano 8 Czerwca 2013 Ja nareszcie oglądałem Pokłosie i świeżo po seansie jestem zachwycony - tak powinno się robić w polsce filmy.Potwierdzam, a od siebie dodam, że po pewnym czasie zachwyt nie mija. "Pokłosie" widziałem na początku maja w ramach KnG w Cieszynie i miałem to szczęście brać udział w spotkaniu autorskim z M. Stuhrem - polecam wyszukać dodatkowe informacje na temat filmu - część z nich jest niezwykle ciekawa (np. odnośnie sceny z udziałem Jana Jurewicza). Pokłosie, film genialny, kontrowersyjny. Taki nie polski! Godny polecenia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #1529 Napisano 8 Czerwca 2013 Polecam film "Piekło i Niebo". Fenomenalna polska komedia z 1969 roku. Mi się bardzo podobało http://www.youtube.com/watch?v=OUZ4wezESn8 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12882 #1530 Napisano 8 Czerwca 2013 Pokłosie, film genialny, kontrowersyjny. Taki nie polski! Godny polecenia.Z tym się zgodzę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #1531 Napisano 8 Czerwca 2013 Film również i mi się bardzo podobał ale zupełnie nie rozumiem dlaczegoTaki nie polski! ? 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1532 Napisano 10 Czerwca 2013 Taki nie polski! Godny polecenia.Godny polecania i owszem,ale czemu zaraz nie Polski?[bo Edelman i Starski,oraz pieniądze z "zagranicy"? ]Czekam teraz na ekranizacje[choć jedna juz byla,"Opór"-o bohaterskich braciach Bielskich]wyczynów braci[Tewje Bielski] i Szolema Zorina we wsi Naliboki 8maja 1943roku gdzie wymordowali 250 Polaków bo w filmie jakoś ten wątek pominięto.....-Gwoli scisłości główno dowodzącym byl Paweł Gulewicz z Brygady im.Stalina. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Woytec60 141 #1533 Napisano 10 Czerwca 2013 "Antiviral" obejrzałem.Chore toto... 0 Pozdrawiam, WojtekDążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onkyo05 0 #1534 Napisano 12 Czerwca 2013 (edytowane) Film który kosztował mnie poważny uszczerbek na zdrowiu. Trudności w zaśnięciu do 2.20...... Gorąco polecam, jednocześnie ostrzegam aby filmu nie oglądać w obecności nieletnich oraz przed zaśnięciem..... Dawno nie przeżyłem takiej nerwicy przy projekcji filmu a widziałem ich naprawdę sporo...... tytuł "POTĘGA STRACHU", proszę nie sugerować się tytułem, to żaden horror, kino klasy B czy jakaś szmira z potworkami w tle. Niezwykle solidna sensacja, znakomicie zrobiona i bardzo dobrze zagrana.... KONIECZNIE OBEJRZEĆ!!!!!!!!! http://stopklatka.pl/-/18664504,potega-strachu Edytowane 12 Czerwca 2013 przez onkyo05 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #1535 Napisano 12 Czerwca 2013 Film który kosztował mnie poważny uszczerbek na zdrowiu. Trudności w zaśnięciu do 2.20...... Gorąco polecam, jednocześnie ostrzegam aby filmu nie oglądać w obecności nieletnich oraz przed zaśnięciem..... Dawno nie przeżyłem takiej nerwicy przy projekcji filmu a widziałem ich naprawdę sporo...... tytuł "POTĘGA STRACHU", proszę nie sugerować się tytułem, to żaden horror, kino klasy B czy jakaś szmira z potworkami w tle. Niezwykle solidna sensacja, znakomicie zrobiona i bardzo dobrze zagrana.... KONIECZNIE OBEJRZEĆ!!!!!!!!! http://stopklatka.pl/-/18664504,potega-strachu Chodzi Ci chyba o ten wątek pojebów pedofilii morderców, bo to faktycznie siedzi w głowie na długo, a reszta to klasyczna gangsterka. Skończył się trzeci sezon "Gry o tron". Moim zdaniem bardzo słabo na tle poprzednich sezonów, "krwawe gody" w dziewiątym odcinku to zbyt mało by obronić całość 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1536 Napisano 12 Czerwca 2013 (edytowane) Średni film...nawet naiwny. Coś w Świdniku delikatni jesteście......[żart] Edytowane 12 Czerwca 2013 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onkyo05 0 #1537 Napisano 12 Czerwca 2013 (edytowane) pablo122, dokładnie ten moment mną wstrząsną a po śmierci synka jestem szczególnie wyczulony na takie tematy!!!!!!!!cook, hmm.... czy delikatni? sam nie wiem wolę tak przedstawione oblicze strachu, zła i okrucieństwa niż popłuczyny po sadze "Obcy" czym ostatnio karmi nas kino....A propos, ze Świdnikiem mam już niestety niewiele wspólnego. Po rozwodzie przeprowadziłem się na ul. Fulmana w Lublinie. Wiesz Zalew, lasy, swoista metamorfoza wieku średniego .......Po tym jak ślęczałem przy łóżku synka przez 3 lata a potem umarł mi na rękach, chyba nic mnie już w życiu nie złamie....... niestety......... Pozdrawiam. Edytowane 12 Czerwca 2013 przez onkyo05 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meinard 4470 #1538 Napisano 12 Czerwca 2013 Skończył się trzeci sezon "Gry o tron". Moim zdaniem bardzo słabo na tle poprzednich sezonów, "krwawe gody" w dziewiątym odcinku to zbyt mało by obronić całośćI ta disneyowsko-bollywoodzka końcówka, żadnego sensownego cliffhangera, też byłem zawiedziony, ale nie oceniam tego sezonu tak jednoznacznie źle. Ale chyba zacznę czytać powieść, bo następna seria pewnie dopiero za rok, a na każdym kroku w necie można się natknąć na cholerne spojlery. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1539 Napisano 12 Czerwca 2013 pablo122, dokładnie ten moment mną wstrząsną a po śmierci synka jestem szczególnie wyczulony na takie tematy!!!!!!!! cook, hmm.... czy delikatni? sam nie wiem wolę tak przedstawione oblicze strachu, zła i okrucieństwa niż popłuczyny po sadze "Obcy" czym ostatnio karmi nas kino.... A propos, ze Świdnikiem mam już niestety niewiele wspólnego. Po rozwodzie przeprowadziłem się na ul. Fulmana w Lublinie. Wiesz Zalew, lasy, swoista metamorfoza wieku średniego ....... Po tym jak ślęczałem przy łóżku synka przez 3 lata a potem umarł mi na rękach, chyba nic mnie już w życiu nie złamie....... niestety......... Pozdrawiam.Szczerze mi przykro,moje kondolencje..... A miejsce rzeczywiście przyjemne[Zalew]-pozdrawiam z "10"ej 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #1540 Napisano 12 Czerwca 2013 Django - dobra zabawa i... no właśnie nie wiem czy coś więcej, ale też chyba autor tak chciał - polecam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kingcrimson 17478 #1541 Napisano 13 Czerwca 2013 Django - dobra zabawa i... no właśnie nie wiem czy coś więcej, ale też chyba autor tak chciał - polecam za 20 lat bedzie klasykiem jak dzisiaj pulp fiction 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nim Odues 16 #1542 Napisano 14 Czerwca 2013 Do "Django" nie miałem przekonania, ale przy okazji obejrzałem i muszę przyznać że jest całkiem zacnym filmem. Z obejrzanych ostatnio polecam "After Hours". Mało znany film, pojawia się czasem na kanałach filmowych (typu "Europa Europa"). Nieco thriller psychologiczny, ale dużo bardziej komedia pomyłek z czarnym humorem nieco w stylu Davida Lyncha. Reżyserem jest... niespodzianka... Martin Scorsese. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 203 #1543 Napisano 19 Czerwca 2013 Hey a ja mam ostatnio tydzień z sensacją - Pogromcy Mafii - bardzo fajnie zrobiony, Josh Brolin i Gosling - bardzo dobre kreacje - dobre kino akcji- Szklana Pułapka 5 - hmmm wytrzymałem 20 minut i chyba nie będzie drugiego podejścia 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pirx65 42 #1544 Napisano 19 Czerwca 2013 Ktoś tu polecił ,"HOUSE OF CARDS" ,wielkie dzięki ,jestem po 5 odcinkach ,i nieżle uzależnia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 203 #1545 Napisano 19 Czerwca 2013 To ja to ja :)Serial jest mega - czekam na drugi sezon!!! 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #1546 Napisano 20 Czerwca 2013 Nie żyje James Gandolfini Uploaded with ImageShack.us 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
el_mazurro 56 #1547 Napisano 20 Czerwca 2013 Nie żyje James Gandolfini [/url] Uploaded with ImageShack.us Szkoda chłopa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #1548 Napisano 20 Czerwca 2013 za 20 lat bedzie klasykiem jak dzisiaj pulp fiction Mimo wszystko nie uważam, żeby tak było. Nie dlatego że Django nie jest na miarę Pulp Fiction, ale dlatego, że nie jest to dzisiaj novum takie jak PulpFiction kiedy miało swoją premierę. Pulp Fiction gdyby wyszło dzisiaj też możliwe że inaczej zostałoby zapamiętane. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #1549 Napisano 20 Czerwca 2013 Nie żyje James Gandolfini Uploaded with ImageShack.us Dopiero przeczytałem na jednym z portali i chciałem wspomnieć jego osobę w tym wątku, ale widzę że ma i w Tobie wielkiego fana. Strasznie przykro, uwielbiam jego kreacje. 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1550 Napisano 20 Czerwca 2013 Nie żyje James Gandolfini Uploaded with ImageShack.us Świetny aktor.....dla większości zostanie w pamięci jako Tony SopranoDostarczałeś mi wiele miłych chwil przed ekranem 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach