drm 4 #2701 Napisano 13 Września 2014 Wczoraj żona namówiła mnie na "wspaniałą" polską komedię pt. "Wkręceni".Do teraz żałuję, że w tym czasie nie poszedłem pojeździć na rowerze.Wrażenia na blogu mojej żony: http://blogmocnodygresyjny.pl/wkreceni-nie-daj-sie-wkrecic-nie-warto/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stierlitz 254 #2702 Napisano 13 Września 2014 (edytowane) Kiniol po Maklakiewiczu w awatarze można się było tego spodziewać.Co dziwne trafiłem ostatnio kilka razy, co prawda w późnych godzinach nocnych na hydrozagadkę w telewizji. Ja dzisiaj przy śniadaniu również w telewizji obejrzałem "Urok wszeteczny". Postać hrabiego jakby trochę przerysowana, ale Zapasiewicz jak zwykle doskonały. Edytowane 13 Września 2014 przez Stierlitz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2284 #2703 Napisano 13 Września 2014 To nie jest Maklakiewicz... to jest Doktor Plama... bezwzględnie inteligentny ( lub tez intiligientny) 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stierlitz 254 #2704 Napisano 13 Września 2014 Jednak przede wszystkim esteta. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2284 #2705 Napisano 13 Września 2014 Cyrkówki kąpał w szampanie... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 148 #2706 Napisano 13 Września 2014 Ze starych polskich filmów najbardziej lubię "Naprawdę wczoraj" z 1963r. z Łapickim i Tyszkiewicz na podstawie powieści Tyrmanda, polecam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kromeczka 12 #2707 Napisano 14 Września 2014 Udało mi się w końcu obejrzeć Thora (w piątek na tvn był). Cóż... zbyt bajkowy jak dla mnie. Nie podobał mi się w ogóle. Taki mdły i nic ciekawego. Chociaż Loki jest śliczniutki <3 Seriale... skończyłam Orphan Black. Żaden serial mnie tak nie wciągnął w tym roku. Żaden. Polecam jeśli ktoś lubi intrygi, science fiction, naukę, genetykę, zaskakujące zwroty akcji i dobry serial na wieczór. Opis (niezbyt ciekawy niestety) - http://www.filmweb.pl/serial/Orphan+Black-2013-659116 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 218 #2708 Napisano 14 Września 2014 Właśnie po raz kolejny obejrzałem przezajefany film - Para na życie! Polecam przyszłym rodzicom!!!!!!! Uwielbiam ten film 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
selphy 354 #2709 Napisano 16 Września 2014 Wczoraj obejrzałem ostatnio tutaj polecany film "Joe" i muszę przyznać, że bardzo ciekawe i wciągające kino, dzięki Kosma za polecenie A tak poza tym, to odświeżyłem sobie "Into the Wild" oraz "Forrest Gump" Ze starszych produkcji "The Prize", w roli głównej Paul Newman, lekkie kino z pięknymi kobietami 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 218 #2710 Napisano 16 Września 2014 I jak odczucia po " Into the Wild " ? Jestem też ciekaw opinii innych forumowiczów 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2711 Napisano 16 Września 2014 I jak odczucia po " Into the Wild " ? Jestem też ciekaw opinii innych forumowiczów Świetny film,widzialem kilka razy...i zawsze chetnie zobaczę kolejny raz....ale wprowadza mnie w smutny nastrój,zmusza do przemyśleń nad sensem egzystencji w dzisiejszym swiecie, to taki dodatni minus jak mawiał klasyk....:-) 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pilot353 22 #2712 Napisano 16 Września 2014 Jestem strasznym marudą filmowym, mało filmów mi się podoba. Forest Gump, Zielona Mila, Nazywam się Khan ( nie jestem pewien poprawności słowa Khan ) Ostatnio, zupełnie przypadkowo obejrzałem Pogoda na jutro J Stuhra. Miło spędzone 1, 5 godziny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
selphy 354 #2713 Napisano 16 Września 2014 (edytowane) I jak odczucia po " Into the Wild " ? Jestem też ciekaw opinii innych forumowiczów Za każdym razem po obejrzeniu mam ochotę postąpić w podobny sposób co bohater Ten cały wyścig szczurów, konsumpcjonizm, a można inaczej, w zgodzie z naturą, na spokojnie.Podoba mi się też "Boso przez świat", szczególnie odcinki na Karaibach, pokazywały jak można żyć, "Nic nie robią cały dzień" Chciałbym przynajmniej przez jakiś czas doświadczyć tego, jak żyli nasi przodkowie. Edytowane 16 Września 2014 przez selphy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 218 #2714 Napisano 16 Września 2014 (edytowane) Jestem strasznym marudą filmowym, mało filmów mi się podoba. Forest Gump, Zielona Mila, Nazywam się Khan ( nie jestem pewien poprawności słowa Khan ) Ostatnio, zupełnie przypadkowo obejrzałem Pogoda na jutro J Stuhra. Miło spędzone 1, 5 godzinyPilot czy Ty oglądasz filmy z Bollywoodu? Osobiście bardzo lubię spędzić 3,5 godz w świecie śpiewu i tańca Za każdym razem po obejrzeniu mam ochotę postąpić w podobny sposób co bohater Ten cały wyścig szczurów, konsumpcjonizm, a można inaczej, w zgodzie z naturą, na spokojnie.Podoba mi się też "Boso przez świat", szczególnie odcinki na Karaibach, pokazywały jak można żyć, "Nic nie robią cały dzień" Chciałbym przynajmniej przez jakiś czas doświadczyć tego, jak żyli nasi przodkowie.Hmmmm o ile dobrze pamiętam chłopak poszedł w świat bo chciał ukarać swoich rodziców - chyba za rozwód. Jakie na spokojnie i w zgodzie z naturą? Chłopaczek się przeliczył i przegrał z nieobliczalną nieprzewidywalną naturą! Miała przyjść wiosna ale ups się spóźniła o kilka tygodni, źle obliczone zapasy i sorry nie ma Cię. Osobiście nie podzielam zachwytów nad tym filmem. Edytowane 16 Września 2014 przez Solve 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
selphy 354 #2715 Napisano 16 Września 2014 Akurat w swojej wypowiedzi wyszedłem poza ramy filmowe.Na spokojnie, bo nie stresujesz się pracą, pieniędzmi, masz inne priorytety, a w zgodzie z naturą to chyba nie muszę tłumaczyć.Coś w stylu zwiedzić świat stopem albo pobawić się w survival, myślę że każdego to trochę pociąga. Nigdzie też nie napisałem, że popieram zachowanie bohatera w stosunku do najbliższych.Zapasów żadnych nie gromadził, głównym problemem było zepsute mięso, które wystarczyłoby mu na spory okres czasu, zgodzę się z Tobą, że nie był odpowiednio przygotowany. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2716 Napisano 16 Września 2014 A ja jestem nim zachwycony Krystianie,trochę splycasz:-) ,nie o rozwod chodzilo... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 60 #2717 Napisano 16 Września 2014 Grand Hotel Budapest - genialny, ale i nie do końca normalny. Polecam! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 218 #2718 Napisano 16 Września 2014 A ja jestem nim zachwycony Krystianie,trochę splycasz:-) ,nie o rozwod chodzilo...Możliwe że spłycam - nie mówię, że nie - film widziałem raz za namową przyjaciół, którzy byli zachwyceni tym filmem. Ale to dobrze, że się tak pięknie różnimy - jest ciekawiej 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2719 Napisano 16 Września 2014 (edytowane) Wiesz Krystian,myślę że fenomen tego filmu polega na tym że : każdy facet by chciał przeżyć podobną? przygodę...rzucić wszystko w cholerę i na chwilę poczuć się wolnym....Że drzemie w każdym z nas młody chłopak [bez względu na wiek] rządny wolności ,niczym nie skrępowanej możliwości stanowienia o własnym losie....To że bohater [autentyczny ,to nie fikcja] jest tragiczny,ginie młodo, wcale nie oznacza że nie zaczerpnął z życia więcej niż nie jeden nestor.....Wiemy też że jesteśmy maluczcy wobec przyrody nas otaczającej,i żadne srajfony,korporacje i inne duperele nie dadzą nam tego ...życia znaczy,prawdziwego ,czy jak tam ta "cholera " się nazywa I chyba o to chodzi...Ja jestem na TAK,a ty Kuba? ......przechodzi dalej...... Edytowane 16 Września 2014 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kromeczka 12 #2720 Napisano 23 Września 2014 W końcu skończyłam 4 sezon Gry o Tron i czekam na kolejny Wczoraj obejrzałam nowy odcinek Downton Abbey - 5 sezon już. Odcinek jak dla mnie nieco mdły i nudny, ale pewnie się rozkręci. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 8788 #2721 Napisano 23 Września 2014 Wczoraj "Wielki sen" przypomniałem sobie po ładnych kilku latach. Chyba żaden inny noir nie miał tak świetnych dialogów (współscenarzystą był William Faulkner) i aż tylu ładnych dziewczyn - dwie niegrzeczne córki generała, drobna przestępczyni, sprzedawczyni w księgarni, bibliotekarka, kierowca (kierowczyni?) taksówki. Piękności jak na standardy lat 40., ale i z dzisiejszego punktu widzenia pełne uroku. Humphrey musiał sie dobrze bawić kręcąc ten znakomity film. Choć wtedy był już z Lauren Bacall, którą skądinąd też świetnie zagrała. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #2722 Napisano 23 Września 2014 Wczoraj "Wielki sen" przypomniałem sobie po ładnych kilku latach. Chyba żaden inny noir nie miał tak świetnych dialogów (współscenarzystą był William Faulkner) i aż tylu ładnych dziewczyn - dwie niegrzeczne córki generała, drobna przestępczyni, sprzedawczyni w księgarni, bibliotekarka, kierowca (kierowczyni?) taksówki. Piękności jak na standardy lat 40., ale i z dzisiejszego punktu widzenia pełne uroku. Humphrey musiał sie dobrze bawić kręcąc ten znakomity film. Choć wtedy był już z Lauren Bacall, którą skądinąd też świetnie zagrała. Jeden z moich ulubionych noir razem z Sokołem Maltańskim Od razu przypomina mi się scena jak Lauren drapie się po kolanie Co ciekawe pomimo że powieści Chandlera były świetnym materiałem na scenariusz to jedynie "Wielki sen" wyróżnia się na tle innych ekranizacji. polecam ten film, nie pamiętam ile razy go już oglądałem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 89540 #2723 Napisano 23 Września 2014 (edytowane) Nie tyle "właśnie obejrzałem", ile zamierzam "właśnie obejrzeć" (który to już raz), jeden z moich najbardziej ulubionych filmów w historii kina... Edytowane 23 Września 2014 przez Lincoln Six Echo 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #2724 Napisano 23 Września 2014 Grand Hotel Budapest - genialny, ale i nie do końca normalny. Polecam!..........lekko w klimacie Czterech pokoi Z pewnością wart obejrzenia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 8788 #2725 Napisano 23 Września 2014 Jeden z moich ulubionych noir razem z Sokołem Maltańskim Od razu przypomina mi się scena jak Lauren drapie się po kolanie Co ciekawe pomimo że powieści Chandlera były świetnym materiałem na scenariusz to jedynie "Wielki sen" wyróżnia się na tle innych ekranizacji. polecam ten film, nie pamiętam ile razy go już oglądałem. Scena z kolanem przeurocza W istocie, jest to największy film spośród adaptacji Chandlera, choć niebanalne (i przeniesione do lat 70.) "Długie pożegnanie" Altmana również jest świetne.A widziałeś "Tajemnicę jeziora" Roberta Montgomery'ego (eksperyment prawie w całości w "point of view" Marlowe'a)? Obok "D.O.A" to chyba najważniejszy noir, jakiego nie znam - nie widziałem go ani podczas mojej pierwszej fali fascynacji gatunkiem (jeszcze w podstawówce), ani w ostatnich latach, gdy często wracam do tych filmów bądź poznaję nowe. Nie tyle "właśnie obejrzałem", ile zamierzam "właśnie obejrzeć" (który to już raz), jeden z moich najbardziej ulubionych filmów w historii kina... Oooo, wielkie kino. Choć dla mnie Woods jest tu ciekawszy niż De Niro. Ale w sumie to nie ma tu słabych punktów. Gdybym coś zmieniał, to uratowałbym tylko Eve. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach