Patrict12 20 #5126 Napisano 17 Grudnia 2017 Też się przejmowałem, ale nim poszedłem do szkoły , ojciec mi wytłumaczył że to na niby i "pan nie umiera" To raczej w stylu zabili go i uciekł 0 Tempus fugit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kromeczka 12 #5127 Napisano 18 Grudnia 2017 No i obejrzałam cały sezon Manhunt:Unabomber... końcówka mnie urzekła. Nie chcę zdradzać spoileru ale zarówno scena z Unabomberem jak i scena z osobą, która jest główną postacią i to doświadczenie, które miał ta postać okazję sama na sobie doświadczyć. Naprawdę dobrze zagrane na emocjach widza. Polecam 9/10. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #5128 Napisano 21 Grudnia 2017 (edytowane) Ktoś ogląda ten serial?https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjHwpuTmJzYAhUMb5oKHW7VDssQFggnMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.filmweb.pl%2Fserial%2FPeaky%2BBlinders-2013-680981&usg=AOvVaw0koHhSfnudGmOlKGmQL2BL Właśnie emitują czwartą serię, świetny film, klimaty angielskich gangów z początku XX wieku..Polecam. Edytowane 22 Grudnia 2017 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #5129 Napisano 22 Grudnia 2017 Czapki z żyletkami i whisky na szklanki, niezły jest Szkoda ze serie takie krutkie. Sprawdz "Boardwalk Empire" jak braciszkowie przypadli Ci do gustu. G6 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patrict12 20 #5130 Napisano 22 Grudnia 2017 Młody Papież z Jude Law oglądaliście? Mimo iż oglądałem go rok temu, jako jeden z nielicznych zapadł mi w pamięci i lubię do niego wracać 0 Tempus fugit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8016 #5131 Napisano 22 Grudnia 2017 Młody Papież z Jude Law oglądaliście? Mimo iż oglądałem go rok temu, jako jeden z nielicznych zapadł mi w pamięci i lubię do niego wracaćZe dwa, trzy odcinki... dziwaczne i mnie nie wciągnęło... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
4palce 390 #5132 Napisano 22 Grudnia 2017 Ze dwa, trzy odcinki... dziwaczne i mnie nie wciągnęło... Podobnie w moim przypadku, dwa podejścia i nie pokonałem 1 i 1/2 odcinka. Natomiast wspomniane Peaky Blinders weszło jak złoto. 0 Langel 17 jewels - Bulova Accutron Automatic 63B98 - Swatch YIS403 - Citizen BN0159 - Citizen Proximity BZ1000-54E - Citizen BT0070-01A Twin Date Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8016 #5133 Napisano 22 Grudnia 2017 Podobnie w moim przypadku, dwa podejścia i nie pokonałem 1 i 1/2 odcinka.Przy czym naprawdę nie wiem, co mi nie siadło - Jude'a Law bardzo lubię, pokręcone koncepty też, sceneria ciekawa też była... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
4palce 390 #5134 Napisano 22 Grudnia 2017 Przy czym naprawdę nie wiem, co mi nie siadło - Jude'a Law bardzo lubię, pokręcone koncepty też, sceneria ciekawa też była... Ano właśnie, recenzje wręcz entuzjastyczne, znajomi polecają ale czegoś brak, nie zaiskrzyło. Jakiś przesyt? Zobaczyłem 1 odcinek Dark - zapowiada się ciekawie, będę oglądał, Peaky Blinders i Ray Donovan się skończyli, Billions się skończyło, podobnie American Gods, niedługo Tabu z 2 sezonem... Westworld to była jakaś akademicka wydmuszka, nie wiem czy się połaszę na 2 sezon. Co by tu... 0 Langel 17 jewels - Bulova Accutron Automatic 63B98 - Swatch YIS403 - Citizen BN0159 - Citizen Proximity BZ1000-54E - Citizen BT0070-01A Twin Date Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 74061 #5135 Napisano 26 Grudnia 2017 Moja 9-letnia Zośka, po Harry Potterze i Władcy Pierścieni/Hobbicie, odkryła właśnie zjawisko zwane Gwiezdne Wojny. Przeszedłem więc całą niemal serię (jestem jeszcze w trakcie) w te święta. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #5136 Napisano 26 Grudnia 2017 To przed Wami, a w szczególności Twoją córką, wspaniały świat do odkrywania :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plose55 183 #5137 Napisano 26 Grudnia 2017 A ja moim pociechom 8 lat i 10 lat przez święta zafundowałem przygodę z latami 80tymi. Poleciały - Labirynt, Neverending Story, Beetle Juice oraz Niesamowita Przygoda Billa i Teda . Dzieciakom sie podobało 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #5138 Napisano 27 Grudnia 2017 My z młodym wylądowaliśmy w kinie na "Fernando" - dobra rozrywka Za to wieczorem była "Mother" z fajną obsadą ale i tak zakręconą fabułą, że mam mieszane uczucia. Serial "Punisher" skonczony reż w święta - dobre, mocne Taplaltakl. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kromeczka 12 #5139 Napisano 27 Grudnia 2017 (edytowane) Dom z Papieru seria 1 REWELACJA takie 9,5/10, bo w finale się zirytowałam, że akurat o tym ten bohater zawczasu nie pomyślał. Ogólnie serial jest produkcji hiszpańskiej i opowiada o grupie złodziei, która napada na mennicę. Gatunek rzekomo thriller. Nie wystraszył mnie nawet przez sekundę, ale faktycznie wciąga i chce się wiedzieć co będzie dalej. I to nie jest zwykły napad. Trochę próbowali pokazać życie "przed" bohaterów, ale trochę tego było mało. I nie widzę sensu w ciągnięciu wątku pani inspektor i jej męża. Nie wiem po co go wtrącili, jak dla mnie nie miał on znaczenia w całej fabule i tylko raz się przydał głównemu bohaterowi ... e i no spoiler ;D Netflix wypuścił 1 serię w 13 odcinkach po ok 45 minut jeden. W oryginale bodajże jest 9 odc w 1 serii kolejne 6 w drugiej serii. Nie wiadomo kiedy będzie druga seria, ale w oryginale skończyli go nadawać, więc powinien się pojawić na platformie też. Telefonistki seria 2 ocena 6/10. Przyjemny serial, ale to tyle. Też produkcja hiszpańska. Fabuła na 2 serię była do przewidzenia po finale 1 serii. A 3 serię w sumie chyba planują zrobić z takim zakończeniem, ale jakby nie zrobili to dla mnie nic nie szkodzi. Tytułowe Telefonistki działają na wielu frontach: inżynieria, planowanie zbrodni, sama zbrodnia, promowanie wolności seksualnej itd. Akcja toczy się w 1929 roku, więc kobiety nie miały jeszcze zbyt wiele możliwości rozwoju czy choćby awansu w pracy. Najbardziej w 2 serii drażniła mnie główna bohaterka i... muzyka. Do serialu z akcją w 1929 roku powciskali aktualne hity m.in. Lorde. Totalnie mi to nie pasowało. Edytowane 27 Grudnia 2017 przez Kromeczka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #5140 Napisano 27 Grudnia 2017 " Sezon" to moze byc letni lub na szupaka , a filmu, pierwsza lub druga seria...Wiem, wiem , ale "irytuje" mnie to nazewnictwo, napisałem, i juz mi " lepiej" Powyzej 7 razy użyto słowa " sezon" w jednym poście, to zacytowalem sam siebie.... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kromeczka 12 #5141 Napisano 27 Grudnia 2017 Powyzej 7 razy użyto słowa " sezon" w jednym poście, to zacytowalem sam siebie.... Poprawiłam Aczkolwiek najpopularniej używa się właśnie słowa "sezon", dlatego zawsze go używam. Choćby taki Netflix tak opisuje serie odcinków 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #5142 Napisano 27 Grudnia 2017 "Koneser" Giuseppe Tornatore. Polecam, ciekawy film. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #5143 Napisano 27 Grudnia 2017 (edytowane) Poprawiłam Aczkolwiek najpopularniej używa się właśnie słowa "sezon", dlatego zawsze go używam. Choćby taki Netflix tak opisuje serie odcinków Spoko , "czepialem sie tylko" To uzywane slowo w kontekscie kolejnej serii filmu, czy innego cyklicznego wydarzenia tv....Podobno poprawne. Edytowane 27 Grudnia 2017 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rradek 94 #5144 Napisano 27 Grudnia 2017 (edytowane) Spoko , "czepialem sie tylko" To uzywane slowo w kontekscie kolejnej serii filmu, czy innego cyklicznego wydarzenia tv....Podobno poprawne.Bo to pojęcie wieloznaczne i określając tak cykl czy serię odcinków serialu używa się tego pojęcia jak najbardziej poprawnie. I nie podobno, bo nawet SJP PWN tak to definiuje: https://sjp.pwn.pl/sjp/sezon;2575333.html Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Edytowane 27 Grudnia 2017 przez rradek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #5145 Napisano 27 Grudnia 2017 Potrafie czytać, przeczytaj post powyzej 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kromeczka 12 #5146 Napisano 28 Grudnia 2017 Dobrze jest wiedzieć w jakim kontekście używać jakiego słowa, więc się nie obrażam o zwrócenie mi uwagi. Ale praktycznie każdy portal o serialach czy strona umożliwiająca ich oglądanie opisuje odcinki jako sezon. Stąd mój błąd. Co do tematu: Zaczęłam wczoraj Rebellion. Jest dostępnych 5 odcinków na Netflixie, serial z 2016 roku, nie wiem czy ma być jakaś kontynuacja, bo fabuła skupia się na tytułowej rebelii w Irlandii, która miała na celu wyzwolenie się spod rządów Wielkiej Brytanii. A tytuły odcinków sugerują, że historia będzie zamknięta właśnie w 5 odcinku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #5147 Napisano 28 Grudnia 2017 Widać ze lubisz kino, jaki film, a moze 5, uważasz za najlepsze jakie oglądałaś ? 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6638 #5148 Napisano 28 Grudnia 2017 @Yoda, Ty podrywaczu... ja ostatnio widziałem m.in.:- "Zagraj to jeszcze raz, Sam" - dawno się tak nie ubawiłem. To taka zapowiedź "Annie Hall". "Uderzyłem go brodą w pięść i nosem w kolano".- "Trop" - słabiej znana czarna komedia kryminalna. Brawurowa realizacja i dwupoziomowa nostalgia - film z lat 80. o latach 50.Oba te filmy pokazane były na Paramount Channel. Czyli - pisałem już kiedyś o tym - bez końcowych napisów. To żenujące, jak ta stacja kaleczy swoje filmy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #5149 Napisano 28 Grudnia 2017 A tam, podrywaczu, jestem ciekaw po prostu Ten serial bym zobaczył raz jeszcze:https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=8&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj34cOr663YAhVjQJoKHeRmBLIQFghTMAc&url=http%3A%2F%2Fwww.filmweb.pl%2Fserial%2FMichel%2BStrogoff-1975-257088&usg=AOvVaw2EKfsEFa1djY6vKKWAZt4DKtoś pamięta?Widziałem jako dziecko, muzyka utkwiła mi w pamięci...... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 74061 #5150 Napisano 29 Grudnia 2017 Hehe.... Kurna, też to pamiętam z dzieciństwa... Ale zaraz, zaraz - skoro ja byłem w podstawówce, kiedy to leciało w TVP, to Ty chyba byłeś w planie pięcioletnim jeszcze...? 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach